Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1798756 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #360 : Eylül 11, 2013, 19:36:22 »
çok teşekkür ederim abicim bilgilendirdiğin için..izninle bir sorum daha olucak Atilla abi, benzin filtresini değiştirmeme gerek varmı ?
gerek yok. ama hava filtresini ve bujilerini servisten alarak değiştir. senin yağ özen ticarette çok ucuz bir üstte linkini verdim.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #360 : Eylül 11, 2013, 19:36:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #361 : Eylül 11, 2013, 19:38:08 »
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #362 : Eylül 12, 2013, 12:31:47 »
Attila abi kullanıcı kitabından şimdi tekrar baktım ve bizim araçlarda yarı sentetik yağ kullanmamızı tavsiye ediyor.bizim castrol 5w-40 ise tam sentetik yağ.. mobil 10w-40 yağ yarı sentetik yağ kullanabilirmiyiz ?
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #363 : Eylül 12, 2013, 12:34:16 »
Ben sattığım 2005 Toyota Corolla 1,4 Terra'da    Mobil ve Castrol 5/40 Harici yağ hiç kullanmadım. Birşey olmuyor merak etme...Ve çok memnundum..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #364 : Eylül 12, 2013, 15:26:36 »
iyice kafam karıştı  :blink: benim aracım 2006 corolla hb. 3ZZ-FE motor.76000 km..ucuza kaçıp motora zarar verecek yağ kullanmak istemiyorum..aracımı alalı 1500 km oldu..içinde eski kullanıcısından kalan bp yağ var..Atilla abimiz 5w-40 castrol yağ kullanmamı tavsiye etti..o yağ tam sentetik yağ,kullanıcı kıtabında yarı sentetik kullanın diyor.. :argh:
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #365 : Eylül 12, 2013, 16:39:07 »
iyice kafam karıştı  :blink: benim aracım 2006 corolla hb. 3ZZ-FE motor.76000 km..ucuza kaçıp motora zarar verecek yağ kullanmak istemiyorum..aracımı alalı 1500 km oldu..içinde eski kullanıcısından kalan bp yağ var..Atilla abimiz 5w-40 castrol yağ kullanmamı tavsiye etti..o yağ tam sentetik yağ,kullanıcı kıtabında yarı sentetik kullanın diyor.. :argh:

Mücahit abi yağlar mineral , yarı sentetik ve tam sentetik diye 3e ayrılır . En iyisi tam sentetiktir sizin aracınızda yarı sentetik kullanmanızın bir zararı olmaz motorunuzu korur ama tam sentetik kullanmanızda da bir sakınca yoktur hatta motorunuz için tam sentetik yağ daha iyidir . Sebebi tam sentetik yağların ömrü yarı sentetik yağlara göre daha uzundur ve yüksek ısılara daha dayanıklıdır . Benimde tavsiyem Atilla abinin dediği gibi tam sentetik 5w40 veya 0w40 yağ kullanmanızdır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #366 : Eylül 12, 2013, 17:16:49 »
Mücahit abi yağlar mineral , yarı sentetik ve tam sentetik diye 3e ayrılır . En iyisi tam sentetiktir sizin aracınızda yarı sentetik kullanmanızın bir zararı olmaz motorunuzu korur ama tam sentetik kullanmanızda da bir sakınca yoktur hatta motorunuz için tam sentetik yağ daha iyidir . Sebebi tam sentetik yağların ömrü yarı sentetik yağlara göre daha uzundur ve yüksek ısılara daha dayanıklıdır . Benimde tavsiyem Atilla abinin dediği gibi tam sentetik 5w40 veya 0w40 yağ kullanmanızdır .

tamam kardeşim..Atilla abi saolsun zaten bilgilendirmişti beni..sende sağol..şimdi yağ ve yağ filtresini almakta.
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 42 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #367 : Eylül 15, 2013, 11:58:28 »
2011 40 bin dizel corollaya  geçen bakımda mobil 1 0w40 koydurdum.10 binde 2,5 litre yağ eksilti.40 bin bakımına az kaldı.Her bakımda servisde  5w30,0w30 en sonda 0w40  olmak üzere farklı  yağ koydurduğumdan bu eksiltme normalmidir?eklemeyi yağcılarda açık yağdan yaptırdığımdan belkide 0w40 kutusunda başka bişi dolduruyorlar.Bu yüzden eksiltmiş olabilir mi?Mobil 1 0w40 new life a devam mı ediyim yoksa mobil 1 0w40 esp,0w30 esp veya başka bir yağa mı geçmeyelim?bBizim motorda esp yok bildiğim kadarıyla...Servise yağ eksiltiyor desem orijinal yağ koydurmamışsınız ondan deyip çıkacak işin içinden.Bide geçen yağı kendim götürdüğümden Erzurum servis  70 lira yağ değişim ücreti aldı, bu normal bir uygulamamı yoksa yağdan geçiremedik  bizde burdan geçirelim diye mi yazmışlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #368 : Eylül 15, 2013, 12:02:11 »
tamam kardeşim..Atilla abi saolsun zaten bilgilendirmişti beni..sende sağol..şimdi yağ ve yağ filtresini almakta.

Sende sağol abi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #369 : Eylül 16, 2013, 09:36:12 »
2011 40 bin dizel corollaya  geçen bakımda mobil 1 0w40 koydurdum.10 binde 2,5 litre yağ eksilti.40 bin bakımına az kaldı.Her bakımda servisde  5w30,0w30 en sonda 0w40  olmak üzere farklı  yağ koydurduğumdan bu eksiltme normalmidir?eklemeyi yağcılarda açık yağdan yaptırdığımdan belkide 0w40 kutusunda başka bişi dolduruyorlar.Bu yüzden eksiltmiş olabilir mi?Mobil 1 0w40 new life a devam mı ediyim yoksa mobil 1 0w40 esp,0w30 esp veya başka bir yağa mı geçmeyelim?bBizim motorda esp yok bildiğim kadarıyla...Servise yağ eksiltiyor desem orijinal yağ koydurmamışsınız ondan deyip çıkacak işin içinden.Bide geçen yağı kendim götürdüğümden Erzurum servis  70 lira yağ değişim ücreti aldı, bu normal bir uygulamamı yoksa yağdan geçiremedik  bizde burdan geçirelim diye mi yazmışlar?

Tayfun bey üzülerek söylüyorum ki maalesef aracınız motorunun bu kadar yağ eksiltmesi normal değil. Forumda bir çok defa konuşuldu, Toyotanın 1ND-TV (1.4 D4D) motorunun belirli bir serisinde yağ eksiltme mevcut ve buna istinaden serviste piston segman değişimi yapılıyor.  En kısa zamanda aracınızı servise götürmenizi öneririm. Servisin yağ değiştirmeden para alma konusuna gelecek olursak, eğer servise bakım için gittiyseniz ve yağınızı kendiniz götürmüşseniz servis normal bakım ücreti hariç herhangi bir ücret talep etmemeli. Fakat siz sadece yağ değişimi için gitmişseniz bir ücret talep edebilir.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 42 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #370 : Eylül 17, 2013, 15:48:25 »
Tayfun bey üzülerek söylüyorum ki maalesef aracınız motorunun bu kadar yağ eksiltmesi normal değil. Forumda bir çok defa konuşuldu, Toyotanın 1ND-TV (1.4 D4D) motorunun belirli bir serisinde yağ eksiltme mevcut ve buna istinaden serviste piston segman değişimi yapılıyor.  En kısa zamanda aracınızı servise götürmenizi öneririm. Servisin yağ değiştirmeden para alma konusuna gelecek olursak, eğer servise bakım için gittiyseniz ve yağınızı kendiniz götürmüşseniz servis normal bakım ücreti hariç herhangi bir ücret talep etmemeli. Fakat siz sadece yağ değişimi için gitmişseniz bir ücret talep edebilir.
Servis bizim kullandığımız yağı koymamışsınız deyip çıkacak işin içinden anlaşılan, bu bakımda 10w40 koysunlar gene eksiltirse garantiden zorlamak lazım.Araçlarda hata olduğunu bende duymuştum Toyota sorunsuz diye aldık,yalan çıktı.Motor uzun ömürlü olsun diye 0w40 alıp gidiyordum ,meğer d4d ölü doğmuş zaten.
TOYOTA 1.4 D4-D MOTOR YAĞ EKSİLTME YAĞ YAKMA SORUNU TEKNİK SERVİS BÜLTENİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #371 : Eylül 18, 2013, 10:02:30 »
Servis bizim kullandığımız yağı koymamışsınız deyip çıkacak işin içinden anlaşılan, bu bakımda 10w40 koysunlar gene eksiltirse garantiden zorlamak lazım.Araçlarda hata olduğunu bende duymuştum Toyota sorunsuz diye aldık,yalan çıktı.Motor uzun ömürlü olsun diye 0w40 alıp gidiyordum ,meğer d4d ölü doğmuş zaten.
TOYOTA 1.4 D4-D MOTOR YAĞ EKSİLTME YAĞ YAKMA SORUNU TEKNİK SERVİS BÜLTENİ

