0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Okumaktan yorulduğum konulardan birisi oldu .Ama şu ana kadar anlayamadığım bir konu hala var. Bu bahsi geçen AxB rakamları arasında gerçekten dağlar kadar fark oluyor mu?Ya da; burada marka tartışılmadığı için soruyorum.A markasının, bir ince yağı ile B markasının bir kalın yağı motor için aynı sonucu üretebilir mi? Eğer böyle ise markadan bağımsız tartışmak da anlamsız olmuyor mu?
Simdi ince kisim tamam da. Kalin kisim biraz daha karisik. Kalin viskozitenin diş hava ile baglantisi nasil olur. Sicak motor hava 3 derece olsa ne 50 derece olsa ne motorun içi zaten 700-800 derece degilmi. Şimdide bu taklidi aklima. Bu mantikla ince yağ almak daha iyi
.. içten yanmalı motor kalırsa..
Düzeltme: Devirli kullanma varsa 0W-20 olmaz
Arkadaşlar selamLPG ve römork bilemem ama 6000-6500 bandını çok,çok sık gören aracımda 0-20 de eksiltme hiçmi,hiç yok.not:Sadece bilgi amaçlı yazıyorum tartışma için değil.Selamlar,sevgiler hepinize.Ayrıca gerçekten değerli bilgilerde ediniyoruz emek veren herkese sonsuz teşekkürler.
Peki bu 0w 40 hanngi kilometredi araçlara uygun.Lpg li Benzinli...
İçten yanmalı motorlar bir kaç yüzyıl daha varolacak. En azından gelecek yüzyıl.Mesaj Birleştirildi: Mart 31, 2016, 13:35:02Muratcım, yıllık yaptığım uzun yol seferi az sayılmaz, Türkiyenin doğasını biliyorsun, uzun yokuşları yüksek devir çevirmeden nasıl 110km/h ile gideceğiz.? O yüzden söylediğin doğru. Römork konusuna girmiyorum bile.Şehir içinde sadece dur kalk yaparak o aracın ömrünü harcıyorsak bak o zaman 0W-20 önerebilirim ama yılda 1 bile uzun yol yapmamalısın, bu kadar kesin.
Tekin abi, bildiğim kadarıyla Tam sentetik yağlarda kopma olayı olmuyor. Çevre sıcaklığı olayı sadece ilk değer için geçerli, kışın soğuk yerlerde oda zaten ilk start zamanındaki yağlamadan sonra önemini yitiriyor. Arabada gördüğüm en yüksek devir 4500 herhalde abi, onuda LPG taktırdıktan sonra görmeye başladım benzindeyken çok basmıyordum API ILSAC vb sertifikaları olan yüksek VI sı olan tüm yağlar kullanılabilir, ama yakıt ekonomisi ve yeni motor teknolojileri olunca üretici firma ne tavsiye ettiyse onu kullanırdım LPG li bile olsa
O/20 koydun mu sen. Ben galuba bu yıl 6 7 bin km yi geçemeyeceğim haliyle eksiliyor mu artıyor mu pek bilemem gibi ama sen kullanınca bak bakalım sende eksiltme durumu olacak mı?
Kullanım şartlarına bağlı olarak iyi durumdaki, her menzildeki motora uygundur.LPG'li araçlara ?? 5W-40 ile başlamakta fayda vardır.
Sonuçlarını merak ile bekliyorum bakalim,[attach=1]
Daha koymadım Talat, ama nasipse bu haftalarda bakıma gitmem lazım.Yahu sen en azından ölçebiliyorsun ben yağ çubuğundan hiç bir şey anlayamıyorum ki seviyesi nerede. Sokuyorum çıkarıyorum her yer yağ bulaşığı
Şanziman yağı da mı değişecek. Satma durumun vardı galuba abi arabayı netice çıkmadı mi
Tekin abi, bildiğim kadarıyla Tam sentetik yağlarda kopma olayı olmuyor. Maddenin yapı taşları moleküllerdir biliyorsun, dolayısiyle her yapının bir dayanım sınırı vardır. Sentetik demek, doğadakine özdeş insan yapımı demektir.Çevre sıcaklığı olayı sadece ilk değer için geçerli, kışın soğuk yerlerde oda zaten ilk start zamanındaki yağlamadan sonra önemini yitiriyor. Dış ortam sıcaklığı, yağa soğukta hangi, sıcakta hangi viskoziteye dönüşmesi gerektiğini bildiriyor dolayısiyle bu bir bütündür. Yani dış ortam sıcaklığı dört mevsim, gece gündüz 24.C'de sabit olsaydı, motor yağları sadece tek viskoziteli, örnek 20 numara olarak fazlasıyla yeterli gelirdi.
Lpg için önemli olan ilk rakam mı son rakam mı ?