Gönderen Konu: 5 bin et ırkı hayvanı Kars'a salsan, 10 yılda 1 milyon sürü çıkar, et de ucuzlar  (Okunma sayısı 8355 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Kızılderili benzetmesine katılıyorum. Fakat bu bağlamda "devlet şunu yapsın, bunu yapsın" demek tutarlı bir yaklaşım olmaz. Gidip bir tarla alıp tarım işine girmemiz gerekir eğer bu fikirdeysek. Yani "gelecek tarımda" sözünü samimi olarak sarfediyorsak şu anda gap bölgesinde kendimize uygun tarla arıyor olmamız gerekir. Yok "ben söyleyeyim de başkası yapsın" biçiminde yaklaşırsak bu sefer  "ben şef olayım başkası kızılderili" tuzağına biz de düşmüş oluyoruz.
"Şu kadar teşvik isterim" demeden bu işi yapabilecek olan var mı?
Bi tarla-bahçe sera alayım,  (gelecek tarımda madem) yirmi sene sonra imparatorluğumu kurarım, torunlarım
rahat eder diyen var mı?
Tarla bağ bahçe gibi şeyler Türkiye'de ucuzdur. İzmir'in kasabalarında bile ucuz. Doğuda ise yok pahasına satın alabilirsiniz. Konuya merakı olan için samimi olarak tavsiye ederim, zira her işi, onu seven kimse, o yapmalı, ama imparatorluk falan beklemeyin.
Geleceğin tarımda olması aldatıcı bir argümandır. Tarım monoton bir iştir. Kapasitesi sınırlıdır ve gelecekte daha da ağırlıklı bir biçimde makinalara bağımlı olacaktır. Makinalar da çiplerle yönetilecektir. Çinlilerin bir hata sonucu önce elektronik işine girdikleri sonradan "çiplerin yenmediğini anlayıp" elektronik işini bırakıp tarıma yöneldikleri teorisine de katılmıyorum. Benim düşünceme göre gayet planlı hareket ediyorlar. En hızlı biçimde kar getiren stratejik sanayilere yöneldiler ve şimdi de oradan tüm sektörlere saldırıyorlar. Tarım bunlardan sadece biri.
Japonlar veya koreliler zamanında "gelecek tarımda, biz bırakalım bu endüstri mendüstri gibi işleri" deselerdi şimdi ne durumda olurlardı, onun yerine ne durumda oldular takdirlerinize bırakıyorum. Toyota forumu yerine "Japon pirinci" forumunda mı buluşacaktık o zaman? Hiç sanmam..
Tarım işlerine yönelik kariyer planının yakında Asimo gibilerine kalacağını umuyorum. Daha iyi eğitim görmüş insanlar ise daha yaratıcı işlerde çalışmalılar. Geleceğin nerede olduğu zaten belli. Gelecek gelecekte.. geçmişte değil.

+1
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
Avrupa ne yapıyorsa aynısını yapacağız. Onlar da kara kara düşünüyorlar ama bizim bir avantajımız var, Çin kadar olmasa da bizim de iş gücümüz biraz ucuz.
Ne ülkesiyiz?
Herşeyden biraz var :) ama mesela İnşaat bayağı iyi, Turizm fena değil, Tersanecilik gelişiyor, Otomotiv-Elektronikte biraz montaj, biraz ara ürünler biraz yan sanayi, idare ediyoruz
 Herşeyden önemlisi sadece çalışarak başarılabilen işler var Türkiye'de. Çalışmaya ve kendini geliştirmeye aç bir sürü insan da var. Tembel-uyuşuk değiliz ama robot da değiliz, hayattan zevk almasını da biliriz, bu da bir değerdir.

"Call center"'lar hindistanda çünkü orası eskiden sömürgeydi ve herkes Ingilizce biliyor, işgücü orada ucuz ve o da uzaktan erişimle yapmaya müsait bir iş. Bize uymaz.
O fabrikalar kapandı çünkü devlet eli ile bu iş bu kadar..
Gayet açık söyleyeyim, rüşveti verirsin kapatırsın..
Siyasi baskıyı yaparsın kapatırsın.. Kapatır adam. Kendi fabrikası değil ki.. milletin fabrikası. Kendisinin bir karı yok ki..
Toyota'yı Japon devleti kurmuş olsaydı onu da kapatırlardı.
Hadi Lassa'yı kapat göreyim.. Vestel'i kapat.. Arçelik'i kapat kolaysa.. anca borsaya gider hissesini alırsın..

