0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ercüment Bey tam sentetiği bana düşündürmeye başladınız onun bir araştırmasına gireceğim bakalım.Osman Bey filtrelerin h epsini orjinal kendi alacak o da fiyatın içinde özellikle sordum orjinal toyota filtreleri olacak değil mi dedim tabi dedi.
90 liraya fiyatı vermesi biraz kafamı kurcaladı. Hangi marka yağ koyacak acaba. Aracınız kaç litre yağ alıyor bilmiyorum. Ama standart 4 litre aldığını varsayarsak ki internette fiyatlar 55-60 lira. Piyasada 10-15 lira daha fazladır. Orjinal filtre ve işçiliği de eklersek 90 liranın üzerinde olması gerekir diye düşünüyorum. Benim hesabım yanlış olabilir de tabi.
Filtrenizi yağınızı hava filtrenizi kendiniz alıp gidin ustaya sadece takmak ve işçilik parası almak kalsın bence her usta orjinal parça kullanmıyor.
Ercüment doğru söylüyorsun, orj filtreleri yalnız servisler satıyor, piyasada kaliteli filtreler var ama her yerde bulunmuyor.
Atilla Bey Bosh marka filtreler için ne düşünüyorsunuz?
Bosch markasının kendi üretmediği ürünlerde etikete para veriyorsunuz, Örnek olarak Bosch filtrelerini (Hengst ve Mann), balatalarını (Remsa) fason olarak ürettiriyor, fiyatları da yaklaşık %10-%25 arası daha fazladır.Bilginize.
Ufukcuğum Remsa balata kullanma şansım olmadı ama Hengst ve Mann filtreleri Bmw2002 de kullanıyorum gayet kaliteli , Alman arabalarının OEM ürünleri.
Evet Atilla bey gerçekten avrupa araçlarında 1. sınıf Aftermarket ürünleridir, ama japona gelince ezip geçecek ürünler var
Ufuk abi bu sene ön sol teker bilyasının boşluğunu aldırırken usta balataları değiştirmiş babam sorduğunda alman markası çok iyi demiş frenlerden çok memnunuz gayet güzel tutuyor ama çok fazla toz atıyor çok fazla kirleniyor muhtemelen bosch dedik ve asbestsiz bunun bir çözümü var mı astbestli balat almak gibi daha doğrusu satılıyor mu yada yine astbestsiz olup daha az toz atan var mıdır ? Yağmurdan sonra jant kapağı rezil oluyor resmen temizlemekten bıktım açıkçası...
Enes şikayetinde haklısın avrupa üretimi balataların bir numaralı sorunu bu toz olayı, seramik pigmentli ürünlere göz atman lazım, asbestli balata üretimi var ancak ülkemize gelmiyor (birçok araç için diyeyim, Land Cruiser'lar bunun dışında), NİBK markamız senin işini görür muhtemelen.
bugün 5 50 yağını doldurduk, hayırlısı bakalım
castrol edge 5w40 alırsa 80 lira civarında 25 lira filtre olsa + olarak hava filtresi var oda serviste biraz tuzlu ama daha verimli yaklaşık zaten parça fiyatı 140-150yi buluyor işçilik 50-60 alsa 200-210 lira eder...
Ercüment bey geçen sene ilk yağ değişimimi serviste yaptırdım 190 lira ödedim ki servis pahalıdır dışarda 200 hayatta olmaz usta herşeyiyle 90 liraya halledem dedi
90 TL'ye her şeyin ikinci kalitesiyle halleder.5w40 tam sentetik yağ 90 TL'den aşağı değildir zaten.Bence o ustadan uzak durun ya da malzemeleri alıp gidin, ustaya sadece işçilik ödeyin.
5w40 1ay önce sorduğumda 80 liraydı castrol. Artmış olabilir.