Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1798723 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #140 : Mart 17, 2013, 14:03:37 »
Ercüment Bey tam sentetiği bana düşündürmeye başladınız onun bir araştırmasına gireceğim bakalım.Osman Bey filtrelerin h epsini orjinal kendi alacak o da fiyatın içinde özellikle sordum orjinal toyota filtreleri olacak değil mi dedim tabi dedi.

Filtrenizi yağınızı hava filtrenizi kendiniz alıp gidin ustaya sadece takmak ve işçilik parası almak kalsın bence her usta orjinal parça kullanmıyor.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Mart 17, 2013, 14:03:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Mart 17, 2013, 14:28:51 »
Ercüment Bey tam sentetiği bana düşündürmeye başladınız onun bir araştırmasına gireceğim bakalım.Osman Bey filtrelerin h epsini orjinal kendi alacak o da fiyatın içinde özellikle sordum orjinal toyota filtreleri olacak değil mi dedim tabi dedi.

90 liraya fiyatı vermesi biraz kafamı kurcaladı. Hangi marka yağ koyacak acaba. Aracınız kaç litre yağ alıyor bilmiyorum. Ama standart 4 litre aldığını varsayarsak ki internette fiyatlar 55-60 lira. Piyasada 10-15 lira daha fazladır. Orjinal filtre ve işçiliği de eklersek 90 liranın üzerinde olması gerekir diye düşünüyorum. Benim hesabım yanlış olabilir de tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #142 : Mart 17, 2013, 14:32:34 »
90 liraya fiyatı vermesi biraz kafamı kurcaladı. Hangi marka yağ koyacak acaba. Aracınız kaç litre yağ alıyor bilmiyorum. Ama standart 4 litre aldığını varsayarsak ki internette fiyatlar 55-60 lira. Piyasada 10-15 lira daha fazladır. Orjinal filtre ve işçiliği de eklersek 90 liranın üzerinde olması gerekir diye düşünüyorum. Benim hesabım yanlış olabilir de tabi.

castrol edge 5w40 alırsa 80 lira civarında 25 lira filtre olsa + olarak hava filtresi var oda serviste biraz tuzlu ama daha verimli yaklaşık zaten parça fiyatı 140-150yi buluyor işçilik 50-60 alsa 200-210 lira eder...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Mart 17, 2013, 17:53:04 »
Filtrenizi yağınızı hava filtrenizi kendiniz alıp gidin ustaya sadece takmak ve işçilik parası almak kalsın bence her usta orjinal parça kullanmıyor.
  Ercüment doğru söylüyorsun, orj filtreleri yalnız servisler satıyor, piyasada kaliteli filtreler var ama her yerde bulunmuyor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #144 : Mart 17, 2013, 20:10:11 »
  Ercüment doğru söylüyorsun, orj filtreleri yalnız servisler satıyor, piyasada kaliteli filtreler var ama her yerde bulunmuyor.

Kesinlikle Atilla amca ustadan biraz şanslıyız biz kaliteli ürünler kullanıyor ama ben yinede güvenemiyorum babamda uğraşmıyor bırakıyor aracı sadece yağı alıp gidiyoruz geri kalan herşey ustada bu sene değişim olursa şayet ben götüreceğim direk servisten yağ filtresi en önemli parçayı sanayiye bırakmak hoş olmuyor malesef içimde hala şüpheler yok değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Mart 17, 2013, 21:51:33 »
Atilla Bey Bosh marka filtreler için ne düşünüyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #146 : Mart 17, 2013, 23:12:27 »
Atilla Bey Bosh marka filtreler için ne düşünüyorsunuz?
bosch un kalitesi tartışılmaz. benim rav4 için otostart tan Bosch yağ ve hava filtreleri aldım ama hala takmadım. orj. alma imkanım olmazsa onları takarım herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Mart 18, 2013, 14:26:34 »
Bosch markasının kendi üretmediği ürünlerde etikete para veriyorsunuz, Örnek olarak Bosch filtrelerini (Hengst ve Mann), balatalarını (Remsa) fason olarak ürettiriyor, fiyatları da yaklaşık %10-%25 arası daha fazladır.

Bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #148 : Mart 18, 2013, 14:46:02 »
Bosch markasının kendi üretmediği ürünlerde etikete para veriyorsunuz, Örnek olarak Bosch filtrelerini (Hengst ve Mann), balatalarını (Remsa) fason olarak ürettiriyor, fiyatları da yaklaşık %10-%25 arası daha fazladır.

Bilginize.
Ufukcuğum Remsa balata kullanma şansım olmadı ama Hengst ve Mann filtreleri Bmw2002 de kullanıyorum gayet kaliteli , Alman arabalarının OEM ürünleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #149 : Mart 18, 2013, 15:13:02 »
Ufukcuğum Remsa balata kullanma şansım olmadı ama Hengst ve Mann filtreleri Bmw2002 de kullanıyorum gayet kaliteli , Alman arabalarının OEM ürünleri.

