Gönderen Konu: Toyota Corolla [E140] [J:10] [2007-2013]  (Okunma sayısı 103488 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla [E140] [J:10] [2007-]
« Yanıtla #280 : Eylül 06, 2010, 17:00:41 »
ben daha 110 u gecmedım oda cok kısa bır sure ıdı....belkıde suratte ses ıyıce kesılecektır...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #280 : Eylül 06, 2010, 17:00:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #281 : Eylül 06, 2010, 17:01:30 »
Güzel denemeler, fikirleriniz için teşekkür ederiz, erken uzun yol deneyimi olan bir siz varsınız sanırım o yüzden birkaç sorumu mazur görün..
1-Deneme için çıktığınız hızlarda araçta herhangi bir rüzgardan etkilenme söz konusu mu ?
2-Bayırlarda çekiş sorunu yaşadınız mı ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim sorununuz içinde sanırım bir cevabım var..Güneşten etkilenen ve genleşen yumuşak tabaka  torpidodan dolayı teyp ile birleşen plastik kısımdan ses gelebiliyor ben denemiştim yada arkadaşın dediği gibi birde anahtarlık kısmına bakabilirsiniz ..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #282 : Eylül 06, 2010, 17:27:47 »
merhaba benım corolla da 800 km yı devırdı. Ancak su dıkkatımı cektı motor sesı cok gelıyor ıcerıye.Bılmıyorum bana mı ole gelıyor ancak camları kapatıp klıma teyp falan ses yaratacak seylerı kapattıgımız zaman sankıses cok gelıyor gıbı....
kardeş rüzgar sesidir büyük ihtimalle camları indir aynalarıda kapat sonra kaldır tık gelmez bırak sesi :) bu cengaverin motoru uzun ömür ve sessizliğiyle ünlü :)
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #283 : Eylül 07, 2010, 00:19:53 »
Güzel denemeler, fikirleriniz için teşekkür ederiz, erken uzun yol deneyimi olan bir siz varsınız sanırım o yüzden birkaç sorumu mazur görün..
1-Deneme için çıktığınız hızlarda araçta herhangi bir rüzgardan etkilenme söz konusu mu ?
2-Bayırlarda çekiş sorunu yaşadınız mı ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim sorununuz içinde sanırım bir cevabım var..Güneşten etkilenen ve genleşen yumuşak tabaka  torpidodan dolayı teyp ile birleşen plastik kısımdan ses gelebiliyor ben denemiştim yada arkadaşın dediği gibi birde anahtarlık kısmına bakabilirsiniz ..
ne demek efendim deneyimlerimizi paylaşarak birşeyler öğreniyoruz sorularınızın cevabına gelince ;
1-aşırı bir rüzgar olmadığı sürece hiç bir sorun yok hatta tık bile çıkmıyor ama ankara otobanını çıktıktan sonra 55.km tesis var oraya kadar aşırı bir rüzgar vardı 100 120 arası giderken arabanın sallandığını hissedebiliyorsunuz ama ondan sonra rüzgarı şiddeti azaldı ses kesildi.
2-bayırlarda kesinlikle çekiş sorunu yok.rahatlıkla yol alabiliyorsunuz düz yolda 170 ile giderken bir jetta beni solladı ama rampaya gelince arkamdan bakmak zorunda kaldı.bir diğer dikkatimi çeken şey ise daha önce otomatik kullandığım için rampalarda vites değiştirme derdim yoktu bunun ile ortalama yakıt 2600 devir 6 viteste 8,3 lt iken 5 vites 2900devirde 8 lt ye düşüyor bende hiç değişim yapmadan otomatik gibi devam rahatımı bozamam.zaten otobana girdiğinizde 6.vitesi buldunuzmu kolçağa dayanıp gaza basmak yeterli oluyor .
ses olayına gelince göstergelerin düğmelerinden geldiği kesinleşti rolantide bile ses yapınca dikkatimi çekti.hafif yukarı kaldırınca ses kesiliyor. 
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • taze toyotacı
« Yanıtla #284 : Eylül 07, 2010, 01:01:11 »
hayırlı kandiller arkadaşlar.
Biraz önce ankaradan geldim.Ankaradan otobana girdim kocaelinden çıktım.327 km yol yaklaşık 3 saat sürdü yolculuğumuz otoban yoluna girdiğimde araçtaki bütün verileri sıfırladım otobandan çıkarken kontrol ettiğimde ;
ortalama hız    :122km
ortalama yakıt :5,5 lt
ankara kızılcahamam arasında rampalarda 8,5 lt'nin altına hiç düşmedi.sonra düzlük bir yerde denememde 6 vites 3200devir 150 km hız yakıt 5,6 lt ye kadar düşüyor.Bir depo (55lt) ile bu şartlarda 900 km görmek gayet normal birde 100km ile gitsek dahada uzun yollar kat etmek mümkün ama ne kadar yaktığını bile test etmek zor oluyorken o hız da yol kat etmek benim için işkenceden başka birşey olmaz.
120 km üzerinde araçtan hiç ses gelmiyor diye biliriz.
Azda olsa rüzgar sesi alıyor.
Birde gösterge panelinin oradan gelen tıkırtı sesini bulamadım forumdan bir arkadaşımız göstergelerdeki düğmelerden olabileceğini söylemişti ama onuda denedim ikisinide tuttum ama genede ses kesilmedi.Salı günü arabayı 100 bakımı için servise götürdüğümde özellikle sorucam.bu arada corollam şu anda 1500km yi gördü....
aynı yakıt degerlerini bende alıyorum 2011 dizel corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #285 : Eylül 07, 2010, 18:02:02 »
Hasan Bey, otoban bile olsa hız konusunda biraz daha dikkatli olalım lütfen.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #286 : Eylül 07, 2010, 20:18:51 »
uyarınız için teşekkür ederim ayrıca yanlış yere konu açtığım içinde özür dilerim.
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #287 : Eylül 10, 2010, 00:53:27 »
bence 55 lt ile 900 km re gitmeniz ..normal degil...birçok sıfır araba aldım kullandım ..şunu diyebilirim megane 1.5 dci ile 55lt 1200 km yol yaptım...benzinlige girdigimde depo 55 litre aldı tabanca attı....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #288 : Eylül 10, 2010, 10:50:09 »
bence 55 lt ile 900 km re gitmeniz ..normal degil...birçok sıfır araba aldım kullandım ..şunu diyebilirim megane 1.5 dci ile 55lt 1200 km yol yaptım...benzinlige girdigimde depo 55 litre aldı tabanca attı....
şöyle söyleyeyim hesaplamalarda farklılık olabilir.122km hızda ortalama 5,5 lt yakıt tüketilmiş 55lt depoyla 1000km dün ki denememde 100 km sabit hızda düz yolda uzun bir mesafede 4.2lt gördüm bu şekilde hesaplarsak 1300kmlere geliyor.ki benim bu hızlarda gitmem imkansız ister istemez gaza basıyorsunuz kullanımda kullanıma fark yaratabilir benim için 1000km yeterli bir depo ile üstü de fena olmaz ama motor açıldıkça yakıt dahada düşeceği söyleniyor bakalım nasıl olucak araç daha 1800kmde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #289 : Mart 16, 2011, 23:21:34 »
merhaba,toyota yaris kullanıcısıyım bu aracımı model yükseltmek amacı ile toyota corolla 1.4 D-D ELEGANT MM ile değiştirmeyi düşünüyorum.aracın artıları ve eksileri hakkında fikri olan varmıdır,yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #290 : Nisan 09, 2011, 23:56:40 »
merhaba,toyota yaris kullanıcısıyım bu aracımı model yükseltmek amacı ile toyota corolla 1.4 D-D ELEGANT MM ile değiştirmeyi düşünüyorum.aracın artıları ve eksileri hakkında fikri olan varmıdır,yardımcı olursanız çok sevinirim.
donanım olarak oldukça tatminkar bir araç seçmişsiniz bugrahan bey yanlız toyotalardaki m/m şanzımana alışkın iseniz problem yok fakat alışkın değilseniz alışmak biraz zaman alabiliyor düz şanzıman mantığı ile kullanırsanız problemsiz mükemmel bir araca binmiş olursunuz saygılar...
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '20
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #291 : Nisan 18, 2011, 15:13:15 »
Arkadaşlar,  uzun süredir araç bakıyorum. Çok araç eledim artık karar vermem gerekiyor.
Corolla ve auris arasında kaldım. Beklentilerimi ( sorunlarımı da diyebiliriz ) önemsizden önemliye yazıyorum yorumlarınıza göre karar vereceğim.
1-) Oturduğum yerde park sorunu var ve örneğin fluence gibi bir araç benim için uygun değil bu yüzden auris, corolla ya göre benim açımdan bir adım önde ama auris in 300 lt nin altındaki bagaj hacmi de korkutmuyor değil ( küçük büyük stepne meselesinden dolayı bildiğiniz gibi auris bagaj verilen değerden küçük )
2-) dizel olması şart fakat d4d motorların (2010 ve 2011 kasalarda) yağ eksiltme sorunu ciddi mi auris ve corolla nın ikisinde de var mı yoksa sadece corollaya özel bir problemi?
3-) Aracı eşimde kullanacak mmt olmasını çok isterim ama bazı sorunları var sanırım. Sorunlar yoğun trafiğin bulunmadığı Eskişehir gibi illerde öne çıkan bir sorun mu? Kesinlikle uzak mı durulması gereken bir yarı otomatik sistemi?
3-) Auris seneye 2012 yada 2013 kasa değiştirecekmiş diye okudum bu sanırım auris in ikinci elini ciddi anlamda düşürür. Siz ne dersiniz?
5-) Uzun süre benzin fiesta kullandım ve 4 kişi araçtayken özellikle sollamalarda yada yokuş yukarı çıkışlarda ne çektiğimi ben bilirim. Auris yada corolla da aynı sorun varmı?
6-) Aynı donanım ile ( yaklaşık aynı donanım ) auris ve corolla arasındaki 5,000 tl ye varan fark değer mi?
  Tüm bunların dışında da sizin yorumlarınızda olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #292 : Nisan 18, 2011, 19:39:25 »
tuf
Arkadaşlar,  uzun süredir araç bakıyorum. Çok araç eledim artık karar vermem gerekiyor.
Corolla ve auris arasında kaldım. Beklentilerimi ( sorunlarımı da diyebiliriz ) önemsizden önemliye yazıyorum yorumlarınıza göre karar vereceğim.
1-) Oturduğum yerde park sorunu var ve örneğin fluence gibi bir araç benim için uygun değil bu yüzden auris, corolla ya göre benim açımdan bir adım önde ama auris in 300 lt nin altındaki bagaj hacmi de korkutmuyor değil ( küçük büyük stepne meselesinden dolayı bildiğiniz gibi auris bagaj verilen değerden küçük )
2-) dizel olması şart fakat d4d motorların (2010 ve 2011 kasalarda) yağ eksiltme sorunu ciddi mi auris ve corolla nın ikisinde de var mı yoksa sadece corollaya özel bir problemi?
3-) Aracı eşimde kullanacak mmt olmasını çok isterim ama bazı sorunları var sanırım. Sorunlar yoğun trafiğin bulunmadığı Eskişehir gibi illerde öne çıkan bir sorun mu? Kesinlikle uzak mı durulması gereken bir yarı otomatik sistemi?
3-) Auris seneye 2012 yada 2013 kasa değiştirecekmiş diye okudum bu sanırım auris in ikinci elini ciddi anlamda düşürür. Siz ne dersiniz?
5-) Uzun süre benzin fiesta kullandım ve 4 kişi araçtayken özellikle sollamalarda yada yokuş yukarı çıkışlarda ne çektiğimi ben bilirim. Auris yada corolla da aynı sorun varmı?
6-) Aynı donanım ile ( yaklaşık aynı donanım ) auris ve corolla arasındaki 5,000 tl ye varan fark değer mi?
  Tüm bunların dışında da sizin yorumlarınızda olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Tufan bey sarar otomotive gidin Cem Bey size yardımcı olacaktır.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #293 : Nisan 18, 2011, 20:04:19 »
Bir Auris kullanıcısı olarak 5000 TL fark kesinlikle değmez diyebilirim üstelik Aurisin bagajında sedan corallada taşıyamayacağınız yükleri bile taşıyorsunuz bunu denedim örneğin çamaşır makinesi üstelik Auris aynı donanımda özellikler bakımından Coralladan daha üstün bilginiz olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #294 : Haziran 13, 2011, 11:47:56 »
arkadaşlar sanırım yeni corolla test noktasındayız, geçen uzun yola çıktım aracı test için 5 kişiydik düzde (deneme amaçlı) 195 km hıza ulaştım araç sanki sallama yapar gibi geldi böyle bir durumla karşılaşan varmıdır?corolla almadan önce düşüncem yüksek süratte yol tutuş ve güvenlik idi fena sayılmaz diyorum siz neler söylersiniz??

Türkiye sınırları içinde hız sınırları şehiriçi 50km/s, şehirlerarası 90km/s, bölünmüş
yollarda 110km/s, otoyollarda 120km/s olarak belirlenmiştir. Lütfen trafik kurallarına uyalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #295 : Haziran 13, 2011, 11:55:21 »
arkadaşlar sanırım yeni corolla test noktasındayız, geçen uzun yola çıktım aracı test için 5 kişiydik düzde (deneme amaçlı) 195 km hıza ulaştım araç sanki sallama yapar gibi geldi böyle bir durumla karşılaşan varmıdır?corolla almadan önce düşüncem yüksek süratte yol tutuş ve güvenlik idi fena sayılmaz diyorum siz neler söylersiniz??

250bin tl'den ucuz olan bir aracın o hizlarda güvenliğinden söz etmek hayal kurmak olur zannnımca...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #296 : Eylül 10, 2011, 22:25:41 »
Bende otobanda kısa süreli bir sürat denemesi yaptım 180  ile sağdan bir rüzgar yedim , hemen gazdan ayağımı çektim. Yan rüzgardan çok etkileniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #297 : Eylül 12, 2011, 09:18:41 »
Aracın yapısı malesef biraz hissettiriyor. Ozelliklede otobanda gezinmesi beni deli ediyor.Korkutuyorda acıkcası.Benım arac ile babam 200e ulastıgını soyledı.Hıc bı sorun olmadıgını da  soyledı. Ben henuz 185i gecmedım. Ama ondada gayet oturaklı bı tutum sergıledı. Zaten oda olmasa hıc dayanamam bu araca.Aynı suratte baska araclar bunu kadar bıle saglam olmuyo malesef.