Momentus diye bir saat markası var. Yerli bir marka. İstanbulda bir saatçi kendi markasını yaratmak istiyor. Makinesi Japonya'dan (sanırım Casio taşeron olmuş), tasarımı italyada yaptırıyor. Marka Türk. Tahminimce hiç Türk eli değmeden yapılıyor. Markayı satıyor. Almanya başta olmak üzere yurt dışına da satıyor.
Hep biz mi sömürüleceğiz?
Biz bu oyunu oynarız.
Çatır çatır da kazanırız. Kim olduğumuzu hatırlayalım yeter.
Çin hatırladı, şimdi başkalarına hatırlatıyor.
Bizi de hatırlarlar..

Söylenecek çok şey var ama sadece bir cümleye cevap vereyim.

Lassa'nın eli kulağında ama, Vestel geçen yıl kapandı, Arçelik kapanalı ise 7-8 yıl oldu. Bir araştırın derim. Çin'de üretilen mallara marka yapıştırıp/basıp iç pazara Arçelik, Çin mallarına (sözde) ambargo koyan ülkelere ise Beko markası ile satıyorlar. Paranın büyük kısmı bu markalar üzerinden yine Çin'e aktarılıyor. (Beylikdüzü fabrikasındaki yangından sonra üretim tamamen durduruldu. Öncesinde ise oradan buradan gelen parçaları kutulama yapıyorlardı.) (1998 yılında Beko Elektronik'in pazarlama müdüründen genel müdürüne kadar tüm üst düzey yöneticileriyle bir gün süren bir görüşmem olmuştu. O zaman bile üretim yoktu.)
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Araştırmaya gerek yok, size inanıyorum..
Firmalar hayatta kalmak için üretimlerini Çin'deki firmalara taşıyorlar zaten tüm dünyada.. Firmanın kapanması ile fabrikanın kapanması farklı şeyler. (Tabi istemeyiz kimse işsiz kalsın ama..)
 Ayrıca zaten konu o değildi ki.. Konu şuydu: Rüşvet vererek veya siyasi şantaj yaparak bir özel sektör firmasını kapatmak çok daha zordur.  Uçak fabrikalarının falan bu tür entrikalarla kapatıldığını ima etmemiş miydiniz?? Biz kendi isteğimizle kapattıysak zaten sorun yok.. kimseyi suçlayamayız.

Bu arada Vestel %100 büyüme hedefliyormuş bu yıl. http://www.ekoayrinti.com/news_detail.php?id=42470&uniq_id=1273188639  geçen yıl da türk firmaları TV satışında pazar payını arttırmış. ?? :)

http://www.thefreelibrary.com/TPV,+Vestel+and+Amtran+are+world+Aes+top-3+TV+makers+in+Q1,+2009.-a0204312937
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Konu ÜRETİM. Arçelik, Beko satış müdürü arkadaşım. Ülke ülke gezmekten evine uğrayamıyor. Satışlar çok iyi olabilir de üretim var mı? Ben üretimi temel alıyorum dikkat ettiyseniz. Satışı değil. (Ben oturduğum yerden tek başıma yüzlerce binlerce mal alıp satarım. Benden başka kimseye faydası olmaz. Bu arada Beko elektronik satış departmanının  isdihdamı sadece 3 kişidir.)

Vestel'in ÜRETİMİ durdurduğunu fabrıkalarını kapatmaya başladığını geçen yıl haberlerde izledik. Hatta Manisaspora verdiği desteği bile bıraktı. (Kapandı derken üretim tesislerini kastetmiştim.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Eski Roma imparatarluğunun yönetim biçimi çok ilginçti,
Romalılar sadece asker yetiştiridi, sadece savaşırlardı
geriye kalan herşeyi savaşta yakaladıkları kölelere yaptırtırlardı
onca bina, yol, eser vs hep köle gücüyle yaptırılmıştı, romalılar sadece yan gelip yatmayı , yiyip içmeyi bilirlerdi, ziyafetlerde hep yatarak yerlerdiki daha çok yiyebilsinler, mideleri daha çok alabilsin diye, hatta kusturucu ilaçlar içip , daha fazla yemek için midelerinde yer açarlardı

