0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atiyorum. Bir ayagim Kars ta bir ayagim Urfa da bazi bazi da Antalya ve toroslara gidiyorum. O zaman nasil yapcaz. Birde arada bir yağ numaralarinin derece karsiligini yazip hatirlatirsaniz daha iyi olmazmi. Malum konu 130 sayfa. 0w-40. Kaç dereceleri ifade eder.
Sonuçlarını merak ile bekliyorum bakalim,
Abi neden 8 LT yağ?
0W-40 -30.C ile +45.C arasında hizmet eder demektir.
teşekkürler tekin bey, daha geniş yazarsanız daha çok faydalı olur
Motor 1.8 oldugundan daha fazla yag alıyor.
Viskozite (doğru orantılı) yoğunluk. -İnce yağ ekonomi için olumludur, fakat performanslı kullanımda ve yüksek km.de motoru iyi koruyamayabilir.-Soğukta yaşıyorsanız 0w ile başlayan yağ ilk yağlama için faydalıdır.-Yağ eksiltmediği sürece ve sakin kullanımlar için ince yağ kullanılabilir. -Yağ eksilttiği zaman bir üst kalınlığa çıkılması gerekir. (motor yağ yakıyorsa)-Rektefiyeye, kaçınılmaz sonu uzatmak için son çare 10w-60 kullanılır.-Dizel motorlarda DPF uyumlu yağ kullanılsın. (Mobil 1 ESP serisi gibi)-Tam sentetik daha iyi koruma sağlamaktadır.Gelin uzlaşalım, herkes rahat etsin. Var mı düzeltmek, eklemek istediğiniz.
ben bir kullanıcı olarak üreticinin bana tavsiyesini dikkate almak zorundayım, ama üretici benim Antalyada - Adanada - Karsta - Erzurumda yaşadığımı ve buraların tamamen birbirinden farklı ortamlar olduğunu hesaplamaz ki. yani ben yağımı alacağım zaman tek bir kritere göre yağ almam yanlış olacaktır, +50 derecede yaşarken nasıl 0w-20 yağ kullanırım veya -30 da iken nasıl olurda 10w-40 kullanırım üretici tavsiyesi + bulunduğum yer olarak tercih etmem daha mantıklı, Ufuk beyin de belirttiği gibi daha bir çok parametre var içindeki maddeler , köpürme oranı vs vs vs ama benim ilk baz alacağım nokta üretici tavsiyesi ve bulunduğum yer.
Bu grafikte de sıcaklık aralığı belirtilmemiş mi? Ayrıca en üste yazıp tercih yazmışlar 0w20 ye. Bunun bence özel bir sebebi vardır
Ayrıca SAĞ TARAF limitsiz
Aynen,Çünkü yaz/kış sogutma sıvısı sayesinde motor iç sıcaklıgı sabit.
Toyota kendi yağını kendi mi üretiyor, yoksa bir tedarikçisi var mı ?Bugün serviste baktım " made in Belçika" yazıyordu Toyota marka yağların üstünde.
Sıcaklık aralıkları altta verilmiş.Bizde her konuda olduğu gibi kullanıcı kitapçıklarının hazırlanışlarında da kopyala yapıştır sistemi uygulandığı için, o viskozitenin Tercih edildiği kitapçıkla aynı şekilde tercüme ve basımı yapılmış.Tercih kısmı artık bizim ülkemiz ile ilgili değil.Çünkü Toyota Yetkili Servisleri Tercihlerini 5W-30'a güncelledi.Mesaj Birleştirildi: Mart 31, 2016, 22:25:40Sağ taraf limitsiz olsaydı tek sıcak viskozite uygulanmazmıydı, o zaman aralarında ne fark kalıyor?