Gönderen Konu: Toyota Corolla [E140] [J:10] [2007-2013]  (Okunma sayısı 103468 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1.6 16V Elegant (2012)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 14800
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla [E140] [J:10] [2007-]
« Yanıtla #80 : Ocak 27, 2009, 18:11:44 »
Ali Bey fotoğraf sizinki ise jantlar snowflake olmalı. Ben de geçen ay aynı jantlardan taktırdım. Arabanın bir anda havası değişti. Bu model çok yakışıyor bizim yavrulara.
Evet Avatardakı Foto Benım Aracın . Orjınal Janlarını Sevmıyorum Kapaklı Oluyor Ve Cabuk Kırılmalar Meydana Gelıyor ...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ocak 27, 2009, 18:11:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ocak 27, 2009, 18:23:08 »
  Sanırım onların 17' olanlarıda var dimi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #82 : Ocak 27, 2009, 18:27:34 »
evet ama biraz tuzlu ayrıca lastiği de değiştirmek gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 corolla 1.6 class
« Yanıtla #83 : Ocak 27, 2009, 22:47:55 »
aracım 2007 model  corolla 1.6 class düz vites (2008 kasım ayında 2.el aldım aracımı)

Yol Tutuş: Bence normal şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım,  yola sağlam basıyor bence, 

Frenaj: frenler başarılı, önümde duran araca yakınsam durmak için frene bastığımda sanki geç duruyormuşum, biraz hissiz gibi geldi ( belki tam alışamadım belkide daha kuvvetli yada sert basmak gerekiyor)

Konfor: Süspansiyonlar biraz sert gibi geldi, kasislerden geçerken bazen ön tekerlerden veya süspansiyondan tıkırdı geliyor ama rahatsız edici seviyede değil. Sonuçta konforu bence iyi, koltuk konforu normal, sürücü koltuğu yükseklik ayarına alışamadım koltuğu yükseltince koltuğun sırt kısmı yada arkası daha çok yükseliyor gibi, kol dayamak için yapılan bölüm 10 cm daha vitese yakın olabilrdi, bir arkadaşımında belirttiği gibi sol kolumuzu kapı kolu tutma yerine koyamıyoruz kolumuz aşağıda kalıyor, camın bittiği yere koyamıyoruz yukarıda kalıyor, (belkide böylece direksiyonu daha iyi kavramış oluyoruz)

Tüketim: İlk başlarda biraz çok yatığını düşünsemde sonradan alıştım,  sınıfına göre normal sayılır,

Donanım: class sınıfı aldığımdan aracımın donanımları baya az, aldığım kişi orjinal aksesuvarlar :16" çelik jant, zenon far, sis farı, bagaj spoiler, yan kapı koruma çıtaları , +3 yıl ekstra garanti paketi, krom kapı kolları , güvenlikli kırılmaz cam filmi yaptırmış (aracı almamda ekstra yapılan şeyler etkili oldu) ama yeni corollada bence bazı şeylerin eklenmesi yada değişmesi gerekiyor : yol bilgisayarı ekranı daha fazla bilgi göstermeli bence ve değişim düğmelerinin yeri iyi değil, ses sisteminde hoparlörler birazdaha iyi olabilirdi, bagaj kapağını dışarıdan açmak için bir düğme, buton vs konulmalı ve hidrolik olmalı (otobüs terminalinden bir paket aldım 25 kg civarı ve büyük hava yağmurlu yerler çamur paket elimde anahtarla bagajı açmaya uğraştım, açtım bagaj kapağını kaldırmaya uğraşırken paket yerde gerisi malum),  ESP olsa iyi olurdu,

- Kışın ve soğukta araç içinden bazı tıkırtılar geliyor ama önemsemiyorum, ciddi birşey değil bence

- Arkadaşlarında belirttiği gibi motoru sessiz,

- Performans olarak 124 bg , 157 tork(yanlış hatırlıyor olabilirim) bir araç için düşünecek olursak beygirlerin bazıları ya koşmuyor yada kaçmış gibi geldi bana :) belki dişli oranları ile belki de 1300 kg lik ağırlıkla alakalı ama daha iyi olabilirdi, sonuçta benim için yeterli, araç kendini 3.000 devirden sonra gösteriyor, atikleşiyor.

