Gönderen Konu: 5 bin et ırkı hayvanı Kars'a salsan, 10 yılda 1 milyon sürü çıkar, et de ucuzlar  (Okunma sayısı 8353 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
Kapanir tabii, ucuz olsun diye gidip Cin'den GPS alirsaniz :D

Ooo hocam siz konunun özünü anlamamışsınız.

Ben Çin'den veya başka biryerden birşey almayalım, herşeyi kendimiz üretelim diye birşey mi söyledim?

Çinli GPS yapıyor. Bizim ondan daha iyi ve/veya ucuz yapmamız mümkün değilken niye elektronik işiyle uğraşıyoruz. Niye Manisa'da bilgisayar yapmaya çalışıyoruz. Niye Çinli'nin veya diğer endüstrisi gelişmiş ülkelerle rekabet etmek veya yetişmeye çalışmak yerine onların hiçbir zaman üretemeyeceği ve geleceğin vazgeçilmezi olacak GIDA üzerine çalışmıyoruz diyorum.

Önemli olan Çin'den birşey almak değil. Aldığının karşılığında onlara birşey satabilmek. Yoksa aldığımızın karşılığını para ile vererek nereye ulaşırız? Gelir olmazsa giderimizi neyle karşılarız? Bütçe açığımızı sadece borç alarak mı kapatacağız?

Biz onlardan elektronik cihaz alalım. Onlar da bizden et alsın, tavuk alsın, süt ürünü alsın, tarım ürünü alsın.

İhtiyaç sıralamanızı bir gözden geçirin.

İnsan önceliklerinin ne olduğu tartışılırken beslenme mi barınma mı önce gelir diye tartışılır. Elektrik mi ekmek mi veya GPS mi diye bir tartışma duymadım ben.

İnsan niye çalışır, emek harcar?

Önce karnını doyurmak için.

Ondan sonrası hep lükstür.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
(Bu arada 1998 yılında BEKO cep telefonu üretmişti(!).

Hiç gören oldu mu? Utançlarından piyasaya bile süremediler. Kendi personeline dağıttılar/sattılar.

Benim Erickson 338'e büyük diyorlardı. En az onun iki katı büyüklükteydi.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
O zaman otomobil, ucak fabrikamizin kapatilmasi/kapattirilmasi da normal. 'Bizim ondan daha iyi ve/veya ucuz yapmamız mümkün değilken niye elektronik işiyle uğraşıyoruz?' diyorsunuz. Devrim adi verilen otomobille ilgili filmi izledim.Biz o gunku genel gecer marka/uretici neyse/kimse ondan daha iyi/ucuz yapamayiz, bu isle ugrasmayalim denilmis o zaman da.Ayni durum. Ucak fabrikasi da ayni sekilde. Demek ki elimizden ne geliyorsa, hangisi daha karliysa onu yapiyoruz.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
O zaman otomobil, ucak fabrikamizin kapatilmasi/kapattirilmasi da normal. 'Bizim ondan daha iyi ve/veya ucuz yapmamız mümkün değilken niye elektronik işiyle uğraşıyoruz?' diyorsunuz. Devrim adi verilen otomobille ilgili filmi izledim.Biz o gunku genel gecer marka/uretici neyse/kimse ondan daha iyi/ucuz yapamayiz, bu isle ugrasmayalim denilmis o zaman da.Ayni durum. Ucak fabrikasi da ayni sekilde. Demek ki elimizden ne geliyorsa, hangisi daha karliysa onu yapiyoruz.

1950 yılında dünyayla aynı sanayi düzeyinde değildik. Biz savaşmamıştık. Yıkılmamıştık. Fakirdik ama gücümüz vardı.

Uçak fabrikasını, otomobil fabrikasını o zaman kapatıp, o alanda birşey yapmayıp 1990 yılında biz uçak yapacaz diye çıkarsan ortaya ne uçak yaparsın ne de fabrika yapacam diye heba ettiğin tarlada birşey yetiştirebilirsin.

