Gönderen Konu: 6 ay mı 10.000 km mi?  (Okunma sayısı 18136 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Ynt: 6 ay mı 10.000 km mi?
« Yanıtla #100 : Haziran 15, 2011, 10:18:51 »
Hakkı beyin açıklamaları çok faydalı oldu :) azdaha bendeki jantların aynısını alıyorduk :) bende üzerindeki alüminyum jantları değiştirdiğinizi düşünmüştüm sazan gibi atladım :)
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Haziran 15, 2011, 10:18:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #101 : Haziran 24, 2011, 09:43:11 »
Arkadaşlar benim arac şuan 5000km.de, ve içindeki rodaj yağını değiştirmek için servisten cumartesiye randevu aldım,

Fiyat olarak  150tl. olur dediler, 5W-30 sentetik yağ ve yağ filtresi değişimi  için.
Aracımın yağ seviyesi alt çizginin hemen yanında,yani azda olsa yağ yakma var servis bunun için klasik bi cevap verdi,

"rodaj dönemi yağ ince olur ve eksilebilir ve bu eksiklik üst çizgi ile alt çizgi arasında olması gayat normaldir, çünkü bu aralıkta sadece 1.3lt.yağ vardır."
 Birde son zaman aracın sesi biraz arttımıne ilk zaman daha sessizdi sanki belkide psikolojik,bakalım değişimden sonra buraya gözlemlerimi yazarım.
Unutmadan şuanda arac şehir içi 6.3lt. şehir dışı ise 5.9lt. yakıyor.(2011 1.4 d-4d )

Varmı bir fikriniz? Hoşça kalın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Haziran 24, 2011, 10:00:07 »
Arkadaşlar benim arac şuan 5000km.de, ve içindeki rodaj yağını değiştirmek için servisten cumartesiye randevu aldım,

Fiyat olarak  150tl. olur dediler, 5W-30 sentetik yağ ve yağ filtresi değişimi  için.
Aracımın yağ seviyesi alt çizginin hemen yanında,yani azda olsa yağ yakma var servis bunun için klasik bi cevap verdi,

"rodaj dönemi yağ ince olur ve eksilebilir ve bu eksiklik üst çizgi ile alt çizgi arasında olması gayat normaldir, çünkü bu aralıkta sadece 1.3lt.yağ vardır."
 Birde son zaman aracın sesi biraz arttımıne ilk zaman daha sessizdi sanki belkide psikolojik,bakalım değişimden sonra buraya gözlemlerimi yazarım.
Unutmadan şuanda arac şehir içi 6.3lt. şehir dışı ise 5.9lt. yakıyor.(2011 1.4 d-4d )

Varmı bir fikriniz? Hoşça kalın.

Yasin Bey bence 10.000 km yi bekleyin. En azından 9000-9500 km kadar değiştirmeyin. Biliyosursunuz bazı araçlarda yağ yakma sorunu ve buna bağlı olarak turbo değişimi yapılıyor. Siz yağınızı erken değiştirirseniz ve aracınızda böyle bir sıkıntı aracınızda var ise sorunu anlayamayabilirsiniz. Onun için bekleyin derim ben.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #103 : Haziran 24, 2011, 16:41:56 »
Merhaba,haklısınız lakin garantiyi uzattığım için 5 yıl içinde sorun çıkarsa değiştirirler diye rahat davranıyorum.Ben aracı 24 martta almıştım üzerinde sözüm ona geliştirilmiş turbo var fakat yağ yakma mevcut alt çizginin hemen dibinde.Bakalım bu yeni yağ dah aynı sorun olacakmı 5w- 30 koyduracağım serviste,gelişmeleri yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '20
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Haziran 29, 2011, 15:41:14 »
  Az önce Eskişehir Sarar Oto dan fiyat aldım:
Kull. yağ: Toyota motor yağı
10w40 yağ (bidon)+filtre: 145 TL ( bidon olmazsa 20tl civarında artarmış.
5w30 yağ(kutu ve 5 litre)+filtre:220 TL
6 aylık periyotlarla yağ değiştirirsek 10w40 yağ yeterliymiş.
Dışarıdan  YAĞ KABUŞL ETMİYORLAR.
  Siz ne dersiniz aynı marka bidon ve kutu kalite farkı olurmu?
  Fiyatlar nasıl?
  Aklıma takılan kendi internet sitelerinde toyota motor yağı 5w40 görünürken servisin 5w30 diye ısrar etmesi.!
  Biz tüm bu saçmalıklarla uğraşmayalım diye toyotaya muadillerinden fazla para vermedikmi? nedir bu çelişkiler ya!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Haziran 30, 2011, 00:03:36 »
10 bin dolmadan götürmem.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Haziran 30, 2011, 00:35:08 »
aracımımalalı 10 ay oldu ve bugün 10000km bakımına götürdüm 179,86tl ödedim 10W40 yağ kullandılar 6 ay diye bir şart yok sadece öneri:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Haziran 30, 2011, 00:44:05 »
  Bana verilen fiyat sadece yağ ve filtre. Siz 10.000km bakımı için çok iyi fiyat almışsınız. Hangi marka yağ kullandılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Haziran 30, 2011, 01:52:15 »
  Bana verilen fiyat sadece yağ ve filtre. Siz 10.000km bakımı için çok iyi fiyat almışsınız. Hangi marka yağ kullandılar.

