Gönderen Konu: 6 ay mı 10.000 km mi?  (Okunma sayısı 18128 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: 6 ay mı 10.000 km mi?
« Yanıtla #40 : Mart 02, 2011, 10:03:46 »
benim kullanma kılavuzumda sadece dizel araçlar için 6 ayda bir kontrole gelin diye belirtiyor mesela , ama benzinli araçlar için böyle birşey söz konusu değil :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 02, 2011, 10:03:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #41 : Mart 02, 2011, 10:06:36 »
Mesut abi 5 yılda 10.000 km yapan aracın, 5 yılda motor ve şanzıman yağının kimyasal özelliklerinde önemli farklar olmaz mı sence de?

neden olsunki Doğan sonuçta yağ 5 yıldada 10.00 km yapılda aynı oranda bozulur,  6 ayda 10.000 km yapılsada aynı oranda bozulur ,  her ikisindede yağ 10.000km çalışmış olucak

haaa şöyle olursa ozaman kabul edebilirim bunu, yağ ambalajından açılıp 3 yıl yada 5 yıl kullanılmadan durursa bozulur desre üretici firma ozaman tamam, değiştirirm tabiki ön görülen süre içerisinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 02, 2011, 10:08:38 »
Servisler de bankalar gibi insanları  sömürmeye başlamış
elini veren kolu alamıyor..... :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 02, 2011, 10:13:08 »
mesut bey dediğiniz gibi ticari amaç var.  fordda 15.000 km veya 1 yıl volsvagwende 10000/15000kmde  veya yılda 1 yine.. diğer markalarda da genelde aynı. 6 ayda bir toyotada var galiba..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 02, 2011, 10:17:09 »
6 Ay mı? bence de ticari amaçlar için böyle birşey var. biz sende bir değiştiriyoruz.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 02, 2011, 10:20:28 »
Yağ ambalajından ayrılıp havayla temas ettiği andan itibaren okside olur, ayrıca yağın maruz kaldığı anlık ısı değişimleri ( 2 3 dakika içerisinde 2 3 celcius'dan 80 90 celcius'lara yükselir) zaman içerisinde viskozitesinde önemli değişikliklere sebep olur sanırsam, viskozite yani yağın akışkanlığı olması gerektiği gibi olmadığı takdirde de sağlıklı bir yağlama yapılamaycağını tahmin ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mart 02, 2011, 10:21:27 »
Hüseyin bey kardeşimde Hyundai Getz var oda 15.000km de 1 giriyor servise

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mart 02, 2011, 10:22:52 »
Yağ ambalajından ayrılıp havayla temas ettiği andan itibaren okside olur, ayrıca yağın maruz kaldığı anlık ısı değişimleri ( 2 3 dakika içerisinde 2 3 celcius'dan 80 90 celcius'lara yükselir) zaman içerisinde viskozitesinde önemli değişikliklere sebep olur sanırsam, viskozite yani yağın akışkanlığı olması gerektiği gibi olmadığı takdirde de sağlıklı bir yağlama yapılamaycağını tahmin ediyorum.

tamam ama bunu üretici bu şekilde açıklamışmı böyle bir kaynak var ise üretici firma tarafından (yağın üreticisi) ozaman kaç ayda bir yağ değişimi gerekli anlarız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mart 02, 2011, 10:29:46 »
hyundai de 15.000 km ise toyotada 20000 olması lazım.. iki seçenek ortaya çıkıyor. diğer markalar arabalarına güveniyor toyota güvenmiyor... diğeri de para kazanmak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Mart 02, 2011, 10:41:06 »
Doğan şöyle bir yazı buldun nette burda yağların açıldıktan sonra en geç değişim süreleri yazıyor aksi taktirde yağlar jel gibi oluyormuş zamanla

bu yazıya göre 3 yıllık bir süresi var motor yağının

Product Shelf Life

Base Oils, Process Oils 3 years
Hydraulic Oils, Compressor Oils, General Purpose Lubricating Oils 2 years
Engine Oils and Transmission Oils 3 years
Industrial and Automotive Gear Oils 2 years
Metal Working and Cutting Oils 1 year

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mart 02, 2011, 10:43:08 »
Bizim bmw nin 25 bin km de değişiyordu. diğerlerini bilemiycem ama
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mart 02, 2011, 11:07:58 »
ya atılan bu maile göre 6 ayda gitmek lazım..servis 6 ay için geldiğinizde sadece yağ değiştiririz başka bir şey yapmayız diyor ama 10.000 k gelirseniz rutin bakımları yaparız diyor..tam küfürlük adamlar ne yapacağıma karar veremedim
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mart 02, 2011, 11:18:43 »
Doğan şöyle bir yazı buldun nette burda yağların açıldıktan sonra en geç değişim süreleri yazıyor aksi taktirde yağlar jel gibi oluyormuş zamanla

bu yazıya göre 3 yıllık bir süresi var motor yağının

Product Shelf Life

Base Oils, Process Oils 3 years
Hydraulic Oils, Compressor Oils, General Purpose Lubricating Oils 2 years
Engine Oils and Transmission Oils 3 years
Industrial and Automotive Gear Oils 2 years
Metal Working and Cutting Oils 1 year

