0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba, herkese iyi akşamlar dilerim. Konuyu uzunca süre sayfa sayfa okudum ama aklım çok karıştı , kusura bakmayın dizel motor bakım işlerinde neredeyse bilgim yok gibi,bu yüzden sizlerden fikir almak istiyorum.Yardımcı olursanız minnettar olurum. Arkadaşlar, aracım 2007 model Corolla HB SOL (E 12) D4D mmt şanzıman. 110.000 bakımını yaptıralı 13 Ay oldu. 118000 km'ye geldik. Birkaç uzun yol yolculuğum var ve 1750-2000 km sürecek. İzmir'de yaşıyorum, yazları memlekete Antalya'ya gidiyorum ve bazen kışın (sömestir de Ankara'ya gidiyorum. Yani sıcaklık olarak gittiğim bölgeler kışın oldukça soğuk-yazın oldukça sıcak 120.000 bakımı için tavsiye edeceğiniz yağ ne olmalı. 10w-40 yarı sentetik , 5w-30 , 5w-40 gibi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla,
5w40 bence yeterli bir yağdır, eğer uzun yola gidecekseniz bakımını biraz öne çekmelisiniz. Normal şartlarda 6 ayda bir yağ değiştirmekte fayda var km gelmemiş olsa bile.
Abi bari sen yapma 6 ay çok erken . En azından 1 yıl gidilir tabi km dolmamışsa. Yağ konusunda dediğiniz gibi 5w40 en ideali .
Eğer uzun sürede az km yapılıyorsa 6 ayda değiştirmekte fayda var. Zaten şuanda garantili araçlarda 6 ay/10000 km olayı var.
Abi bu 6 ay olayı sadece toyotanın dizel araçlarında var belki bir kaç istisna daha vardır . Ben 1 yıl kullanmanın bir zararı olacağını düşünmüyorum ama 6 ay da değiştirmenin de bir zararı olmaz . Ben km nin dolmasını bekliyorum . Şahsi fikrim 1 yıla kadar yağın ve filtrenin dayanacağı .
1 yıla kadar filtre ve yağ mutlaka dayanır ama ne derece koruma sağlar bunu bilmiyoruz. Yani her aracın 1 senelik süre içerisindeki aktiflik derecesi aynı olmadığından bunu kestirmek zor olur. Çevremde ayda 5000 km yapanda var, senede 2-3000 km yapamayanda var. Şimdi düz hesap 3600 km desek senede ayda 300 km yapar günde 10 km yapar. Bu şekilde kullanılan bir araçta 1 sene beklemek mantıklı olmaz mesela.
Arkadaşlar çok teşekkür ederim, tavsiyelerinize harfiyen uyacağım. Bakım konusunda da yolculuktan önceye çekebilirim,haklısınız. Bir şey daha sormak istiyorum izninizle ; Neden 5w-40 önerdiniz? Bunu öğrenmek amaçlı soruyorum , sorgulamak için değil , sakın yanlış anlamayın. Tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla,
Abi katılıyorum ama bakımını 2000-3000 km aksatanlar bile araçlarını sorusuz kullanıyor . Ondan ben bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum . O zaman şöyle diyek 1 yılda kullansak bir şey olmaz ama 6 ay da değiştirmekte fayda var .
Ben bir ara sağlık sorunları nedeniyle aracın bakımını 14000 km kadar yaptıramamıştım, 10w40 kullanıyorum aldığımdan beri. Hiçbir sorun olmadı ama doğru mu dersen değil.
Abi geçmiş olsun . Abi bakımı km olarak geciktirmek zaten en yanlışı .Km yapılmıyorsa 1 yıla kadar değişim yapılmasa da bir şey olmaz . Ama dediğiniz gibi 6 ayda yapılmasında mutlaka fayda vardır .
Teşekkürler, eğer araç yerinde yatıyorsada 6 ayda bir değiştirmek gerek. Çünkü yağ devirdaim yapmadığı için içerisinde çökelti oluşabilir ve filtreyi tıkama ihtimali olur. Çok trafikte kalınıyorsa, araç çok fazla kullanılmıyorsa, bakımını öne çekmek gerekir.
Sanal pazardan yeni aldım 75 tl kargo dahil.eylül 2013 imalatı peşin fiyatına 12 taksitte var kredi kartına.
www.yagcarsisi.com adresinde Castrol Edge 5w-40 motor yağı 68 tl bi çok yerde baktım en ucuzu burası.Bu adrese güvenebilir miyiz? Bu adresten alışveriş yapan var mı acaba?