Gönderen Konu: Toyota Corolla [E140] [J:10] [2007-2013]  (Okunma sayısı 103476 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Ynt: Toyota Corolla [E140] [J:10] [2007-]
« Yanıtla #120 : Mart 08, 2009, 01:15:46 »
Valla ben bakmadım ama yeni focusa kullanan eniştem benim araca binince bu dahamı geniş ne dedi. Hatta eşi, oğlu, kendi bayağı kilolular.3 ü arkaya oturdular. Bu bizimkinden geniş dediler. Bilmiyorum artıkın. :)  Ama illada geniş araba diyosanız (ben inşallah bi gün alırım) Skoda süperB. Ne pasat ne merso e 200 ne audi a6 ne avensis vs. Sınıfıda onun kadar geniş bi araca rastlamadım. Ön koltuğu en geriye dayayıp arkada oturduğunuzda (yenilerini görmedim nasıldır) ayaklarınızı uzatıyosunuz resmen ya. Yok böyle bi şey.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Mart 08, 2009, 01:15:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #121 : Mart 08, 2009, 22:13:22 »
doğru söylüyorsun superB oldukça geniş ,  passat ile aynı kasa zaten
bizde birde  peugeot 607 si var onun içi ondan da büyük 3 oda 1 salon , arka koltuğu tek kişilik yatak gibi  :lol:

forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
« Yanıtla #122 : Mart 08, 2009, 22:21:16 »
teşekkürler İsmail bey ,
1000 bakımını cuma günü yaptırdım ,
verdiğiniz 5.5 lt ler şehir içimidir ? bana pek 6 lt nin altına düşmeyecek gibi geliyor sanki.
bu arada cumartesi günü ziebart ta ses izolasyonu yaptırdım aracıma , bakalım sonuç nasıl olacak !
hem bu araçların alt saçları inceymiş onun korunması açısından faydalı oluyormuş hemde sesi almak konusunda çok iyi olduğunu söylediler yaptırdım .
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Mart 09, 2009, 08:47:19 »
  Ben içi çok büyük araçları sevmiyorum. Konforlu ve geniş olmalı ancak insanı biraz sarmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #124 : Mart 13, 2009, 00:36:09 »
Öncelikle aydın bey objektif görüşleriniz için teşekkür ederim çok doğru olmuş. :alkis:
bende 1 hafta önce 2009 corolla d4d elegant aldım. su an keşfetme aşamasındayım dediğin gibi su anahtar olayını çok kaba yapmışlar tamam kart beklemiyoruz ama bir sustalı sistem olabilirdi.
Onun haricinde orta konsol genel görünüş olarak şık dursa da civic de olduğu gibi müzik sistem ve klima sistem ekranlarını oled mavi veya kırmızı yapsalardı daha şık olurdu diye düşünüyorum.
ayrıca yol bilgisayarı ekranınındaki dış hava sıcaklığı ile yakıt rüketim bilgileri tek ekrana sığdırılsaydı en azından sıcaklık kösede bir yerde yazsaydı yolda ikide birde yol bilgisayarı düğmesine başmak zorunda kalmazdım. bunlar benim görebildiğim eksi yönleri. artı yönlerini yazmakla bitmez sanırım...
Birde aşkı bey arabanızın ne kadar yaktığını öğrenebilirmiyim?
mükemmeliyetçilik...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #125 : Mart 13, 2009, 13:40:25 »
  Kaça yaptrıdınız? Sonuç nasıl? Yol sesini aldımı?

Bu aralar benim araçta rüzgar sesi sorunu var. Benimki bu kasanın ilk araçlarından :) 2007 model. Sizinkiler gibi 2009 deel. Artık yaşlandımı ne? :(  Bu 5.5 yol bilgisayarının verdiği ortalama rakam. Şehir içi- şehir dışı karışık ortalama yani. Benim şanzımanın bi özelliği araca normal basarak kalkıp ilerlediğinizde 3 e kadar 2.2 devirde 3den sonra 2 devirde vites değişiyo. sizde düşük devirde vites değişin. Hatta 5 le 1.8 devirde gidin kokluyo resmen. Turboda devrede olmuyo zaten.  Ama hız 65-70 gibi bir şey oluyo :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #126 : Mart 14, 2009, 18:11:22 »
ilk 150 km lik izlenimlerim;