zaten 10000km bakımında yağ ve yağ filitresini değiştiriyorlar başka bişey yapmıyorlar yapılanlarda camsuyu ilavesi enjektör temizleyici motor demzleyici falan filan yani bakımda yapılması şart olan şeyler değil. yağı dumankaya kendisi koydu telefonla aradığımda mobil1 kullanıyoruz demişleri faturada marka adı yazmıyor sadece kod numarası yazıyor oda şu an için akılma değil açıkcası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Haziran 30, 2011, 13:51:26 »
Tufan Bey Eskişehir Toyota servisi ile ilgili kafanızda soru işaretleri var anlaşılan. Karşılaştığınız sorunları lütfen genel merkeze iletin. Gerekli ikazlar muhakkak yapılıyor karşılaştığımız sorunları iletmediğimiz sürece istediğimiz kalitede hizmet alamayacağımızı düşünüyorum. Ben Diyarbakır Kardelen'i şikayet ettim Türkiye satış şampiyonu olmasına rağmen toyota genel merkezinden ciddi bir şekilde ikaz aldılar ve önüme kırmızı halı sermedikleri kaldı emin olunuz ki etkili oluyor.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Haziran 30, 2011, 14:27:50 »
Eskişehir Sarar oto dan genel bir şikayetim yok. Özellikle satış bölümü ( Tülay hanım), ve aksesuar Bölüm müd. ( Suat bey) işlerinde son derece iyiler. Zaten beni Toyota ya ikna edende onların müşteri ile oluşturdukları samimi ve dürüst iletişimleri oldu. Fakat servis çalışanları ve servis bölümü genel izlenimim korkarım aynı şekilde değil. En küçük bir soruma net cevap alamamam, birisinin söylediğini ötekinin kabul etmemesi, yuvarlak cümlelerle sorularımı geçiştirmeleri iyi izlenim oluşturmadı. Birde arabayı teslim ederken içeride motor bölümünde çalışan üstü başı yağ içinde birisinin bir dakikayı bulmayan araç teknik ve donanım tanıtımı ve hadi güle güle demesi beni açıkçası ilk izlenimimde şok etti. Tüm bunlardan dolayı da oluşan güven eksikliği maalesef söz konusu.
  Açıkçası Toyota ve Eskişehir Sarar çok ama çok iyi, fakat servis ve çalışanlarının müşteri ile olan iletişimleri bir hayli sıkıntılı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Temmuz 01, 2011, 00:48:47 »
Eskişehir Sarar oto dan genel bir şikayetim yok. Özellikle satış bölümü ( Tülay hanım), ve aksesuar Bölüm müd. ( Suat bey) işlerinde son derece iyiler. Zaten beni Toyota ya ikna edende onların müşteri ile oluşturdukları samimi ve dürüst iletişimleri oldu. Fakat servis çalışanları ve servis bölümü genel izlenimim korkarım aynı şekilde değil. En küçük bir soruma net cevap alamamam, birisinin söylediğini ötekinin kabul etmemesi, yuvarlak cümlelerle sorularımı geçiştirmeleri iyi izlenim oluşturmadı. Birde arabayı teslim ederken içeride motor bölümünde çalışan üstü başı yağ içinde birisinin bir dakikayı bulmayan araç teknik ve donanım tanıtımı ve hadi güle güle demesi beni açıkçası ilk izlenimimde şok etti. Tüm bunlardan dolayı da oluşan güven eksikliği maalesef söz konusu.
  Açıkçası Toyota ve Eskişehir Sarar çok ama çok iyi, fakat servis ve çalışanlarının müşteri ile olan iletişimleri bir hayli sıkıntılı.