Öyle birşey diyebileceklerini sanmıyorum siz gidin konuşun servisle. Sonuçta ortada bir sıkıntı var. Bu işin yağ ile filan alakası yok. Gerekirse elinizde teknik bültenle gidin.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #372 : Eylül 19, 2013, 18:59:19 »
aklıma takıldı , aracımın bakımını yapacağım, özen ticaretten yagı alacam kargo ucreti ile 95 lira diyo, ayrıca sitede gözüme motosilk takıldı aracım profil resmindeki 2010 corolla , acaba motosilk katsammı ben aracımı uzun süre binmeyi düşünüyorum, 70.000 bakımını yaptıracağım ustama, yag , yag filtresi ve hava filtresini değiştirecem, araç lpg li rölantide iken devir 500-600arasına düşüyor motor sıcakken ve tıkır tıkır diye ses geliyo , acama boğaz kelebeğinte temizslik mi gerektiriyor ?
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #373 : Eylül 19, 2013, 22:05:52 »
aklıma takıldı , aracımın bakımını yapacağım, özen ticaretten yagı alacam kargo ucreti ile 95 lira diyo, ayrıca sitede gözüme motosilk takıldı aracım profil resmindeki 2010 corolla , acaba motosilk katsammı ben aracımı uzun süre binmeyi düşünüyorum, 70.000 bakımını yaptıracağım ustama, yag , yag filtresi ve hava filtresini değiştirecem, araç lpg li rölantide iken devir 500-600arasına düşüyor motor sıcakken ve tıkır tıkır diye ses geliyo , acama boğaz kelebeğinte temizslik mi gerektiriyor ?
kesinlikle katkı koyma, 600 devir normal kaliteli ve uygun viskozite yağ kullan, castrol edge 5w40 full sentetik uygun olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #374 : Eylül 19, 2013, 23:21:05 »
bu arada atilla bey bir kaç gün önce bana alternatif mobi1 0-40 new life de önermiştiniz en ucuz bi sitede bulmuştum  castrole de baktım  mobil 1 95 liraya gelşirken castrol 5-40 edge  69 liraya ucretsiz kargolu geliyor yağ alacak arkadaşların dikkatine

castrol edge 5w40

http://www.madeniyag.net/Castrol-Edge-FST-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt,PR-25.html
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #375 : Eylül 20, 2013, 11:37:56 »
bu arada atilla bey bir kaç gün önce bana alternatif mobi1 0-40 new life de önermiştiniz en ucuz bir sitede bulmuştum  castrole de baktım  mobil 1 95 liraya gelşirken castrol 5-40 edge  69 liraya ucretsiz kargolu geliyor yağ alacak arkadaşların dikkatine

