Gönderen Konu: Toyota Corolla [E140] [J:10] [2007-2013]  (Okunma sayısı 103473 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Toyota Corolla [E140] [J:10] [2007-]
« Yanıtla #140 : Mart 15, 2009, 20:34:33 »
Atalay bey merhaba, hoş geldiniz ,
evet birtakım eksi yönleri var ama bende aracıma alıştım ve seviyorum ,
ötv indirimi haberide bugun geldi , bakalım araçların fiyatları ne kadar düşecek .
aracın yakıtını sormuşsunuz , şehiriçi ortalama 6 lt civarında , şehirdışında da 130 km hızla yie 6 lt civarında yakıyor .
bence yakıtı gayet iyi :)
ben aracımı park sensoru ve boyalı yan cıtaları ile beraber 37750 tl ye almıştım siz ne kadara aldınız ?
forest engineer

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Mart 15, 2009, 20:34:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Mart 15, 2009, 20:47:41 »
Ben çelik jantsız donanımları mevcut değil demedimki, corolla comfort sınıfında olanlarda standart dedim,standart olanlardada ayrıca fiyat üzerine eklenip ikinci bir fiyat koyulmuyor.Neden yadırgamayım ki,amaç o paraya en iyisini alabilmek,parayı verdikten sonra cruise controlu de tartışmanın bir gereği yok,gider benzinlinin elegant modelini alırdım yada başka bir markayı.

corolla'nın comfort donanımı baz donanımdır. Class versiyonu ise filolar için çıkarılan bir donanımdır ve perakandeye yönelik değildir, liste fiyatlarında dizel class ile comfort arasında 1000 tl fark vardır. aslında class çok daha ucuz olmasına rağmen bayilere ve müşterilere pahalı verilmektedir. çünkü amacı sadece class versiyonu filo olarak satmaktır.

dolasıyla comfort baz donanımdır ve baz donanımda çelik jant olmaması gayet doğaldır....

aracın üzerinde gelen bir vidanın bile maliyeti satış fiyatına yansır. aksi mümkün değildir...
lakin şunu iddia edebilirsiniz, aracın üzerinde gelirse maliyeti daha düşük olur. evet bu doğru olabilir ama türkiyedeki fahiş vergi sisteminden dolayı müşteriye yansıma düşük olmayabilir.
çünkü araç üzerinde gelince 600 tl * %37ötv * %18kdv olarak yansıyorsa, sonradan aldığınızda 1000 tl * %18 kdv ödeneceğini düşünürsek, araç üzerinde gelince ödenecek fazladan ötv vergisinden dolayı çok fiyat avantajı olacağını sanmam.

(tutarlar farazidir)
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #142 : Mart 15, 2009, 21:40:32 »
hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler
teşekkür ederim
2009 corolla comfort d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #143 : Mart 16, 2009, 12:41:19 »
araçınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. bende iki hafta önce corolla comford aldım ve iyiki almışım.
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #144 : Mart 16, 2009, 16:40:48 »
1000 bakımında servısten gelırken 2 hafta once on cama bı tas geldı avuc ıcı kadar bı catlak vardı.şimdi büyümeye başladı camcıya çizdirdim ama büyür değiştirmek lazım dedi. kaskoyla ve servisle görüştüm. markasız cam takarız diyor kasko. sileceklerden de yagmur yagsa bıle ses gelmeye başladı. çatlakla alakalı değil. şimdi bandrolsüz camla kaskonun göndereceği camcıda mı takdıralım ne dersiniz? bu arada servis bana 150 km uzakta.git gel 300. serviste yaptırırsak kaskonun hasarsızlık ındırımınden seneye faydalanamayacaz buda var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Mart 16, 2009, 16:45:05 »
Cam için ben hasarsızlık indirimine kıyarım şahsen.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Mart 16, 2009, 17:03:50 »
  Bir sene içinde değişen cam hasarsızlık indirimini bozmaması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #147 : Mart 16, 2009, 20:43:09 »
araçınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. bende iki hafta önce corolla comford aldım ve iyiki almışım.
teşekkür ederim fatih bey,siznkide hayırlı olsun, allah kaza bela vermesin...ya yalnız şu ötv indirimleri moralimi bozdu..yaklaşık 2.5-3 binlira zarar etmiş oluyorum.sizde durum nasıl ?acaba devlet şöyle bir kaç aylık geriye dönük alanlarada  ötv indirimi uygularmı, paraları geri ödermi :)?
2009 corolla comfort d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #148 : Mart 16, 2009, 23:12:18 »
gerçekten yazdıklarınız içimi rahatlattı biraz. bazı forumlarda birçok sorun görmüştüm. ben de bir iki hafta içinde almayı düşünüyorum. bazıları dizelin çekişinin yeterli olmadığını ve rampalarda çok zor kalktığını ve toyotanın kendi elemanının bile arabayyı kaldıramadığını söylemiş. kafam iyice karıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #149 : Mart 16, 2009, 23:16:40 »
geçmiş olsun. yeni arabada böyle şeyler insanın canını sıkar. daha büyüğü olmaz inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Mart 16, 2009, 23:20:07 »
gerçekten yazdıklarınız içimi rahatlattı biraz. bazı forumlarda birçok sorun görmüştüm. ben de bir iki hafta içinde almayı düşünüyorum. bazıları dizelin çekişinin yeterli olmadığını ve rampalarda çok zor kalktığını ve toyotanın kendi elemanının bile arabayyı kaldıramadığını söylemiş. kafam iyice karıştı.
Bence ya o elemanlar araba kullanmayi bilmiyorlar, ya da araclarin yakiti bitmistir. :) Arkadasim gecen hafta 2008 Corolla Dizel aldi, yarim saat kadar kullandim. Arabanin cekisi cok iyi, hatta dusuk viteslerde benzinliden daha fazla torku oldu cok rahat anlasiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Mart 16, 2009, 23:30:33 »

