Gönderen Konu: 2003-2006 Model Sedan Corolla Hakkında Tecrübe Aktarımı  (Okunma sayısı 74183 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2003-2006 MODEL SEDAN COROLLA HAKKINDA TECRÜBE AKTARIMI
« Yanıtla #20 : Mayıs 05, 2009, 13:38:07 »
Arkadaşlar eksik yönlerini yazarken sanki biraz haksızlık etmişler gibi geliyor. Sonuç olarak bahsettikleri ses sorunları yönünden çok daha başarılı aynı segmentte bir araç söylemeleri gerekir öncelikle bence. C sınıfı olup öyle ses sorunu yaşatmayan araç hangisi diye sormak daha doğrusu galiba?
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 05, 2009, 13:38:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Mayıs 05, 2009, 13:44:48 »
ben dizel pejo 307 ile seyahat ettim, benzinli opel astra ile seyahat ettim ,  golf ile seyahat ettim, dizel ford focus ile seyahat ettim... hiçbirinde direksiyonda değildim ama, hep ön tarafta yolcu idim... toyotada duyduğum, seslerin hiçbirini duymadım... japon arabalarının karakteristik özelliği hız yaptığınızda ya da malum ülkemizin bozuk yollarında, biraz kafa ağrıtıyor olması sanırım...

ha diğer markalarında servis sorunu vardır, yedek parçası pahalıdır ne bileyim ikinci eli yoktur vs... ben karşılaştırma yapmıyorum ki... bende 2007 model gıcır gıcır corolla var, uzun yolda rahat etmiyorum diyorum, alacak arkadaşa bunu dikkate al diyorum.. segment megment bilmem, ben yaşadığım sorunu açıkça yazıyorum... herkes arabasına toz kondurmaz, mercedes gibi der... ben mertçe yazıyorum... yazamayanlar düşünsün haksızlık edip etmediğini...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 05, 2009, 13:49:08 »
şehir içi 15lt/100km
şehir dışı denemedim

servise aldığım yakıtın fişlerini gösterdiğimde öyle birşey olamaz diyorlar ama çözüm düşünmeyi akıl edemiyorlar.
farklı servise gitmeyi denediniz mi?
bende ş.içi gayrettepe trafik şubenin oradan m.köy çıkışına(1 km) 30-40 dk.geçiyorum,yeri geldiğinde rahatlıkla km de 400-450 yakıyorum...aracı satmak durumunda buna yapacak 1 şey olmadığını biliyorum,sizdeki trafikde bu şekildemi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Mayıs 05, 2009, 13:59:43 »
ş içi 8.5/100
ş dışı 5,8 / 100
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 05, 2009, 14:02:25 »
bende ş.içi gayrettepe trafik şubenin oradan m.köy çıkışına(1 km) 30-40 dk.geçiyorum,yeri geldiğinde rahatlıkla km de 400-450 yakıyorum...aracı satmak durumunda buna yapacak 1 şey olmadığını biliyorum,sizdeki trafikde bu şekildemi?

1 km yolu 30-40dk. geçmek mi? şu istanbul trafiğinde her araba çok yakar
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #25 : Mayıs 05, 2009, 14:03:07 »
sizinki kadar değil benım trafıktekı seyrim.en düşük gittiğim sıkışık trafik 1 ci vites 10 km hızla oda mecidiyeköyden köprü girişine kadarkı mesafe.
başka servise gittim 3 tane servise gittim.ama sadece allah allah demekle yetiniyorlar. başkada bir varlık gösterdikleri yok :)
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 05, 2009, 14:03:17 »
ş içi 8.5/100
ş dışı 5,8 / 100

yılda kaç km yapıyorsun Mustafa?
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #27 : Mayıs 05, 2009, 14:06:40 »
1 km yolu 30-40dk. geçmek mi? şu istanbul trafiğinde her araba çok yakar
utku bey muhammet beyın bahsettiği yerde geçici süre ile depreme karşı köprü güçlendirme çalışması var o yüzden bir sıkışıklık var.geçici birşey ama daha önce yada bir müddet sonra öyle olmayacak olmadıda. neticede ben istanbulda hiç öyle trafikli yollara girmiyorum benım fazla yakıt yakma sebebım trafikten değil kısaca...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 05, 2009, 14:17:55 »
Aracımı alalı neredeyse 9 ay oldu, ben de kendi olumlu ve olumsuz deneyimlerimi paylaşayım:

+ Sağlam ve güvenilir. Hiç sorun çıkarmadı, zaten sorunlarla uğraşmak istemediğim için başka bir marka almaktansa Toyota seçtim.
+ İkinci el değeri gayet iyi, kolayca satılabiliyor.
+ Konforlu, rahat... Kendi segmentindeki araçlarla kıyaslıyorum.
+ Benim aracın motor bakımından oldukça sessiz olduğunu düşünüyorum, 4.vitesteyken 80 km/saat ile ilerlerken 1900 devir, 90km'de iken de 2100 devir, bu hızın üzerine nadiren çıktığım için yol sesinden motor sesi duyulmuyor.
+ Yakıt tüketiminin iyi olduğunu düşünüyorum. Otomatik vites oluşundan dolayı %10 civarı daha fazla tüketeceğimi varsayıyorum, yine de en dur kalklı trafikte haftalık ortalamam 10 litre olmadı. (Şaban Bey'in yazdıklarını şaşkınlıkla okudum, özellikle TEM'den Kurtköy-Levent arası sürekli gidişimde 6.5-7 litre haftalık ortalama)