otoyolda Aydın'dan İzmir'e geldim yeni arabamla.
doğal olarak tıkırtı yoktu :)
ses dizel araca göre oldukça az.
sürüş pozisyonu iyi.
yakıtı tüketimi 4,6 lt gösterdi.
aracın sağ ön cam sileceğinden ses geliyor. (yağmurlu havada geldim)
1000 km kontrole kadar geçmezse servise durumu bildireceğim.
müzik sisteminin ses kalitesi orta.
xenon far aldım opsiyonel olarak aydınlatması güzel, araca da yakıştı.
 şimdilik bu kadar. kullandıkça izlenimleri yazacağım sizlere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #127 : Mart 14, 2009, 20:17:51 »
        Öncelikle herkese merhaba
Foruma yeni üye oldum,umarım yanlış yerde açmamışımdır konuyu..
Aracım 2009 model dizel comfort corolla.Bu aracı almadan önce bütçeme uygun (35-37.500 bin liraya kadar) birçok markayı araştırdım. Corolla,focus,civic arasında kaldım. Kısaca diğerlerini neden elediğimden bahsedeyim : Civic dizel olmadığı, gösterge panellerini ve el frenini beğenmediğim,ve bu fiyat aralığında en düşük versiyonunu ancak alabileceğim için eledim. Focus un yakıtı fabrika verilerinin çok üstünde olduğunu araştırmalarım sırasında öğrendim. Zaten focusun ,corolla comfort ayarındaki versiyonu bütçemin üzerinde idi  :) Birde Focusun dizellerinin ilerde çok daha çabuk sorun çıkardığnı öğrendim.Geriye sadece corolla kaldı. Corollayı araştırmadınız mı derseniz, hem araştırdım hem daha önceden corolla 95 XEİ 114 HP aracım vardı :) Yani toyotanın nasıl rahat ve sorunsuz bir araç yaptığını biliyorum.Bu yeni nesil corolla hakkında ki  görüşlerimi aşağıda belirtmek isterim :

1- Öncelikle aracın dış görünüşü çok güzel
2- comfort ta çelik jant standart değil, bu sınıftaki araçların çoğunda standart.(fark verip çelik Jant  taktırtmak zorunda kaldım.)
3- Lastikler Mıchelin olup, ve en kalitelisinden (205 55 R16 ) kullanılmış.
4- İç mekan gayet geniş, diz mesafesi civice göre oldukça iyi,döşemeler çok fazla kaliteli değil
5- çift torpido olması çok güzel,fakat üsttekinde aydınlatma olmaması kötü.Araç içi aydınlatma başarılı.
6- Gösterge panelleri zevk meselesi,herkes beğenmeyebilir ama bence güzel.Vites değişim göstergesi çok ii olmuş,aracı ekonomik kullanmnıza yardımcı oluyor.
7- Yol bilgisayarının sürücün gözünün önünde olması çok güzel, fakat keşke yol bilgisarındaki verileri öğrenmek için göstergenin üzerindeki tuşu, başka bir yere monte etselerdi. (mesela direksiyon simidinin sağ  tarafından kontrol edilebilirdi bence. ) Bu durum biraz hoş değil.
8- Ses sistemi çok kaliteli değil .Çok daha iyisini yapabilirlerdi. (Focusun ki çok iyi  )
9- Güneşliklerdeki aydınlatmalar (Hem sürücü hem yolcu ) çok güzel
10- Araç içinde oldukça fazla sayıda bölme var, oldukça kullaınşlı olmuş.Ortaki konsolun içinin çok derin olması çok güzel.
11- Park sensörünü hediye ettiler. Nekadar mesafe kaldığını göstermesi çok güzel.
12- Yan aynaların kumandası keşke kapı üzerine monte edilse idi.
13- Sürücü tarafındaki cam hariç,diğerleri yarı otomatik.Bence diğerleri de tam otomatik olmadılıydı.
14-Arka Koltuklar bagaja açılabiliyor.İstenirse Bagajdan kilitenebiliyor,kumandasız anahtarı otoparkçıya,yıkamacıya verdiğinizde bagaj açılmıyor,yani Bagajı kasa gibi kullanabiliyorsunuz.
15-Arka zeminin düz olması çok güzel

Aracı aldığımızda kullanma kılavuzuna göre kullanmaya başladım. Şu anda aracım 1300 kmde .ilk 1000 km de ani hızlanma ani frenden kaçındım,suratli de kullanmadım,yani kılavuza uymaya çalıştım. Aracı aldıktan bir süre sonra frenler ötmeye başladı. bir süre geçmesini bekledim.geçmeyince servise gittim.bindik test ettik. Geçer dediler geçmezse 1000 bakımna geldiğinde değiştiririz dediler.980 km olduğunda frenler ötmeyi kesti  :D
değiştirmedim doğal olarak. aracı almadan araştırdğımda , ön göğüsten ses geldiği söyleniyordu.1000 km ye kadar ben hiç ses duymadım ancak bu aralar bozuk yola girildiğinde o dedikleri sesi duyar gibiyim.Zaten serviste bu araçların durumunu biliyor.İstenirse  yapacaklarını söylüyorlar .(garanti kapsamında) Yakıt durumuna gelince ,araç 280 kmde iken depoyu  ağzına kadar doldurdum,şehirler arası yolda, 90 km yi geçmemek sureti ile ara sıra 50-60 a kadar düşerek (sürekli sabit hızda gitmemek için) 200 km sonra depoyu tekrar doldurdum, 23 liralık aldı.(ağzına kadar doldurduk). yani km ye 115 kuruş yaktı,yol bilgisayarı 4,2 litre gösteriyordu.aldığım litre ile tutuyordu birbirini.Bazı araçların yol bilgisayarlarının gerçeği yansıtmadğını duymuştum.Ama toyota için bunu demek imkansız. Ayrıca depodan benzin çalkantı sesi de gelmiyor.(geldiği söyleniyordu.)

Aracı sürmek çok büyük zevk veriyor.1. vitesin ağır kaldığı söyleniyor,kaldırmasını bilirseniz,ışıklarda pek çok arabayı aynanızdan görebilirsiniz.Ağırlığı ve 1.4 lük motoru göz önüne alındığında,araçtan elde edilen performans gerçekten çok iyi.Gaza her abandğınızda ibrenin nasıl yukarı kalktığını,yolcu koltuğundaki kişinin nasıl geriye yapıştığını göreceksiniz  :D  Yol tutuş harika, aracı sürerken büyük bir güven duyuyorsunuz.

Toyotayı tercih ettiğim için hiç pişman değilim.Aksine görünüşüyle,güvenliğiyle,performansıyla,yakıtıyla çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Darısı olmayanların başına  8-)
2009 corolla comfort d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Mart 14, 2009, 21:05:40 »
Aracınız hayırlı olsun, aracınızla inşallah kazasız belasız sorunsuz uzun yıllar geçirirsiniz...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Mart 14, 2009, 21:53:00 »
2- comfort ta çelik jant standart değil, bu sınıftaki araçların çoğunda standart.(fark verip çelik Jant  taktırtmak zorunda kaldım.)

hangi markalarda standart?
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #130 : Mart 15, 2009, 11:46:25 »
teşekkür ederim....
2009 corolla comfort d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #131 : Mart 15, 2009, 12:12:35 »
hangi markalarda standart?
15 inç çelik jant 1.6 dream civic,16 inç alimünyum alaşımlı çelik jant premium/elegant civic,megane sedan exception modeli
2009 corolla comfort d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Mart 15, 2009, 18:34:03 »
Yeni aracınız hayırlı olsun Uğur Bey, sizi tanışma bölümünde açacağınız ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Mart 15, 2009, 18:43:15 »
Uğur Bey aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Mart 15, 2009, 18:50:03 »
Kazasız belasız...
C*

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Mart 15, 2009, 19:33:18 »
15 inç çelik jant 1.6 dream civic,16 inç alimünyum alaşımlı çelik jant premium/elegant civic,megane sedan exception modeli

çelik jant verilmesi artık standart demişsiniz ama saydığınız modellerin çelik jantsız donanımları mevcut yani hala firmalar çelik jantsız versiyonlarını satışa koyuyorlar
ayrıca zaten ektradan para verip satın alabildiğiniz birşeyi neden yadırgıyorsunuz ki? zaten aracın üzerinde gelse idi aracın fiyatına ilaveli olacaktı. yani bir fark yok...

şunu eleştirseniz anlarım, neden cruise control yok veya sonradan takılamıyor? çünkü bu donanıma hiçbir şekilde sahip olamıyorsunuz ve bu eleştiriyi hakediyor...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #136 : Mart 15, 2009, 20:01:15 »
Kazasız belasız...
teşekkür ederim
2009 corolla comfort d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #137 : Mart 15, 2009, 20:01:41 »
Uğur Bey aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın...
teşekkür ederim umut bey
2009 corolla comfort d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #138 : Mart 15, 2009, 20:09:24 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
  saydığınız modellerin çelik jantsız donanımları mevcut yani hala firmalar çelik jantsız versiyonlarını satışa koyuyorlar
ayrıca zaten ektradan para verip satın alabildiğiniz birşeyi neden yadırgıyorsunuz ki? zaten aracın üzerinde gelse idi aracın fiyatına ilaveli olacaktı. yani bir fark yok...

Ben çelik jantsız donanımları mevcut değil demedimki, corolla comfort sınıfında olanlarda standart dedim,standart olanlardada ayrıca fiyat üzerine eklenip ikinci bir fiyat koyulmuyor.Neden yadırgamayım ki,amaç o paraya en iyisini alabilmek,parayı verdikten sonra cruise controlu de tartışmanın bir gereği yok,gider benzinlinin elegant modelini alırdım yada başka bir markayı.
2009 corolla comfort d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Mart 15, 2009, 20:32:43 »
hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler
RaCingCorolla LoaDing..