0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araç daha 3 bin km de yeni olduğu için 10 bin olmadan değiştirmekte fayda olduğunu söylediler ne kadar doğru oda tartışılır tabi
-30 derecede 91 model toyotaya hangi yağ konulur ?kullanım klavuzu 5w-30 diyor. ama ben 0w-40 düşünüyorum. yağ eksiltse bile eklerim. motor yeni yapıldı..
motor yağını neden değiştirmek istediniz merak ettim, toyota şu an araçlarda mobil'in yağını kullanıyor. yani kötü bir yağ yoktur motorunuzda. mobil ve castrol toyota araçlar için 0w-30 aralığındaki yağını tavsiye ediyor. Ancak servislerde toyota orjinal motor yağı markası ile satılan 5w-30 yağ var. bu yağ piyasada mobil esp formula 5w-30 tam sentetik motor yağı olarak satılan yağdır. size tavsiyem illa da değiştirecem derseniz bu yağı alın. hani petrol ofisinin yağını koysanız motor mu patlayacak? hayır. ancak yarın bir gün Allah korusun motor da herhangi bir sıkıntı olursa suçu dışardan yağ getirmenize atabilirler. bu ihtimali burda hep dile getiriyorum. bilginiz olsun. ayrıca tam sentetik mi yarı sentetik mi konusunda herhangi bir tereddüt yaşamayın. tam sentetik yağların üstün koruması tartışılmaz.
her kafadan bir ses çıkıyor..insan hangi söze itibar edecek şaşırıyor yüksek hızlarda gitmeyen ve bazen kısa mesafelerde aracına binen ve izmit gibi - dereceleri görmüyen ilde yaşıyorsam. 0w-40 mobil yağ kullanmam bana + maliyetmi getirir sadece..yani ben bu yağı kullanmam fazla cebime el atmammı ? motor koruması için uygun değılmı bu yağlar ? yani ben kullanabılırmıyım bu sartlar altında bu tam sentetik yağı ? illa servisin önerdiği 10w-40 kullanmam gerek..
2011 Model Dizel Confort Plus Aurisim var ve bu zamana kadarki bakımlarda Mobil Marka yağ kullanıldı. Değiştirmemi önerirmisiniz veya hangi yağı kullanmak neden daha kârlı 60bin bakımı yaklaştı. yakında değişecek.
Arkadaşlar Ae101 corolla 1.6 motor aracın motoruna kaç litre yağ konuluyor.Kitapçığa baktım filtre değişiyorsa 3 litre,filtre değişmiyorsa 2.8 litre yazıyor.Bilgisi olan var mı? Bugüne kadar hep 4 litreye yakın yağ koyuyorlardı ve hep yağ seviyesi fazla gösteriyordu.Bugüne kadar hep fazla yağ mı konuldu arabama.Fazla yağın ne gibi zararı olur araca?
Sayın forumdaşlar,Motor yağ yakma sorunu kervanına ben de katıldım.(1ND-TV motor)2010 model (25-09-2009 trafiğe çıkışı) sıfır aldığım, yıllık bakımları serviste yapılmış, motoru ısıtılmadan kullanılmamış aracım, bu akşam 2 defa düşük yağ seviyesi uyarısı verdi.Forumda bir çok paylaşım okudum, ancak korkumdan, yağ çubuğunu çekmedim. Hatta iyimser düşünerek, benim aracımda yoktur düşüncesiyle kendimi rahatlattım.Ehli ve yağ numara ve markalarından anlayan arkadaşlara bir kaç sorum olacak, lütfen aydınlatınız beni.1. Neden ikinci ve sonrası bakım 6 ay sonrasına planlanıyor.İlk bakım fişim kayıp. İkinci bakım, 29-9-2011 tarihinde yapılmış ve araç 10383 km deymiş. Sonraki bakım, 29-9-2012 ve ya 20383 km de planlanmış. 22-08-2012 tarihinde, araç 14081 deyken bakıma gitmişim ve peryodik bakım yapılmış.Gariptir ki km yapmamış olmama rağmen, sonraki bakımı 6 ay ve ya 24081 km için planlanmış. Ben bu planlanmış tarihi hata olarak algıladım ve km geçmediğim için 2013 yılı sonunda bakım planladım. (bu arada, 05-11-2013 için aracımı bakıma götürmeye planlamıştım.)2. 1ND-TV tipi motora hangi yağ koyulur. Kitapçıkta hiç bir bilgi yok. Resim aşağıda.Hangi yağ tipi daha uygun. 10-40 mı, 5-30 mu, 15-40 mı?3. Aracın kullanma ve bakım kitapçığında, "motor yağ tüketimi" diye bir bölüm var. Forumdaki başka bir konuda, dizel motorların yağ yakması normal olarak okumuştum. Toyota teorisine göre, ancak 1000km'de 1 litreden fazla yağ yakması anormalmiş.Böyle bir teori başka markalarda var mı, varsa kullanım kılavuzlarında yazar mı?Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.4. Bu soru karalamaya ve ya güvensizliğe dayalı değil !! ; Servislerde kullanılan yağın kalitesi güvenilir mi? Başka markaların yağlarını kullanan arkadaşlar var, bu konuda onlardan fikir Rica ederim.