Çiftçilik babadan çocuğa geçen bir iş alanıdır. Birkaç nesili fabrikaya işçi yaparsan sonra çiftçiliğe de dönderemezsin.

1950 yılı Türkiyenin dönüm noktası olmuştur. İlk tavizler o zaman verilmeye başlanmıştır.

Bugün geldiğimiz durum ise ortadadır. En son sigara fabrikalarımız kapatıldı. Öncesinde şeker fabrikaları kapatıldı.

Diyorlarki bunların hesabı yapandan sorulur.

Hesabını sorsan ne olacak?

Hapsetsen ne olacak?

Astın da ne oldu? Demokrasi kahramanı.

Verilen tavizler geri alındı mı? Kapanan fabrikalar açıldı mı? Ölen askerler geri geldi mi?

(Konu başka yönlere kaymaya başladı.)

Kısacası; 1945'te kapattığın fabrikayı 2010'da açıp hop diye Boingle rekabet yapacağını sanırsan yanılırsın. Bir tane zirai ilaçlama uçağı bile yapamazsın. Ha yapsan da ilaçlayacak tarlan olmaz. Olsa da zaten uçakla ilaçlama yasaklandı derler.

Dünyayı yerinden oynatan Vespa motorsikletin doğuşunu hatırladım şimdi.

Öyle hop diye fabrika açıp mopet üretmemişler. Tüm yatırımları Dünya savaşında kullanılacak uçak üretmek içinmiş. Her türlü hazırlığı yapmışlar, malzemeyi yığmışlar.

Savaş bitivermiş.

Elde kalan uçak arka tekerleri ile marş motorlarından mopet yapmaya başlamışlar. Arka lambaları kullanmışlar far yerine. Bir bakmışlar uçak yapsalar bu kadar kazanamayacaklar.

Yani öyle hop diye ben sanayi ülkesi olacam demekle olmuyor bu iş. Altyapı lazım.

Ha bir de niye bu ülkede sol iktidar olmuyor diye düşünmek lazım.

