Gönderen Konu: Toyota Corolla [E140] [J:10] [2007-2013]  (Okunma sayısı 103472 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Toyota Corolla [E140] [J:10] [2007-]
« Yanıtla #200 : Ağustos 26, 2009, 19:28:22 »
arkadaşlar corollanın yeni cıkan 6 viteslisini tes ettim aracın tüm özellikleri aynı bir tek şanzımanda farklılık var 5 vitesli corollayla  saat te 100 km hızla giderken arac 2400 devir yapıyor yeni 6 vitesli şanzımanda ise aynı devirde 120 km hız yopıyor yanlız şehir icinde 6 tıncı vitesi kulanamıyorsun ve ya 100 hızla giderken 6. vitesi kullanamıyorsun hızlanman gerekiyor ama otoyolda 120 ile giderken arac daha sessiz oluyor ...
2011 COROLLA EXTRA D4D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Ağustos 26, 2009, 19:28:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #201 : Kasım 09, 2009, 16:50:05 »
araç hiç kaza yapmadı.

fabrika çıkışının dışında hiçbir şey yok.

araba izmir içinde kullanılıyor.
hiç tarlaya bozuk yola girmedi. sadece tatil için arada Urla Sarımsaklı'ya gidiyorum.
bir kezde Marmaris Bodrum'a gittim.
şehir içinde ses yok ancak otoyol dışında bir asfalta girdiğimde mesela  Urla yolu özellikle sol ön cam ve sağ arka camdan ön konsoldan ses geliyor.
çok doğru bir yorum.bende bu seslerden muzdarip bir 2009 corolla sahibiyim.ön koltukta oturan kişinin sol bacağı her orta bölüme değdiğinde çatur çutur sesler geliyor.keşke daha sağlam bir malzemeden yapsalardı.
http://www.kirmizimavi.org/forum/index.php  --- Mavi Ateş --- Kardemir Karabükspor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #202 : Kasım 17, 2009, 22:55:37 »
pek bi değişiklik yokmuş o zaman ?( motor gücü dışında)
toyota corolla comfort 1.4 D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #203 : Kasım 17, 2009, 23:08:02 »
Yeni motoru oldukça güçlü, geçen hafta TRT 1'de bir programda tanıtıyorlardı ve yorumlarında motora övgü dolu sözler söylediler, performans açısından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #204 : Nisan 20, 2010, 06:53:08 »
Biraz katkı da ben yapayım buraya..

Aralık-2009 ayında aldığım Toyota Corolla Comfort Dizel  arabamı 4 aydır kullanıyorum. Bu 4 aylık  kullanım sonunda özetle ;

1. Genel anlamda çok memnunum.Şu an 11bin km de.

2. Yakıt istanbul şehir içi kullanımda 5.2-5.3 litre arasında değişiyor.

3. Bir önceki arabam 97 XEi Corolla idi. İlk başlarda bu arabamı da benzinli araba gibi kullanmaya kalkınca yakıt sarfiyatının çok yükseldiğini gördüm. Corolla Comfort arabayı kullanırken ne zaman vites değiştireceğinizi gösteriyor. Buna uyarsanız yakıt tüketimi çok düşük oluyor,

4. Dizel arabada özellikle şehir içinde gaz pedalina ne kadar az yüklenir vitesi ne kadar yüksek kullanırsanız yakıt sarfiyatı o oranda az oluyor..

5. Kışın ısıtma performansı oldukça düşük, motorun ısınması geç, kalorifer sisteminin de  sıcak hava üflemesi oldukça gecikiyor..

