bende fazla km yapmadığımı yılda 5bin falan yaptığımı söylediğimde 7-8 ay sonra yağı değiştirmem gerektiği söylediler...bende ne alaka bakımlar 10 binde bir değilmi dediğimde çok çalışan yağ gibi fazla çalışmayan yağda özelliğini yitirir dediler ne kadar doğrudur tartışmaya açık bir konu bencede...
Araç daha 3 bin km de yeni olduğu için 10 bin olmadan değiştirmekte fayda olduğunu söylediler ne kadar doğru oda tartışılır tabi
fabrikanın koyduğu yağ özel alıştırma yağıdır, içinde özel kayganlaştırıcı katkıları vardır, o yağı zamanından önce değiştirmenin zararı vardır.
-30 derecede 91 model toyotaya hangi yağ konulur ?
kullanım klavuzu 5w-30 diyor. ama ben 0w-40 düşünüyorum. yağ eksiltse bile eklerim. motor yeni yapıldı..
motor yağını neden değiştirmek istediniz merak ettim, toyota şu an araçlarda mobil'in yağını kullanıyor. yani kötü bir yağ yoktur motorunuzda. mobil ve castrol toyota araçlar için 0w-30 aralığındaki yağını tavsiye ediyor. Ancak servislerde toyota orjinal motor yağı markası ile satılan 5w-30 yağ var. bu yağ piyasada mobil esp formula 5w-30 tam sentetik motor yağı olarak satılan yağdır. size tavsiyem illa da değiştirecem derseniz bu yağı alın. hani petrol ofisinin yağını koysanız motor mu patlayacak? hayır. ancak yarın bir gün Allah korusun motor da herhangi bir sıkıntı olursa suçu dışardan yağ getirmenize atabilirler. bu ihtimali burda hep dile getiriyorum. bilginiz olsun. ayrıca tam sentetik mi yarı sentetik mi konusunda herhangi bir tereddüt yaşamayın. tam sentetik yağların üstün koruması tartışılmaz.
toyota orjinal motor yağı markası ile satılan 5w-30 yağın mobil 1 esp formula 5w-30 olduğuna eminmisiniz? MOBİL SUPER 3000 FE 5W-30 olmasın:))
her kafadan bir ses çıkıyor..insan hangi söze itibar edecek şaşırıyor

yüksek hızlarda gitmeyen ve bazen kısa mesafelerde aracına binen ve izmit gibi - dereceleri görmüyen ilde yaşıyorsam. 0w-40 mobil yağ kullanmam bana + maliyetmi getirir sadece..yani ben bu yağı kullanmam fazla cebime el atmammı ? motor koruması için uygun değılmı bu yağlar ? yani ben kullanabılırmıyım bu sartlar altında bu tam sentetik yağı ? illa servisin önerdiği 10w-40 kullanmam gerek..
Tabiki kullanabilirsiniz bende izmitte yaşıyorum aracıma 0 w40 yağ kullanıyorum.en basit örnekle biri tam sentetik biri yarı sentetik teknoloji
her kafadan bir ses çıkıyor..insan hangi söze itibar edecek şaşırıyor
yüksek hızlarda gitmeyen ve bazen kısa mesafelerde aracına binen ve izmit gibi - dereceleri görmüyen ilde yaşıyorsam. 0w-40 mobil yağ kullanmam bana + maliyetmi getirir sadece..yani ben bu yağı kullanmam fazla cebime el atmammı ? motor koruması için uygun değılmı bu yağlar ? yani ben kullanabılırmıyım bu sartlar altında bu tam sentetik yağı ? illa servisin önerdiği 10w-40 kullanmam gerek.. 
Servisin önerdiği yağ 10w40 yarı snetetik sizin bahsettiğiniz yağ 0w40 tam sentetik. Tabiki tam sentetik ile koruma daha fazla olacak.
2011 Model Dizel Confort Plus Aurisim var ve bu zamana kadarki bakımlarda Mobil Marka yağ kullanıldı. Değiştirmemi önerirmisiniz veya hangi yağı kullanmak neden daha kârlı 60bin bakımı yaklaştı. yakında değişecek.
2011 Model Dizel Confort Plus Aurisim var ve bu zamana kadarki bakımlarda Mobil Marka yağ kullanıldı. Değiştirmemi önerirmisiniz veya hangi yağı kullanmak neden daha kârlı 60bin bakımı yaklaştı. yakında değişecek.
Buradaki konuda inceleme yaparsanız aradığınız cevabı bulabilirsiniz.
