0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hava emiş pompası dedikleri şey turbo değilmi?
Hayır,Fren westinghause için vakum pompası.
Bu parça değişim işlemlerinin belli bir standartı yok sanırım araç kontrol edilerek degisiklik yapılıyor ve servisler de birbirinden farklı uygulamalar yapıyor gibi geliyor.
Parça değişiminde belirli standart olmayabilir, servise gittiğinizde araç şase ve parça numaralarına göre karar veriliyor.Fakat, bu servis başka o servis başka müdahale diye bir şeyde söz konusu değil.Aracın bilgileri tek kaynaktan yayımlanıyor.
Izmir servisi bu kasa da ecu güncelleme yok diyor sadece intercooler değişebilir diyor, Elazığ servisi sadece ecu güncellenecek, intercooler değişmez diyor, anlamak güç.
bende Turbo istiyorum Mesaj Birleştirildi: Şubat 11, 2015, 11:33:58Serkan bey servise gittiğinizde turbo'nun ilk başta neden değişmeyip sonradan değişim kararı verdiklerini sorarmısınız?Acaba bizimkilerin de de eksik bir değişiklik mi yapıldı?
Ben az çok neden değiştirdiklerini tahmin ediyorum. Bir dönem yağ yakan araçların turbo ve vakum pompasını değiştiriyolardı. O dönem belirli seri numarasına sahip yağ yakma şikayetiyle gelen tüm araçların turbolarını değiştirdiler. Benim araçta hiç yağ yakma şikayetim olmadığı için herhangi bir değişim talebimde olmamıştı. Şimdi en son arabayı götürdüğümde benim araç için toyota fabrikasından servisi arayıp benim aracın üzerindeki turbonun seri numarasını istemişler. Bende aracı götürdüm turbonun seri numarasını fabrikaya mail attılar. Muhtemelen benim turboda o dönem yağ yakan araçların üzerinde bulunan turbo ile aynı seri numarasına sahip olacak ki şuanda değiştirmek istiyorlar. Mesela birçok araçta vakum pompasıda değişmiyor. Bende o da değişti. Benim aracın vakum pompası yine o dönem değiştirilen seri numaralı vakum pompaları ile aynı sanıyorum.
Turbonun yanında , vakum pompasını da kontrol ettirmenizde fayda var bence.
Benim geçenki gittiğimde vakum pompasınıda değiştirdiler
Güzel hocam herşeyi değiştirmişler,yenilemişler, bir daha ki gittiğinde arabayı değiştiriyorlarmış