6. Motor sesi yok denecek seviyede..Ama  diğer her türlü ses bolca mevcut.. araç içeriye çok gürültü alıyor..

8. Motorda bir yığılma,yığılıp kalma, hızlanmama  sorunu var, özellikle 3ncü viesten 2 ye  attığınızda  ve hafif rampada ise  gaz yemiyor araç ve birden yığılıp kalıyor, gazı yiyip hızlanana kadar epey bir süre geçiyor ama hızlanıncada  aracı tutana aşkolsun.. rampada düz yoldan daha iyi gidiyor bu araba :))  barbaros yokuşunu 5inci viteste keçi gibi tırmanıyor

9. Şimdilik tek sorunum 10bin bakımından önce 5.2-5.3 lt olan yakıt sarfiyatım  geçen haftaki 10 bin bakımından çıktıktan sonra  servisin üstün çabaları sonucunda 5.5 e yükselmiş durumda bunu nasıl başardılar bilemiyorum :)))    aslında içimden bir ses 100 bine kadar hiç servise elletme diyordu ama :)))

10. Uzun yolda sürüş rahat, direksiyon yumuşak, aracın görüş açısı güzel, koltukları rahat...

OG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #205 : Nisan 23, 2010, 05:22:25 »
servisi aradım ; 
- bakımdan önce benim araç 5 litre/100 km yakıyordu şimdi siz bakım yaptınız 5,5 litre/100 km yakıyor dedim ve sordum bu nasıl iş diye ?

arabam fabrika standartlarının altında yakıyormuş böyle bir şey olamazmış onun için artırdık biraz dediler hatta getir biraz daha yükseltelim diyorlar 100 km de 5,8 litre yakmalıymışşşşşş 

:))))
OG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #206 : Nisan 24, 2010, 11:02:32 »
bızde dun katıldık aranıza 2010 corolla d4d elegant 6 ılerı manuel oncekı 1.6 arabamıza gore cok daha performanslı yakıtı da yarısı su anlık davlumbazdan gelen tas tıkırtıları harıc bı ses duymadım acıkcası bıde 120 yı gecınce arka camlardan ruzgar sesı alıyor ıcerı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #207 : Nisan 24, 2010, 11:09:16 »
servisi aradım ; 
- bakımdan önce benim araç 5 litre/100 km yakıyordu şimdi siz bakım yaptınız 5,5 litre/100 km yakıyor dedim ve sordum bu nasıl iş diye ?

arabam fabrika standartlarının altında yakıyormuş böyle bir şey olamazmış onun için artırdık biraz dediler hatta getir biraz daha yükseltelim diyorlar 100 km de 5,8 litre yakmalıymışşşşşş 

:))))
  osman bey güleriz ağlanacak halimize.En yakın zamanda o servisi değiştirin.Sizde çok atıyorsunuz değerleri daha yüksek çıkıyor.Nasıl bir mantıkla çalışıyor bazı yetkili acentelar anlamıyorum.Vurdumduymaz sanki onlara muhtaçmışız gibi hal ve hareketleri bazen  insanın sabırlarını zorluyor..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #208 : Mayıs 18, 2010, 22:09:25 »
osman bey koydukları yağ aracınızın orjinal yağı ile aynı sınıfmı? bunu sordunuzmu servise.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #209 : Mayıs 31, 2010, 17:21:17 »
osman bey koydukları yağ aracınızın orjinal yağı ile aynı sınıfmı? bunu sordunuzmu servise.

Yağ mı? Anlayamadım ne alakası var? Ne ile alakalı olarak sordunuz yani?
OG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #210 : Mayıs 31, 2010, 17:50:06 »
2010 Toyota Corolla Comfort Dizel 

ile ilgili olarak daha önce verdiğim bilgilere ek olarak yeni edindiğim tecrübe ve bilgileri de paylaşmak istiyorum.