Solun güçlü olabilmesi için İŞÇİ SINIFI gerekir. Sanayi olmayan yerde işçi olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
Dogru, isci sinifi olmadan sol iktidar olamaz. Hele hele iscilerin haklari icin calismak yerine tum ugrasilarini kurulu duzeni/statukoyu donmus durumda tutmaya ayirirlarsa.Turkiye'de isci sinifi olmadigi icin dunya standardinda sol parti de yok ne yazik ki.Sol denilen parti de burokrat partisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
:=)))
genelde ezilen işçi sınıfını sol lar..daha elit kültürlü tabaka sağ dır diye biliriz ama türkiye de ezilenler sağa sığınmış varoşlarda oy patlaması var kömür pirinç dönüyor...
istanbulun beşiktaş bakırköy vs gibi en elit bölgelerinden yüzde 70 le sol çıkıyor...ne ilginç bi hale gelinmiş..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Türkiyede "merkez sağ iktidar", oylamanın demokratik standartlar içinde yapılabildiği süre içinde (yani oy verilebilecek iki ayrı parti olması, oyların gizli, sayımın halka açık olması) neredeyse kural haline gelmiştir. Tümünü "kömür dağıtımı" ile açıklayamazsınız.
Bunun temelinde sol görüşün içinde barındırdığı bazı çelişkiler var. İşte fazla uzak bir örnek değil..:) Tam olarak bu tartışmaya bakın.. İşçi sınıfının oluşması için sanayileşmek gerekir yani "solcu" olan birinin sanayileşmeye karşı çıkmaması gerekir.
Şimdi bu et meselesinde çatışan çıkarlar. Marketten 250 gr kıyma alan adamın çıkarı ile 150 dönüm arazisinde 250 baş sığırı olan adamın çıkarı. (Geçen sene bu sayı 400 başmış o yüzden ağlıyor adam.. misal) Bu noktada hangi tarafta yer alacağımıza dikkat etmek gerekir. Sadece "karşı taraf ne diyorsa tersini söyleyeyim" kuralı siyasi başarı için yeterli olmaz.
Asıl seçim yenilgilerine neden olan çelişki ise "halkçı" olduğunu söyleyen bir düşünce hareketinin nedense kendi yandaşlarını "Aydın" adı altında (halktan üstün) ayrı bir sosyal kast olarak lanse etmesi. Kalın ses, doğu şivesi ile okunan güçlü ritimler içeren (melodik olarak da slav ezgilerine benzeyen), kendine özgü tuhaf bir müzik yaratmaya varan bir biçimde Milli kültürden kopmasıdır.
Halk bu insanları uzaylı gibi görmüştür.
Fazla siyasete bulaşmadan yapabileceğim yorum budur.
Ya da "konuya dışardan bakmaya çalışarak" ...
Yalnız herkese şöyle bir yöntem önerebilirim. Sağcı olsun solcu olsun, eğer birisi "biz nerede hata yaptık" sorusunu soruyorsa. Bunun cevabını kendi yandaşı olan gazeter yerine karşı tarafın gazetelerini okuyarak bulabilir. Tahammül etmek zordur ama çok yararlıdır güvenin bana.. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Boş verin arkadaşlar zaten kırmızı etin zararlı olduğu söyleniyor, artık sağlıklı otlarla beslenelim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
...
Yalnız herkese şöyle bir yöntem önerebilirim. Sağcı olsun solcu olsun, eğer birisi "biz nerede hata yaptık" sorusunu soruyorsa. Bunun cevabını kendi yandaşı olan gazeter yerine karşı tarafın gazetelerini okuyarak bulabilir. Tahammül etmek zordur ama çok yararlıdır güvenin bana.. :)

Türkiye'nin kurtuluş reçetesini özetlemişsiniz Ahmet Bey, tebrik ederim. Karşımızdakini anlayabilmek, işte toplumumuzun şu anda en çok ihtiyaç duyduğu şey bu.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
Alıntı sahibi: Kemal Aksüyek üzerinde Nisan 30, 2010, 11:50:30

At, eşek etini at, eşek eti diye satabilirsiniz. Ama dana, koyun eti diye satamazsınız. Ben 10 yaşında Bursa'ya gitmiştim. Bazı kasapların camında tay eti bulunur diye yazı vardı. (Galiba Tatar mahallesiymiş.)

Türk gıda kodeksine göre domuz eti üretimi ve kullanımı serbesttir. AB uyum yasaları çerçevesinde domuz çiftliklerine devlet desteği verilmesi zorunlu hale getirilmiş ve Ziraat Bankası kredi açmaya başlamıştır. Bütün et üreticisi firmaların domuz çiftlikleri vardır.

Adana Metro markette domuz eti reyonu vardı. Aynı şekilde tavşan, kaz gibi etler de satılıyor.

Aynen uyuşturucuda olduğu gibi "içiciyim" dersen suç değil. Satmak suç. Yemek değil.
Kemal Bey, kanuni durumunu bilmiyorum ancak islam dininde, domuz eti yasaktır.

Vedat bey, yukarıdaki mavi bölüm, benim yazdığım bir yazı değil, nasıl karışmış bilmiyorum ama kim yazdıysa yazdıkları doğru, izmirde bazı marketlerde de domuz ürünleri satılıyor, epey alıcısı da var, hemde bizimkilerden (Müslümanlar yani) bu durumda üretmekte, satmakta , alıp yemekte suç değil, dini açıdan neden yasaklandığını bir ara yazmıştım , şimdi tekrarlamayayım ama tamamen ticari kaygılarla yasaklanmıştı, gerisi safsata; kaldı ki dinimizde içkide yasak ama her yerde rahatlıkla satılıyor ve içiliyor, işte bizi o geri kalmış Arap ülkelerinden ayıran da bu özelliğimiz değil mi
bu yüzdende farklı yiyecek alternatiflerine alışmalıyız, pek çok ülkede doğal olarak yenen at eti falan bizde yasak ; nedenini bilen yok, eski devirlerde türkler atın sağ butunu yerlermiş ama sol tarafı yasakmış gene... ne olmuşsa tamamı yasak şimdi...oysaki at eti yağsız sağlılkı  lezzetli bir ettir