Buna benzer bir yaşam tarzı bizimde kaderimiz olabilir
köle yerine makinalar....
istesekte istemesekte pek çok şey otomatikleşiyor, üretimde insan gücünün yerini makinalar alıyor
eee...artık bizede yan gelip yatmak , yiyip içip keyf çatmak kalacak

bü yüzdende farklı yiyecek alternetiflerine alışmalıyız, pek çok ülkede doğal olarak yenen at eti falan bizde yasak ; nedenini bilen yok, eski devirlerde türkler atın sağ butunu yerlermiş ama sol tarafı yasakmış gene... ne olmuşsa tamamı yasak şimdi...oysaki at eti yağsız sağlılkı  lezzetli bir ettir

Domuz etide yağlı olduğu için hem lezzetli hemde yüksek proteinlidir, daha öncede bahsetmiştim; bu yaratık çok hızlı üreyen ve hızlı büyüyen bir yapıya sahip, dolayısıyla ucuz ve bol bulunur, geçekten ucuz et istiyorsak yavaş yavaş tabuları yıkıp bunlara alışmamız,başlamamız gerek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Tam bu sırada açık olan televizyonda haberler başladı.

Et ve canlı hayvan ithalatını serbest bırakan kararname yayınlanmış.

Buradaki en önemli husus bugüne kadar canlı hayvan ithali yapılabiliyordu ama et yasaktı.

Artık et de serbest bırakılmış.

Yurtiçindeki at, eşek, domuz eti üretimini(!) kontrol edemezken dışarıdan gelen etin içeriğini nasıl kontrol edeceğiz ben onu merak ediyorum.

Aklıma ilk "Bufalo" operasyonu geldi. Bufalo etini bile yedirmişlerdi bir ara bize.

Şimdi kanguruyu Avustralya koyunu diye yedirirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
kangru etide çok lezzetliymiş yaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
bü yüzdende farklı yiyecek alternetiflerine alışmalıyız, pek çok ülkede doğal olarak yenen at eti falan bizde yasak ; nedenini bilen yok, eski devirlerde türkler atın sağ butunu yerlermiş ama sol tarafı yasakmış gene... ne olmuşsa tamamı yasak şimdi...oysaki at eti yağsız sağlılkı  lezzetli bir ettir

Domuz etide yağlı olduğu için hem lezzetli hemde yüksek proteinlidir, daha öncede bahsetmiştim; bu yaratık çok hızlı üreyen ve hızlı büyüyen bir yapıya sahip, dolayısıyla ucuz ve bol bulunur, geçekten ucuz et istiyorsak yavaş yavaş tabuları yıkıp bunlara alışmamız,başlamamız gerek

Hiçbir eti veya hiçbirşeyi yemek yasak değildir.  İstediğinizi yer içersiniz.

Aynı şekilde hiçbir eti satmak da suç değildir.

Sadece birşeyi başka birşeymiş gibi satmak suçtur.

At, eşek etini at, eşek eti diye satabilirsiniz. Ama dana, koyun eti diye satamazsınız. Ben 10 yaşında Bursa'ya gitmiştim. Bazı kasapların camında tay eti bulunur diye yazı vardı. (Galiba Tatar mahallesiymiş.)

Türk gıda kodeksine göre domuz eti üretimi ve kullanımı serbesttir. AB uyum yasaları çerçevesinde domuz çiftliklerine devlet desteği verilmesi zorunlu hale getirilmiş ve Ziraat Bankası kredi açmaya başlamıştır. Bütün et üreticisi firmaların domuz çiftlikleri vardır.

Adana Metro markette domuz eti reyonu vardı. Aynı şekilde tavşan, kaz gibi etler de satılıyor.

Aynen uyuşturucuda olduğu gibi "içiciyim" dersen suç değil. Satmak suç. Yemek değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
kangru etide çok lezzetliymiş yaa

Birşey yemenin lezzetle ilgisinden çok alışkanlıklar önemlidir sanırım.

Yılan, solucan, böcek, salyangoz, kurbağı denince bizim midemiz bulanır ama Çinli, Fransız, Gritli için bunlar lezzetli yiyeceklerdir.

