0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba, inşallah bayramda uzun yol var, tahmini 1000km civarı gezeceğiz. Benim aracın bakımını 5000 km önce yaptırdım..Bütün filtreler servisten orjinal alındı, 5/40 Castrol Edge yağ koyuldu,ustama bütün işleri hallettirdik. Aracım şu an 86000 km'de..2009 Auris D4D düz vites.. Malum yaz bitti, yazlığa gittik geldik,yollar biraz tozlu ve toprak.. Ustam sıvı greslenecek yerlere bakarız dedi,lastikleri söktürüpfrenlere de balata sprey vs,bir bakalım dedi.. Esas sorum sadece yağ ve yağ filtresini alıp seyahat öncesi değiştireyim mi??Ben aracımı 79000 km'de satın aldım..Şu an araç 86000 km 'de ve yağı 5/40 devam edeyim mi.. Yoksa kış bakımı gibi olursa 5/30 veya 0/40 yağ koysam nasıl olur ?? ( Castrol veya Mobil kullanırım ) .. Aracım 2009 model DPF yok..Saygılar, herkese hayırlı haftalar...
Mobil 10w40 kullanacaksınız 1.6 motor ise 3,2 litre yağ yeterli aracınız için, aşagıdaki yağ
Merhaba arkadaşlar & toyotaya gönül veren dostlar 2004 toyota corolla verso 1.6 elegant aldım.Adığım arkadaş ta castrol 10x40 yağ koyduk dedi.Aracın geçmiş servis kayıtlarında (yağ kartlarında) hep 10x40 kullanılmış.Tabiki o yıllarda lpg takılmamış forumdan okuduklarıma göre tam sentetik yağ daha iyi olacak gibi araç 77 000 km de araçta lpg var. aracımı yeni aldığım için fazla bilgi ve tecrübem yok .Hangi yağı koymamı tavsiye edersiniz?
teşekkürler cevaplarınız için tavsiyeniz 5x40 tam sentetik mi? 10x40 tam sentetik mi? ben sinopta ikamet ediyorum önerdiğiniz marka (eneos-texaco) yağı emin olun sanayinin %80 ı duymamıştır bulamayız da.mobil yada castrol ün ürünlerinden tavsiyeleriniz var mı ?
Aracınızda LPG vardı sanırım, Castrol Edge 5W/40 kullanabilirsiniz. 10W/40 tam sentetik şu an Motul ve Eneos dışında maalesef yok, param çok derseniz Castrol yada Mobil1 10W/60 tam sentetik de kullanabilirsiniz .
Öyle birşey diyebileceklerini sanmıyorum siz gidin konuşun servisle. Sonuçta ortada bir sıkıntı var. Bu işin yağ ile filan alakası yok. Gerekirse elinizde teknik bültenle gidin.