Bununda islam dininde yeri vardır. Araştırma sonucunda bu bilgiye ulaşacaksınız eminim.

islami açıdan her hangi bir araştırma peşinde değilim,bi ara hinduların neden öküzü kutsal bulduklarını , bu kesimin hiç et yemediğini falan merak etmiştim ama bizim durumumuz, eğitimimiz, statümüz farklı

Domuz etide yağlı olduğu için hem lezzetli hemde yüksek proteinlidir, daha öncede bahsetmiştim; bu yaratık çok hızlı üreyen ve hızlı büyüyen bir yapıya sahip, dolayısıyla ucuz ve bol bulunur, geçekten ucuz et istiyorsak yavaş yavaş tabuları yıkıp bunlara alışmamız,başlamamız gerek

Kemal Bey tabu dediğiniz şey "dini yasak" yani haram. İkisini birbirinden ayırmak gerek zira çok farklı şeyler .
İslam dininde yenilmeyecek hayvanlar bellidir. Hatta yenilecek hayvanların kesimi bile bellidir.
Yaratıcı tarafından insanlara peygamberler aracılığı ile bildirilen bu hükümler üzerine hüküm koymak kimsenin yetkisinde değildir .

Açlık baş gösterdiğinde elimiz mahkum hepsini yemek zorunda kalacağız
Bknz.Çin
Bknz.Hindistan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi

At, eşek etini at, eşek eti diye satabilirsiniz. Ama dana, koyun eti diye satamazsınız. Ben 10 yaşında Bursa'ya gitmiştim. Bazı kasapların camında tay eti bulunur diye yazı vardı. (Galiba Tatar mahallesiymiş.)

Türk gıda kodeksine göre domuz eti üretimi ve kullanımı serbesttir. AB uyum yasaları çerçevesinde domuz çiftliklerine devlet desteği verilmesi zorunlu hale getirilmiş ve Ziraat Bankası kredi açmaya başlamıştır. Bütün et üreticisi firmaların domuz çiftlikleri vardır.

Adana Metro markette domuz eti reyonu vardı. Aynı şekilde tavşan, kaz gibi etler de satılıyor.

Aynen uyuşturucuda olduğu gibi "içiciyim" dersen suç değil. Satmak suç. Yemek değil.
Kemal Bey, kanuni durumunu bilmiyorum ancak islam dininde, domuz eti yasaktır.

Vedat bey, yukarıdaki mavi bölüm, benim yazdığım bir yazı değil, nasıl karışmış bilmiyorum ama kim yazdıysa yazdıkları doğru, izmirde bazı marketlerde de domuz ürünleri satılıyor, epey alıcısı da var, hemde bizimkilerden (Müslümanlar yani) bu durumda üretmekte, satmakta , alıp yemekte suç değil, dini açıdan neden yasaklandığını bir ara yazmıştım , şimdi tekrarlamayayım ama tamamen ticari kaygılarla yasaklanmıştı, gerisi safsata; kaldı ki dinimizde içkide yasak ama her yerde rahatlıkla satılıyor ve içiliyor, işte bizi o geri kalmış Arap ülkelerinden ayıran da bu özelliğimiz değil mi
bu yüzdende farklı yiyecek alternatiflerine alışmalıyız, pek çok ülkede doğal olarak yenen at eti falan bizde yasak ; nedenini bilen yok, eski devirlerde türkler atın sağ butunu yerlermiş ama sol tarafı yasakmış gene... ne olmuşsa tamamı yasak şimdi...oysaki at eti yağsız sağlılkı  lezzetli bir ettir

