0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba benım corolla da 800 km yı devırdı. Ancak su dıkkatımı cektı motor sesı cok gelıyor ıcerıye.Bılmıyorum bana mı ole gelıyor ancak camları kapatıp klıma teyp falan ses yaratacak seylerı kapattıgımız zaman sankıses cok gelıyor gıbı....
Güzel denemeler, fikirleriniz için teşekkür ederiz, erken uzun yol deneyimi olan bir siz varsınız sanırım o yüzden birkaç sorumu mazur görün..1-Deneme için çıktığınız hızlarda araçta herhangi bir rüzgardan etkilenme söz konusu mu ?2-Bayırlarda çekiş sorunu yaşadınız mı ?Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim sorununuz içinde sanırım bir cevabım var..Güneşten etkilenen ve genleşen yumuşak tabaka torpidodan dolayı teyp ile birleşen plastik kısımdan ses gelebiliyor ben denemiştim yada arkadaşın dediği gibi birde anahtarlık kısmına bakabilirsiniz ..
hayırlı kandiller arkadaşlar.Biraz önce ankaradan geldim.Ankaradan otobana girdim kocaelinden çıktım.327 km yol yaklaşık 3 saat sürdü yolculuğumuz otoban yoluna girdiğimde araçtaki bütün verileri sıfırladım otobandan çıkarken kontrol ettiğimde ;ortalama hız :122km ortalama yakıt :5,5 lt ankara kızılcahamam arasında rampalarda 8,5 lt'nin altına hiç düşmedi.sonra düzlük bir yerde denememde 6 vites 3200devir 150 km hız yakıt 5,6 lt ye kadar düşüyor.Bir depo (55lt) ile bu şartlarda 900 km görmek gayet normal birde 100km ile gitsek dahada uzun yollar kat etmek mümkün ama ne kadar yaktığını bile test etmek zor oluyorken o hız da yol kat etmek benim için işkenceden başka birşey olmaz.120 km üzerinde araçtan hiç ses gelmiyor diye biliriz.Azda olsa rüzgar sesi alıyor.Birde gösterge panelinin oradan gelen tıkırtı sesini bulamadım forumdan bir arkadaşımız göstergelerdeki düğmelerden olabileceğini söylemişti ama onuda denedim ikisinide tuttum ama genede ses kesilmedi.Salı günü arabayı 100 bakımı için servise götürdüğümde özellikle sorucam.bu arada corollam şu anda 1500km yi gördü....
bence 55 lt ile 900 km re gitmeniz ..normal degil...birçok sıfır araba aldım kullandım ..şunu diyebilirim megane 1.5 dci ile 55lt 1200 km yol yaptım...benzinlige girdigimde depo 55 litre aldı tabanca attı....
merhaba,toyota yaris kullanıcısıyım bu aracımı model yükseltmek amacı ile toyota corolla 1.4 D-D ELEGANT MM ile değiştirmeyi düşünüyorum.aracın artıları ve eksileri hakkında fikri olan varmıdır,yardımcı olursanız çok sevinirim.
Arkadaşlar, uzun süredir araç bakıyorum. Çok araç eledim artık karar vermem gerekiyor.Corolla ve auris arasında kaldım. Beklentilerimi ( sorunlarımı da diyebiliriz ) önemsizden önemliye yazıyorum yorumlarınıza göre karar vereceğim. 1-) Oturduğum yerde park sorunu var ve örneğin fluence gibi bir araç benim için uygun değil bu yüzden auris, corolla ya göre benim açımdan bir adım önde ama auris in 300 lt nin altındaki bagaj hacmi de korkutmuyor değil ( küçük büyük stepne meselesinden dolayı bildiğiniz gibi auris bagaj verilen değerden küçük )2-) dizel olması şart fakat d4d motorların (2010 ve 2011 kasalarda) yağ eksiltme sorunu ciddi mi auris ve corolla nın ikisinde de var mı yoksa sadece corollaya özel bir problemi?3-) Aracı eşimde kullanacak mmt olmasını çok isterim ama bazı sorunları var sanırım. Sorunlar yoğun trafiğin bulunmadığı Eskişehir gibi illerde öne çıkan bir sorun mu? Kesinlikle uzak mı durulması gereken bir yarı otomatik sistemi?3-) Auris seneye 2012 yada 2013 kasa değiştirecekmiş diye okudum bu sanırım auris in ikinci elini ciddi anlamda düşürür. Siz ne dersiniz?5-) Uzun süre benzin fiesta kullandım ve 4 kişi araçtayken özellikle sollamalarda yada yokuş yukarı çıkışlarda ne çektiğimi ben bilirim. Auris yada corolla da aynı sorun varmı?6-) Aynı donanım ile ( yaklaşık aynı donanım ) auris ve corolla arasındaki 5,000 tl ye varan fark değer mi? Tüm bunların dışında da sizin yorumlarınızda olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
arkadaşlar sanırım yeni corolla test noktasındayız, geçen uzun yola çıktım aracı test için 5 kişiydik düzde (deneme amaçlı) 195 km hıza ulaştım araç sanki sallama yapar gibi geldi böyle bir durumla karşılaşan varmıdır?corolla almadan önce düşüncem yüksek süratte yol tutuş ve güvenlik idi fena sayılmaz diyorum siz neler söylersiniz??
Alper selam ,görüşlerin için teşekkürler , benimde 2009 dizelim var ,maddeler halinde yazdıklarına katılıyorum .Yanlız aracın her yerinden ses geliyor derken birkaç sorum oalack ,- araç kazamı yaptı acaba daha önce - modifiye vs. için bir değişiklikmi yapıldı - çok kötü şartlarda mı kullanıldı , tarla vs.bunlar harici her yerinden ses geliyor olması çok tuhaf ! ?Bu arada tanışma bölümünde kendini tanıtmışmıydın ?Bence pişman olma birde dünyanın ençok tercih edilen otomobilini aldın , sorunlarını servise söyle hepsini çözerler.Benden yardım istersen burada yetkili servise beraber gidebiliriz , tüm sorunlarınla tek tek ilgilenirler .sağlıcakla kal