Evet Atilla bey gerçekten avrupa araçlarında 1. sınıf Aftermarket ürünleridir, ama japona gelince ezip geçecek ürünler var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #150 : Mart 18, 2013, 15:16:08 »
Evet Atilla bey gerçekten avrupa araçlarında 1. sınıf Aftermarket ürünleridir, ama japona gelince ezip geçecek ürünler var :)

Ufuk abi bu sene ön sol teker bilyasının boşluğunu aldırırken usta balataları değiştirmiş babam sorduğunda alman markası çok iyi demiş frenlerden çok memnunuz gayet güzel tutuyor ama çok fazla toz atıyor çok fazla kirleniyor muhtemelen bosch dedik ve asbestsiz bunun bir çözümü var mı astbestli balat almak gibi daha doğrusu satılıyor mu yada yine astbestsiz olup daha az toz atan var mıdır ? Yağmurdan sonra jant kapağı rezil oluyor resmen temizlemekten bıktım açıkçası...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #151 : Mart 18, 2013, 15:21:20 »
Ufuk abi bu sene ön sol teker bilyasının boşluğunu aldırırken usta balataları değiştirmiş babam sorduğunda alman markası çok iyi demiş frenlerden çok memnunuz gayet güzel tutuyor ama çok fazla toz atıyor çok fazla kirleniyor muhtemelen bosch dedik ve asbestsiz bunun bir çözümü var mı astbestli balat almak gibi daha doğrusu satılıyor mu yada yine astbestsiz olup daha az toz atan var mıdır ? Yağmurdan sonra jant kapağı rezil oluyor resmen temizlemekten bıktım açıkçası...

Enes şikayetinde haklısın avrupa üretimi balataların bir numaralı sorunu bu toz olayı, seramik pigmentli ürünlere göz atman lazım, asbestli balata üretimi var ancak ülkemize gelmiyor (birçok araç için diyeyim, Land Cruiser'lar bunun dışında), NİBK markamız senin işini görür muhtemelen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #152 : Mart 18, 2013, 15:42:52 »
Enes şikayetinde haklısın avrupa üretimi balataların bir numaralı sorunu bu toz olayı, seramik pigmentli ürünlere göz atman lazım, asbestli balata üretimi var ancak ülkemize gelmiyor (birçok araç için diyeyim, Land Cruiser'lar bunun dışında), NİBK markamız senin işini görür muhtemelen.

Bakalım abicim işte Nisandan sonra senden muhtemelen arka kampana balatası isteyeceğim saçma bir cıyırtı var sanki birde el freni eski performansında değil. Seramik pigmentli balata iyi olur açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Mart 18, 2013, 21:09:33 »
bugün  5 50 yağını doldurduk, hayırlısı bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #154 : Mart 18, 2013, 21:17:11 »
bugün  5 50 yağını doldurduk, hayırlısı bakalım
motorunun sesi bile değişmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #155 : Mart 18, 2013, 23:31:37 »
castrol edge 5w40 alırsa 80 lira civarında 25 lira filtre olsa + olarak hava filtresi var oda serviste biraz tuzlu ama daha verimli yaklaşık zaten parça fiyatı 140-150yi buluyor işçilik 50-60 alsa 200-210 lira eder...
Ercüment bey geçen sene ilk yağ değişimimi serviste yaptırdım 190 lira ödedim ki servis pahalıdır dışarda 200 hayatta olmaz usta herşeyiyle 90 liraya halledem dedi
2019 Toyota Corolla Passion

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #156 : Mart 18, 2013, 23:40:20 »
Ercüment bey geçen sene ilk yağ değişimimi serviste yaptırdım 190 lira ödedim ki servis pahalıdır dışarda 200 hayatta olmaz usta herşeyiyle 90 liraya halledem dedi

Hesabım yanlış olabilir hava filtresinin fiyatını bilmediğim için yüksek bir fiyat söyledim ona bilmiyorum çünkü serviste satılan filtreyi senelerdir açık hava filtresi kullanıyorum filtre masrafım yok. Dediğim gibi bütün parçalarınızı alın gidin öyle yapın derim bazı ustalar yağı sanayi dolum yağlardan koyuyor motorunuz için sıkıntılı bir durum bence bu he ustanız öyle değildir o kadarını malesef bilmiyorum ama ihtimali söyledim karar size ait.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #157 : Mart 19, 2013, 21:39:53 »

90 TL'ye her şeyin ikinci kalitesiyle halleder.
5w40 tam sentetik yağ 90 TL'den aşağı değildir zaten.
Bence o ustadan uzak durun ya da malzemeleri alıp gidin, ustaya sadece işçilik ödeyin.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #158 : Mart 19, 2013, 21:41:35 »
90 TL'ye her şeyin ikinci kalitesiyle halleder.
5w40 tam sentetik yağ 90 TL'den aşağı değildir zaten.
Bence o ustadan uzak durun ya da malzemeleri alıp gidin, ustaya sadece işçilik ödeyin.

5w40 1ay önce sorduğumda 80 liraydı castrol. Artmış olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #159 : Mart 19, 2013, 21:46:49 »
5w40 1ay önce sorduğumda 80 liraydı castrol. Artmış olabilir.

Ortalama söyledim Ercüment. Geçen Real'de baktım 123 TL yazıyordu.
Piyasa çok değişken. Bir de 4 litre yetmiyor zaten. Bir de 1 litrelik almak lazım yanında.
O da 20-25 falandır.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!