Sütten kesilip çorbaya geçtiğimiz dönemde annemiz kurbağı bacağı çorbası filan yedirseydi şimdi biz de bunları afiyetle yiyiyor olurduk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
Alışkanlık değil, çaresizlik
çinin nüfusu dünyanın dörtte biri kadar olunca börtü böcek ne bulsa yiyor garipler , ne yapsınlar o kalabalığa ne yeter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi

At, eşek etini at, eşek eti diye satabilirsiniz. Ama dana, koyun eti diye satamazsınız. Ben 10 yaşında Bursa'ya gitmiştim. Bazı kasapların camında tay eti bulunur diye yazı vardı. (Galiba Tatar mahallesiymiş.)

Türk gıda kodeksine göre domuz eti üretimi ve kullanımı serbesttir. AB uyum yasaları çerçevesinde domuz çiftliklerine devlet desteği verilmesi zorunlu hale getirilmiş ve Ziraat Bankası kredi açmaya başlamıştır. Bütün et üreticisi firmaların domuz çiftlikleri vardır.

Adana Metro markette domuz eti reyonu vardı. Aynı şekilde tavşan, kaz gibi etler de satılıyor.

Aynen uyuşturucuda olduğu gibi "içiciyim" dersen suç değil. Satmak suç. Yemek değil.

Kemal Bey, kanuni durumunu bilmiyorum ancak islam dininde, domuz eti yasaktır.

bü yüzdende farklı yiyecek alternetiflerine alışmalıyız, pek çok ülkede doğal olarak yenen at eti falan bizde yasak ; nedenini bilen yok, eski devirlerde türkler atın sağ butunu yerlermiş ama sol tarafı yasakmış gene... ne olmuşsa tamamı yasak şimdi...oysaki at eti yağsız sağlılkı  lezzetli bir ettir

Bununda islam dininde yeri vardır. Araştırma sonucunda bu bilgiye ulaşacaksınız eminim.

Kemal Bey tabu dediğiniz şey "dini yasak" yani haram. İkisini birbirinden ayırmak gerek zira çok farklı şeyler :).
İslam dininde yenilmeyecek hayvanlar bellidir. Hatta yenilecek hayvanların kesimi bile bellidir.
Yaratıcı tarafından insanlara peygamberler aracılığı ile bildirilen bu hükümler üzerine hüküm koymak kimsenin yetkisinde değildir :).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
7500 dana alınacak
« Yanıtla #71 : Nisan 30, 2010, 13:02:18 »
7500 dana alınacak

Et ve Balık Kurumu, et ithalatı için ihale şartlarını belirledi. Öncelikle 4 bin 25 tonluk canlı hayvan alacak kurum, ihaleyi 4 Mayıs’ta Ankara’da yapacak

30 Nisan 2010 Cuma, 08:34:04

Et ve Balık  Kurumu (EBK), canlı hayvan ithalatı için şartnameyi açıkladı. Başvuruların 4 Mayıs’ta sona ereceği  ithalatla, 7 bin 500 başcivarında danaalınacak. EBK tarafından yayınlanan ihale şartnamesine göre ithalat
Estonya, Letonya, Litvanya ve Macaristan’dan yapılabilecek. Yaşları 16 ay
ile 28 ay arasında danaların alınacağı ihaleye göre bu danaların kiloları 450 kilo ile 650 kilo arasında olabilecek. Toplam 4 bin 25 ton canlı
hayvanın alınacağı belirlenirken, ortalama 550 kiloluk danalardan yapılan
hesaplamaya göre 7 bin 318 hayvan alınacak. Bu rakam, alınacak hayvanların kilolarına göre 6 bin 192 ile 8 bin 944 arasında
değişebilecek. Et ve Balık Kurumu yetkililerinden alınan bilgiye göre, ithalat
sadece kurum tarafından yapılabilecek; bunun dışında şirketler ya da kişiler, bu ithalata aracılık edemeyecek. Buna karşın, ihalede belirtilen Estonya,
Letonya, Litvanya ve Macaristan’da faaliyet gösteren Türkler, o ülkenin ‘ihracatçısı’ olarak ihaleye katılabilecekler.

ANKARA’DA YAPILACAK

4 Mayıs 2010’da EBK’nın Ankara’daki Genel  Müdürlüğü’nde yapılacak
ihalede, yine 4 Mayıs saat 10.00’a kadar son teklifler alınacak. Sadece erkek
hayvanların satın alınacağı belirtilen ihalede, ithal edilecek canlı kasaplık
sığırların, Holstein, Angus, Hereford, Simental ırkı veya melezleri olabileceği ifade edildi. Ankara’da ‘pazarlık usulü’ yapılacak ihalenin
şartnamesinde şu bilgilere yer verildi: “Birden fazla gerçek veya tüzel kişi, iş ortaklığı oluşturmak suretiyle teklif verebilir. Konsorsiyumlar ihaleye teklif veremezler. İhale konusu olan alımın tamamı veya bir kısmı alt
yüklenicilere yaptırılamaz.”

‘Et Balık da kendine çekidüzen verecek’

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Et ve Balık Kurumu’nun (EBK) piyasayı speküle ettiği haberlerine ilişkin olarak “Et Balık da artık kendine
çekidüzen verecek, herkes kendine çekidüzen verecek” dedi.Bakan Eker,
SETBİR’in olağan genel kurulunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Gazetelerde et fiyatlarını EBK’nın yükselttiğine yönelik dün çıkan
haberlerin hatırlatılması üzerine Eker, şunları söyledi: “Et Balık’la da ilgili bir
takım tedbirler aldık. Örneğin kesim standardını değiştirdik, kesim
sistemini değiştirdik. Dolayısıyla Et Balık da artık kendi kendine çekidüzen verecek, herkes kendine çekidüzen verecek.” “Et ithalatının çeşitli sıkıntılara yol açacağı ve bazı hayvan hastalıklarının Türkiye’ye gelebileceği
söyleniyor’’ sözleri üzerine Eker, “Biz sıkıntılı bir iş yapmayız” dedi. Bakan Mehdi Eker, kırmızı et fiyatları konusunda, fiyatların düşmeye başladığını
belirterek, bunun hem toptan kesimlere, hem de perakendeye yansıdığını söyledi. “Türkiye'de tarımın diğer sektörler içinde üvey evlat'' olduğunu, bunun tarihsel sebepleri bulunduğunu belirten Eker, tarımın içerisinde de
hayvancılığın daha düşük düzeyde muameleye tabi tutulan bir alt sektör
olduğunu kaydetti.

‘FİYATLAR DÜŞTÜ’

Eker, et fiyatlarının ne zaman oturacağı ve hangi rakamın makul olduğu
sorusuna şöyle yanıt verdi: “Fiyatlar düştü. Hem toptan kesimlerde hem de
bu perakendeye yansıdı. Onun yansıması daha sonra hissedilir. Şu anda
Ankara’da marketlerde satılan kıyma 20 liranın altında.’’

‘Et ithalatı ancak kısa dönemli çözüm olabilir’

SETBİR’in Olağan Genel Kurulu, dün Ankara’da yapıldı. Başkanlığa seçilen
Tat Konserve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Güler, et ithalatının palyatif, belki haftalık, 10-20 günlük bir çözüm olabileceğini belirtti. Güler, 1985 yılında Türkiye’nin büyükbaş hayvan varlığının 10-12 milyon olduğunu, günümüzde nüfus artmasına rağmen büyükbaş hayvan sayısının 10 milyona düştüğünü ifade ederek, “Bu süreç görülmeli, gıda güvenilirliğini sağlamak için besicilik
tarım içinde ayrı bir yere oturtulmalı” dedi. Güler, et ithalatına sıcak  bakmadıklarını da belirtti.

GAZETE HABERTÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Konu ÜRETİM. Arçelik, Beko satış müdürü arkadaşım. Ülke ülke gezmekten evine uğrayamıyor. Satışlar çok iyi olabilir de üretim var mı? Ben üretimi temel alıyorum dikkat ettiyseniz. Satışı değil. (Ben oturduğum yerden tek başıma yüzlerce binlerce mal alıp satarım. Benden başka kimseye faydası olmaz. Bu arada Beko elektronik satış departmanının  isdihdamı sadece 3 kişidir.)

Vestel'in ÜRETİMİ durdurduğunu fabrıkalarını kapatmaya başladığını geçen yıl haberlerde izledik. Hatta Manisaspora verdiği desteği bile bıraktı. (Kapandı derken üretim tesislerini kastetmiştim.)

Bu aleti 2001 yılında almıştık sanırım. Kore'de üretilmiş. (Fırın)

Bunu da aynı yıl almıştık sanırım. O zaman Türkiye'de üretim yapıyormuş. Ama şimdi bir bayiye yolunuz düşünce bakın. Üretim yeri yurtdışıdır. (Bilgisayar üretmeyi deneyip hezimete uğrayınca bıraktılar.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Mümkün oldukça et yememeyi tercih ediyorum ben şöyle birşey varki.Dinimiz islam'da yiyebileceğimiz hayvanlar bellidir.Ve bu tabu olarak görülmemelidir.Ne kadar elektrolize edilsede domuz eti tenya üretir,bence.Bide şuda vardır islami usul kesimde elektirkle hayvan öldürme diye birşey yoktur. :) Bide et protein yönünden iyidir ama biz türkler cok et tüketiyoruz gerçekten,Rahmetli dedem gut hastasıydı inanın sofralarında kahvaltıda bile et tüketirlerdi.Belki bu yüzden ben eti pek sevmiyorum :) hele hazır et türünlerini asla eve bile sokturmam lahmacun,pizza v.b bunlarsızda hayat sürer hemde daha sağlıklı et yemek istiyorsanız hindi,devekuşu,bıldırcın,keklik eti gibi çeşitli etler var.Kırmızı eti böyle çok tükettikçe daha çok sıkıntı cekeceğimize benziyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
kemal bey diğer tabuları bırakalım derken dinimizce yasak olan domuz etini es geçti.o arada kaldı.
bulgaristana ilk çıktığımda yanımdaki tabakta bembeyaz yağlı ve lokum gibi bi et vardı arkadaşımda tat dedi.bikaç yudum tattım ki tadı gayet güzel..kuzu mu bu falan diye sorduğumda ise gülüşmeler başladı anladım ki domuz eti imiş...
töbe ler olsun dedim.ağzımı yıkadım ama nafile tabi başta sormak lazımdı....
börtü böcek ise bir biyolog olarak söyleyebilirim ki protein ağırlıklı beslenmeye yardımcı olur.hatta deniz yosunlarıın zengin proteinlileri de vardır.burada amaç proteindir zaten.
beslenme alışkanlıkları değişmelidir evet ama bazı hükümet alışkanlıkları ve en önemlisi insan alışkanlıkları birinci sayfada veteriner arkadaş yazmış doğrudr:
hayvancılıkla uğraşanlar bilinçsiz...özellikle kurban zamanı gelenleri görüyoruz salıyor hayvanları ot nerdeyse oraya ohh ot doğadan su dğadan aşı desen masraf ben kendime aşı yaptırmam hayvanıma mı yaptırayım babooo....anlayışa bak ..
sonra tuzlu yedir su içir hayvanı şişir mellete geçir...
bu anlayış değişmez ama denetleneblir..bu da yine hükümete bakar...
bakanlıklara iyi paralar yedirilerek istenilenlerin yapıldığı ülkelerde pek çok şey ancak böle bıçak kemiği yarınca anlaşılır..
şmdi bazıları diyor ki hükümetimiz bu olayı çözüyor şak şak şak....
be ey şak şak cılar hayvancığılı ve tarımı bitiren 7 yıldır aynı kişi değil mi....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Kimsenin günahını almak istemem (heleki politikacıların :)) ama sanıyorumki bilmem kaç yılından beri etkisi altında olduğumuz güçlerle yapılan bazı antlaşmalar sonucu çiftçilik bitmek üzere.

"Şöyle güzel işler yaptı, böyle kötü işler yaptı." evet yaptı ama Türkiyede yıllardır resmen at koşturuyor bu adamlar. Dünya desek zaten batıran bunlar. Bunlar birşey almadan ne demokrasi verirler

