Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1799040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #440 : Kasım 09, 2013, 00:13:26 »
     Arkadaşlar merhaba, herkese iyi akşamlar dilerim. Konuyu uzunca süre sayfa sayfa okudum ama aklım çok karıştı , kusura bakmayın dizel motor bakım işlerinde neredeyse bilgim yok gibi,bu yüzden sizlerden fikir almak istiyorum.Yardımcı olursanız minnettar olurum.

Arkadaşlar, aracım 2007 model Corolla HB SOL (E 12) D4D  mmt şanzıman. 110.000 bakımını yaptıralı 13 Ay oldu. 118000 km'ye geldik. Birkaç uzun yol yolculuğum var ve 1750-2000 km sürecek. İzmir'de yaşıyorum, yazları memlekete Antalya'ya gidiyorum ve bazen kışın (sömestir de Ankara'ya gidiyorum. Yani sıcaklık olarak gittiğim bölgeler kışın oldukça soğuk-yazın oldukça sıcak :)   

120.000 bakımı için tavsiye edeceğiniz yağ ne olmalı. 10w-40 yarı sentetik , 5w-30 , 5w-40 gibi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #440 : Kasım 09, 2013, 00:13:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #441 : Kasım 09, 2013, 00:16:16 »
     Arkadaşlar merhaba, herkese iyi akşamlar dilerim. Konuyu uzunca süre sayfa sayfa okudum ama aklım çok karıştı , kusura bakmayın dizel motor bakım işlerinde neredeyse bilgim yok gibi,bu yüzden sizlerden fikir almak istiyorum.Yardımcı olursanız minnettar olurum.

Arkadaşlar, aracım 2007 model Corolla HB SOL (E 12) D4D  mmt şanzıman. 110.000 bakımını yaptıralı 13 Ay oldu. 118000 km'ye geldik. Birkaç uzun yol yolculuğum var ve 1750-2000 km sürecek. İzmir'de yaşıyorum, yazları memlekete Antalya'ya gidiyorum ve bazen kışın (sömestir de Ankara'ya gidiyorum. Yani sıcaklık olarak gittiğim bölgeler kışın oldukça soğuk-yazın oldukça sıcak :)   

120.000 bakımı için tavsiye edeceğiniz yağ ne olmalı. 10w-40 yarı sentetik , 5w-30 , 5w-40 gibi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,
5w40 bence yeterli bir yağdır, eğer uzun yola gidecekseniz bakımını biraz öne çekmelisiniz. Normal şartlarda 6 ayda bir yağ değiştirmekte fayda var km gelmemiş olsa bile.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #442 : Kasım 09, 2013, 00:24:26 »
5w40 bence yeterli bir yağdır, eğer uzun yola gidecekseniz bakımını biraz öne çekmelisiniz. Normal şartlarda 6 ayda bir yağ değiştirmekte fayda var km gelmemiş olsa bile.

Abi bari sen yapma 6 ay çok erken . En azından 1 yıl gidilir tabi km dolmamışsa. Yağ konusunda dediğiniz gibi 5w40 en ideali .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #443 : Kasım 09, 2013, 00:30:08 »
Abi bari sen yapma 6 ay çok erken . En azından 1 yıl gidilir tabi km dolmamışsa. Yağ konusunda dediğiniz gibi 5w40 en ideali .
Eğer uzun sürede az km yapılıyorsa 6 ayda değiştirmekte fayda var. Zaten şuanda garantili araçlarda 6 ay/10000 km olayı var.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #444 : Kasım 09, 2013, 00:35:41 »
Eğer uzun sürede az km yapılıyorsa 6 ayda değiştirmekte fayda var. Zaten şuanda garantili araçlarda 6 ay/10000 km olayı var.

