Gönderen Konu: Toyota Geri Çağırma!  (Okunma sayısı 154455 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #440 : Şubat 05, 2015, 09:35:32 »
2012 eylul fabrika cikisli aracim, dpf li euro 5 motor. 2200 liraya yakin fatura degeri olan parca degismis.

Sag on kapi kumasi da hafif kabarmisti, onun parcasida gelmis onu da taktirdim garantiden. Fatura degeri 905 liracik

Değişen parçalar nedir, faturada ne diye geçiyor, bize verilen bilgiler 2012 mart ayından sonraki araçlarda parça değişimi olmayacağı yönündeydi hep.  :wacko:
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #441 : Şubat 05, 2015, 18:32:24 »
Sonkar dan aradılar bugün. Aracınızdan bir şikayetiniz varmı dediler. Kendilerini toyota türkiyeden aramışlar benim aracın turbosunun seri numarasını istemişler. Kontrol edip fotoğrafını çekip toyotaya göndereceklermiş. Turbosunuda ücretsiz değiştirebiliriz dediler.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #442 : Şubat 05, 2015, 19:16:08 »
Hemen sıfırlat hocam, maşallah talih kuşu gibi olmuş size
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #443 : Şubat 05, 2015, 19:19:02 »
2012 eylul fabrika cikisli aracim, dpf li euro 5 motor. 2200 liraya yakin fatura degeri olan parca degismis.

Sag on kapi kumasi da hafif kabarmisti, onun parcasida gelmis onu da taktirdim garantiden. Fatura degeri 905 liracik
geri çağırma, parça değişimlerinden işçilik vs ücret alınıyormu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #444 : Şubat 05, 2015, 19:21:27 »
geri çağırma, parça değişimlerinden işçilik vs ücret alınıyormu?

Hayır
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #445 : Şubat 05, 2015, 20:04:29 »
Hemen sıfırlat hocam, maşallah talih kuşu gibi olmuş size

Değiştirirlerse süper olur. Araç 80 bini geçti turbo yenilenmiş olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #446 : Şubat 05, 2015, 21:14:14 »
Değiştirirlerse süper olur. Araç 80 bini geçti turbo yenilenmiş olur :)

Aynen
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #447 : Şubat 05, 2015, 23:18:33 »
Şeker bulmuş çocuk gibi sevinelim diye garantisi bitmiş araca yaklaşık 2500 TL lik parça değişimi yaptı toyota.

Sizin adınıza sevindim lakin benim aracımın ( ve benim gibi bir çok insanın) garantisi halen devam ederken problemim çözülmemiştir ! Umarım problemim çözülene kadar Toyotanın satış sonrası hizmet politikasını eleştirmem sizi rahatsız etmez. Sizin sevinme hakkınız kadar benimde sinirlenme hakkım olduğunu düşünüyorum. İnşallah büyük umutlarla ilerleyen zamanda bende sizler gibi MADURİYETİMİN giderilerek sevinme duygusunu yaşayabilirim.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #448 : Şubat 05, 2015, 23:55:45 »
Değişen parçalar nedir, faturada ne diye geçiyor, bize verilen bilgiler 2012 mart ayından sonraki araçlarda parça değişimi olmayacağı yönündeydi hep.  :wacko:
Hocam serkan beyin ve diger arkadaslarin paylastigi faturanin aynisi, bir tek vakum pompasi eksik, degismedi.
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #449 : Şubat 06, 2015, 09:07:01 »
Sizin adınıza sevindim lakin benim aracımın ( ve benim gibi bir çok insanın) garantisi halen devam ederken problemim çözülmemiştir ! Umarım problemim çözülene kadar Toyotanın satış sonrası hizmet politikasını eleştirmem sizi rahatsız etmez. Sizin sevinme hakkınız kadar benimde sinirlenme hakkım olduğunu düşünüyorum. İnşallah büyük umutlarla ilerleyen zamanda bende sizler gibi MADURİYETİMİN giderilerek sevinme duygusunu yaşayabilirim.

Yaşadığınız sorun nedir bilmiyorum ama inşallah bir an önce çözülür. Benim başıma bir şey gelmedi diye başkalarının başına gelen kötü şeylerin eleştirilmesi tabi ki beni rahatsız etmez. Hatta daha önceleri yaşanan yağ yakma vb sorunlar yüzünden firmayı çok defada eleştirdim. Ama burada yapılan güzelliği de görmek lazım. Türkiye'de kaç tane firma aracına bu şekilde sahip çıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #450 : Şubat 06, 2015, 09:37:10 »
peki araç değişimi, para iadesi veya başka bir çözüm durumu varmı? sanki sizin çözüm o yönde gibi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #451 : Şubat 06, 2015, 11:14:05 »

Gökhan bey, probleminizin ne olduğundan bahsedebilirmisiniz? Belki o konuda bilgisi olan arkadaşlar ve ben yardımcı olabiliriz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #452 : Şubat 06, 2015, 23:18:57 »
Yaşadığınız sorun nedir bilmiyorum ama inşallah bir an önce çözülür. Benim başıma bir şey gelmedi diye başkalarının başına gelen kötü şeylerin eleştirilmesi tabi ki beni rahatsız etmez. Hatta daha önceleri yaşanan yağ yakma vb sorunlar yüzünden firmayı çok defada eleştirdim. Ama burada yapılan güzelliği de görmek lazım. Türkiye'de kaç tane firma aracına bu şekilde sahip çıkıyor.

Son sözümde ''Herseye ragmen guzel ve sevindirici bir haber ... '' diyerek bitermemin nedeni yapılan güzelliği görmemdir aslında. Anlayısınız için teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 06, 2015, 23:25:13
peki araç değişimi, para iadesi veya başka bir çözüm durumu varmı? sanki sizin çözüm o yönde gibi..

