Gönderen Konu: 5 bin et ırkı hayvanı Kars'a salsan, 10 yılda 1 milyon sürü çıkar, et de ucuzlar  (Okunma sayısı 8354 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Müslüman bir halk olduğumuz için mümkün değil. Ayrıca pek sağlıklı bir et değil. Çabuk büyüyen başka türler de var. Pekin ördeği, hindi, devekuşu..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
eski devirlerde müslümanlar büyük baş hayvan, gayri müslümler ise domuz beslerlermiş,
ama domuz çok ürediği için bizimkiler rekabet etmekte zorlanıyorlarmış, o yüzden domuz eti tüketimi yasaklanmış,
başaka nedeni yok, hani derlerya domuz pis şeyler yer falan diye..hepsi hikaye, tavuklar dahada pis şeyler yiyor,
balıklar birbirlerini yiyor...vs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Domuz eti İslamiyet'te haram... Yenmez... Aslında haram olan bir sürü şey var İslamiyet'te... Mesela içki içmek gibi... İçki içerken haram işlediğimizi düşünmüyoruz (müslüman olup da içki içenler için söylüyorum) ama domuz eti yasağına ilginçtir yüzyıllar boyunca neredeyse tüm müslümanlar sıkı sıkıya uymuş...

Valla dünyanın en lezzetli domuz etini önüme koyun, bu saatten sonra hristiyan bile olsam midem kalkar,yiyemem... Bilinçaltında o hayvanın eti pis...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
domuz eti yok memlekettede ondan, olsayı içki gibi o yasağıda delen çok olurdu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
Domuz etini hiç yedin mi Kemal Abi?
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
bilerek yemedim, ama bu folklor festivallerinde o kadar değişik yerlere gittikki, mutlaka kaktırmışlardır arada
bir keresinde hong-kong a gittik yemediğimiz börtü böcek kalmamıştı valla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
İnanmayan birinin, domuz eti yasağını "Yahudilikten gelmiştir" diyerek açıklaması gerekir. Zira domuz eti yahudilikte yasaktır. Sorun üretim sorunu olsaydı at etinin yasaklanmaması gerekirdi. Halbuki at hem orta asyada bizim atalarımızca çok yenen bişeydi hem de arabistan ve iran'da çok bulunan bir hayvandı. (Geviş getirmeyen dört ayaklı hayvanlar da yasaktır)
İnananlara gelince: Kuran açıkça yasaklamıştır. Bu konuda bir şüpheye yer yok. Bakınız  Nahl-115, Maide-3, Bakara-173
Peki neden yasak? Biz onu bilemeyiz. Ama şunu nakletmek isterim bir biyoloji hocam söylemişti (Kendisi hıristiyan bir ingilizdi) Eğer canlıların sınıflandırılması morfolojik özelliklere göre değil de (biçime göre değil de) doku tiplerine veya vücut kimyasına göre yapılsaymış, insanın en yakın akrabası maymun değil domuz olurmuş. Hatta domuz ile insan arasında organ nakli çalışmaları varmış.. Eğer bu doğruysa buradan hareketle iki açıklama getirilebilir.
(http://www.wndu.com/mmm/headlines/59279087.html)
1- Sizinkine benzer bir eti yemek, orada yaşamaktan hoşlanan parazitlerin sizde yeni bir yaşam alanı bulabilmesine olanak verebilir.
2- İnsan eti ile aynı tada ve kokuya sahip birşeyi yemek, ahlaksal açıdan pek iç açıcı değildir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
paylaşım için teşekkürler hemşerim. ama bir tek et fiyatlarında kalsa neyse. allaha şükür devlet çiftçinin ürettiği herşeye kota koyup kendi insanını fakirleştirirken, dış alımları artırıp borcumuza borç ekliyor. arkadaşlar dikkat ederseniz ülkemizde üretilen ne varsa sürekli ham madde ve vergi vs ile önüne set çekileye çalışılıyor. kendi otomobil markamız yok, tahılları dışarıdan alıyoruz, petrol şirketlerimiz bile yabancı ortaklı, hatta petrol çıkarma kullanma iznimiz bile yok. imf'den alınan borç paralar bile sanayide veya yatırımda kullanılamıyor. hani bugüne kadar siyasetçiler için bir tabir vardı '' bunlar vatanı 3 kuruşa satıyorlar '' diye. bence o söz artık değişti. '' bunlar vatanımızı alana üstüne 3 kuruş veriyorlar''. insanımızın geleceği düşündüğü yok artık. sadece karnımız doysun yeter diyor nüfusumuzun %75 'i ....tek derdi karnını doyurmak olan bir millet malesef gelecek vaadedemez. maalesef bir öğretmen olarak yeni nesil artık bizim eserimiz değil. ve gençler de geleceğimize birşey yapamayacaklar. ülkede tarım bitti, hayvancılık bitti, sanayi bitti..... geriye hergün herşeye zam yapan bir hükümet ve bunu her şekilde kabul eden bir millet kaldı.... sürç-ü lisan ettimse affola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
Petrol çıkarma iznimiz neden yokmuş anlayamadım?
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
Alıntı
1- Sizinkine benzer bir eti yemek, orada yaşamaktan hoşlanan parazitlerin sizde yeni bir yaşam alanı bulabilmesine olanak verebilir.
2- İnsan eti ile aynı tada ve kokuya sahip birşeyi yemek, ahlaksal açıdan pek iç açıcı değildir.

