0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lpgde performansım düşmeyen yalan söyler
Megane II yi yerden yere vurmuşsunuz,sanırım sizin şansızlığınız mı diyeyim artık ne diyeyim bilemiyorum..Kankam da 2004 Sedan sunrooflu en üst model megane var,beraber almıştık showroom dan..bugüne kadar sadece şoför camı durup duruken düştü ve sunroofu peryodik bakım istiyor.onun dışında hiç sıkıntısı olmadı..Geniş,rahat,yakıtta cimri,yol tutuşta mükemmel,konfor yeni Corollaya göre daha üst düzeyde;Özellikle benimde sahibi olduğum 2008 Corolla eleganttaki sert amortisörle karşılaştırılınca kendinizi Avensiste gibi hissediyorsunuz Megane'da Bagajın bittiği noktayı göremiyorsunuz Megane da,paspas altındaki gizli gözler çok iyi düşünülmüş,arka koltuğa rahat 3 kişi, zayıf biri daha olursa 4. kişiyi de rahatlıkla alabiliyorsunuz.Diz mesafesi çok fazla..Bu saydıklarımın hiç biri Yeni corollada yok.Zaten sizinde (-) olarak yazdığınız şeylerde bunlar..Gerçekten yeni nesil Corolla tam bir kaymak asfalt arabası,mıcırlı asfalta girmeyin kafayı yersiniz..daha ilk 50 km'sinde göğüslüğünden sesler takırtılar gelmeye başladı ve geçmek bilmiyor,ki 4 yaşında 40 bin km de sattığım kangoo'm da bile o ses yoktu neyse zaten yeterince dile getirdim ben bu sıkıntılarımı,sizde başlığı açınca gene fırladı sinir katsayılarım..Gerçi alışıyorsunuz zamanla,onca yere şikayet,dilekçe, servisin olumsuzlukları giderememesi falan..çok büyük hayal kırıklığı olmuştu bende Corollam.. Şimdi ısındım diyebilirim,özelliklede düşürüp yola dahada yapışınca keyfinden geçilmiyor..nasıl olsa ses yapıyordu en azından keyif alayım ve daha güvenli olsun dedim Aracı düşürme sebebimde yan rüzgarlardan çok fena etkilenmesiydi..Daha ilk haftada bir çok eksiğini gördüğünüze göre bunuda en kısa zamanda farkedeceksiniz..Lastikler çok önemli,Dunlop SP1 varsa hemen değiştirin..yol tutuş berbat daha 25 bin km de olan arabamda diş kalmadı diyebilirim..Hayırlı olsun bu arada kazası belasız kullanın
iyi etmişsin ilker, aldığın araba megandan kat kat üstündür, sorun çıkarıp canınıda sıkmaz, eleştirdiğin şeylerde pek dişe gelir bir şey yok, sadece bagajdaki o kabloların açıkta olması çirkin görünüyor, ama boş ver bagajı her an kullanmıyorsun nasıl olsa,... bunu satıncada civic al bayılacaksın valla
ilk depo bitti 2009 vvt-i ile, bu depo daha önce dediğim gibi kastım biraz az yakıt tüketimi için, 45lt aldı depo bittikten sonra, tam 652km yaptım..aslında 700km yapılabilceğini gördüm, çünkü ilk 130km aracı yakıt tüketimini düşürmek için kullanmadım, hatta biraz sert kullandım, sonra daha 1000 olmadan basmayım dedim sakin kullanmaya başladım, aralarda sıkılıp gaza bastıpım oldu ama çok nadir.. şehir içinde kullandım aracı ama tabii ki istanbul trafiği gibi değil, izmir trafiğinde kullandım, izmirin yarısı otoban, diğer yarısı sahil şeridi sürekli akan bir trafik var sadece birkaç kez toplamda 100-150km kadar duran trafikte kullandım ve aracın yakıt tüketimine hayran kaldım... 7.1lt / 100km... uzun yol deneme fırsatım olmayacak malesef ama otobanda denedim, yol bilgisayarı 4.7 ile 5.8 arasında değerler gösteriyor (80km/h ve 100km/h aralığında) bu depo da normal kullanımımla kullancam yakıt tüketimi nasıl artcak ona bakcam..edit: buraya yazdıktan sonra hesapladım, 652km ile 45lt yakan aracın ortalama tüketimi 6.9 olur.. yol bilgisayarı 7.1 diyor...
megane II hakkındaki görüşlerinize katılıyorum. insan yeni aldığı araçta en az eskisi kadar konfor, donanım ve kullanışlılık bekliyor. özellikle hacim konusunda corolla megandan biraz yetersiz geldi bana. ama herşeye rağmen iyi ki corolla almışım diyorum. meganı yerden yere vurma konusuna gelince; arkadaşlarım arasında benim gibi itinalı araba kullanan azdır. buna rağmen 25.000 km de başlayıp sattığım 52.000 km ye kadar meganın "kronik arıza" diye tabir edilen hemen her problemini yaşadım. yaşamayanlar istisna sayılır bence. çünkü önreğin servise gelen 10 araçtan 6-7 sinde benzer şikayetler varsa buna" üretim hatası" denir. ben başıma gelen her problemde servise gittiğimde "hoca, meganlarda oluyor", "meganlar bu arızayı sık sık yapıyor" cevabını alınca çıldırıyordum. yoksa problemsiz bir araç olmuş olsaydı hiç düşünmeden tekrar megane II alırdım, ya da aracımı satmazdım. lastikler konusunda da haklısınız. bir kaç denememde beni şaşırttı. aynı megane II lerde kullanılan goodyear nct5 ler gibi maliyetleri düşürmek adına kullanılmış, orta kalite bir lastik. biraz kendimi toparlayayım michelin veya continental takacam.
Arkadaşlar ne diyorsunuz siz ben hala çözemedim.Arabam 2008 1,6 benzinli elegant corolla ve 26 bin km geldi;O kadar kasmama rağmen 1 depoyla 560-570 km yi geçemedim daha Bu işte bir yanlışlık var,şehirler arası 80 le bile gitsem hız sabitleyicide ortalama 6,8 altına inmiyor .. siz 1000 km bile yapmadan nasıl 650 km gittiniz hayret.çok başarılı,depoyu tamamen mi bitirdiniz yoksa ışık yanınca devam mı ettiniz kullanmaya?