0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar.2011 ocak ayından beri kullandığım Corolla ile 2 defa bakıma girdim.Kilometreyi dolduramıyorum ancak 6 ayda bir geleceksiniz diyorlar.Benim sorum şu;bakımdan sonra 6 ayı doldursa bile dedikleri kilometreyi doldurup bakıma gitsek yani, 8-9 ayda bir gitsek garantimiz etkilenir mi? Ne gibi sorunlar yaşarız. Bu arada 2011 ağustosunda Honda Civic alan arkadaşım bakımlara gitmiyor, garantiden çıkması önemli değil diyor.bir de lpg taktıracakmış, ne dersiniz? Teşekkürler.
6 ayda bir mi? Bu Toyota müşterisini yolunacak kaz olarak görüyor sanırım.Renault yetkili servisleri için kan emici diyordum ama Toyota servisleri için o kadar düşündüm uygun bir ad bulamadım.
6 ay önce 10.000 bakımı yaptırmıştım. Geçen hafta yağ değişimi için gittiğimde 6 aylık bakım da yaptırdım. Kitabında yazandan ziyade piyasada ki yağların karakteristiki yapısından ötürü daha önce sahip olduğum motosiklette de 6 ayda bir yağ filtresini ve yağını değiştiriyordum. Motosikletimin muadillerine göre daha diri ve daha farklı bir performans sahibi olduğunu bizzat tecrübe eden biri olarak aynı işlemleri arabamda da uygulamaya çalışıyorum. Bu işler öncelikle ilgi, sonra tercih meselesidir. Zamanı gelince ama serviste ama servis dışı herhangi bir ustada bu işlemleri illaki yaptrmak zorundayız. Atalarımızın da dediği gibi bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur.
Tercih sizin... Lakin Renault yeni kasa dci motorlarında yağ değişimini 25.000'de yaparken, Toyota'nın 6 ayda bir yağ değişimine çağırması bende farklı hesaplar içerisinde oldukları düşüncesini doğuruyor. Castrol ve Mobil yağlarının en az 15.000 gideceğini söylüyor. Toyota ise "10.000 km yapmasan da 6 ayda bir getir, yağını değiştireyim" diyor. Burada bir çelişki var. Ya Toyota uyduruk yağ kullanıyor, ya da Mobil ve Castrolcüler milleti aldatıyor. Megane II aracımda Castrol Edge tam sentetik 5w-40 yağ kullanırdım ve 10.000 km boyunca gayet sessiz bir motora sahip olurdum. Renault yetkili servislerinin koyduğu Elf, 6000'den sonra eksilmeye başlardı ve motor sesi bariz artardı. Yağdan yağa kalite farkı var ve bence Toyota servisleri kalitesiz yağ kullandıkları için 6 ayda bir getirin, diyor. Karar sizin, ben sadece tecrübelerimi paylaşıyorum.
her ikimizde aynı şey üzerinden gidiyoruz, tercih meselesi. benim aracımda 6 aylık yağ le gayet sorunsuz şekilde çalışıyor fakat belittiğim gibi tamamıyla bu benim tercihim. 6 ayda bir değişim yaptığımda aracımdaki yıpranma daha az olacağını ve daha uzun ömürlü bir motora sahip olacağımı düşünüyorum. Tabiki uzman değilim düşüncem yanlışta olabilir. Bu arada belirtmek isterim, Castrol 0W30 tam sentetik yağımı kendim alıp servise götürüyorum. Servisin kullandığı 10w40 yağ kullanmıyorum. Size aracınızla uzun ve mutlu km ler dilerim.
Teşekkür ederim. ben de size mutlu kilometreler dilerim. Lütfen yanlış anlamayınız, ben sizin tercihinize saygı duyuyorum, benim saygı duymadığım yetkili servislerin yaptığı. Sağlam diye Toyota alıyor millet, 6 ayda yağ değiştirmeyince bozulacaksa neden "sağlam araç" imajını üstlenmiş? Burada bir çelişki var.Yapılan araştırmalarda sorunsuzlukta ilk sıralarda çıkan Toyota'nın sorunsuzluğunun ardında 6 ayda bir servisi ziyaret yatıyorsa, bu Toyota'nın başarısı değil, tüketicilerin kayıtsız şartsız araçlarına gösterdiği özenin başarısıdır.Benim Toyota almamın başlıca sebebi de bu "sorunsuzluk" imajı olmuştur. Ama almadan önce bu 6 ay mevzuunu duymuş veya forumda okumuş olsaydım, % 99 Toyota almaktan vazgeçerdim. Ben 6 ayda bir zaten kilometreden dolayı yağ değiştiriyorum ama 10.000 km'yi bir yılda ancak yapabilenler için burada adaletsiz bir durum var. Diğer markalara göre %100 oranında bir kayıpları var. 350 verecekse, yılda 700 verecek. Kusura bakmayın ama paraları yoldan toplamıyoruz.