nede birlik beraberlik. O cu veya Bucu değilim. Şöyle karşıdan bir bakış :D. Haa vermeyelim hep alalım da olmuyor malesef. Yağ kuyruğunda beklemedim hamdolsun. Bilsemki beş yıl beklicez kuyrukta başımızdakiler çözecek bu durumu inanın beklerim. Ama siyaset değilmi işte :P :P :P
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
efendim siyaset tin işlevsel olabilmesi için insanların da insan olması gerekir...
şöyle bir ülkeme baktığımda benim beraber yaşayıpta bu insanlarla bu ülkeyi geliştireceğiz dediğim çok az insan var..
maalesef hayvanda patladık petrolde patladık..
nedne petrolude  indirmeye çalışmıyorlar...zaten oy alabilecekleri kesimin petrolle ilgisi yok..ezilenlerin arabası mı var ki benzin zammını ilgi alanı yapsınlar..ama ekmek vs de şov yap oy kap politikası şimdikiler de bunu yapıyor gelenlerde aynısını yapacak öncekilerde aynısını yaptı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
hayvancığılı ve tarımı bitiren 7 yıldır aynı kişi değil mi....

Dün çiftçiye "ananı da al git",
Bugün besiciye "dananı da al git"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Konu ÜRETİM. Arçelik, Beko satış müdürü arkadaşım. Ülke ülke gezmekten evine uğrayamıyor. Satışlar çok iyi olabilir de üretim var mı? Ben üretimi temel alıyorum dikkat ettiyseniz. Satışı değil. (Ben oturduğum yerden tek başıma yüzlerce binlerce mal alıp satarım. Benden başka kimseye faydası olmaz. Bu arada Beko elektronik satış departmanının  isdihdamı sadece 3 kişidir.)

Kapanir tabii, ucuz olsun diye gidip Cin'den GPS alirsaniz :D
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
kemal bey diğer tabuları bırakalım derken dinimizce yasak olan domuz etini es geçti.o arada kaldı.
bulgaristana ilk çıktığımda yanımdaki tabakta bembeyaz yağlı ve lokum gibi bi et vardı arkadaşımda tat dedi.bikaç yudum tattım ki tadı gayet güzel..kuzu mu bu falan diye sorduğumda ise gülüşmeler başladı anladım ki domuz eti imiş...
töbe ler olsun dedim.ağzımı yıkadım ama nafile tabi başta sormak lazımdı....
börtü böcek ise bir biyolog olarak söyleyebilirim ki protein ağırlıklı beslenmeye yardımcı olur.hatta deniz yosunlarıın zengin proteinlileri de vardır.burada amaç proteindir zaten.
beslenme alışkanlıkları değişmelidir evet ama bazı hükümet alışkanlıkları ve en önemlisi insan alışkanlıkları birinci sayfada veteriner arkadaş yazmış doğrudr:
hayvancılıkla uğraşanlar bilinçsiz...özellikle kurban zamanı gelenleri görüyoruz salıyor hayvanları ot nerdeyse oraya ohh ot doğadan su dğadan aşı desen masraf ben kendime aşı yaptırmam hayvanıma mı yaptırayım babooo....anlayışa bak ..
sonra tuzlu yedir su içir hayvanı şişir mellete geçir...
bu anlayış değişmez ama denetleneblir..bu da yine hükümete bakar...
bakanlıklara iyi paralar yedirilerek istenilenlerin yapıldığı ülkelerde pek çok şey ancak böle bıçak kemiği yarınca anlaşılır..
şmdi bazıları diyor ki hükümetimiz bu olayı çözüyor şak şak şak....
be ey şak şak cılar hayvancığılı ve tarımı bitiren 7 yıldır aynı kişi değil mi....

Böcek derken karidesten bahsediyorsanız hocam bayılırım kendilerine. :D yani yiyebileceğimiz bir sürü şey varken neden bu kadar kırmızı ete rağbet,Ben hala anlamıyorum.Ben bıldım bileli zaten et pahalı bır tuketim maddesidir.Bugünde değişen birşey yok.Millet hayvanını neden kesime gönderiyor,Süt ucuz et pahalı hem veteriner masrafı yem masrafı v.b masrafta yok bir o kadarda rağbet var bugün damızlık danalar bile kesime veriliyor,Ben 3-4 ay önce gözümle gördüm 4 yasında sapasağlam hayvan kesime gittti benim cok celep diye tabi edilen hayavn alıp satan arkadaşlarım var.Bu iş onlara yaradı emın olun,Bugün kriz beni vurdu diyen kasap yok bizim tüm kasapların altında 3 tane araba var.Bu demek oluyorki ete rağbet var hala bıraz bızlerde tuketımı azaltırsak rağbet bu kadar olmaz hayvanlar coğalır.