Gönderen Konu: 6 ay mı 10.000 km mi?  (Okunma sayısı 17870 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: 6 ay mı 10.000 km mi?
« Yanıtla #120 : Nisan 01, 2012, 18:31:55 »
Benim aracımın da yağını ve yağ filtresini 7000 km de değiştirdiler. Bende sürekli yağın evsafını ve seviyesini kontrol ediyorum. Yağ iyi durumda ve en ufak bir eksilme yoktu ama ilk yağ değişimi olacağı için motor alışma ve rodaj'dan geçtiğinden değiştirmeyi uygun buldum. 3000 km daha giderdi şimdi 10000 de bakıma girecek 17000 de yağ değişecek. Tabi bu km ne zaman dolacak bilinmez çünkü 17 ayda 7000 km yol yapmışım ve 14 ay sonra servise gittim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Nisan 01, 2012, 18:31:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Nisan 01, 2012, 19:08:23 »
 Yapılan yol ve zamana göre bakım detayları farklıdır. En azından böyledir diye düşünüyorum. Yani km si ya da zamanı dolmadan bazı parçaların değişimi söz konusu olmaz. Örneğin bir parçaya 60 bin km veya 5 yıl ömür biçiliyorsa, bunlardan önce hangisi dolarsa ona göre işlem yapılır.
 Resmi bakım periyotlarına uymakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Nisan 01, 2012, 21:38:43 »
normalde bakım km si gelen araç rutin bakımdan geçer. ancak zaman sınırını aşan aracın yağında oksidasyon oluştuğundan yağın ve filtrenin değişmesi gerekir. diğer mekanik parçalara zaten bakım uygulanmaz.
kaldıki ilk bakımlarda araçta aşınma fazla olacağından yağ içinde metal tozları fazlasıyla olacaktır. yağı değişmekte fayda var
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Nisan 02, 2012, 08:40:04 »
Merhaba arkadaşlar.2011 ocak ayından beri kullandığım Corolla ile 2 defa bakıma girdim.Kilometreyi dolduramıyorum ancak 6 ayda bir geleceksiniz diyorlar.Benim sorum şu;bakımdan sonra 6 ayı doldursa bile dedikleri kilometreyi doldurup bakıma gitsek yani, 8-9 ayda bir gitsek garantimiz etkilenir mi? Ne gibi sorunlar yaşarız. Bu arada 2011 ağustosunda Honda Civic alan arkadaşım bakımlara gitmiyor, garantiden çıkması önemli değil diyor.bir de lpg taktıracakmış, ne dersiniz? Teşekkürler. :)

Hüseyin Bey, konunuzu ilgili başlık ile birleştirdim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Nisan 21, 2012, 14:13:36 »
6 ayda bir mi?  :lol: Bu Toyota müşterisini yolunacak kaz olarak görüyor sanırım.
Renault yetkili servisleri için kan emici diyordum ama Toyota servisleri için o kadar düşündüm uygun bir ad bulamadım.   :D
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #125 : Nisan 21, 2012, 15:10:58 »
6 ayda bir mi?  :lol: Bu Toyota müşterisini yolunacak kaz olarak görüyor sanırım.
Renault yetkili servisleri için kan emici diyordum ama Toyota servisleri için o kadar düşündüm uygun bir ad bulamadım.   :D

