Gönderen Konu: 5 bin et ırkı hayvanı Kars'a salsan, 10 yılda 1 milyon sürü çıkar, et de ucuzlar  (Okunma sayısı 8352 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Vedat bey, siz olaya sadece bir yönden bakıyorsunuz,
daha önce bir yerde yazmıştım tekrarlamıyayım dedim ama sizin için bir kez daha kısaltarak yazıyorum
Eski dönemlerde arabistanda müslümanlar sığır ve koyun, gayri müslümler ise domuz üretiyorlarmış;
Domuz herşeyi yiyen çok hızlı büyüyen ve yılda birkaç kere çok sayıda yavrulayan bir yaratık, bizim garibanlar ise yılda bir kere bir yavru veriyor; bu durumda domuzcularla rekabet edemeyeceklerini anlayınca "domuz yemeyin" fetvası çıkmış; o günden beri müslümanlar domuzu yememiş; yani olay ticari; yoksa domuz pislik yer, domuz yiyenler kıskançlık duygularını kaybeder, vs vs gibi safsatalar hep hurafe...horoz yiyenler aşırı kıskançmı oluyor, balık yiyenler hafızasınımı kaybediyor, hangi hayvan hijyenik besleniyor, tavuk dediğin yaratık at pisliğini eşeleyip içindekilerle beslenir, pek çok kişinin çok sevdiği balık birbirini yiyerek beslenir... ne olur hala ; bu devirde, domuz pis hayvandır demeyin, yeni, değişik, inandırıcı bir şeyler söyleyin....

"İslamiyette zorlama yoktur" vecizenize karşı yaşadığım bir olayı anlatayım

Suudi arabistanda çalışan inşaat mühendisi bir arkadaşım var, buradan giderken adama araba vereceklerini söylemişler, o da uçakla gitmişti, oraya gittiğinde buna bir açık jeep veriyorlar, adamcağız yaşlı olduğu için  kullanmıyor, kendi arabası klimali falan..sonuçta beni arayıp arabasını arabistana götürmemi istedi, hem masrafları karşılayacak hemde 500 dolar verecek, kabul ettim tabi, eğlenceli sayılabilecek bir seyahat oldu , adama arabasını verdiğimde çok sevindi ; cumaya kadar (3 gün) otelde kalmak zorundaydım, ancak cuma gününe bilet bulabilmiş, harika lüks bir otele götürdü, tabi tüm masrafları firmasına yıkıyor, adam baş mühendis , şantiye şefi....biraz uyudum, gece biraz kenti gezdim, petrolün getirdiği zenginlik ışıl ışlı akıyordu, her yer ışık içindeydi,,,gece otele döndüğümde sırıtkan bir herif geldi, kırık bir türkçeyle evlimisin diye sordu..sana ne ulan dedim..buralarda bekar gezmek hoş değil seni evlendirelim dedi....şok oldum, kadınlar ortalıkta kapkara ruh gibi çarşaflar içinde geziniyor, adamın dediğine bak...ilginç geldi biraz kurcaladım.... herif 14-15 yaşlarında henüz çocuk olan bir kız getirdi, bu kızla evlen döneceğin zaman boşarsın, ama boşamanın bir tazminatı var, 300 dolar .... dedi.....işte fuhuşun resmi hali....ama herşey yasal her şey kuralllara uygun evlsin gidincede boşanıp gidiyorsun, ne var bunda değilmi....iğrençlik ötesi

Son gün öğlene doğru alışverişe çıktım her şey inanılmaz ucuz ve kaliteliydi, tam bir dükkanda elektroniklere yumulmuştumki, ezan okundu, dükkandaki her kes hızla , telaşla kaçıp kayboldular, dükkan sahibide yallah yallah yallah diye diye birkaç kalanı dehledi, dükkanı kapatmaya bile gerek görmeden camiye koşturdu, ben ve yanımdaki yedek şöför şaşkın şaşkın baka kaldık caddenin ortasında...

hemen akabinde ellerinde sopalarla polisler belirdi, direk üstümüze geldiler, baktım fena geliyorlar, hemen pasaportları çıkardım, biz yabancı .. falan demeye çalıştım..birisi pasaportu aldı "turk" dedi   evet dedim   "muslum,islam" dedi ben gene evet dedim.... yallah camiye diye bizi yaka paça camiye soktular

Orada yapabileceğim bir şey yoktu, hayatımın ilk namazını metazori kıldım, ama içime dert oldu, polis zoruyla namazmı kılınırmış, hani islamiyette zorlama yoktu.....

Tr ye dönünce bir ilahiyatçı bulup durumu anlattım....meğerse biz yanlış biliyormuşuz, islamiyeti kabul etmek için zorlama yokmuş(filimlerde biraz farklı görünsede) ama kabul ettikten sonra bütün kurallarına körü körüne uymak zorunluymuş, ister oruç tut ister tutma diye bir şey yok, içkiyi ister iç ister içme diye bir şey yok, ülkede içki satışı bile yok, yasal cezaları var, çoğusuda kırbaç

öyle bir ülkede doğmadığım için allah şükrettim, ülkemi , halkımı, ülkemdeki islamiyeti ne kadar sevdiğimi anladım, içkimide içiyorum, bulursam domuzumuda yiyorum, ne karışan var ne görüşen, inançlarım ise  benimle allahın arasında aracıya tefeciye ihtiyaç yok
Kırıcı kelimeleriniz, beni genel olarak kavgada kullanacağım kelimeleri kullanmaya mecbur etti :D. Kemal Bey, kendinizi komik duruma düşürmemeniz için size, gerekli araştırmayı yaparsanız bulacağınıza eminim yazmıştım ancak görünen o ki araştırma yapmadan, kulaktan dolma bilgilerinizi tekrarlamışsınız :).

Domuz herşeyi yiyen çok hızlı büyüyen ve yılda birkaç kere çok sayıda yavrulayan bir yaratık, bizim garibanlar ise yılda bir kere bir yavru veriyor; bu durumda domuzcularla rekabet edemeyeceklerini anlayınca "domuz yemeyin" fetvası çıkmış; o günden beri müslümanlar domuzu yememiş; yani olay ticari; yoksa domuz pislik yer, domuz yiyenler kıskançlık duygularını kaybeder, vs vs gibi safsatalar hep hurafe...""""

"""horoz yiyenler aşırı kıskançmı oluyor, balık yiyenler hafızasınımı kaybediyor, hangi hayvan hijyenik besleniyor, tavuk dediğin yaratık at pisliğini eşeleyip içindekilerle beslenir, pek çok kişinin çok sevdiği balık birbirini yiyerek beslenir... ne olur hala ; bu devirde, domuz pis hayvandır demeyin, yeni, değişik, inandırıcı bir şeyler söyleyin...."""

Allah si­ze ancak ölüyü (leşi), kanı, domuz eti­ni ve Allah 'tan başkası adına kesileni haram kıldı" (el-Bakara 2/173; en-Nahl 16/115; ayrıca bk. el-Maide 5/3; el-En'am 6/145).

İşte size inandırıcı bir delil. Bu delil Yüce yaratıcının kitabından alınmıştır. Müslümanlar bu kitaba inanıyor, uygulamaya çalışıyor. Benim gibi uygulayamayanlar da kabahatlerini bilip inanıyor. Bu işin inanç boyutu. Bu boyutta bizim bizi yaratan varlığa hesap sormak gibi bir lüksümüz yok! Ha illa bi delil isterim bana ne bana ne dersek, oda var :).

http://www.gidahareketi.org/Domuzun-Haram-Kilinmasinin-Hikmeti-51-sayfasi.aspx

Dileyen üşenmesin sıkılmasın okusun kafamızda soru işareti kalmasın.

Yok orda şöle olmuş yok burda böle olmuş diyerek yaratılanların yaptıkları ile yaratanın kurallarını çizmeye çalıştığınız için sizi kınıyorum kusuruma bakmayın :).

Tr ye dönünce bir ilahiyatçı bulup durumu anlattım....meğerse biz yanlış biliyormuşuz, islamiyeti kabul etmek için zorlama yokmuş(filimlerde biraz farklı görünsede) ama kabul ettikten sonra bütün kurallarına körü körüne uymak zorunluymuş, ister oruç tut ister tutma diye bir şey yok, içkiyi ister iç ister içme diye bir şey yok, ülkede içki satışı bile yok, yasal cezaları var, çoğusuda kırbaç

Bu bulduğunuz ilahiyatçı Zekeriye Beyaz mıydı merak ettim.

öyle bir ülkede doğmadığım için allah şükrettim, ülkemi , halkımı, ülkemdeki islamiyeti ne kadar sevdiğimi anladım, içkimide içiyorum, bulursam domuzumuda yiyorum, ne karışan var ne görüşen, inançlarım ise  benimle allahın arasında aracıya tefeciye ihtiyaç yok

Ne yaptığınız sizi ilgilendirir tabi. Taki başkalarına zarar verene kadar :). Araştırmadan edindiğiniz yanlış düşüncelerinizin doğrularını, Kur'an-ı Kerimden ve ilmihalden öğrenen kadar bence kendinize saklayın zira başınızı ağrıtan çok olur. :)

Saygılar...
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Görüp yaşadıklarımı yazmıştım vedat bey, amacım sizi kırmak falan değil, kırıcı bir cümle kullandığımıda sanmıyorum, ancak sizinle tartışmamızın falan hiç bir mantığı yok, ben tek taraflı olarak konuyu kapatıyorum, umarım sizde kapatırsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Görüp yaşadıklarımı yazmıştım vedat bey, amacım sizi kırmak falan değil, kırıcı bir cümle kullandığımıda sanmıyorum, ancak sizinle tartışmamızın falan hiç bir mantığı yok, ben tek taraflı olarak konuyu kapatıyorum, umarım sizde kapatırsınız
Anlıyorum Kemal Bey. Sizin beni kırmak isteyeceğiniz aklımın ucundan bile geçmemişti zaten :). Şahsen bir taştışma yapalım reytingimiz artsın diye bir derdim yok. O yüzden ben de kapatıyorum. Vatana millete hayırlı uğurlu olsuuuun :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.