Mayıs ayı içinde 2 defa uzun yol seyahati yaptım.
Birincisi: İstanbul-Ankara üzerinden otobandan- Samsuna  gidiş dönüş
İkincisi:
İstanbul-Gelibolu-Çanakkale-İzmir-Bodrum gidiş
Bodrum-izmir-Bursa-İstanbul dönüş

Bu yolculuklarda en kötü şey aracın tüm gürültüyü içeriye alması..Korkunç bir gürültü ve ses aracın içinde  sizi esir alıyor, sanki yalıtım sıfır..
Otobanda yol kalitesinin yüksek olduğu yollarda gürültü pek olmuyor ama bu seferde 100 km ve daha üstü hızlarda giderken dışardaki havanın sesi-gürültüsü çok daha kötü bir uğuldama şeklinde aracın içine doluyor.. Bu sırada ne araç içi müzik dinlemenin tadını alıyorsunuz ne de  araçta konuşmanın ...Bir müddet sonra baş ağrısı ve kulaklarınızda uğuldama ile yorgun düşüyorsunuz. Yalıtımın bu kadar kalitesiz olmasına çok şaşırdım, 1997 Corolla XEi aracımda  dışardan sıfır sesle  yolculuk yaptığım günleri düşündüm ve toyotanın malzemeden çaldığını düşündüm açıkçası..

Bodrum seyahatinde hava oldukça sıcaktı( 25-30 dereceler arası) ve açıkçası bu yolculukta arabamın çekişinden hiç memnun kalmadım. Rampalarda yığılıp kaldığı bile oldu.. Gaza bastığınızda araç hızlanıp ileriye atılacağına yığılıp kalıyor ve acele vites küçültüp hızlanmaya çalışıyorsunuz bu arada dikiz aynasından arkadaki araçlarda oluyor gözleriniz...

Yakıt performansına gelince, genelde 130-140 km hızla geldik, klima sürekli açık ve ortalama yakıt 5,5 Litre / 100 km.
OG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #211 : Haziran 02, 2010, 18:43:25 »
bende 1.33 corolla aldım. motorla gelen yağ 0-20 vizkoziteli. ilk bakımımda sanırım 10-40 yağ koyacak servis. 10-40 yag motorumun yakıt sarfiyatını artıracak. bu söylediklerim sizin başınıza gelmiş olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #212 : Haziran 05, 2010, 23:00:24 »
Comfort sedan 2010 model benzinli düz vites arabamı alalı 3 ay oldu.Söyleyecek bir şey bulamıyorum.Yorumlarda söylenen hiç bir soruna rastlamadım.Süper memnunum.İyiki toyota almışım.Daha önce bindiğim arabalara bakınca toyota almakta geç kalmışım bile.Araba kendi sınıfında dört dörtlük.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #213 : Haziran 05, 2010, 23:59:59 »
Comfort sedan 2010 model benzinli düz vites arabamı alalı 3 ay oldu.Söyleyecek bir şey bulamıyorum.Yorumlarda söylenen hiç bir soruna rastlamadım.Süper memnunum.İyiki toyota almışım.Daha önce bindiğim arabalara bakınca toyota almakta geç kalmışım bile.Araba kendi sınıfında dört dörtlük.
demek ki benzinli comfortlarda sorun  yok :P hadi dizelleri de katalım :) hele bir de aracınız füme ise tamam dicem :) forumda sorun yaşamayan 2 kişiydik (taylan kardeşim ve ben) ikimizin de comfort, ikimizin de füme, benim 2009 benzinli, onun 2010 dizel siz 3. oldunuz :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #214 : Haziran 06, 2010, 00:08:35 »
Türkayım evet yaa bakıyorum uğraşıyorum sorun yok annesini sattığımın aracında :) yaa biz polyannacılık oynuyoruz yada bize sorunsuz araç vermişler :D :D Toyota müşteri hizmetleri aradığında sorunla karşılaştınızmı diye sorduklarında hayır bir sorun yok aracta demekten bıktım :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #215 : Haziran 06, 2010, 00:15:41 »
Türkayım evet yaa bakıyorum uğraşıyorum sorun yok annesinin sattığımın aracında :) yaa biz polyannacılık oynuyoruz yada bize sorunsuz araç vermişler :D :D Toyota müşteri hizmetleri aradığında sorunla karşılaştınızmı diye sorduklarında hayır bir sorun yok aracta demekten bıktım :D :D
haa bir de o var..en az 10-15 kez aradılar, beni ayrı annemi ayrı arıyorlar :D burda sorunlarla boğuşan adamlar hiç böyle bir şey de söylemiyorlar ha, hep şikayet ettik oraya başvurduk vs diyorlar :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #216 : Haziran 17, 2010, 10:41:34 »
Arkadaşlar, iki hafta önce teslim aldığım Corolla 1.6 Comfort aracımla edindiğim ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Aracımla henüz 620 km yol yaptım. İzlenimlerim şöyle:

