aracım 2007 model corolla 1.6 class düz vites (2008 kasım ayında 2.el aldım aracımı)
Yol Tutuş: Bence normal şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım, yola sağlam basıyor bence,
Frenaj: frenler başarılı, önümde duran araca yakınsam durmak için frene bastığımda sanki geç duruyormuşum, biraz hissiz gibi geldi ( belki tam alışamadım belkide daha kuvvetli yada sert basmak gerekiyor)
Konfor: Süspansiyonlar biraz sert gibi geldi, kasislerden geçerken bazen ön tekerlerden veya süspansiyondan tıkırdı geliyor ama rahatsız edici seviyede değil. Sonuçta konforu bence iyi, koltuk konforu normal, sürücü koltuğu yükseklik ayarına alışamadım koltuğu yükseltince koltuğun sırt kısmı yada arkası daha çok yükseliyor gibi, kol dayamak için yapılan bölüm 10 cm daha vitese yakın olabilrdi, bir arkadaşımında belirttiği gibi sol kolumuzu kapı kolu tutma yerine koyamıyoruz kolumuz aşağıda kalıyor, camın bittiği yere koyamıyoruz yukarıda kalıyor, (belkide böylece direksiyonu daha iyi kavramış oluyoruz)
Tüketim: İlk başlarda biraz çok yatığını düşünsemde sonradan alıştım, sınıfına göre normal sayılır,
Donanım: class sınıfı aldığımdan aracımın donanımları baya az, aldığım kişi orjinal aksesuvarlar :16" çelik jant, zenon far, sis farı, bagaj spoiler, yan kapı koruma çıtaları , +3 yıl ekstra garanti paketi, krom kapı kolları , güvenlikli kırılmaz cam filmi yaptırmış (aracı almamda ekstra yapılan şeyler etkili oldu) ama yeni corollada bence bazı şeylerin eklenmesi yada değişmesi gerekiyor : yol bilgisayarı ekranı daha fazla bilgi göstermeli bence ve değişim düğmelerinin yeri iyi değil, ses sisteminde hoparlörler birazdaha iyi olabilirdi, bagaj kapağını dışarıdan açmak için bir düğme, buton vs konulmalı ve hidrolik olmalı (otobüs terminalinden bir paket aldım 25 kg civarı ve büyük hava yağmurlu yerler çamur paket elimde anahtarla bagajı açmaya uğraştım, açtım bagaj kapağını kaldırmaya uğraşırken paket yerde gerisi malum), ESP olsa iyi olurdu,
- Kışın ve soğukta araç içinden bazı tıkırtılar geliyor ama önemsemiyorum, ciddi birşey değil bence
- Arkadaşlarında belirttiği gibi motoru sessiz,
- Performans olarak 124 bg , 157 tork(yanlış hatırlıyor olabilirim) bir araç için düşünecek olursak beygirlerin bazıları ya koşmuyor yada kaçmış gibi geldi bana

belki dişli oranları ile belki de 1300 kg lik ağırlıkla alakalı ama daha iyi olabilirdi, sonuçta benim için yeterli, araç kendini 3.000 devirden sonra gösteriyor, atikleşiyor.
Sonuç olarak aracımdan menmunum, hem sorunsuzluğundan hem uzun yıllar binmeyi düşündüğümden hemde ikinci elde satış sorunu olmayan ve az değer kaybeden bir araç olduğu için tercih ettim corollayı ve menmunum.