Düz vites alırsanız kalkışlarda problem yaşamazsınız... MMT kullananlar kalkışlarda sorun yaşadıklarını yazdılar bu forumda... Onun dışında bazı eksikleri olsa da gayet güzel bir araç... Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #152 : Mart 17, 2009, 21:34:08 »
Ali bey kimse kafanızı karıştırmasın,gidin en yakın bayiye sizi bir test sürüşüne çıkarsınlar,kararınızı kendiniz verin, eminim aklınızda hiç bir soru işareti kalmayacaktır.Dizelin torku benzinlininkinden yaklaşık 40 tork fazla,bunu rampada (rampanın dikliği hiç önemli değil) gaza dokunmanızla aracın şahlanmasında hissedeceksiniz..
2009 corolla comfort d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • drive your way
« Yanıtla #153 : Mart 19, 2009, 12:05:08 »
bende taktırmayı düşünüyorum. az önce toyota servisleriyle görüştüm hem izmir hem çanakkale servisiyle. çıkan ortak sonuç şu araba lpg den kaynaklanan bir sorun çıkartırsa garanti dışı yani yakıt sistemi ile kısıtlı kalıyor onun dışında garanti dışı kalmıyor. zaten lpg ile ilgili sorun çıkarsa lpg taktırdığınız servise yollyoruz bizim bu konuda tecrübemiz olmadığı için diyorlar. illa taktıracam diyorsanız bzide takip ediyoruz en uyumlu motor toyota motoru olduğu söyleniyor ve brc markayı tavsiye ediyorlar arkadaşlar. eğer arabasını yeni alanlar taktırmayı düşünüyorsa ne kadar km yaptıklarını ve ne kadar daha kullanacaklarınız gözden geçirsinler derim. ayrıca arabam 2007 corolla comfort yeni nesil. servis ayrıca performans ile ilgili bişey söylemiyor bu konuda biz lpg tavsiye etmiyoruz çünkü bu toyotanın prensip kararı diyorlar. düşünenlere duyurulur. bu arada çok kafama yattı sanırım kısa zamanda taktıracam. herkese kazasız iyi günler
yoksa siz hala toyotalılaştıramadıklarımızdanmısınız???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • drive your way
« Yanıtla #154 : Mart 19, 2009, 13:57:40 »
size katılıyorum arkadaşım öncelikle tehlikeyi sezme ve refleks en etkili konu frenlemede ben geçenlerde bir kaza yaptım frenleme mesafesi bana biraz uzun geldi ve arabaya arkadan çarptım durur dedim ama yeterli gelmedi bilmiyorum benim frenlerde mi sorun var yoksa benim basma kuvvetim mi yeterli gelmedi baktıracam. ama bu kaza sonucu bir şey daha test ettim çarptığım araç 2008 ford connect ti o arabanın arka göçtü bende sadece plaka çerçevesi çatladı ve ufak birde çizik. yani araba benden çarpışma testinden tam not aldı. arabam 2007 yeni nesil corolla 
yoksa siz hala toyotalılaştıramadıklarımızdanmısınız???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
« Yanıtla #155 : Mart 19, 2009, 18:29:44 »
hepinize selamlar.2007 model yeni nesil toyota marka otoma PRİNS marka lpg takıldı.8 ay oldu ve sonuç olarak harika  demek az kalır (nazar değmesin)hiçbir problem yaşamadım ve bu yüzdende prins servisine uğramadım .allah uğratmasın.yeni toyota otomobiline lpg taktıracaklara tavsiyem PRİNS.daha önce tartarin de taktıran duydum ama yol bilgisayarında arıza oluyormuş.bende böyle bir sorun yok.araçta çekişte fark yok benzinliyle aynı.tabii sonuçta karar sizin.tamam PRİNS biraz pahalı olabilir ama arabanız daha pahalı zamanınızda öyle.
(ALPADOR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #156 : Mart 19, 2009, 19:35:54 »
Bir arkadaşım ziyaretime gelmişti şirketine ait son kasa 1.6 Lpg li corolla ile. Galeriden çıkar çıkmaz lpg takılmış araca ve 80 küsür bindi km'si. Aracı baya kullandım. Sonuç olarak o km'ye kadar sorun çıkarmamış ve inanırmısınız motoru sıfır gibi performanslıydı :) .
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #157 : Mart 20, 2009, 19:32:29 »
Benimde araç elegant düz vites D4D
park sensörü dahil 42.700' e aldım
ama benim araçta yan kapı cıta bantları yoktu. Daha doğrusu taktıramadım.ama yakın zamanda yan kapı bantlarını değilde arka bagaz spoyler taktırmayı düşünüyorum. Birde sen arabanın jantlarını geğiştirmişmiydin yani ben görünüş olarak snowflake jant çok hoşuma gidiyor. ilk alırken değiştirmek istedim fakat satış sorumlusu aracın üzerindeki jantların hem dayanıklık olarak hemde yapı malzemesi olarak daha kalıteli olduğunu söyledi. Sen ne düşünüyorsun jantlar hakkında... :-\
mükemmeliyetçilik...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
« Yanıtla #158 : Mart 23, 2009, 20:55:21 »
Atalay bey merhaba ,

ben boyalı yan kapı çıtalarını alırken yaptırdım .
Jant konusuna gelince aslında aliminyum alaşımlı jant almak istiyorum , eğer sen orjinalindekileri değiştirmek istersen eski jantlarına talip olabilirim :)
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TRD
« Yanıtla #159 : Mart 26, 2009, 18:49:25 »
lpgde performansım düşmeyen yalan söyler :)
toyota corolla linea luna AC special