0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Onceki bakimda (40.000km) Tam sentetik Mobil 1 0w-40 kullanmistim. Son bakimda (53.000) fiyati ucuz ve birazda SIKISIK oldugum icin yari sentetik 10w-40 yag koydurdum ve yakitim tuketimim yaklasik 1-1.5Lt/100km artigini gordum sizce bu durum normal mi? edit: Arac 2010 Corolla 2000cc Yag filtresi degisti, polen filtresi degisti, Hava filtresi temizlendi,
Kadir kardeş yağ o kadar farketmex olsa olsa 200-250 gram farkeder. hava filtresini temizlerken teknisyen yamağı havayı ters yönden vermiştir böylecede gözenekler açılacağına dahada daralmıştır.
herkese iyi akşamlar... değerli arkadaşlar aracım corolla 2011 benzinli servis şu ana kadar 10 40 yağ koydu ve yaklaşık 20000 km deyim ben bunda sonra mobilin kalitesinden dolayı mobile geçip 0 40 yağ koymak istiyorum acaba yağ eksltme veya başka bir sorunla karşılaşırmıyım.Bu arada aracı henüz 20000 bakıma sokmadım servis dışardan yağ kabul etmediği için mecburen tekrar 10 40 yağ konulacak gibi ama ben araç garantiden çıkmaması için bakımı bu ay yapıp kışa doğruda mobil 0 40 koydururum diyorum sizce doğru düşünüyormuyum acaba .Değerli yorumlarınz için şimdiden teşekkür ederim.
fikri olan varmı acaba
Yetkili servislerin dışarıdan yağı temin edemezsiniz gibi bir hukuki yaptırımı olamaz servisiniz ile görüşün ve yağı kendiniz temin edeceğinizi belirtin, karşı gelmeleri halinde Toyota Müşteri hizmetleri ile görüşün.
Ufuk doğru söylüyor böle bir zorlama olması saçmalık
aracımı haftasonu 10 000 bakımına götüreceğim ve internet üzerinden mobil 1 esp 5-30 yağ siparişi vermiştim gönderilen yağ üretim tarihi 06.10.2011 yağların raf ömrü 2 yıl diye biliyorum ve aracım da 1 yıl kullanmayı düşünüyorum (yılda 9 000 - 10 000 km yapıyorum) yani bir sonraki yağ değişimim 15.03.2014 olacak bu tarihli yağı kullanmam sorun olur mu? iade edip yeni tarihli yağ mı almalımıyım?
Arkadaşlar benimde bir sorum olacak 2012 mayıs ayında daha 6000 deyken aracımı orjinal toyota servisine götürüp yağını değiştirmiştim.Şuan aracım 12.000 de aracı çok fazla da kullanmıyorum ama sizce yağını değiştirmeli miyim ve motor yağı olarak da castrol magnatec düşünüyorum.Fikirleriniz neler ?
Atilla amca cevaplamadan bir kac soru sorayim oyle cevaplasin. 6.000kmde koydurdugunuz yagin markasi ve degerleri nedir? ona gore daha saglikli cevap verilebilir.
Orjinal toyota motor yağı yazıyordu.Orjinal servisinde değiştirdim.10/40 yağ koydular.
yari sentetik 10w40 var serviste ondan aldiysaniz 7.000km de degistirmeniz lazim ama 10.000km gider heralde:)
Evet yarı sentetik 10/40 koydular.Servis bana 6 ayda bir gelin değiştirelim diyor ama bir yağ değişimi için de 190 lira para istiyor.Değişimde verdikleri faturdada 10.000 km sonrasında değişim yazıyor.2 ay sonra 1 sene olacak değişim için şuan bir problemde yok.
190Lira yari sentetik yaga heleki varil yaga verilmez bence kendi yaginiz alip servise goturun degistirsinler.
Eski aracımı götürdüğüm ustaya götüreceğim orda daha uyguna hallolur ama normalde 16.000 km de değişmesi gerekiyor daha 12.000 de ve mayısa kadar hayatta 16.000 olmaz değişimi yapalı da 1 yılı geçecek bir sorun olur mu diye düşünüyorum.Ve marka olarak da castrol düşünüyorum.Toyotalarda hangi marka daha iyi?