1. Aracı genellikle Çayyoluyla Eryaman, Batıkent ve şehir merkezi arasında, zaman zaman da şehir içinde kullandım. bu sürede 2 kez 100 TL'lik benzin aldım. 620 km yol yaptıktan sonra yol bilgisayarı şu anda 60 km'lik menzilimin kaldığını gösteriyor. Ortalama yakıt tüketimi ise 6,7 lt/100 km görünüyor. Bu tüketim bana motoru açılmamış bu sınıf bir araç için gayet makul geldi.

2. En sevdiğim yönü, son derece sessiz oluşu. Kabin içerisinde motor sesi hemen hemen hiç duyulmuyor. Yalnızca hızlandıkça biraz lastik sesi duyuluyor. Bu durumun aracın üzerinde gelen Dunlop SP Sport 01 lastiklerden kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Michelin gibi yumuşak hamurlu bir lastik kullanılsa yol sesinin de önemli ölçüde azalacağını tahmin ediyorum.

3. Araç bence son derece konforlu ve ferah. Görüşü çok iyi. Zaman zaman bindiğim, arkadaşlarıma ait Focus ve Astra'ların iç mekanı bu kadar ferah gelmiyor. Direksiyonunu da çok beğendiğimi söylemeliyim.

4. Performans hakkında yorum yapmak için çok erken. Zaten ben de rodaj süresinde olduğu için aracı sakin kullanıyorum. Yalnız geçenlerde çevre yolunda 6. vitese taktıktan sonra gaza biraz bastım. 160'a kadar zorlanmadan çıktı ben işi fazla abartmayıp yavaşladım.

5. Aracımla ilgili beni düşündüren tek konu var: İkinci vitese geçerken (gerek 1'den yükseltirken gerekse vites küçültürken) takılarak geçiyor gibi. Araç durduğu yerde denediğimde takılmıyor ama seyir halinde diğer viteslere tık diye geçerken 2'ye sanki bir şeye takılıyormuş gibi "tık tık" şeklinde geçiyor. Bu durumu 1000 km bakımına götürdüğümde servise de ileteceğim. Tabi benim kullanımımdan da kaynaklanıyor olabilir.

6. Aracın bir de (aslında satın alırken bilerek kabullendiğim) dezavantajı var. Fiyatına göre donanımı daha iyi olabilirdi. Hemen hemen bu fiyata Focus ya da Astra'nın full versiyonları alınabiliyor. Comfort donanımına en azından alaşım jant, cruise control gibi bazı donanımlar eklenebilir diye düşünüyorum.

Arkadaşlar, Corolla 1.6 Comfort aracımla edindiğim ilk izlenimleri kısaca böyle. Zaman geçtikçe (özellikle uzun yol yaptıktan sonra) izlenimlerimi paylaşmaya devam edeceğim.

Herkese kazasız, güvenli sürüşler...

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #217 : Haziran 17, 2010, 10:44:06 »
Faydalı bir paylaşım. Teşekkür ederiz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #218 : Haziran 17, 2010, 11:10:34 »
Teşekkürler, yeni alıcak olanlara referans olması adına faydalı :)
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #219 : Haziran 17, 2010, 12:08:37 »
Paylaşım için teşekkürler, güle güle kullanın :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem