0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
WV 30 binde bir bakım yapıyor.... eee, toyotanın farkı neki
Yağ ambalajından ayrılıp havayla temas ettiği andan itibaren okside olur, ayrıca yağın maruz kaldığı anlık ısı değişimleri ( 2 3 dakika içerisinde 2 3 celcius'dan 80 90 celcius'lara yükselir) zaman içerisinde viskozitesinde önemli değişikliklere sebep olur sanırsam, viskozite yani yağın akışkanlığı olması gerektiği gibi olmadığı takdirde de sağlıklı bir yağlama yapılamaycağını tahmin ediyorum.
Kısaca yağ bakımı 10 bin km yi dolduramıyorsan 6 ay'da bir .Diğer bakımlar her 10 bin kmde.
Aslında ilk 10bin. bakımdan sonra her 10binde bir bakıma sokup yağını değiiştirmek normal karşılanabilir.Lakin ben alalı 2 ay oldu şuan 3000km. de ilk aldığımda yağ cubuğundaki yağın seviyesini görmek için 4-5 kez cubuğu daldırıyordum motora şimdi ise yağın kararmaya başladığını bariz şekilde görebiliyorum.Bence içindeki yağ rodaj dönemiyle alakalı sanırıım kararmaya başlamasıyla beni değiiştir diyor kaza bela olmassa uzuun yıllar kullanmayı düşündüğümden bu ilk yağı değiştirmek faydalı olacağı kanısındayım.Ve yağ kararımı forumdaki arkadaşların tavsiyesiyle mobil 1 (5W- 30) ile değiştireceğim 10binkm. geldiğindede bir daha değiştirip tertemiz motorla yola devam ..Fakat tabiki bu ekonomik nedenlerden,durumumuz el verse her 6 ayda bir yağı değiştirmek iyi gelir.
... 10-40 daha kolay kararıyor sanırım.