Türkiye sınırları içinde hız sınırları şehiriçi 50km/s, şehirlerarası 90km/s, bölünmüş
yollarda 110km/s, otoyollarda 120km/s olarak belirlenmiştir. Lütfen trafik kurallarına uyalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 corolla 1.4 d4d touch mmt
  • Kilometre: 6000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür edildi
2010 model corolla 1.33 comfort
« Yanıtla #298 : Kasım 24, 2013, 17:16:25 »
dün aldığım 2010 model toyota corolla 1.33 comfort şehir içi kilometrede 35 kuruş yakıyor. bu model arabası olup şehir içi ve şehirler arası ortalamasını yazabilecek olan kimse var mı?
Tüp takıldığı zaman ortalama tüketim ne oluyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #299 : Haziran 09, 2014, 23:38:01 »
Alper selam ,

görüşlerin için teşekkürler , benimde 2009 dizelim var ,
maddeler halinde yazdıklarına katılıyorum .
Yanlız aracın her yerinden ses geliyor derken birkaç sorum oalack ,
- araç kazamı yaptı acaba daha önce
- modifiye vs. için bir değişiklikmi yapıldı
- çok kötü şartlarda mı kullanıldı , tarla vs.

bunlar harici her yerinden ses geliyor olması çok tuhaf ! ?

Bu arada tanışma bölümünde kendini tanıtmışmıydın ?

Bence pişman olma birde dünyanın ençok tercih edilen otomobilini aldın , sorunlarını servise söyle hepsini çözerler.
Benden yardım istersen burada yetkili servise beraber gidebiliriz , tüm sorunlarınla tek tek ilgilenirler .

sağlıcakla kal

Selam 140.000 de 2009 model d4d aldım geçen hafta. Hicbiryerinden ses gelmiyor.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 10, 2014, 09:32:03
Merhabalar ,

2009 model (5 yaşında) 140.000 km Corolla 1.4 dizel d4d m/m aldım. 2 haftadır eşimle beraber kullanıyoruz. herhangi bir sorunla karşılaşmadık.

Forumda göğüsten ses geliyor deniyor. 5 yaşındaki arabamdan gelmiyor. Motor için sanayideki ustam ve kullananlar 10.000 km'de bir 1 lt yağ koy dediler. Motor performansı süper. Diğer arabaara bakarsanız 4.000d/d 120hp güç üretirken bu araba 2000d/d da 90 hp güç üretiyor. dolayısıyla Ankara yokuşlarında sıkıntı yok. Araba dolu ve klima açıkken Cinnah yokuşunu hız kesmeden 90-110 arası çıkabiliyorsunuz.

M/m yarı otomatik vites için alışmak için zaman gerekli. Eşim 2 günde alıştı. sarsmadan (ki dizel turbo ile biraz zordur) rahat rahat gezdiriyor. Arabanın motoru gerçekten sessiz. Volvo v40, jetta 1,9 tdi ile kıyasladık çok ama çok daha sessiz. Ses yalıtımı iyi.

Yol tutuşu konusunda herhangi bir problem yok. Yakıt idealden daha ideal. 4,5-6 lt bandında dolaşıyor.

Bir inşaat firmasında aynı araba var 525.000 kmyi devirdi hala rektifiye olmadı. Ancak alındığından beri 10.000 kmde bir 1 lt yağ konuluyor :D