Aracımdan oldukca memnunum Adem bey alırken bir 10 sene binmek için aldım açıkçası ve sorun giderildikten sonra satmayı çokta düşünmüyorum. Araç değişimi yada para iadesi son çare benim için.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 06, 2015, 23:33:06
Gökhan bey, probleminizin ne olduğundan bahsedebilirmisiniz? Belki o konuda bilgisi olan arkadaşlar ve ben yardımcı olabiliriz.

Tekin bey klasik yağ yakma sorunu var  ( ve motor derdinden sırası gelmeyen ayna mahruti dişlisi ). blok değişimi yapıldı üzerine bir 9000 km yol yaptım lakin sonuç aynı bir 10 bin km daha gidip tekrar değerlendirme yapacağız.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #453 : Şubat 07, 2015, 10:35:42 »
Arkadaşlar bu konuyla ilgili her servis ayrı konuşuyor ben bu işi çözemedim, Elazığ servisi sadece ecu güncelleme olacak diyor, İzmir Tokullar, ecu güncelleme son kasalarda oluyor sadece diyor, sizin aracınızda intercooler değişecek diyor, bu işin bir standartı yok mu, ben anlam veremedim gerçekten ???  :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #454 : Şubat 07, 2015, 10:44:56 »
Tekin bey klasik yağ yakma sorunu var  ( ve motor derdinden sırası gelmeyen ayna mahruti dişlisi ). blok değişimi yapıldı üzerine bir 9000 km yol yaptım lakin sonuç aynı bir 10 bin km daha gidip tekrar değerlendirme yapacağız.

Anlıyorum, bu durumda yetkili servisiniz vasıtasıyla Toyota arızanıza sahip çıkacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta durumunuzu onlarda biliyorlardır.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 07, 2015, 10:46:24
Arkadaşlar bu konuyla ilgili her servis ayrı konuşuyor ben bu işi çözemedim, Elazığ servisi sadece ecu güncelleme olacak diyor, İzmir Tokullar, ecu güncelleme son kasalarda oluyor sadece diyor, sizin aracınızda intercooler değişecek diyor, bu işin bir standartı yok mu, ben anlam veremedim gerçekten ???  :olmamış:

Şasi ve parça numaralarınıza bakılarakmı cevaplandı..?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #455 : Şubat 07, 2015, 11:28:54 »
Anlıyorum, bu durumda yetkili servisiniz vasıtasıyla Toyota arızanıza sahip çıkacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta durumunuzu onlarda biliyorlardır.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 07, 2015, 10:46:24
Şasi ve parça numaralarınıza bakılarakmı cevaplandı..?
Tekin abi plaka vermem yeterli oluyor, şimdi 4-5 servisle konuştum, hepsi şu cevabı verdi, sistemde benim araç için ECU Control ve İntercooler Control görülüyormuş, şunu söylediler ecu kesin güncellenecek, fakat intercooler ve boruları birde turbo borusu revize edilmiş parçalar olabilir diyorlar bunu kontrol etmeleri gerekiyormuş, kontrol sonucunda değişip değişmeyeceği belli olacakmış, turbo ve vakum pompası zaten benim aracın şasesinde çıkmıyormuş, yani onlar ellenmeyecek diyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 115000
  • 84 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #456 : Şubat 08, 2015, 19:03:41 »
arkadaşlar benim arabada 115 binde dizel otomatik corrolla ve kontrol ettiğimde bu kampanyadan faydalanacak çıkıyor. Yarın servisle görüşeceğim nelerin değişeceğini söylerler umarım.

Benim arabamda 1900-2000 devir arasında sesi biraz değişiyor. Motordan gelen titreşim ve rezonans artıyor. Bunun daha önce turbonun devreye girmesi ile ilişkili olduğunu düşündüğüm için üzerine pek eğilmemiştim. Acaba bu sorun ve değişim kampanyası arasında bir ilişki var mı?

Sizlerden bu sorunu yaşayan ve değişen parçalar sonrası değişim fark eden oldu mu?
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #457 : Şubat 08, 2015, 20:02:28 »
arkadaşlar benim arabada 115 binde dizel otomatik corrolla ve kontrol ettiğimde bu kampanyadan faydalanacak çıkıyor. Yarın servisle görüşeceğim nelerin değişeceğini söylerler umarım.

Benim arabamda 1900-2000 devir arasında sesi biraz değişiyor. Motordan gelen titreşim ve rezonans artıyor. Bunun daha önce turbonun devreye girmesi ile ilişkili olduğunu düşündüğüm için üzerine pek eğilmemiştim. Acaba bu sorun ve değişim kampanyası arasında bir ilişki var mı?

Sizlerden bu sorunu yaşayan ve değişen parçalar sonrası değişim fark eden oldu mu?
Konuyla ilgisi olabilir, bu kampanya turbo, vakum pompası ve intercooler ı kapsıyor aracı serviste kontrol ettirmenjzde fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #458 : Şubat 08, 2015, 20:21:33 »
dizel mmt aracım olduğundan, yağ yakma sorunu ve çözümleri baya araştırdım. o yüzden sizin araçta yarım motor değişimi yapıldığını biliyordum. bence sorun devam ettiğine göre,  bahsettiğim gibi radikal çözüme ihtiyacınız var. gerekirse hukuki yola başvurmalısınız..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #459 : Şubat 09, 2015, 08:10:55 »
2013 model Corolla aracım için Cumartesi günü servise gittim sadece ECU güncellemesi yaptılar