Bununda islam dininde yeri vardır. Araştırma sonucunda bu bilgiye ulaşacaksınız eminim.

islami açıdan her hangi bir araştırma peşinde değilim,bi ara hinduların neden öküzü kutsal bulduklarını , bu kesimin hiç et yemediğini falan merak etmiştim ama bizim durumumuz, eğitimimiz, statümüz farklı

Domuz etide yağlı olduğu için hem lezzetli hemde yüksek proteinlidir, daha öncede bahsetmiştim; bu yaratık çok hızlı üreyen ve hızlı büyüyen bir yapıya sahip, dolayısıyla ucuz ve bol bulunur, geçekten ucuz et istiyorsak yavaş yavaş tabuları yıkıp bunlara alışmamız,başlamamız gerek

Kemal Bey tabu dediğiniz şey "dini yasak" yani haram. İkisini birbirinden ayırmak gerek zira çok farklı şeyler .
İslam dininde yenilmeyecek hayvanlar bellidir. Hatta yenilecek hayvanların kesimi bile bellidir.
Yaratıcı tarafından insanlara peygamberler aracılığı ile bildirilen bu hükümler üzerine hüküm koymak kimsenin yetkisinde değildir .

Açlık baş gösterdiğinde elimiz mahkum hepsini yemek zorunda kalacağız
Bknz.Çin
Bknz.Hindistan

Biraz karışık ama anladığım kadarı ile devam etmek isterim :).

Kanuni olarak bakarsak, boşverin bence çünkü kanun insan yapısıdır. Yarın bir kanun çıkar, domuz etinden başka et yemek yasaktır der. olur mu. Allah muhafaza ama olur mu olur. Kul yapısı bu :).

Müslümanın domuz eti yemesi haramdır aynen içki, zina, kumar vb gibi. Yerse, içerse dinden çıkmaz, günahkâr olur. Haram olduğunu bilerek yapmak ayrıdır, haram olana helal diyerek yapmak ayrıdır. Harama helal denirse, Allah'ın emirlerini yalanlamış olur ve Allah'a iman tehlikeye girer.

İmtihan dünyasındayız. Bundan dolayıdır dinde zorlama olmaması :). Bunun yanında bilgi kirliliğini engellemek herkesin vazifesidir.

Yiyecek yemek bulamadığımız zaman, hayatta kalacak kadar ne varsa yenebilir zaten :). buda kur'an-ı Kerim'de yazıyor.

Ben buradan tüm forumdaşlarıma sesleniyorum. Diyanet İşleri'nin hazırladığı türkçe meali okumak herkese faydalı olacaktır. :)

vit teknoloci, kuran vil be yangır. :) bikaus its e buk of Allah. :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Parmaklarına sağlık Vedat abi...
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
Parmaklarına sağlık Vedat abi...
Teşekkürler Nagihan :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
bence işin dini boyutuna girmeyin....

kemal beyin kendince bir fikri oluşmuş ilerleyen zamanlar belki onu haklı çıkaracaktır.... bir yandan da söylenildiği gibi haram olduğu belirtildiği halde alkol nasıl alınıyorsa domuz etinin yenmeside aynı kapıya çıkıyor bu durumda herkesin inancı kendine..... yemek isteyen yer yemek isyemeyen yemez içmek isteyen içer içmek istemeyen içmez.....

et fiyatlarının hıristiyan topluluklarda ucuz olmasının sebebi domuz eti tüketimi de olabilir bu da bir tez....

ama gerçek olan şu ki tarım ve hayvancılığın ülkemizde bitmeye yüz tutmuş olması herkesin yazdıklarını okudum pek çok sebep ve çözüm yazılmış....

sorunun esası şu anki yöneticilerin (siyasetçiler) kendilerine yontabildikleri sektörler üzerinde daha fazla yöntem geliştirirken yontamadıkları sektörleri bir kenara atmış olmaları diye düşünüyorum....

hep bana rabbena.....

vedat beyin bir sözüne katılıyorum düzeleceğini bilsem 10 yıl değil ömür boyu açta kalırım kuyrukta beklerim....... ama ülkede ki 15-20 holding sahibi her geçen gün sofralarını zenginleştirirken ben aç kalmayı kabul etmiyorum....

(biraz karman çorman oldu ama kusura bakmayın)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
bence işin dini boyutuna girmeyin....

kemal beyin kendince bir fikri oluşmuş ilerleyen zamanlar belki onu haklı çıkaracaktır.... bir yandan da söylenildiği gibi haram olduğu belirtildiği halde alkol nasıl alınıyorsa domuz etinin yenmeside aynı kapıya çıkıyor bu durumda herkesin inancı kendine..... yemek isteyen yer yemek isyemeyen yemez içmek isteyen içer içmek istemeyen içmez.....

et fiyatlarının hıristiyan topluluklarda ucuz olmasının sebebi domuz eti tüketimi de olabilir bu da bir tez....

ama gerçek olan şu ki tarım ve hayvancılığın ülkemizde bitmeye yüz tutmuş olması herkesin yazdıklarını okudum pek çok sebep ve çözüm yazılmış....

sorunun esası şu anki yöneticilerin (siyasetçiler) kendilerine yontabildikleri sektörler üzerinde daha fazla yöntem geliştirirken yontamadıkları sektörleri bir kenara atmış olmaları diye düşünüyorum....

hep bana rabbena.....

vedat beyin bir sözüne katılıyorum düzeleceğini bilsem 10 yıl değil ömür boyu açta kalırım kuyrukta beklerim....... ama ülkede ki 15-20 holding sahibi her geçen gün sofralarını zenginleştirirken ben aç kalmayı kabul etmiyorum....

(biraz karman çorman oldu ama kusura bakmayın)

Canınız saolsun Hande Hn. anlamak için gerekli gayreti göstereceğimden şüpheniz olmasın :D. Şaka bir yana gayet anlaşılır bir metin. :).

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
saygılar bizden.... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
saygılar bizden.... :)
Mümkün değil! Saygılar bizden :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
ha ısrarla banlanalım diyorsunuz.... :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
Vedat bey, siz olaya sadece bir yönden bakıyorsunuz,
daha önce bir yerde yazmıştım tekrarlamıyayım dedim ama sizin için bir kez daha kısaltarak yazıyorum
Eski dönemlerde arabistanda müslümanlar sığır ve koyun, gayri müslümler ise domuz üretiyorlarmış;
Domuz herşeyi yiyen çok hızlı büyüyen ve yılda birkaç kere çok sayıda yavrulayan bir yaratık, bizim garibanlar ise yılda bir kere bir yavru veriyor; bu durumda domuzcularla rekabet edemeyeceklerini anlayınca "domuz yemeyin" fetvası çıkmış; o günden beri müslümanlar domuzu yememiş; yani olay ticari; yoksa domuz pislik yer, domuz yiyenler kıskançlık duygularını kaybeder, vs vs gibi safsatalar hep hurafe...horoz yiyenler aşırı kıskançmı oluyor, balık yiyenler hafızasınımı kaybediyor, hangi hayvan hijyenik besleniyor, tavuk dediğin yaratık at pisliğini eşeleyip içindekilerle beslenir, pek çok kişinin çok sevdiği balık birbirini yiyerek beslenir... ne olur hala ; bu devirde, domuz pis hayvandır demeyin, yeni, değişik, inandırıcı bir şeyler söyleyin....

"İslamiyette zorlama yoktur" vecizenize karşı yaşadığım bir olayı anlatayım

Suudi arabistanda çalışan inşaat mühendisi bir arkadaşım var, buradan giderken adama araba vereceklerini söylemişler, o da uçakla gitmişti, oraya gittiğinde buna bir açık jeep veriyorlar, adamcağız yaşlı olduğu için  kullanmıyor, kendi arabası klimali falan..sonuçta beni arayıp arabasını arabistana götürmemi istedi, hem masrafları karşılayacak hemde 500 dolar verecek, kabul ettim tabi, eğlenceli sayılabilecek bir seyahat oldu , adama arabasını verdiğimde çok sevindi ; cumaya kadar (3 gün) otelde kalmak zorundaydım, ancak cuma gününe bilet bulabilmiş, harika lüks bir otele götürdü, tabi tüm masrafları firmasına yıkıyor, adam baş mühendis , şantiye şefi....biraz uyudum, gece biraz kenti gezdim, petrolün getirdiği zenginlik ışıl ışlı akıyordu, her yer ışık içindeydi,,,gece otele döndüğümde sırıtkan bir herif geldi, kırık bir türkçeyle evlimisin diye sordu..sana ne ulan dedim..buralarda bekar gezmek hoş değil seni evlendirelim dedi....şok oldum, kadınlar ortalıkta kapkara ruh gibi çarşaflar içinde geziniyor, adamın dediğine bak...ilginç geldi biraz kurcaladım.... herif 14-15 yaşlarında henüz çocuk olan bir kız getirdi, bu kızla evlen döneceğin zaman boşarsın, ama boşamanın bir tazminatı var, 300 dolar .... dedi.....işte fuhuşun resmi hali....ama herşey yasal her şey kuralllara uygun evlsin gidincede boşanıp gidiyorsun, ne var bunda değilmi....iğrençlik ötesi

Son gün öğlene doğru alışverişe çıktım her şey inanılmaz ucuz ve kaliteliydi, tam bir dükkanda elektroniklere yumulmuştumki, ezan okundu, dükkandaki her kes hızla , telaşla kaçıp kayboldular, dükkan sahibide yallah yallah yallah diye diye birkaç kalanı dehledi, dükkanı kapatmaya bile gerek görmeden camiye koşturdu, ben ve yanımdaki yedek şöför şaşkın şaşkın baka kaldık caddenin ortasında...

hemen akabinde ellerinde sopalarla polisler belirdi, direk üstümüze geldiler, baktım fena geliyorlar, hemen pasaportları çıkardım, biz yabancı .. falan demeye çalıştım..birisi pasaportu aldı "turk" dedi   evet dedim   "muslum,islam" dedi ben gene evet dedim.... yallah camiye diye bizi yaka paça camiye soktular

Orada yapabileceğim bir şey yoktu, hayatımın ilk namazını metazori kıldım, ama içime dert oldu, polis zoruyla namazmı kılınırmış, hani islamiyette zorlama yoktu.....

Tr ye dönünce bir ilahiyatçı bulup durumu anlattım....meğerse biz yanlış biliyormuşuz, islamiyeti kabul etmek için zorlama yokmuş(filimlerde biraz farklı görünsede) ama kabul ettikten sonra bütün kurallarına körü körüne uymak zorunluymuş, ister oruç tut ister tutma diye bir şey yok, içkiyi ister iç ister içme diye bir şey yok, ülkede içki satışı bile yok, yasal cezaları var, çoğusuda kırbaç

öyle bir ülkede doğmadığım için allah şükrettim, ülkemi , halkımı, ülkemdeki islamiyeti ne kadar sevdiğimi anladım, içkimide içiyorum, bulursam domuzumuda yiyorum, ne karışan var ne görüşen, inançlarım ise  benimle allahın arasında aracıya tefeciye ihtiyaç yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
Kotu orneklere bakip oruc bozmaya gerek yok :D
Saraylarinda kim bilir neler donuyor, olabilir.Her yanlis yapanla yanlis yapmaya kalksak sokaga cikamayiz...