Ae101 corolla kullanıcısıyım.Araç 1.6 motor. Lpg'li.Aracın kullanım kılavuzunda yağ filtresi değişecekse 3 litre,değişmeyecekse 2.8 litre yağ koyulması gerektiği yazıyor.Ben bugüne kadar yağ değişimlerinde her seferinde 4 litrenin tamamını boşaltıyordu ustalar.Bu araca kaç litre yağ konulmalı.Araç 190.000 kmde.Ben bugüne kadar hep castrol magnetech 10w 40 kullandım.Kılavuzunda 20w50 öneriliyor sıcak memleketlerde.Bu araca hangi yağı tavsiye ediyorsunuz.Araç Mersin ve Şanlıurfa'da kullanılıyor sıcak memleketlerde yani.Atilla amca castrol edge 5w 40 önerdi.Araçta yağ eksiltme hiç olmadı bugüne kadar.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar Ae101 corolla 1.6 motor aracın motoruna kaç litre yağ konuluyor.Kitapçığa baktım filtre değişiyorsa 3 litre,filtre değişmiyorsa 2.8 litre yazıyor.Bilgisi olan var mı? Bugüne kadar hep 4 litreye yakın yağ koyuyorlardı ve hep yağ seviyesi fazla gösteriyordu.Bugüne kadar hep fazla yağ mı konuldu arabama.Fazla yağın ne gibi zararı olur araca?
Comfort plus auris, 20bin bakımı haftaya olacak (araç 17bine yaklaştı). 10bindeyken 0w30 mobil 1 kullandım, az önce de Şaşmaz'dan 85TL'ye 4 litre mobil 1 0w30 yağımı aldım, bakımı bekliyoruz. Cam suyu da hediye ettiler. (şah makina)
Arkadaşlar Ae101 corolla 1.6 motor aracın motoruna kaç litre yağ konuluyor.Kitapçığa baktım filtre değişiyorsa 3 litre,filtre değişmiyorsa 2.8 litre yazıyor.Bilgisi olan var mı? Bugüne kadar hep 4 litreye yakın yağ koyuyorlardı ve hep yağ seviyesi fazla gösteriyordu.Bugüne kadar hep fazla yağ mı konuldu arabama.Fazla yağın ne gibi zararı olur araca?
bir yanlışlık var filtreyle 3.2, filtresiz 3 litre yazar ama ben daima filtreyle 3 litre koyardım.
Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
5/30 mobil1 koyun farkı görüceksiniz.Bu yağın sahteside piyasada satılıyor güvenilir bir satıcıdan alın.
Sayın forumdaşlar,
Motor yağ yakma sorunu kervanına ben de katıldım.(1ND-TV motor)
2010 model (25-09-2009 trafiğe çıkışı) sıfır aldığım, yıllık bakımları serviste yapılmış, motoru ısıtılmadan kullanılmamış aracım, bu akşam 2 defa düşük yağ seviyesi uyarısı verdi.
Forumda bir çok paylaşım okudum, ancak korkumdan, yağ çubuğunu çekmedim. Hatta iyimser düşünerek, benim aracımda yoktur düşüncesiyle kendimi rahatlattım.
Ehli ve yağ numara ve markalarından anlayan arkadaşlara bir kaç sorum olacak, lütfen aydınlatınız beni.
1. Neden ikinci ve sonrası bakım 6 ay sonrasına planlanıyor.
İlk bakım fişim kayıp. İkinci bakım, 29-9-2011 tarihinde yapılmış ve araç 10383 km deymiş. Sonraki bakım, 29-9-2012 ve ya 20383 km de planlanmış. 22-08-2012 tarihinde, araç 14081 deyken bakıma gitmişim ve peryodik bakım yapılmış.
Gariptir ki km yapmamış olmama rağmen, sonraki bakımı 6 ay ve ya 24081 km için planlanmış. Ben bu planlanmış tarihi hata olarak algıladım ve km geçmediğim için 2013 yılı sonunda bakım planladım. (bu arada, 05-11-2013 için aracımı bakıma götürmeye planlamıştım.)
2. 1ND-TV tipi motora hangi yağ koyulur. Kitapçıkta hiç bir bilgi yok. Resim aşağıda.
Hangi yağ tipi daha uygun. 10-40 mı, 5-30 mu, 15-40 mı?
3. Aracın kullanma ve bakım kitapçığında, "motor yağ tüketimi" diye bir bölüm var. Forumdaki başka bir konuda, dizel motorların yağ yakması normal olarak okumuştum. Toyota teorisine göre, ancak 1000km'de 1 litreden fazla yağ yakması anormalmiş.
Böyle bir teori başka markalarda var mı, varsa kullanım kılavuzlarında yazar mı?
4. Bu soru karalamaya ve ya güvensizliğe dayalı değil !! ;
Servislerde kullanılan yağın kalitesi güvenilir mi? Başka markaların yağlarını kullanan arkadaşlar var, bu konuda onlardan fikir Rica ederim.
Levent bey oncelikle gecmis olsun.
Az km yaptiginiz donemde servise gittiginiz yaginiz degismis mi?
Toyota servis bakimlari 6 ay yada 10,000km'de yapilir. Hangisi once geldiyse servise gidilir. Az km yaptiysaniz serviste yag kontrolu yapilir eger yaginiz ozelligini kaybetmediyse yagi degistirmeden ileri bir tarihe randevu verilir.
Ornek
01-01-2012 arac trafige cikti. Bir sonraki servis 01-07-2012 yada 10,000km
-- 4ay sonra yani 01-05-2012 de 10,000km yol yaptiniz servise gittiginizde yag degisir.
-- 6ay sonra yani 01-07-2012 de 6,500km yol yaptiniz servise gittiginizde yag kontrol edilir
--Yag bozulmussa yag degisir.
--Yag saglamsa yag degismez ileri tarihe gun verirler. (Genelde degismez.)
Ayrica yag kodlari icin asagidaki linki inceleyebilirsiniz.
http://castroledge.com.tr/castrol-edge-%C3%BCr%C3%BCn-portf%C3%B6y%C3%BC/turbo-diesel-5w-40
Sayın forumdaşlar,
Motor yağ yakma sorunu kervanına ben de katıldım.(1ND-TV motor)
2010 model (25-09-2009 trafiğe çıkışı) sıfır aldığım, yıllık bakımları serviste yapılmış, motoru ısıtılmadan kullanılmamış aracım, bu akşam 2 defa düşük yağ seviyesi uyarısı verdi.
Forumda bir çok paylaşım okudum, ancak korkumdan, yağ çubuğunu çekmedim. Hatta iyimser düşünerek, benim aracımda yoktur düşüncesiyle kendimi rahatlattım.
Ehli ve yağ numara ve markalarından anlayan arkadaşlara bir kaç sorum olacak, lütfen aydınlatınız beni.
1. Neden ikinci ve sonrası bakım 6 ay sonrasına planlanıyor.
İlk bakım fişim kayıp. İkinci bakım, 29-9-2011 tarihinde yapılmış ve araç 10383 km deymiş. Sonraki bakım, 29-9-2012 ve ya 20383 km de planlanmış. 22-08-2012 tarihinde, araç 14081 deyken bakıma gitmişim ve peryodik bakım yapılmış.
Gariptir ki km yapmamış olmama rağmen, sonraki bakımı 6 ay ve ya 24081 km için planlanmış. Ben bu planlanmış tarihi hata olarak algıladım ve km geçmediğim için 2013 yılı sonunda bakım planladım. (bu arada, 05-11-2013 için aracımı bakıma götürmeye planlamıştım.)
2. 1ND-TV tipi motora hangi yağ koyulur. Kitapçıkta hiç bir bilgi yok. Resim aşağıda.
Hangi yağ tipi daha uygun. 10-40 mı, 5-30 mu, 15-40 mı?
3. Aracın kullanma ve bakım kitapçığında, "motor yağ tüketimi" diye bir bölüm var. Forumdaki başka bir konuda, dizel motorların yağ yakması normal olarak okumuştum. Toyota teorisine göre, ancak 1000km'de 1 litreden fazla yağ yakması anormalmiş.
Böyle bir teori başka markalarda var mı, varsa kullanım kılavuzlarında yazar mı?
4. Bu soru karalamaya ve ya güvensizliğe dayalı değil !! ;
Servislerde kullanılan yağın kalitesi güvenilir mi? Başka markaların yağlarını kullanan arkadaşlar var, bu konuda onlardan fikir Rica ederim.
Levent bütün arabaların kullanıcı kitabında 1000 km 1 lt yağ yakabilir ifadesi var. ben senin yerinde olsam castrol edge 5w40 yağ kullanırım. ben fiorinoda kullandım motorun sesi bile değişti.
Levent abi öncelikle çok geçmiş olsun .

Abi sorun hakkında maalesef en tecrübelilerden biriyim .
Abi öncelikle 6 ay tamamiyle saçmalık . O konu hakkında aracı ilk aldığımda servis hayır 12 ay da veya 10000 km de getirsenizde olur dedi . Ama aynı servis piston ve sekman değişimi sonrasında sorun çözülmediğinden buna sığınarak sizin yağ 6 ay sonra özelliğini kaybediyor ondan 6. aydan sonra ekislmeye başlıyor gibi saçmalığı zirveye ulaştıran bir açıklama yaptı .
Abi birde yağ olarak ne kullanırsanız kullanın eksiltiyor . Ben servisin kullandığı 10w40 ta kullandım 5w40 ta kullandım 5w30 hariç hepsi aynı şekilde eksiltti . 5W30 u revizyondan sonra servis kattı yağ dan mıdır veya revizyondan mı bilemicem motor daha fazla yağ eksiltmeye başladı .

Abi birde elinizde var mı bilmiyorum bende tsb lerde mevcut ihtiyacınız olursa bilginiz olsun . Bu konu hakkında sormak istediğiniz ne olursa olsun bildiğim kadarıyla yardımcı olurum .
Tekrardan geçmiş olsun . Ümitsizim ama umarım servis sorununuzu en kısa zamanda çözer .