0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bırakalım domuzu momuzu, yesinler sevenler. Balık yeter bize. Toyota'yı yapan Japonlar da sağlıklarını-akıllarını balığa borçlular.
Japonlar önce Allah'a borçlular o akılı ve karakteri . Bazen farkında olmadan sebeple bağlıyoruz işi. Saygılar
Allahı karıştırma japon işine, Bi kere onlar budist, buda diye bi tipe tapıyorlar
Buuu Milleeeett, isterse gemilerinin yelkenlerini atlastan, direklerini altından, halatlarını ibrişimden yaparrrr
Kızılderili benzetmesine katılıyorum. Fakat bu bağlamda "devlet şunu yapsın, bunu yapsın" demek tutarlı bir yaklaşım olmaz. Gidip bir tarla alıp tarım işine girmemiz gerekir eğer bu fikirdeysek. Yani "gelecek tarımda" sözünü samimi olarak sarfediyorsak şu anda gap bölgesinde kendimize uygun tarla arıyor olmamız gerekir. Yok "ben söyleyeyim de başkası yapsın" biçiminde yaklaşırsak bu sefer "ben şef olayım başkası kızılderili" tuzağına biz de düşmüş oluyoruz."Şu kadar teşvik isterim" demeden bu işi yapabilecek olan var mı?Bi tarla-bahçe sera alayım, (gelecek tarımda madem) yirmi sene sonra imparatorluğumu kurarım, torunlarımrahat eder diyen var mı?Tarla bağ bahçe gibi şeyler Türkiye'de ucuzdur. İzmir'in kasabalarında bile ucuz. Doğuda ise yok pahasına satın alabilirsiniz. Konuya merakı olan için samimi olarak tavsiye ederim, zira her işi, onu seven kimse, o yapmalı, ama imparatorluk falan beklemeyin. Geleceğin tarımda olması aldatıcı bir argümandır. Tarım monoton bir iştir. Kapasitesi sınırlıdır ve gelecekte daha da ağırlıklı bir biçimde makinalara bağımlı olacaktır. Makinalar da çiplerle yönetilecektir. Çinlilerin bir hata sonucu önce elektronik işine girdikleri sonradan "çiplerin yenmediğini anlayıp" elektronik işini bırakıp tarıma yöneldikleri teorisine de katılmıyorum. Benim düşünceme göre gayet planlı hareket ediyorlar. En hızlı biçimde kar getiren stratejik sanayilere yöneldiler ve şimdi de oradan tüm sektörlere saldırıyorlar. Tarım bunlardan sadece biri.Japonlar veya koreliler zamanında "gelecek tarımda, biz bırakalım bu endüstri mendüstri gibi işleri" deselerdi şimdi ne durumda olurlardı, onun yerine ne durumda oldular takdirlerinize bırakıyorum. Toyota forumu yerine "Japon pirinci" forumunda mı buluşacaktık o zaman? Hiç sanmam..Tarım işlerine yönelik kariyer planının yakında Asimo gibilerine kalacağını umuyorum. Daha iyi eğitim görmüş insanlar ise daha yaratıcı işlerde çalışmalılar. Geleceğin nerede olduğu zaten belli. Gelecek gelecekte.. geçmişte değil.