Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1870213 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #380 : Eylül 23, 2013, 23:35:06 »
Arkadaşlar merhaba,  inşallah bayramda uzun yol var, tahmini 1000km civarı gezeceğiz.  Benim aracın bakımını 5000 km önce yaptırdım..
Bütün filtreler  servisten orjinal alındı, 5/40 Castrol Edge yağ koyuldu,ustama bütün işleri hallettirdik. Aracım şu an 86000 km'de..
2009 Auris D4D düz vites.. Malum yaz bitti, yazlığa gittik geldik,yollar biraz tozlu ve toprak.. Ustam sıvı greslenecek yerlere  bakarız dedi,lastikleri söktürüp
frenlere de balata sprey vs,bir bakalım dedi.. Esas sorum  sadece yağ ve yağ filtresini alıp seyahat öncesi değiştireyim mi??
Ben aracımı 79000 km'de satın aldım..Şu an araç 86000 km 'de ve yağı  5/40 devam edeyim mi.. Yoksa kış bakımı gibi olursa  5/30 veya 0/40 yağ koysam nasıl olur ??  ( Castrol veya Mobil kullanırım ) ..    Aracım  2009 model  DPF yok..
Saygılar, herkese hayırlı haftalar...
bu yağı yaz kış kullan , full sentetik yağlar 15 bini bile rahat yapar, sen 10 binde değiş.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #380 : Eylül 23, 2013, 23:35:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #381 : Eylül 24, 2013, 13:15:33 »
corolla ae101 96 model station wagon aracım var. aracımda brc marka sıralı tüp var. aracım 232.000 km de. samsunda yaşıyorum.  hangi yağı kullanmalıyım. lütfen yardım edin. ilk defa yağ değiştireceğim... sabah yağına baktım, alt çizgiye gelmiş neredeyse.. ayrıca kaç litre yağ koymalıyım... bu acemiye yardım edin lütfen...
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #382 : Eylül 24, 2013, 13:38:12 »
Mobil 10w40 kullanacaksınız 1.6 motor ise 3,2 litre yağ yeterli aracınız için, aşagıdaki yağ

http://www.hepsiburada.com/liste/mobil-super-2000-x1-10w40-4-lt-benzindizel-motor-yagi-652073/productDetails.aspx?productId=otm652073&categoryId=26005
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #383 : Eylül 24, 2013, 14:03:35 »
Mobil 10w40 kullanacaksınız 1.6 motor ise 3,2 litre yağ yeterli aracınız için, aşagıdaki yağ

teşekkürler bülent bey. size güveniyorum ve şu anda bu yağı almaya gidiyorum.
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #384 : Eylül 24, 2013, 17:03:11 »
3.2 değilde 3.8 civarında hatırlıyorum ben ustanız halleder o işi.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #385 : Eylül 25, 2013, 23:28:42 »
dun özen ticaretten Atilla bey in tavsiyesi üzerine mobil 1 new life 0-40w yag sıparısı verdım bugun kargodan aldım, yarına nasıpse ustama goturup bakımını yaptıracam