1-eti artık elektrolize ederek işliyorlar, parazitin "p" si bile kalmıyor, eski ilkel çağlardaymış o parazit olayı
2-insan eti konusunda pek araştırma yok ama domuz etinin kırmızı etler içinde en lezzetlisi olduğunu herkes söylüyor :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
Bu arada yeni öğrendim , ülkemizde domuz üretimi varmış, az bi kısmı iç pazarlarada ama asıl büyük bülümü dışarı gönderiliyormuş, iç pazar dedikleri yabancıların yoğun olduğu oteller falan ve az miktardada belli marketlere sürülüyormuş; işin ilginç tarafı yaban domuzu avcıları bunları kasaplara veriyormuş, kasaplar kime satıyor dersiniz :ıslık: -_- :( ::) :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
Domuz eti ile kalsak gene iyi... Kimbilir kaç yıldır hangi tür hayvanların etini yedik...  :wacko:

Hem de elektrolize edilmeden... :) :)  :rofl:
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
çok önemli paylaşım teşekkürler.bütün sorunu çözdüm kafamda.
et ırkı hayvanlar 5000 yerine 500 adet gelmiş, Kars'ta değil Ankara'dalar. sorun bundan kaynaklanıyor olsa gerek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
1-eti artık elektrolize ederek işliyorlar, parazitin "p" si bile kalmıyor, eski ilkel çağlardaymış o parazit olayı
2-insan eti konusunda pek araştırma yok ama domuz etinin kırmızı etler içinde en lezzetlisi olduğunu herkes söylüyor :nija:
Ben sakıncanın varlığı ya da yokluğu hakkında yorum yapmıyorum. Dini yasağın nedeni hakkındaki teorimi söylüyorum sadece. Halk et yeme alışkanlıklarını değiştiremediği için devekuşu, bıldırcın ve pekin ördeği projeleri bile yatıyor. Hindi yarı tuttu yarı tutmadı gibi.. Durum böyle iken ve ortada bir de dini yasak varken halkı böyle bişeye ikna etmenin imkansızlığını takdir edersiniz.
Lezzet tabi zevke göre değişir ve yasak meyvenin de bir çekiciliği vardır. Benim bakış açımdan domuz eti, genellikle sosis, salam gibi ürünlerde kullanılan ikinci sınıf et durumunda. Tercihim kuzu etidir :)
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
aman hhaa kuzu çok riskli, yağlı , kolestrol çıkabilir, sen gene  hindi falan düşün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
Yahu abiler adam ne yazmış? Siz kolestrol diyorsunuz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
sadece kollestrol değil gut denilen bir hastalığında tetikleyicisi kuzu
aslında kırmızı et yememek lazım
 gelecek hindide

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
KEMAL BEY hindi çiftliğiniz falan mı var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
KEMAL BEY hindi çiftliğiniz falan mı var?
niye ki? mantıklı birşey söylemiş Kemal abimiz. Hindi ve Tavuk eti kırmızı ete göre oldukça sağlıklıdır. Balık eti de öyle.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
aman hhaa kuzu çok riskli, yağlı , kolestrol çıkabilir, sen gene  hindi falan düşün
Lezzetten bahsediyorduk ya.. Kırmızı etler arasında lezzet açısından tercihim kuzu eti dedim. Aslında ilk tercihim balık (lezzet olarak da sağlık olarak da). Hindiyi de seviyorum. Çinko varmış hindide..Bağışıklık sistemi için iyi. Fazla kuzu yiyip gut olacak kadar zaten param yok :)
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac