0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar benim arac şuan 5000km.de, ve içindeki rodaj yağını değiştirmek için servisten cumartesiye randevu aldım,Fiyat olarak 150tl. olur dediler, 5W-30 sentetik yağ ve yağ filtresi değişimi için.Aracımın yağ seviyesi alt çizginin hemen yanında,yani azda olsa yağ yakma var servis bunun için klasik bi cevap verdi, "rodaj dönemi yağ ince olur ve eksilebilir ve bu eksiklik üst çizgi ile alt çizgi arasında olması gayat normaldir, çünkü bu aralıkta sadece 1.3lt.yağ vardır." Birde son zaman aracın sesi biraz arttımıne ilk zaman daha sessizdi sanki belkide psikolojik,bakalım değişimden sonra buraya gözlemlerimi yazarım.Unutmadan şuanda arac şehir içi 6.3lt. şehir dışı ise 5.9lt. yakıyor.(2011 1.4 d-4d )Varmı bir fikriniz? Hoşça kalın.
Bana verilen fiyat sadece yağ ve filtre. Siz 10.000km bakımı için çok iyi fiyat almışsınız. Hangi marka yağ kullandılar.
Eskişehir Sarar oto dan genel bir şikayetim yok. Özellikle satış bölümü ( Tülay hanım), ve aksesuar Bölüm müd. ( Suat bey) işlerinde son derece iyiler. Zaten beni Toyota ya ikna edende onların müşteri ile oluşturdukları samimi ve dürüst iletişimleri oldu. Fakat servis çalışanları ve servis bölümü genel izlenimim korkarım aynı şekilde değil. En küçük bir soruma net cevap alamamam, birisinin söylediğini ötekinin kabul etmemesi, yuvarlak cümlelerle sorularımı geçiştirmeleri iyi izlenim oluşturmadı. Birde arabayı teslim ederken içeride motor bölümünde çalışan üstü başı yağ içinde birisinin bir dakikayı bulmayan araç teknik ve donanım tanıtımı ve hadi güle güle demesi beni açıkçası ilk izlenimimde şok etti. Tüm bunlardan dolayı da oluşan güven eksikliği maalesef söz konusu. Açıkçası Toyota ve Eskişehir Sarar çok ama çok iyi, fakat servis ve çalışanlarının müşteri ile olan iletişimleri bir hayli sıkıntılı.
Aracı aldıktan bir hafta sonra toyota merkez memnuniyet durumum hakkında beni aradı. (zaten 1000 km bakımını da bu sayede öğrenmiş oldum) durumu kendilerine ilettim. 1000 km bakımını ilk defa duyduğumu ve servis ile ilgili diğer sorunları tek tek söyledim. 1000 km bakım sonrasında ise yine aradılar. Detaylı sorularla memnuniyet durumumu değerlendirip, özelde benim söyleyeceklerimi dinlediler. Toyota markasının ilk defa aracını alıyorum, daha önce başka markaların araçlarını da -sıfır- aldım( üç ayrı marka) ama hiç birisinde bu kadar detaylı memnuniyet araştırılması yapılmamıştı. Açıkçası toyotanın avrupa standartlarındaki uygulamasından çok memnunum, umarım aldıkları bilgileri pratikte değerlendiriyorlardır. Ayrıca multimode, rahat olmayan koltuklar v.s. dahil toyota ile ilgili anlatılan çoğu eleştirininde şimdilik çok temelsiz olduğunu görüyorum. Sanırım toyota üzerinde aşırı bir önyargı var ve gerçeklerden uzak! Umarım devam eden süreçtede aynı memnuniyetim devam eder.
Merhaba arkadaşlar.2011 ocak ayından beri kullandığım Corolla ile 2 defa bakıma girdim.Kilometreyi dolduramıyorum ancak 6 ayda bir geleceksiniz diyorlar.Benim sorum şu;bakımdan sonra 6 ayı doldursa bile dedikleri kilometreyi doldurup bakıma gitsek yani, 8-9 ayda bir gitsek garantimiz etkilenir mi? Ne gibi sorunlar yaşarız. Bu arada 2011 ağustosunda Honda Civic alan arkadaşım bakımlara gitmiyor, garantiden çıkması önemli değil diyor.bir de lpg taktıracakmış, ne dersiniz? Teşekkürler.