0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mesut abi 5 yılda 10.000 km yapan aracın, 5 yılda motor ve şanzıman yağının kimyasal özelliklerinde önemli farklar olmaz mı sence de?
Yağ ambalajından ayrılıp havayla temas ettiği andan itibaren okside olur, ayrıca yağın maruz kaldığı anlık ısı değişimleri ( 2 3 dakika içerisinde 2 3 celcius'dan 80 90 celcius'lara yükselir) zaman içerisinde viskozitesinde önemli değişikliklere sebep olur sanırsam, viskozite yani yağın akışkanlığı olması gerektiği gibi olmadığı takdirde de sağlıklı bir yağlama yapılamaycağını tahmin ediyorum.
Doğan şöyle bir yazı buldun nette burda yağların açıldıktan sonra en geç değişim süreleri yazıyor aksi taktirde yağlar jel gibi oluyormuş zamanlabu yazıya göre 3 yıllık bir süresi var motor yağınınProduct Shelf LifeBase Oils, Process Oils 3 yearsHydraulic Oils, Compressor Oils, General Purpose Lubricating Oils 2 yearsEngine Oils and Transmission Oils 3 yearsIndustrial and Automotive Gear Oils 2 yearsMetal Working and Cutting Oils 1 year
Türkay bende farklı birşey demedim zaten açıldığında 1 yıl olarak belirtiyormuş çoğu üretici yani 6 ay değil 1 yıllık bir süre sonunda sadece yağ değişimi ve filtre değişimi yapılsa yeterli 6 ay bence çok kısa bir süre, birde şu var tam sentetik olana yağlar daha fazla ömre sahiptir diye tahmin ediyorum nede olsa en yeni teknoloji ile üretiliyorlar.
bende hiç 6 ayda değiştirmedim bugüne kadar, serv,ste yağ değişimi yapılırkende hiçbirzaman yağın çok kötü olmuş denilmedi
Hasan Bey, benim şahsi düşüncem 6 ay-10.000 km kuralı, Toyota'nın sıradışı ve belirsiz durumlara karşı hukuki olarak kendini korumak adına koyduğu bir şarttır. Bunun haricinde Toyota servislerinin bu kuralı sıkı bir şekilde uyguladığına dair bugüne kadar hiç bir şikayet duymadım. Garanti kitabında açıkça yazan bir maddeyi bence servislere sormaya gerek yok. Bazı servis yetkilileri inanmasalar ve doğru bulmasalar bile markalarını ve servislerini töhmet adına bırakmamak adına kuralı size bire bir hatırlatacaklardır. Her şeye rağmen müşteriler ile ilişkilerde samimiyeti ön planda tutan yetkililer ise daha esnek ifadeler kullanabileceklerdir. Bu da kafa karışıklığı yaratmaktan başka bir sonuç doğurmayacaktır.