Sonuç olarak aracımdan menmunum, hem sorunsuzluğundan hem uzun yıllar binmeyi düşündüğümden hemde ikinci elde satış sorunu olmayan ve az değer kaybeden bir araç olduğu için tercih ettim corollayı ve menmunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #84 : Ocak 27, 2009, 22:55:45 »
2005 1.6 corollada devir 3500 civarında motordan fazla uğultu sesi geliyor. 3500ü geçince kesiliyor. servise sorduk neyin nesidir diye. sesin sebebi vvt-i ın devreye girmesi dediler. bana pek inandırıcı gelmedi ama bu kasalarda hepsinde olduğunu öğrenince daha fazla araştırmadım. yeni corollada var mı acaba bahsettiğim durum?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #85 : Ocak 27, 2009, 23:21:51 »
bana da pek inandırıcı gelmedi. vvt-i zaten motorun özelliği değil mi turbo değil ki devreye girsin. uğultu yok normalde, ben 2005 corolla sol de kullandım öyle sonradan kesilen bir uğultu sesi duymadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1.6 16V Elegant (2012)
  • Kilometre: 14800
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Ocak 28, 2009, 00:54:07 »
  Sanırım onların 17' olanlarıda var dimi?

Evet Hakan Bey 17 Inc Olanları da Var Ama 17 Inc Olarak Yazmıyorlar Jant Ve Lastıkler Uzerınde 16.5 Dıyor Bendekıler de 16.5  :)

evet ama biraz tuzlu ayrıca lastiği de değiştirmek gerek.

Bıraz Tuzlu Ama Yakısanı Yapmak Gerek Bence Fark Yaratmak Gerekıyorsa Bazı Ucretlere Katlanmak Gereklı ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #87 : Ocak 29, 2009, 14:57:06 »
1.4 motor çok zayıf kalkışlarda falan yokuşularda zaten kendini toplaması için bekliyosun baya onun haricinde çok güzel bi araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Ocak 29, 2009, 17:12:02 »
  O uğultunun sebebi yüksek devir egzantriğinin ve dolayısı ile supaplarının devreye girmesidir bence Turgay.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #89 : Ocak 29, 2009, 17:38:03 »
  O uğultunun sebebi yüksek devir egzantriğinin ve dolayısı ile supaplarının devreye girmesidir bence Turgay.

anladım abi ama sadece 3500 civarında yapıo. o da 5. vites 120km ye tekabül ediyor. otobanda baya rahatsız oluyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #90 : Şubat 20, 2009, 14:34:24 »
herkese  merhaba. ben karabukten hakan....

yaklasık 6 aydır takıp ettiğim araştırdığım toyotayı sızden de edindiğim bilgilerle aldım.araç dizel corolla M/M.
aracı subattın 7 sınde aldım su an 1600 km de. nacizane izlenimlerimi de aktarmak isterim.foruma alısık olmadıgımdan umarım konuyu yanlıs yerde acmamısımdır?