tufan bey bu aracınızı aldıkdan sonra yada ilk bakımı olan 1000km bakımından sonra genel merkez tarafından arandığınızda dile getirmiş olduğunuzu düşünüyorum ki dile getirmediyseniz bile mutlaka gökhan beyin de ifade ettiği gibi genel merkeze telefon açarak dile getirin emin olun gerekli düzenlemeler yada ikazlar mutlaka yapılacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Temmuz 01, 2011, 02:01:32 »
  Aracı aldıktan bir hafta sonra toyota merkez memnuniyet durumum hakkında beni aradı. (zaten 1000 km bakımını da bu sayede öğrenmiş oldum) durumu kendilerine ilettim. 1000 km bakımını ilk defa duyduğumu ve servis ile ilgili diğer sorunları tek tek söyledim. 1000 km bakım sonrasında ise yine aradılar. Detaylı sorularla memnuniyet durumumu değerlendirip, özelde benim söyleyeceklerimi dinlediler.
  Toyota markasının ilk defa aracını alıyorum, daha önce başka markaların araçlarını da -sıfır- aldım( üç ayrı marka) ama hiç birisinde bu kadar detaylı memnuniyet araştırılması yapılmamıştı. Açıkçası toyotanın avrupa standartlarındaki uygulamasından çok memnunum, umarım aldıkları bilgileri pratikte değerlendiriyorlardır. Ayrıca multimode, rahat olmayan koltuklar v.s. dahil  toyota ile ilgili anlatılan çoğu eleştirininde şimdilik çok temelsiz olduğunu görüyorum. Sanırım toyota üzerinde aşırı bir önyargı var ve gerçeklerden uzak!  Umarım devam eden süreçtede aynı memnuniyetim devam eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Temmuz 01, 2011, 03:52:37 »
  Aracı aldıktan bir hafta sonra toyota merkez memnuniyet durumum hakkında beni aradı. (zaten 1000 km bakımını da bu sayede öğrenmiş oldum) durumu kendilerine ilettim. 1000 km bakımını ilk defa duyduğumu ve servis ile ilgili diğer sorunları tek tek söyledim. 1000 km bakım sonrasında ise yine aradılar. Detaylı sorularla memnuniyet durumumu değerlendirip, özelde benim söyleyeceklerimi dinlediler.
  Toyota markasının ilk defa aracını alıyorum, daha önce başka markaların araçlarını da -sıfır- aldım( üç ayrı marka) ama hiç birisinde bu kadar detaylı memnuniyet araştırılması yapılmamıştı. Açıkçası toyotanın avrupa standartlarındaki uygulamasından çok memnunum, umarım aldıkları bilgileri pratikte değerlendiriyorlardır. Ayrıca multimode, rahat olmayan koltuklar v.s. dahil  toyota ile ilgili anlatılan çoğu eleştirininde şimdilik çok temelsiz olduğunu görüyorum. Sanırım toyota üzerinde aşırı bir önyargı var ve gerçeklerden uzak!  Umarım devam eden süreçtede aynı memnuniyetim devam eder.

1000km bakımını müşteri hizmetlerinden duymuş olmanıza inanın üzüldüm bu servisin yada satış elemanlarının sorumsuzluğu olduğunu düşnüyorum,ben aracımı teslim alırken 1000km bakımının önemini adeta zihnime kazıdılar diyeblirm yani müşteri hizmetlerinden değil satış elemanlarında aldığım bilgi....müşteri memenuniyeti konusunda ise kısmen size katılıyorum;daha önceki aracım seat idi ve avrupa arabalarının servislerinde adeta müşteri odaklı çalıştıklarıı o arabam vasıtası ile öğrendim araçtan çok sürücü ve yolcu güvenliği,müşteri memenuniyeti ve rahatına çok ama çok önem verdiklerini gördüm toyotadan bile daha ileride olduklarını düşünüyorum,müşteri hizmetlerine araç ile ilgili olarak aktardığınız sorunları site içerisinde çok tartıştık ve birçok üye müşteri hizmetlerine bunu ilettiklerini dile geitrdiler maalesef bu konuda yapılacak bişey yok gibi çünkü araçları toyota nasıl yağpıyo ve gönderiyorsa türkiye distribitörü onu satıyor burda savunduğumu düşünmeyin keza en çok eleştirenlerden biri olablirim ama dğişen bişey olmuyor maalesef,dediğiniz gibi koltuktan tutunda menü ye kadar türkçe olmayışı menü düğmesinin yerinin yanlış oluşu cam otomatiklerinin sadece sürücü tarafındaki düğede ışık oluşu falan filen bir çok olumsuzluk dile gelmiş olmasına rağmen değeşne bişey yok gibi....saygılar sunarım..toyota aşktır,tutukudur en azından bu araç kendine aşık eder:) unutmayım zamanla alışırsınzı zaten:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA GİBİ
« Yanıtla #114 : Nisan 01, 2012, 17:32:16 »
Merhaba arkadaşlar.2011 ocak ayından beri kullandığım Corolla ile 2 defa bakıma girdim.Kilometreyi dolduramıyorum ancak 6 ayda bir geleceksiniz diyorlar.Benim sorum şu;bakımdan sonra 6 ayı doldursa bile dedikleri kilometreyi doldurup bakıma gitsek yani, 8-9 ayda bir gitsek garantimiz etkilenir mi? Ne gibi sorunlar yaşarız. Bu arada 2011 ağustosunda Honda Civic alan arkadaşım bakımlara gitmiyor, garantiden çıkması önemli değil diyor.bir de lpg taktıracakmış, ne dersiniz? Teşekkürler. :)
PARA İLE SATIN ALINAMAYAN TEK ŞEY ZAMANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Nisan 01, 2012, 17:36:34 »
Merhaba arkadaşlar.2011 ocak ayından beri kullandığım Corolla ile 2 defa bakıma girdim.Kilometreyi dolduramıyorum ancak 6 ayda bir geleceksiniz diyorlar.Benim sorum şu;bakımdan sonra 6 ayı doldursa bile dedikleri kilometreyi doldurup bakıma gitsek yani, 8-9 ayda bir gitsek garantimiz etkilenir mi? Ne gibi sorunlar yaşarız. Bu arada 2011 ağustosunda Honda Civic alan arkadaşım bakımlara gitmiyor, garantiden çıkması önemli değil diyor.bir de lpg taktıracakmış, ne dersiniz? Teşekkürler. :)