castrol edge 5w40

http://www.madeniyag.net/Castrol-Edge-FST-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt,PR-25.html
bende zaten daha hesaplı diye castrolü söyledim mobil biraz daha pahalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #376 : Eylül 22, 2013, 13:18:17 »
Aracım 1000 km'de önceleri 1 litre eksiltiyordu, sonraları 1,5 oldu ya da bana öyle gelmeye başladı çok da ölçmüyordum km'yi işin aslı. Katkı matkı her şey denedim fayda yok yağ uçuyor. Bir ara 10W60 denedim, evet eksiltme azaldı fakat bitmedi.O da tahmini 2000-3000 km'de 1 litre gibi eksiltiyordu sanki. 6 ayda filan alt çizgiyi gördüm.Sonra tekrar 10W40 koydum
 o da ne? Yağ resmen uçtu 2 ayda. Çevremdeki herkes sat kurtul filan demeye başladı, bir de son çare 20W50 mineral yağ deneyeyim dedim.Tabii biraz korkarak. Atilla Hocam'a da danıştım, o da onay verdi.Velhasıl kelam; 4000 km'dir 20w50 kullanıyorum hala değişmedim.1600 Km'lik yolda eksileni tamamladım.Kars'tan İstanbul'a getirdi bizi düldül. Artık buralar zaten sıcak, 20w50 gittiği yere kadar gitsin.5000 km'de bir değiştirtirim olur biter.Bunları 20w50 deneyimi arayanlar okuyabilsin diye yazdım.(araç:toyota 2001 terra 1.4 LPG'li)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #377 : Eylül 22, 2013, 18:38:26 »
Aracım 1000 km'de önceleri 1 litre eksiltiyordu, sonraları 1,5 oldu ya da bana öyle gelmeye başladı çok da ölçmüyordum km'yi işin aslı. Katkı matkı her şey denedim fayda yok yağ uçuyor. Bir ara 10W60 denedim, evet eksiltme azaldı fakat bitmedi.O da tahmini 2000-3000 km'de 1 litre gibi eksiltiyordu sanki. 6 ayda filan alt çizgiyi gördüm.Sonra tekrar 10W40 koydum
 o da ne? Yağ resmen uçtu 2 ayda. Çevremdeki herkes sat kurtul filan demeye başladı, bir de son çare 20W50 mineral yağ deneyeyim dedim.Tabii biraz korkarak. Atilla Hocam'a da danıştım, o da onay verdi.Velhasıl kelam; 4000 km'dir 20w50 kullanıyorum hala değişmedim.1600 Km'lik yolda eksileni tamamladım.Kars'tan İstanbul'a getirdi bizi düldül. Artık buralar zaten sıcak, 20w50 gittiği yere kadar gitsin.5000 km'de bir değiştirtirim olur biter.Bunları 20w50 deneyimi arayanlar okuyabilsin diye yazdım.(araç:toyota 2001 terra 1.4 LPG'li)

Atila amca ne kadar onaylamasada 10w40 castrol magnetech yarı sentetik üzerine nnt bor power koyduğumuzda 9000 kmye kadar en ufak bir eksiltme olmadı geçen sene castrol edge 5w40 tam sentetik kullandım bor power koymadım 8000-8500 civarı eksiltmeye başladı şu anda yağ değişim zamanı geldi hatta geçti iki çizginin ortasında bu değişimde yine castrol edge yağından devam edicem nnt bor power koymayı düşünüyorum
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #378 : Eylül 23, 2013, 10:19:04 »
Arkadaşlar merhaba,  inşallah bayramda uzun yol var, tahmini 1000km civarı gezeceğiz.  Benim aracın bakımını 5000 km önce yaptırdım..
Bütün filtreler  servisten orjinal alındı, 5/40 Castrol Edge yağ koyuldu,ustama bütün işleri hallettirdik. Aracım şu an 86000 km'de..
2009 Auris D4D düz vites.. Malum yaz bitti, yazlığa gittik geldik,yollar biraz tozlu ve toprak.. Ustam sıvı greslenecek yerlere  bakarız dedi,lastikleri söktürüp
frenlere de balata sprey vs,bir bakalım dedi.. Esas sorum  sadece yağ ve yağ filtresini alıp seyahat öncesi değiştireyim mi??
Ben aracımı 79000 km'de satın aldım..Şu an araç 86000 km 'de ve yağı  5/40 devam edeyim mi.. Yoksa kış bakımı gibi olursa  5/30 veya 0/40 yağ koysam nasıl olur ??  ( Castrol veya Mobil kullanırım ) ..    Aracım  2009 model  DPF yok..
Saygılar, herkese hayırlı haftalar...
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #379 : Eylül 23, 2013, 12:03:29 »
5w40 edgeden memnunsaniz devam edin derim. Ayrica 10.000 kmdir bakim onceden degistirmek sorun olmaz temizlik olur. 1000 km yaptiginizda 9600 olacak geldiginizde degistirin derim bence .
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)