0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla amca cevaplamadan bir kac soru sorayim oyle cevaplasin. 6.000kmde koydurdugunuz yagin markasi ve degerleri nedir? ona gore daha saglikli cevap verilebilir.
Aracınızın garantisi bitmiş durumda mı ?
Kadir' imi bekletmek olmaz, castrol edge 5w40 full sentetik koydur. mobil1 0w40 en iyisidir ama fiatı (servis her 10 binde yağı değiştirdiğinden dolayı) daha pahalı. 10bin yapacağından castrol u tercih et. dışarıda yağı değiştirtme arabanın garantisini bozarsın , yağını alıp servise git her 10 binde.
Şimdi aracımın garantisi ağustos 2013 de bitiyor.Servis pahalı olur diye dışarda yaptırmayı düşünüyorum tabi yağımı kendim alacam.Peki numara olarak 10/40 5/40 farkeder mi?10/40 düşünüyorum çünkü Adana bölgesine en uygunu 10/40 servis de zaten onu koymuştu.
Bildiğim kadarıyla 10w-40 lar tam sentetik olmuyorlar fakat Adana bölgesi için uygun olur diye düşünüyorum. Daha tecrübeli kullanıcılarımız var onlar da fikirlerini bildirirse sizin için daha iyi olur. Geçen gün bir arkadaşımız paylaşmıştı bir sitede yağlarda kampanya var diye. Bir inceleyebilirsiniz : http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=yag&utm_source=ana
Soner kardeş 5w40 ile 10w40 çok çok farkeder çünkü biri tam sentetik diğeri yarı sentetik. sen hele Adana gibi sıcak bir bölgede olduğundan tam sentetik çok elzemdir.
Çok sağolun yardımlarınız için.Diğer arkadaşlar da 2011 model araç için yağ ve yağ değişim periyotları hakkında fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
Abi şimdi servis 10/40 yarı sentetik toyotanın orjinal motor yağını koydu.Tam sentetik bir sorun çıkarmasın.Adana da hep araçlara yarı sentetik konuluyor.
valla full sentetiği bizde bilmezdik ve yarı sentetik kullanırdık. mineral yağlar (15w40, 20w50) 5000 km, yarı sentetik yağlar(10w40 v.s) 10000 km, ful sentetik yağlar 15000-20000 km yaparlar. tercihi kendin yapacaksın.
10w40 koyduracağınıza tam sentetik olsun korumanız yüksek olur 5w40 olursa bir zararını görmezsiniz tam sentetiklerde yakıt tüketimide biraz daha düşük oluyor dikkat etmelisiniz bence buna.
.Yıl içinde yaptığım km 6000 civarında.Nerdeyse yağı değiştireli 1 sene olacak daha yağ değişiminden sonraki 10.000 i doldurmadım.O yüzden 10/40 yarı sentetik uygun gibi görünüyor yorumlarınıza göre.Birde aracıma 2 ay falan oldu lpg taktırdım.Yağ değişimi için bir sorun teşkil eder mi? Yoksa normal 10.000 kmde 1 yağımı değiştirmeli miyim?
5w40 her yağ tam sentetik değildir, örnek BP Visco 5000 5w40, yani viskozitelere göre yağ sınıflandırması yapmak hatasına düşmeyin. http://www.bplubricants.com/tr/products/visco-5000-c-5w-40İkinci yanlış, her tam sentetik yağ yakıt ekonomisi yağı değildir. Benzer şekilde yarı sentetik yakıt ekonomisi yağı da mevcut. Bunu en iyi ACEA standart karşılıklarına bakarak anlayabilirsiniz. Yağ dokümanına bakarsanız ACEA A1/B1, ACEA A5/B5, ACEA C1, ACEA C2 bunlardan bir tanesi varsa o yağ yakıt ekonomisine uygundur. Ancak bu tarz yağlar ancak araç üreticisi izin vermişse kullanılabilir.http://www.acea.be/news/news_detail/acea_european_oil_sequences_2010/Sadece viskoziteye bakarak konuşmak çok genel kaçıyor, işin özü kullanılacak yağın teknik dokümanına bakmak. Bazen yağ kutusu ile teknik bilgi arasında bile fark olabiliyor.
ben aslında yağların ekonomi yaptığına hiç inanmayan birisiyim ve ürün tanıtım ifadelerinin basmakalıp olduğuna eminim. 20w50 nin tanıtımı ile 0w40 ın ifadeleri birbirine çok yakın ama gerçekler çok çok farklı.
Abi peki benim araç şuan 12.000 de 16.000 de mi götüreyim yoksa mayısta 1 sene olacak değişe o zaman mı götüreyim mayısa kadar hayatta 16.000 olmaz benim 16.000 ancak ağustos temmuz gibi olur.
Soner servisin gel dediği zaman gitmen lazım yani 10 bin veya 1 sene hangisi önce gelirse çünkü ne olur ne olmaz garantisini zedelememek lazım. az km yaptığından hesaplı sentetik yağ kullan (arabanda bildiğim kadarıyla partikül filtresi yok) castrol edge 5w40 veya mobil super 3000 5w40 işini rahat görür. şu bir gerçekki castrol edge çok iyi bir yağdır. ben fiorinoya 5w30 selenia orj yağının yerine koymuştum motorun sesi bile değişti. bir arkadaşım var bmw 3.30 arabasına sıfırdan beri bu yağı koyuyor, 250 bine geldiği halde yağ eksiltmesi yok ki bmw ler eksiltir.
Abi benim ustaya götürdüm aracı mayıs ayında gelin değiştirelim dedi ve 10w/40 castrol yağ önerdi.Yağı işçiliği filtreler hepsi dahil 90 lira dedi nasıl sence?
O fiyatın üstüne 20 lira daha koyup full sentetik almanızı tekrar öneririm...
Yağ filtresini de orjinal olarak Toyota servisinden 21 lira gibi, contayla birlikte 23-24 lira gibi bir ücrete alabilirsiniz.