fıltrelerı ılk degıstırdıgımde yan sanayı takmıstım bı ara servıse gıdınce gırdım parcacıya sordum corolla yag fıltresı, hava fıltresı, polen fıltresı ne kadar dıye adam sole bı duraksadı 70 lira dedi,  forumda fıltrlerı servısten alınması yonunde yorumlar bıraz daha oldugu ıcın aradım servısı yag fıltresıne 24 hava fıltresıne 47 dedı  ıkısı 70 yaptı polenıde duruma gore yan sanayı taktıracam ama yag ve hava orjınal alacam bakayım aracta bı degısım olacakmı, bu aralar arac dururken rölantıde tıtrıyo ara ara bi gaz verince tıtreme kesiyo ama nedir sorun diye anlamadım, bogaz kelebeğı ile ilgili yorumlar var temızlıgı hakkında acaba ondan tıtreme yaparmı ?
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #386 : Eylül 26, 2013, 10:59:37 »
Merhaba arkadaşlar & toyotaya gönül veren dostlar 2004 toyota corolla verso 1.6 elegant aldım.Adığım arkadaş ta castrol 10x40 yağ koyduk dedi.Aracın geçmiş servis kayıtlarında (yağ kartlarında) hep 10x40 kullanılmış.Tabiki o yıllarda lpg takılmamış forumdan okuduklarıma göre tam sentetik yağ daha iyi olacak gibi araç 77 000 km de araçta lpg var. aracımı  yeni aldığım için fazla bilgi ve tecrübem yok .Hangi yağı koymamı tavsiye edersiniz?
2004 1.6 Toyota Corolla Verso Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #387 : Eylül 26, 2013, 11:13:34 »
Merhaba arkadaşlar & toyotaya gönül veren dostlar 2004 toyota corolla verso 1.6 elegant aldım.Adığım arkadaş ta castrol 10x40 yağ koyduk dedi.Aracın geçmiş servis kayıtlarında (yağ kartlarında) hep 10x40 kullanılmış.Tabiki o yıllarda lpg takılmamış forumdan okuduklarıma göre tam sentetik yağ daha iyi olacak gibi araç 77 000 km de araçta lpg var. aracımı  yeni aldığım için fazla bilgi ve tecrübem yok .Hangi yağı koymamı tavsiye edersiniz?
5w40 tam sentetik olabilir yada Eneos markasında 10w40 tam sentetikte mevcut.Forumda Ufuk Bey ile iletişime geçerseniz Eneos yağ için yardımcı olacaktır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #388 : Eylül 26, 2013, 11:39:36 »
arabanıza koyacağınız yağ, her yerde bulunabilir olmalıdır. texaco çok kaliteli bir yağ olmasına karşın hiç kullanamadım çünkü bulabilme imkanları kısıtlı eneos da aynı şekilde. toyota sonkardaki toyota yağ varillerinin üstünde texacoda doldurulmuştur yazıyor .
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #389 : Eylül 26, 2013, 13:11:37 »
teşekkürler cevaplarınız için tavsiyeniz 5x40 tam sentetik mi? 10x40 tam sentetik mi?
ben sinopta ikamet ediyorum önerdiğiniz marka (eneos-texaco) yağı emin olun sanayinin %80 ı duymamıştır bulamayız da.mobil yada castrol ün ürünlerinden tavsiyeleriniz var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #390 : Eylül 26, 2013, 13:15:31 »
teşekkürler cevaplarınız için tavsiyeniz 5x40 tam sentetik mi? 10x40 tam sentetik mi?
ben sinopta ikamet ediyorum önerdiğiniz marka (eneos-texaco) yağı emin olun sanayinin %80 ı duymamıştır bulamayız da.mobil yada castrol ün ürünlerinden tavsiyeleriniz var mı ?

Aracınızda LPG vardı sanırım, Castrol Edge 5W/40 kullanabilirsiniz. 10W/40 tam sentetik şu an Motul ve Eneos dışında maalesef yok, param çok derseniz Castrol yada Mobil1 10W/60 tam sentetik de kullanabilirsiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #391 : Eylül 26, 2013, 13:16:09 »
Mobil veya castrol ise bu durumda 5w40 olacak.10w40 tam sentetik bu markalarda mevcut değil.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #392 : Eylül 26, 2013, 13:21:26 »
Aracınızda LPG vardı sanırım, Castrol Edge 5W/40 kullanabilirsiniz. 10W/40 tam sentetik şu an Motul ve Eneos dışında maalesef yok, param çok derseniz Castrol yada Mobil1 10W/60 tam sentetik de kullanabilirsiniz .
Param çok değil :)
dediğiniz 10x60 yağ yağ eksilten motorlarda kullanılıyor diye hatırlıyorum allah şükür eksiltme filan yok 5x40 mobil yada castrol bulacağız artık önerileriniz için teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 42 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #393 : Ekim 08, 2013, 10:27:25 »
Öyle birşey diyebileceklerini sanmıyorum siz gidin konuşun servisle. Sonuçta ortada bir sıkıntı var. Bu işin yağ ile filan alakası yok. Gerekirse elinizde teknik bültenle gidin.
     Aracı servise götürdüm, yağ eksiltiyor der demez  motoru indirelim dediler,piston segman değişecek gerekirse blokda değişir dediler.Bugün aradım bloğa geri yok,segman piston sipariş ettik cevabını aldım.İlk çıkan 205 tork d-4d ler kronik sorunluymuş anlaşılan.Sorunsuz diye Toyota aldık,keşke kia ceed alsaydım bizim komşu 100bine getirdi tık yok acaip hızlı arabası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 42 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #394 : Ekim 08, 2013, 10:28:27 »
Başta blok da büyük ihtimal değişir deyip, sonra gerek yok dediler inşallah sorun çözülür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #395 : Ekim 10, 2013, 23:35:10 »
merhaba cumartesi günü aracımı samsun derindere toyota servisine 80.000 bakımına götürdüm.ekstradan sadece v kayış 90 tl+50 tl enjektör temizleyici ile hesap 830 tl tuttu.
Yağ olarak 10 40 koymuşlar (önceki sayfalarda ifade edilen yağlardan faklı)
fren hidroliği değişti balatalar kontrol edildi
hava-yağ polen filitreleri değişti
bujiler değişti
şanzıman yağı değişti