Abi bu 6 ay olayı sadece toyotanın dizel araçlarında var belki bir kaç istisna daha vardır . Ben 1 yıl kullanmanın bir zararı olacağını düşünmüyorum ama 6 ay da değiştirmenin de bir zararı olmaz . Ben km nin dolmasını bekliyorum . Şahsi fikrim 1 yıla kadar yağın ve filtrenin dayanacağı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #445 : Kasım 09, 2013, 00:39:17 »
Abi bu 6 ay olayı sadece toyotanın dizel araçlarında var belki bir kaç istisna daha vardır . Ben 1 yıl kullanmanın bir zararı olacağını düşünmüyorum ama 6 ay da değiştirmenin de bir zararı olmaz . Ben km nin dolmasını bekliyorum . Şahsi fikrim 1 yıla kadar yağın ve filtrenin dayanacağı .
1 yıla kadar filtre ve yağ mutlaka dayanır ama ne derece koruma sağlar bunu bilmiyoruz. Yani her aracın 1 senelik süre içerisindeki aktiflik derecesi aynı olmadığından bunu kestirmek zor olur. Çevremde ayda 5000 km yapanda var, senede 2-3000 km yapamayanda var. Şimdi düz hesap 3600 km desek senede ayda 300 km yapar günde 10 km yapar. Bu şekilde kullanılan bir araçta 1 sene beklemek mantıklı olmaz mesela.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Model Yılı: '11
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #446 : Kasım 09, 2013, 00:40:44 »
   Arkadaşlar çok teşekkür ederim, tavsiyelerinize harfiyen uyacağım. Bakım konusunda da yolculuktan önceye çekebilirim,haklısınız.

Bir şey daha sormak istiyorum izninizle ; Neden 5w-40 önerdiniz? Bunu öğrenmek amaçlı soruyorum , sorgulamak için değil , sakın yanlış anlamayın.

Tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #447 : Kasım 09, 2013, 00:45:47 »
1 yıla kadar filtre ve yağ mutlaka dayanır ama ne derece koruma sağlar bunu bilmiyoruz. Yani her aracın 1 senelik süre içerisindeki aktiflik derecesi aynı olmadığından bunu kestirmek zor olur. Çevremde ayda 5000 km yapanda var, senede 2-3000 km yapamayanda var. Şimdi düz hesap 3600 km desek senede ayda 300 km yapar günde 10 km yapar. Bu şekilde kullanılan bir araçta 1 sene beklemek mantıklı olmaz mesela.

Abi katılıyorum ama bakımını 2000-3000 km aksatanlar bile araçlarını sorusuz kullanıyor . Ondan ben bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum . O zaman şöyle diyek 1 yılda kullansak bir şey olmaz ama 6 ay da değiştirmekte fayda var  .

Arkadaşlar çok teşekkür ederim, tavsiyelerinize harfiyen uyacağım. Bakım konusunda da yolculuktan önceye çekebilirim,haklısınız.

Bir şey daha sormak istiyorum izninizle ; Neden 5w-40 önerdiniz? Bunu öğrenmek amaçlı soruyorum , sorgulamak için değil , sakın yanlış anlamayın.

Tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Öncelikle rica ederiz .

Neden 5w40 .
İlk nedeni 5w40 ın tam sentetiğide var ve tam sentetik kullanırsanız yarı sentetiğe göre ömrü daha uzundur buda aracınızı daha uzun km ler koruyabilir anlamına gelir .
İkinci neden 10w40 a göre soğuklarda daha iyi koruma yapar
Üçüncü nedeni 10w40 kadar olmasada fiyatı diğer tam sentetik yağlara göre uygun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #448 : Kasım 09, 2013, 00:48:31 »
Abi katılıyorum ama bakımını 2000-3000 km aksatanlar bile araçlarını sorusuz kullanıyor . Ondan ben bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum . O zaman şöyle diyek 1 yılda kullansak bir şey olmaz ama 6 ay da değiştirmekte fayda var  .
Ben bir ara sağlık sorunları nedeniyle aracın bakımını 14000 km kadar yaptıramamıştım, 10w40 kullanıyorum aldığımdan beri. Hiçbir sorun olmadı ama doğru mu dersen değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #449 : Kasım 09, 2013, 00:53:07 »
Ben bir ara sağlık sorunları nedeniyle aracın bakımını 14000 km kadar yaptıramamıştım, 10w40 kullanıyorum aldığımdan beri. Hiçbir sorun olmadı ama doğru mu dersen değil.

Abi geçmiş olsun .

Abi bakımı km olarak geciktirmek zaten en yanlışı .Km yapılmıyorsa 1 yıla kadar değişim yapılmasa da bir şey olmaz . Ama dediğiniz gibi 6 ayda yapılmasında mutlaka fayda vardır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #450 : Kasım 09, 2013, 00:56:47 »
Abi geçmiş olsun .

Abi bakımı km olarak geciktirmek zaten en yanlışı .Km yapılmıyorsa 1 yıla kadar değişim yapılmasa da bir şey olmaz . Ama dediğiniz gibi 6 ayda yapılmasında mutlaka fayda vardır .
Teşekkürler, eğer araç yerinde yatıyorsada 6 ayda bir değiştirmek gerek. Çünkü yağ devirdaim yapmadığı için içerisinde çökelti oluşabilir ve filtreyi tıkama ihtimali olur. Çok trafikte kalınıyorsa, araç çok fazla kullanılmıyorsa, bakımını öne çekmek gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #451 : Kasım 09, 2013, 09:07:23 »
mobil 1 yağlar 18 ay nominal ömüre sahiptir. amerikada öyle zırt pırt yağ değiştirmiyorlar, ama bizim milletimizi soymak için türlü türlü icatlar çıkarıyorlar. 6 ay gibi yağ ömrü olabilir mi? böyle oyunlara gelmeyelim sesimizi çıkaralım uysal koyun olmayalım.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #452 : Kasım 09, 2013, 09:18:45 »
Teşekkürler, eğer araç yerinde yatıyorsada 6 ayda bir değiştirmek gerek. Çünkü yağ devirdaim yapmadığı için içerisinde çökelti oluşabilir ve filtreyi tıkama ihtimali olur. Çok trafikte kalınıyorsa, araç çok fazla kullanılmıyorsa, bakımını öne çekmek gerekir.

Abi ben yinede 6 ayın kısa olduğunu düşünüyorum. Ama dediğim gibi 6 ayda değiştirmenin bir zararı olmaz. Faydası muhakkak vardır ama ne kadar tartışılır. Zaten daha öncede dediğim gibi bu sadece toyotada var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #453 : Kasım 09, 2013, 09:35:33 »
Yorumlar için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #454 : Kasım 09, 2013, 10:08:59 »
6 ay ciddi anlamda kisa bir sure tam sentetik yaglar 15.000 kmlik bir omure sahip ne kadar surede yapilirsa yapilir ama 18 ayi gecmedikten sonra. Bu sene 12.500 kmde degisim yaptim yag 15.000likti castrol 5w40 edge yag durimu cok iyiydi koyu bir renkteydi fakat ozelligi gayet iyi durumdaydi normal sartlarda 2500 kmlik yolu daha vardi fakat toyota kafamiza oyle bir işlemiş ki 10.000 kmyi rahatsiz oldum da degistirdim.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 95 Model 1.6 XEİ
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '95
  • 23 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #455 : Kasım 10, 2013, 12:21:04 »
www.yagcarsisi.com adresinde Castrol Edge 5w-40 motor yağı 68 tl bi çok yerde baktım en ucuzu burası.Bu adrese güvenebilir miyiz? Bu adresten alışveriş yapan var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #456 : Kasım 10, 2013, 12:29:13 »
Sanal pazardan yeni aldım 75 tl kargo dahil.eylül 2013 imalatı peşin fiyatına 12 taksitte var kredi kartına.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 95 Model 1.6 XEİ
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '95
  • 23 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #457 : Kasım 10, 2013, 12:33:11 »
Sanal pazardan yeni aldım 75 tl kargo dahil.eylül 2013 imalatı peşin fiyatına 12 taksitte var kredi kartına.

Sanalpazar adresini önerir misiniz? Güvenilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #458 : Kasım 10, 2013, 12:38:03 »
www.yagcarsisi.com adresinde Castrol Edge 5w-40 motor yağı 68 tl bi çok yerde baktım en ucuzu burası.Bu adrese güvenebilir miyiz? Bu adresten alışveriş yapan var mı acaba?
O siteyi bilmiyorum hiç alışveriş yapmadım fakat diğer sitelerle arasında 10 lira civarı fark görünmesine rağmen bazı sitelerde kargo ücretsiz. Yani bunuda düşününce uygunluk oranı değişir.

http://www.turkoilmarket.com/
http://www.ozenticaret.com.tr/
http://www.madeniyag.net

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #459 : Kasım 10, 2013, 12:38:47 »
Ürün elinize geçince onaylıyorsunuz satıcı öyle parasını alıyor.ürün dün elime geçti 6ay taksitle aldım.daha öncede sanalpazardan alışverişim oldu problem yaşamadım.pc.ye geçince link veririm
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler