0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent abi öncelikle çok geçmiş olsun . Abi sorun hakkında maalesef en tecrübelilerden biriyim . Abi öncelikle 6 ay tamamiyle saçmalık . O konu hakkında aracı ilk aldığımda servis hayır 12 ay da veya 10000 km de getirsenizde olur dedi . Ama aynı servis piston ve sekman değişimi sonrasında sorun çözülmediğinden buna sığınarak sizin yağ 6 ay sonra özelliğini kaybediyor ondan 6. aydan sonra ekislmeye başlıyor gibi saçmalığı zirveye ulaştıran bir açıklama yaptı . Abi birde yağ olarak ne kullanırsanız kullanın eksiltiyor . Ben servisin kullandığı 10w40 ta kullandım 5w40 ta kullandım 5w30 hariç hepsi aynı şekilde eksiltti . 5W30 u revizyondan sonra servis kattı yağ dan mıdır veya revizyondan mı bilemicem motor daha fazla yağ eksiltmeye başladı . Abi birde elinizde var mı bilmiyorum bende tsb lerde mevcut ihtiyacınız olursa bilginiz olsun . Bu konu hakkında sormak istediğiniz ne olursa olsun bildiğim kadarıyla yardımcı olurum . Tekrardan geçmiş olsun . Ümitsizim ama umarım servis sorununuzu en kısa zamanda çözer .
Kadir bey; Yanıtınızdaki aktardığınız yağ değişim peryodunu kim belirliyor, lütfen bana yağ üreticisi sitelerinden 6 ay ibaresi içeren bir link verirmisiniz.Yağ değişim peryodlarında anlamadığım bir durum yok, sadece matematik var, ancak bu matematiğin kuralı nedir, onu öğrenmek isterim. 20 yıldır araba kullanıyorum, türlü arabalara bindim ve şu ana kadar 3 değişik marka araca sahip oldum. Hiç duymadım 6 ayda servis peryodu. Özellikle otomobiller için, 1 yıl ve ya yağ tipine göre 5000/10000km arası peryodlar bahsediliyor.6 ay bakım peryodu, ilk defa toyota için duydum ve sanıyorum, yağ seviyesini kontrol altında tutarak, kullanıcıların DÜŞÜK YAĞ SEVİYESİ lambasını göstermemek için yapılan bir uygulamadır. Lütfen bana başka bir aracın kullanım kılavuzundaki 6 ay ibaresini ve ya yağ üreticisinin sitesinden bir alıntı yaparmısınız. Benim çok önemli olacak bu bilgiyi bana paylaşırsanız, ben de bir şeyi yanlış biliyor muşum olarak kabullenirim ve en önemlisi rahatlarım. 6 ayda bir yağ ilave eder ve ya çok para bulursam servise giderim ve yağ değiştirtirim.Not : 25 yıl önce (!), rahmetli babam, arabamızın yağını kendisi değiştirirdi ve yağ hakkında bana da bilgi verirdi. Yağın viskozitesinin ancak bir yılda ve ya uzun süreli kullanımda kaybolduğunu anlatmıştı. Ayrıca yağı, parmak ile test ederek durum kontrolünü de öğretmişti.Teşekkürler.
Mahmut abi araban kac kmde bilmiyorum ama birsey onerecegim belki sacma gelecek yar yuru git isine falan diyeceksin ama malum 2001 corolla var ve dogustan yak eksiltmesiyle meshur biz bu araci aldigimizda eksiltiyordu ama 3. Bakimdan sonra NNT BOR POWER koyduk 9000 kmden once yag eksiltmiyor araba hani sen dene diyecegim ama korkuyorum hani dizel naik ve km cok ilermemistir muhtemelen sorun yaratir mi diye dusunuyorum ama karar sana ait sadece bilgi olarak vereyim dedim bu bakimda da koydum gecen seneki bakimda koymadim arasindaki fark bariz belli aracin sesi gercekten degisiyor
İyi haftalar. Yav yok be Kadir abicim sitem falan, Size ne sitem edeceğim ben. Dikkat ederseniz ünlem işareti ile biten yazım yok ve de sürekli rica etmişim, lütfen diye başlamışım. Ben kendimi rahatlatmak için kesin bilgi arıyorum. Yanlış anlaşıldıysam özür, ama Mahmut ve ben gibi bazı arakdaşların isimleri çıkmış sekize, inmez dokuza. Toyota fanatikleri karşısında hep muhalefet yapıyormuş gibi görünürüz, her konuda da yanlış anlaşılır. Yok öyle bir şey, yanıt için teşekkürler.
Abi çıkmış sekize inmez dokuza derken ? Benim ismim zaten dokuzda yerimi kimseye vermem .
Mahmut'çum 8-9 ile alakası yok olayın Ben seni çok iyi anlıyorum ve sana hak veriyorum..TCT İstanbul buluşmamızda Ahmet Güve ve Hakan Öztürk'e dedim ki. Benim araç 2009 Auris D4D, Allaha şükür bu modellerde problem yok Ama bundan sonraki arabam Renault Fluence/ Megane III veya Ford Focus (Dizel) olabilir..Çünkü ben 2010-2011 Auris-Corolla parası ile bu arabalardandaha yüksek modelini alabiliyorum ve yağ eksiltme problemi vs de yok bu araçlarda. Babamda Renault var çok memnun.. Ford kullanan arkadaşım da var,çok sorunlubir araba değil..
Mahmut'çum yerinizde olsam bende sizin gibi işin peşini bırakmazdım.Davanızda haklısınız umarım istediğinizi alırsınız,canı gönülden diliyorumemin olun kardeşim Hiç kimse parayı sokaktan toplamıyor,koskoca otomotiv devi ve hatta kim olursa olsun,ayıplı malı ya düzeltmeli ya da yenisi ile değiştirmeli..Allah hepinize kolaylık versin, gelişmeleri bekliyorum..Saygılarımla...
Merhaba yağ ile ilgili konu olduğu için buradan fikir alabileceğimi düşündüm. Benim 2001 model 1.4 vvti terra special aracım var. Kasım 2012 de almıştım. Araçta LPG yok ve hiç takılmamış, bende bu şekilde kullanmayı tercih ediyorum. Şuan ki km 162 000 civarında ancak 2 kez km düşürülmüş ve yaklaşık 250 000 km de motor yetkili serviste yapılmış, tahminim 350 000 veya 400 000 km gerçek değeri. İlk aldığımda babam castrol magnatec 10w-40 ile değişim yapmıştı bende aynı yağı kullanarak geçen hafta tekrar yağ değişimi yaptım. Yaklaşık 8000 km de 500-600 gr yağ eksiltmişti, değişimden önce bayramda memlekette iken biraz takviye yapmıştım.Forumdan ve araştırmalarım sonucu edindiğim bilgiler neticesinde tam sentetik yağ kullanmak istiyorum ancak kimse tavsiye etmiyor yağ tipini değiştirmeyi. Sekman keçelerine ( veya conta emin değilim ) zarar verip eritebileceği vb. şekilde açıklama yapıyorlar. Ben markadan ziyade Castrol Edge 5w-40 tam sentetik yağ kullanmayı planlıyordum. Bana yol gösterip yönlendirecek değerli forum üyelerinden yardım bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Km kac acaba 100.000 ustuyse maksimum 0w40 oneririm abicim cunku 30 ince gelebilir..
sen castrol edge 5w40 ı kullan gerisini boşver. motorlarda zırt pırt marka ve viskozite değiştirmek iyi değildir yoksa yağın tipini markasını ilelebet kullanacağız diye kaide yok.