6 ay önce 10.000 bakımı yaptırmıştım. Geçen hafta  yağ değişimi için gittiğimde  6 aylık bakım da yaptırdım. Kitabında yazandan ziyade piyasada ki yağların karakteristiki yapısından ötürü daha önce sahip olduğum motosiklette de 6 ayda bir yağ filtresini ve yağını değiştiriyordum. Motosikletimin muadillerine göre daha diri ve daha farklı bir performans sahibi olduğunu bizzat tecrübe eden biri olarak aynı işlemleri arabamda da uygulamaya çalışıyorum. Bu işler öncelikle ilgi, sonra tercih meselesidir. Zamanı gelince ama serviste ama servis dışı herhangi bir ustada  bu işlemleri illaki yaptrmak zorundayız. Atalarımızın da dediği gibi bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Nisan 21, 2012, 15:56:43 »
6 ay önce 10.000 bakımı yaptırmıştım. Geçen hafta  yağ değişimi için gittiğimde  6 aylık bakım da yaptırdım. Kitabında yazandan ziyade piyasada ki yağların karakteristiki yapısından ötürü daha önce sahip olduğum motosiklette de 6 ayda bir yağ filtresini ve yağını değiştiriyordum. Motosikletimin muadillerine göre daha diri ve daha farklı bir performans sahibi olduğunu bizzat tecrübe eden biri olarak aynı işlemleri arabamda da uygulamaya çalışıyorum. Bu işler öncelikle ilgi, sonra tercih meselesidir. Zamanı gelince ama serviste ama servis dışı herhangi bir ustada  bu işlemleri illaki yaptrmak zorundayız. Atalarımızın da dediği gibi bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur.

Tercih sizin... Lakin Renault yeni kasa dci motorlarında yağ değişimini 25.000'de yaparken, Toyota'nın 6 ayda bir yağ değişimine çağırması bende farklı hesaplar içerisinde oldukları düşüncesini doğuruyor. Castrol ve Mobil yağlarının en az 15.000 gideceğini söylüyor. Toyota ise "10.000 km yapmasan da 6 ayda bir getir, yağını değiştireyim" diyor. Burada bir çelişki var. Ya Toyota uyduruk yağ kullanıyor, ya da Mobil ve Castrolcüler milleti aldatıyor. Megane II aracımda Castrol Edge tam sentetik 5w-40 yağ kullanırdım ve 10.000 km boyunca gayet sessiz bir motora sahip olurdum. Renault yetkili servislerinin koyduğu Elf, 6000'den sonra eksilmeye başlardı ve motor sesi bariz artardı. Yağdan yağa kalite farkı var ve bence Toyota servisleri kalitesiz yağ kullandıkları için 6 ayda bir getirin, diyor. Karar sizin, ben sadece tecrübelerimi paylaşıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Nisan 21, 2012, 16:48:49 »
benim 10.000 bakımını yptırmam 8 ayı falan bulmuştu.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #128 : Nisan 21, 2012, 17:01:56 »
Tercih sizin... Lakin Renault yeni kasa dci motorlarında yağ değişimini 25.000'de yaparken, Toyota'nın 6 ayda bir yağ değişimine çağırması bende farklı hesaplar içerisinde oldukları düşüncesini doğuruyor. Castrol ve Mobil yağlarının en az 15.000 gideceğini söylüyor. Toyota ise "10.000 km yapmasan da 6 ayda bir getir, yağını değiştireyim" diyor. Burada bir çelişki var. Ya Toyota uyduruk yağ kullanıyor, ya da Mobil ve Castrolcüler milleti aldatıyor. Megane II aracımda Castrol Edge tam sentetik 5w-40 yağ kullanırdım ve 10.000 km boyunca gayet sessiz bir motora sahip olurdum. Renault yetkili servislerinin koyduğu Elf, 6000'den sonra eksilmeye başlardı ve motor sesi bariz artardı. Yağdan yağa kalite farkı var ve bence Toyota servisleri kalitesiz yağ kullandıkları için 6 ayda bir getirin, diyor. Karar sizin, ben sadece tecrübelerimi paylaşıyorum.

her ikimizde aynı şey üzerinden gidiyoruz, tercih meselesi. benim aracımda 6 aylık yağ le gayet sorunsuz şekilde çalışıyor fakat belittiğim gibi tamamıyla bu benim tercihim. 6 ayda bir değişim yaptığımda aracımdaki yıpranma daha az olacağını ve daha uzun ömürlü bir motora sahip olacağımı düşünüyorum. Tabiki uzman değilim düşüncem yanlışta olabilir. Bu arada belirtmek isterim, Castrol 0W30 tam sentetik yağımı kendim alıp servise götürüyorum. Servisin kullandığı 10w40 yağ kullanmıyorum. Size aracınızla uzun ve mutlu km ler dilerim.

Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Nisan 21, 2012, 17:29:31 »
her ikimizde aynı şey üzerinden gidiyoruz, tercih meselesi. benim aracımda 6 aylık yağ le gayet sorunsuz şekilde çalışıyor fakat belittiğim gibi tamamıyla bu benim tercihim. 6 ayda bir değişim yaptığımda aracımdaki yıpranma daha az olacağını ve daha uzun ömürlü bir motora sahip olacağımı düşünüyorum. Tabiki uzman değilim düşüncem yanlışta olabilir. Bu arada belirtmek isterim, Castrol 0W30 tam sentetik yağımı kendim alıp servise götürüyorum. Servisin kullandığı 10w40 yağ kullanmıyorum. Size aracınızla uzun ve mutlu km ler dilerim.

Teşekkür ederim. ben de size mutlu kilometreler dilerim. Lütfen yanlış anlamayınız, ben sizin tercihinize saygı duyuyorum, benim saygı duymadığım yetkili servislerin yaptığı. Sağlam diye Toyota alıyor millet, 6 ayda yağ değiştirmeyince bozulacaksa neden "sağlam araç" imajını üstlenmiş? Burada bir çelişki var.
Yapılan araştırmalarda sorunsuzlukta ilk sıralarda çıkan Toyota'nın sorunsuzluğunun ardında 6 ayda bir servisi ziyaret yatıyorsa, bu Toyota'nın başarısı değil, tüketicilerin kayıtsız şartsız araçlarına gösterdiği özenin başarısıdır.

Benim Toyota almamın başlıca sebebi de bu "sorunsuzluk" imajı olmuştur. Ama almadan önce bu 6 ay mevzuunu duymuş veya forumda okumuş olsaydım, % 99 Toyota almaktan vazgeçerdim.  >:( Ben 6 ayda bir zaten kilometreden dolayı yağ değiştiriyorum ama 10.000 km'yi bir yılda ancak yapabilenler için burada adaletsiz bir durum var. Diğer markalara göre %100 oranında bir kayıpları var. 350 verecekse, yılda 700 verecek. Kusura bakmayın ama paraları yoldan toplamıyoruz. :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Nisan 21, 2012, 23:04:36 »
Teşekkür ederim. ben de size mutlu kilometreler dilerim. Lütfen yanlış anlamayınız, ben sizin tercihinize saygı duyuyorum, benim saygı duymadığım yetkili servislerin yaptığı. Sağlam diye Toyota alıyor millet, 6 ayda yağ değiştirmeyince bozulacaksa neden "sağlam araç" imajını üstlenmiş? Burada bir çelişki var.
Yapılan araştırmalarda sorunsuzlukta ilk sıralarda çıkan Toyota'nın sorunsuzluğunun ardında 6 ayda bir servisi ziyaret yatıyorsa, bu Toyota'nın başarısı değil, tüketicilerin kayıtsız şartsız araçlarına gösterdiği özenin başarısıdır.

Benim Toyota almamın başlıca sebebi de bu "sorunsuzluk" imajı olmuştur. Ama almadan önce bu 6 ay mevzuunu duymuş veya forumda okumuş olsaydım, % 99 Toyota almaktan vazgeçerdim.  >:( Ben 6 ayda bir zaten kilometreden dolayı yağ değiştiriyorum ama 10.000 km'yi bir yılda ancak yapabilenler için burada adaletsiz bir durum var. Diğer markalara göre %100 oranında bir kayıpları var. 350 verecekse, yılda 700 verecek. Kusura bakmayın ama paraları yoldan toplamıyoruz. :islik:

Babamin araci 6 yildir bizde, 2006 Model Corolla Sedan Dizel. Gectigimiz kis motor ariza lambasi yandi, oksijen sensorunu soktuk temizledik. Degisim gibi bir durum olmadi. Bunun disinda sadece 10bin km'de bir bakima girdi arac. 6 ayda bir yaptirmak bir zorunluluk degildir, tavsiyedir.

Toyota saglam arac imajini ustlenmemistir, Toyota'ya bu unvan arac kullanicilari tarafindan verilmistir. E12'nin 10bin bakimi disinda 6 yildir servise girmediginin canli kanli sahidiyim.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S