Yanlis hatirlamiyorsam periyodik bakimlar km dolmuyorsa yilda bir.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #116 : Nisan 01, 2012, 17:40:35 »

6 ay ya da 10 000 şeklinde önerilir. Mesela araç bakıdan çıktı 6 ay boyunca yattı. O aracın yine bakıma gitmesi gerekir ama bakımdan cıktı 1 ayda 10 000 yaptı yine bakıma girmesi gerekir. Sürede kilometrede bakım için dikkat edilmesi gereken şeyler. Aksatmamak ve küçümsememek gerekir. Can taşıyoruz.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Nisan 01, 2012, 17:45:52 »
Benimde 1000 km bakımından sonra km dolmadan yağ ve yağ filtresini değiştirdiler. Servisi aradığımda garanti ile ilgili bir şey söylemediler ama 1000 km bakımından sonra 14 ay geçtiği için çağırdılar.  Kullanım kitabında servis zamanları ve yapılacaklar ile ilgili tarih değil km bazında bir limit vermiş fakat servis 6 ayda bir gelin diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Nisan 01, 2012, 17:51:37 »
Eger Toyota 6 ayda bir bakim oneriyorsa bence bu bir zaaftir. Ozellikle benzinli arac kullanicilari 6 ayda 10,000km gormesi zor, goruyorlarsa da dizel arac dusunmeliler bence. Eger bu Toyota'nin degilde servislerin onerisiyse sahsen ben uygulayacagimi dusunmuyorum.

Ve tabi bence.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Nisan 01, 2012, 18:11:24 »
Aslında 6 aylık periyotlar doğru olan periyotlar (km dolduramayanlar için). Senede 2 defa yapıyor. O zamanda şu problem ortaya çıkıyor aracınız km olarak bakıma girmesi gereken km grafiğinden geri kalıyor. Yani siz 6000 deyken 10.000 bakıma gidiyorsunuz, 11-12.000 deyken 20.000 vs. Bu da bazı parçaların miyadı dolmadan değiştirilmesine sebep oluyor. Servislerde bildiğim kadarı ile sizin aracınızın siciline km olarak işleniyor. Yani sizin aracınız daha 10.000 km doldurmamışken serviste 10.000 gözüküyor. Bakıma gittiğinizde yağ değişim kartonuna (genelde sinyal koluna asılan lastikli karton) aracınızın bir dahaki bakıma getireceğiniz km yazar bu da genelde 10.000 km sonrasıdır. Ben aracımı 8500'de götürdüm bir sonraki bakım zamanı (yağ değişim zamanıda diyebiliriz) 18.500 yazıyor. Bence servisler eğer 6 ay süre ile müşterisini çağırıyorsa bu bakım değil bir kontrol muayenesi olması gerekir. Ama malesef siz isterseniz 2 ay sonra gidin servisler gerek yok demezler. Aslında diğer bir altarnatif ise bir siftah parası atarak, değişim yaptırmadan bildiğiniz bir ustanın aracınızı kontrol ederek fikrini alabilirsiniz. Ben tanıdığım bir yağcıya çok sık olmamakla birlikte aracın bakım zamanına yakın yağını kontrol ettiriyorum. O da bana biraz daha idare et veya zamanı gelmiş diyor ve ben de ona göre hareket ediyorum. Netice olarak benim fikrim ve bu güne kadar uyguladığım genelde normal bakım km'sinden 1-1.500 km. önce gitmek. Süre olarak sadece kontrol amaçlı gidebilirsiniz diye düşünüyorum.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG