0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kapanir tabii, ucuz olsun diye gidip Cin'den GPS alirsaniz
O zaman otomobil, ucak fabrikamizin kapatilmasi/kapattirilmasi da normal. 'Bizim ondan daha iyi ve/veya ucuz yapmamız mümkün değilken niye elektronik işiyle uğraşıyoruz?' diyorsunuz. Devrim adi verilen otomobille ilgili filmi izledim.Biz o gunku genel gecer marka/uretici neyse/kimse ondan daha iyi/ucuz yapamayiz, bu isle ugrasmayalim denilmis o zaman da.Ayni durum. Ucak fabrikasi da ayni sekilde. Demek ki elimizden ne geliyorsa, hangisi daha karliysa onu yapiyoruz.
...Yalnız herkese şöyle bir yöntem önerebilirim. Sağcı olsun solcu olsun, eğer birisi "biz nerede hata yaptık" sorusunu soruyorsa. Bunun cevabını kendi yandaşı olan gazeter yerine karşı tarafın gazetelerini okuyarak bulabilir. Tahammül etmek zordur ama çok yararlıdır güvenin bana..
Alıntı sahibi: Kemal Aksüyek üzerinde Nisan 30, 2010, 11:50:30At, eşek etini at, eşek eti diye satabilirsiniz. Ama dana, koyun eti diye satamazsınız. Ben 10 yaşında Bursa'ya gitmiştim. Bazı kasapların camında tay eti bulunur diye yazı vardı. (Galiba Tatar mahallesiymiş.)Türk gıda kodeksine göre domuz eti üretimi ve kullanımı serbesttir. AB uyum yasaları çerçevesinde domuz çiftliklerine devlet desteği verilmesi zorunlu hale getirilmiş ve Ziraat Bankası kredi açmaya başlamıştır. Bütün et üreticisi firmaların domuz çiftlikleri vardır.Adana Metro markette domuz eti reyonu vardı. Aynı şekilde tavşan, kaz gibi etler de satılıyor.Aynen uyuşturucuda olduğu gibi "içiciyim" dersen suç değil. Satmak suç. Yemek değil.Kemal Bey, kanuni durumunu bilmiyorum ancak islam dininde, domuz eti yasaktır. Vedat bey, yukarıdaki mavi bölüm, benim yazdığım bir yazı değil, nasıl karışmış bilmiyorum ama kim yazdıysa yazdıkları doğru, izmirde bazı marketlerde de domuz ürünleri satılıyor, epey alıcısı da var, hemde bizimkilerden (Müslümanlar yani) bu durumda üretmekte, satmakta , alıp yemekte suç değil, dini açıdan neden yasaklandığını bir ara yazmıştım , şimdi tekrarlamayayım ama tamamen ticari kaygılarla yasaklanmıştı, gerisi safsata; kaldı ki dinimizde içkide yasak ama her yerde rahatlıkla satılıyor ve içiliyor, işte bizi o geri kalmış Arap ülkelerinden ayıran da bu özelliğimiz değil miAlıntı sahibi: Kemal Aksüyek üzerinde Nisan 30, 2010, 11:50:30bu yüzdende farklı yiyecek alternatiflerine alışmalıyız, pek çok ülkede doğal olarak yenen at eti falan bizde yasak ; nedenini bilen yok, eski devirlerde türkler atın sağ butunu yerlermiş ama sol tarafı yasakmış gene... ne olmuşsa tamamı yasak şimdi...oysaki at eti yağsız sağlılkı lezzetli bir ettirBununda islam dininde yeri vardır. Araştırma sonucunda bu bilgiye ulaşacaksınız eminim.islami açıdan her hangi bir araştırma peşinde değilim,bi ara hinduların neden öküzü kutsal bulduklarını , bu kesimin hiç et yemediğini falan merak etmiştim ama bizim durumumuz, eğitimimiz, statümüz farklıAlıntı sahibi: Kemal Aksüyek üzerinde Nisan 30, 2010, 11:50:30Domuz etide yağlı olduğu için hem lezzetli hemde yüksek proteinlidir, daha öncede bahsetmiştim; bu yaratık çok hızlı üreyen ve hızlı büyüyen bir yapıya sahip, dolayısıyla ucuz ve bol bulunur, geçekten ucuz et istiyorsak yavaş yavaş tabuları yıkıp bunlara alışmamız,başlamamız gerekKemal Bey tabu dediğiniz şey "dini yasak" yani haram. İkisini birbirinden ayırmak gerek zira çok farklı şeyler .İslam dininde yenilmeyecek hayvanlar bellidir. Hatta yenilecek hayvanların kesimi bile bellidir.Yaratıcı tarafından insanlara peygamberler aracılığı ile bildirilen bu hükümler üzerine hüküm koymak kimsenin yetkisinde değildir . Açlık baş gösterdiğinde elimiz mahkum hepsini yemek zorunda kalacağızBknz.ÇinBknz.Hindistan
Parmaklarına sağlık Vedat abi...
bence işin dini boyutuna girmeyin.... kemal beyin kendince bir fikri oluşmuş ilerleyen zamanlar belki onu haklı çıkaracaktır.... bir yandan da söylenildiği gibi haram olduğu belirtildiği halde alkol nasıl alınıyorsa domuz etinin yenmeside aynı kapıya çıkıyor bu durumda herkesin inancı kendine..... yemek isteyen yer yemek isyemeyen yemez içmek isteyen içer içmek istemeyen içmez.....et fiyatlarının hıristiyan topluluklarda ucuz olmasının sebebi domuz eti tüketimi de olabilir bu da bir tez....ama gerçek olan şu ki tarım ve hayvancılığın ülkemizde bitmeye yüz tutmuş olması herkesin yazdıklarını okudum pek çok sebep ve çözüm yazılmış.... sorunun esası şu anki yöneticilerin (siyasetçiler) kendilerine yontabildikleri sektörler üzerinde daha fazla yöntem geliştirirken yontamadıkları sektörleri bir kenara atmış olmaları diye düşünüyorum....hep bana rabbena..... vedat beyin bir sözüne katılıyorum düzeleceğini bilsem 10 yıl değil ömür boyu açta kalırım kuyrukta beklerim....... ama ülkede ki 15-20 holding sahibi her geçen gün sofralarını zenginleştirirken ben aç kalmayı kabul etmiyorum....(biraz karman çorman oldu ama kusura bakmayın)
saygılar bizden....