Buraya kadar herşey normal fiyat hariç
eve geldim neler yapmışlar dedim kaputu açtım yağ seviyesi max çizgisinin 1 cm yukarısında (aracın isteksiz gidişinden huylanmıştım yolda) sanayiye gidip yarım lt çektirdim
Fren hidroliği ağzına kadar dolu sarsıntı ile taşmış Peçeteyle emdirerek seviyeyi normale getirdim
direksiyon hidroliği min çizgisinde direksiyon kayışı değişirken kontrol edilmemiş

Sonuç: Ben bunları incelerken samsundan aradılar müşteri memnuniyeti anketi için durumu açıkladım arkadaşlarla görüşüp tekrar arayacaklarını söylediler 3 saat sonra müşteri temsilcisi aradı durumu onada anlattım.Arkadaşları uyaracaklarını söyledi ben ısrarcı olsam büyük ihtimal servise geri çağıracaklardı ancak zaten olayı halletmiştim çünki ben sinoptaydım samsuna gidiş geliş yaklaşık 350 km.

bana birde yağ fazla olması durumu ile ilk kez karşılaştıklarını söylüyorlar kaç kişi servis sonrası yağı kontrol eder(Benim gibi titizler hariç)
Yani çıkaracağımız sonuç şu güvenerek servise bırakılan araçlarımızın hali malesef bu şekilde
Ancak müşterilere karşı davranışları, Bekleme salonu,  ikramlar vs  gerçekten çok iyi bunuda yazmasam haksızlık olacağını düşününüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #396 : Ekim 11, 2013, 19:59:24 »
Arkadaşlar aracım daha 3 bin km de ama yağ değiştirmede fayda olduğunu duydum o yüzden yağ değişimi yapacam servis 5-30 kullanıyoruz dışardan alabilirsiniz biz sadece filitre ve işçilik alırız dedi ama ne marka almalıyım bilemiyorum yarı sentetikmi full sentetikmi bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim birde bu internette satılan yağlarda sıkıntı çıkma olasılığı varmı sahte meselesi önerilerinizi bekliyorum saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #397 : Ekim 11, 2013, 21:28:25 »
motor yağını neden değiştirmek istediniz merak ettim, toyota şu an araçlarda mobil'in yağını kullanıyor. yani kötü bir yağ yoktur motorunuzda. mobil ve castrol toyota araçlar için 0w-30 aralığındaki yağını tavsiye ediyor. Ancak servislerde toyota orjinal motor yağı markası ile satılan 5w-30 yağ var. bu yağ piyasada mobil esp formula 5w-30 tam sentetik motor yağı olarak satılan yağdır. size tavsiyem illa da değiştirecem derseniz bu yağı alın. hani petrol ofisinin yağını koysanız motor mu patlayacak? hayır. ancak yarın bir gün Allah korusun motor da herhangi bir sıkıntı olursa suçu dışardan yağ getirmenize atabilirler. bu ihtimali burda hep dile getiriyorum. bilginiz olsun. ayrıca tam sentetik mi yarı sentetik mi konusunda herhangi bir tereddüt yaşamayın. tam sentetik yağların üstün koruması tartışılmaz.
Hamleler ve karşı hamleler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #398 : Ekim 11, 2013, 21:38:33 »
Mobil 1 ESP 5w30 tavsiye ederim.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #399 : Ekim 11, 2013, 22:06:31 »
Araç daha 3 bin km de yeni olduğu için 10 bin olmadan değiştirmekte fayda olduğunu söylediler ne kadar doğru oda tartışılır tabi