abi senin de kırmızıyla yazdığın gibi SHELF LİFE.. yani raf ömrü, yani yağ açılmadan sadece kutunun içindeki ömrü
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Mart 02, 2011, 11:23:55 »
Türkay bende farklı birşey demedim zaten :) açıldığında 1 yıl olarak belirtiyormuş çoğu üretici yani 6 ay değil 1 yıllık bir süre sonunda sadece yağ değişimi ve filtre değişimi yapılsa yeterli :) 6 ay bence çok kısa bir süre, birde şu var tam sentetik olana yağlar daha fazla ömre sahiptir diye tahmin ediyorum nede olsa en yeni teknoloji ile üretiliyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Mart 02, 2011, 11:25:01 »
servisle alakalı olabilir bana bin bakımında ne kadar bir sürede on bin yapıyorsunuz diye sordular  bir yı civarı dedim 12 ay sonrasına randevu verdiler
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #55 : Mart 02, 2011, 11:29:48 »
Türkay bende farklı birşey demedim zaten :) açıldığında 1 yıl olarak belirtiyormuş çoğu üretici yani 6 ay değil 1 yıllık bir süre sonunda sadece yağ değişimi ve filtre değişimi yapılsa yeterli :) 6 ay bence çok kısa bir süre, birde şu var tam sentetik olana yağlar daha fazla ömre sahiptir diye tahmin ediyorum nede olsa en yeni teknoloji ile üretiliyorlar.
ha ona katılıyorum.. üstteki yazını okuyunca açıldıntan sonra 3 yıl ömre sahip diyorsun diye anlıyorum da ondan raf ömrü dedim. ben zaten 1 yıl süreyle değiştiriyorum..6 ay konusu da.. bilemiyorum olabilir de olmayabilir de..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Mart 02, 2011, 11:38:15 »
bende hiç 6 ayda değiştirmedim bugüne kadar, serv,ste yağ değişimi yapılırkende hiçbirzaman yağın çok kötü olmuş denilmedi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #57 : Mart 02, 2011, 11:41:07 »
bende hiç 6 ayda değiştirmedim bugüne kadar, serv,ste yağ değişimi yapılırkende hiçbirzaman yağın çok kötü olmuş denilmedi :)
zaten hiç bir zaman demiyorlar ki mesut abi. iki kere yağ çok kötü dendiğini duydum, birinde motor indi bütün kayışlar vs değişti.. diğeri toyotaydı motora bir şey olmamış ama 17 bin km yapmış yağ sonuçta :D çamur olmuş :D

biri oda arkadaşım diğeri de burdaki üye oğuzhan murat

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mart 02, 2011, 12:04:46 »
Ben zaten mutlaka 6 ayda değişmesi gerektiğini düşünerek açıklama yapmadım, zaman farkı gözetmeksizin 10.000 km faktörünün geçerli olduğununun yanlış olduğunu düşünerek bu açıklamaları yaptım, zaman kıstası da mutlaka olmalıdır diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mart 02, 2011, 12:40:37 »
Hasan Bey, bir önceki sayfadaki mesajımı tekrar dikkatinize sunmak istiyorum. İnanın bana bu sorunun net bir cevabını bulmak çok güç. Tedbirin fazlası olmaz ama bence bir yerden sonra da markaya, servise, şansınıza ve de kısmetinize güvenmek zorundasınız. Nasıl ki, emsallerine göre pahalı olduğu halde daha sağlam ve müşteri ilişkileri daha iyi olan bir markanın ürünü için fazladan ödenen bedel bir nevi sigorta bedeli ise, aracınızın bakımını servis kitapçığında belirtilen şekilde yapmanız ve bu şekilde ilave bedel ödemeniz bir nevi sigorta primidir ve içiniz rahat edecektir. Fakat burada sizin bir karar vermeniz gerekir. Buna değer mi? Aracınızın garanti kapsamında giderilmesi gereken bir arıza çıkarma ihtimali nedir? Bakım periyotlarına uymadığınız takdirde servisin size problem çıkarma ihtimali nedir? "Sorunsuz" imajı nedeniyle aracınıza fazladan bir bedel ödediğinizi düşünüyor musunuz, düşünüyor iseniz bu bedel ne kadar? Biliyorum bu sorulara kantitatif cevaplar verebilmek zor ama zaten sorunu zorlaştıran da bu değil mi :) Pek çoğumuzun bedeli 500 TL ile 1500 TL arasında değişen kasko poliçeleri mevcuttur. Fakat hangimiz kasko primi 5000 TL olduğu takdirde bunu ödemeye razı olacaktır? Konuyu sizin takdirinize bırakıyorum.

Hasan Bey, benim şahsi düşüncem 6 ay-10.000 km kuralı, Toyota'nın sıradışı ve belirsiz durumlara karşı hukuki olarak kendini korumak adına koyduğu bir şarttır. Bunun haricinde Toyota servislerinin bu kuralı sıkı bir şekilde uyguladığına dair bugüne kadar hiç bir şikayet duymadım. Garanti kitabında açıkça yazan bir maddeyi bence servislere sormaya gerek yok. Bazı servis yetkilileri inanmasalar ve doğru bulmasalar bile markalarını ve servislerini töhmet adına bırakmamak adına kuralı size bire bir hatırlatacaklardır. Her şeye rağmen müşteriler ile ilişkilerde samimiyeti ön planda tutan yetkililer ise daha esnek ifadeler kullanabileceklerdir. Bu da kafa karışıklığı yaratmaktan başka bir sonuç doğurmayacaktır.
Folgsamkeit macht frei...