- bılırsınız malum tıkırtı sesı henuz benım aracımda yok bekledım dınledım on konsoldan ses gelmıyor.
- mp3 yenı moldellerde calısıyor.
- 3 kere depoyu doldurdum yıne dınledım calkalanma sesı gelmedı.
- arac gayet rahat genıs bekledıgımden fazlasını buldum dıyebılırım.
- bundan oncekı aracım 95 model 3.16i bmw idi onu aratmıyor.
- vıtes gecıslerı gayet güzel sadece dık yokusları m konumunda cıkmanız gerekli.
- anı hızlanması gayet güzel. bastımı gıdıyo. rodaj donemınde oldugundan zorlamadım ama haftasonu cerkese gıderken 4.vıtes ... yı gordu o hızda bıle gayet rahattı.
- rodaj ıcın edındıgım bılgılere gore tam gaz hızlanma ve vıtesle yavaslamayı 2 kere yaptım. subapların oturması ıcınmıs.aracın hızlanması manuelde fabrıka verılerınden daha kısa surdu bence.
- aracın yol tutusu verdıgı guven tartısılmaz
- 1000 bakımından donerken tas atma sonucu on camın dıkız aynası ustunde avuc ıcı kadar bı yıldızım oldu:) nazar dedık bı kac defa daha olursa oyle degıstırecem.
- yakıt meselesi ise aracı aldım depo doldurdum 634 km de tekrar doldurdum ankaraya gıderken geredede.149kr yakmıs.sonra tekrar doldurdum 133 e dustu. daha da dusermı bılmem.
- su aralar aracı dısıplınlı kullanmaya calısıyorum ama buna dayanmak gercekten zor.gıdebılırken gıdememek pek ıyı olmuyo.bakalım ne kadar dayanabılecegım:)
- karabuk merkez ısıklarda 407 ıle kalkısta kapıstık. merak etmeyın dıkız aynasında gorunen bızım toyota degıldi...

sımdılık bu kadar tekrar gorusuruz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Şubat 20, 2009, 14:45:28 »
- karabuk merkez ısıklarda 407 ıle kalkısta kapıstık. merak etmeyın dıkız aynasında gorunen bızım toyota degıldi...

8-) 8-) 8-)

Güzel günlerde kullanın hocam hayırlı olsun :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Şubat 20, 2009, 14:46:35 »
Aracınız hayırlı olsun Hakan bey, güzel günlerde kullanın.

Paylaşım için teşekkürler, konuyu testler bölümüne taşıdım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Şubat 20, 2009, 14:53:35 »
Hakan bey yeni aracınız hayırlı olsun kazasız cezasız günlerde kullanmanızı dilerim.
Bir not: O rodaj dönemi denen dönem eski araçlarda geçerliydi artık aracın motorunun rodajı herşeyi kontrol edilerek montaj ediliyor onun için acımayın tam gaz devam ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Şubat 20, 2009, 15:57:19 »
hasan bey nasıl mutluyum anlatamam :) sorun yaşamayan ikinci yeni corolla sahibisiniz :) bir ben bir de siz, değerini bilin aracınızın, güle güle kazasız belasız cezasız kullanın inşallah, hoş geldiniz aramıza iyi ki geldiniz :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Satılık Corolla 2008 Class 29.500 İrtibat Mesaj at
« Yanıtla #95 : Şubat 20, 2009, 20:41:50 »
:D bence 3 abi
özgürlüğüme çılgınca koşarken görmüş komşum beni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #96 : Şubat 20, 2009, 21:07:40 »
tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Şubat 20, 2009, 21:57:37 »
:D bence 3 abi
sizde de sorun yoktu demi, tıkırtı depo sesi balata falan? oh bee 3 kişiyiz :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #98 : Şubat 20, 2009, 22:10:26 »
sızden duyduklarımdan sonra tum seslere kulak kesıldım bı ara teyp radyo falan acmadım ses dınlıyorum ya depo sesı gelecek, sonra on konsoldan ses gelecek ya bekledım ses gelmedı yolun deforma olmus kasıslı yerlerınden gıttım yıne gelmedı buranın yolları zaten pek ıyı degıl yınede  gelmedı. sükür umarım gelmezde. yıne burdan ogrenedıgıme gore sağ on kapı dakı plakaya baktım arac afrıkada yapılmıs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #99 : Şubat 20, 2009, 22:13:06 »
rodaj konusuna gelınce ben konuyu baya arastırdım.sonucda aynı arabadan bırısı rahat yol alıp az yakarken dıgerı kasarak zorlayarak gıdıp daha cok yakabılıyo. dedıgınız gıbı rodaj artık eskı manasında degıl ama su an yapılması gereken tek rodaj subapların rodajı.dıger butun rodajlar motor fabrıkada calısınca yapılıyor.ben tam acıklamasını yapamadım ama kafama da yattı.