Şimdi olumsuzlar:

- Yan rüzgarlardan biraz fazla etkileniyor.
- Ses yalıtımı çok iyi değil, motor sesi gelmese bile yolun sesini epey içeri alıyor. (Büyük oranda lastiklerle ilgili)
- Bagaj kapağını dışarıdan anahtarsız açmak mümkün değil.
- Bunu bir olumsuz yan olarak görmeyin ama bence görsel yönden bir albenileri yok, tasarımları oldukça vasat arabalar. (Oysa yeni kasalar çok şık)

Şunun bilincindeyim: Yazdığım olumsuz yönler gerçekten olumluların yanında önemsiz kalıyorlar. Muhtemelen siz de aynı şeyleri hissedeceksiniz ve benim gibi aracınızı çok seveceksiniz...

2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 05, 2009, 14:32:01 »
Mustafa bey benim aracım corolla değil, yani öyle toz kondurmama gibi bir sorunum yok. Ancak aracımı değiştirecek olsam buradaki yorumlara bakarsam corolla hiç alınmaz fikri rahatlıkla oluşabilir. Ancak aynı sınıftaki focus,307,civic,astra... gibi araçların arasında yine ilk 3 içerisine hangi açıdan bakarsanız bakın kendisine yer bulur gibime geliyor.
Dizel olayı ise bambaşka bir boyutu işin. Yakıt kısmında birçok arkadaşın bahsettiği gibi dizelde işin içine birde kalitesiz yakıtın açabileceği hasarlar konusu giriyor malesef ülkemizde. Ve bence yıllık belli bir km altında yol yapanların  hiç almaması gereken bir risk. Ayrıca turbo motorların yanlış kullanımının aracın motor ömrünü çok fazla etkilediğide göz önüne alınması gerekiyor. İkinci el dizel bir araç alırken önceki kullanımın nasıl olduğunu bilememekte insanın kafasında çok fazla soru işareti uyandırıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 05, 2009, 15:02:20 »
Öncelikle lastik ses sorununun en önemli sebebi.Kaliteli lastikle bu problemin %70 i halloluyor.2. olarak Dizelde yakıt problemi 2006 da aldığımdan beri söyleniyor.Ankaradanda aldım,istanbuldanda aldım,Bodrumdanda aldım,Fethiyedende aldım,Çanakkale Biga danda aldım.Yakıtta hiçbir problem yaşamadım.Açıkçası izbe yerlerden yakıt alınmadığı sürece sorun olacağını sanmıyorum.

Ek olarak kendi fikirlerimi belirteyim.Dizel araba kullanmaya alışan birinin benzinli muadil bir araçtan zevk alabileceğini sanmıyorum.Benzinli araba ile yolculuk yaparken ne sollamadan ne dağ tırmanışından hiçbişeyden zevk almadım.Gaza basınca aheste aheste hızlanması,sollamalarda 2 vites birden düşürmek ve sonucu olarak yakıtı sünger gibi emmesi.Torq un düşük olması.Bu liste uzar gibi.
Ama tekrar belirteyim muadili benzinli araçlardan bahsediyorum.Yani 1.6 benzinli motordan.2000 ve üstü benzinli araba da kullandım.İşte o zaman gerçekten giden araba bu diyorsunuz.Dizelde bu durumu düşük motor hacmi ve düşük yakıt tüketimi ile yaşamak güzel.
Bu fikirler tamamen dizel araba kullanan ve fikirleri dizel motordan yana olan biri tarafından yazılmıştır.Geniş devir aralığında yakıtı umursamadan gaza basarım diyenler yazdıklarımdan bağımsızdır.Keza bizdeki devir aralığı 1750-3500 arası. :)
'06 D4d Toyota Corolla H/B

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 05, 2009, 15:36:15 »
Dizel motor sevilmez mi? tabiki sevilir yeni nesil dizeller hem sessiz hem performanslı hemde ekonomik. Ama işte insan bir problem çıkarırsa nasıl baş ederim konusunda korkuyor ister istemez. Bir benzinli motorun komple sıfırlama fiyatına bir turbo arızasını ancak gideriyorsunuz olarak biliyorum. Tabi bu çevreden kulaktan dolma şeyler. Yanlışım varsa düzeltirseniz bende çok sevinirim korkmadasn dizel alırım hiç değilse:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 05, 2009, 15:55:13 »
eğer ön konsoldan gelen tıkırtı ve cızırtıları kafaya takan birisi değilsen hiç düşünme al. toyotanın keyfimne bak. sol tavsiye ederim.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
« Yanıtla #33 : Mayıs 05, 2009, 17:18:31 »
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Tıkırtı sesleri ve diğer sıkıntılar (kendi açımdan) önemli değil, kafaya takmam.
Genelde markalara ait forumlarda, marka milliyetçiliği yapılır ve duygusal davranılır. Ama burada böyle bir durumun olmadığını gördüm. Açıkcası biraz şaşırdım ama sonuçta sevindim. İnsanın doğru ve objektif bilgiler alması malesef bazen çok zor oluyor. Samimiyetle cevap veren arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
Corolla almakta hala ısrarcıyım ama aracı alırken seçici ve dikkatli olmak gerektiğini bir kez daha anladım. Sizlerin yorumlarını dikkate alarak araç arayacağım.
Bir de parça fiyatları ile ilgili bir sorum var. Fiyatlar kendi sınıfındaki araçlara göre nasıl? Orjinal parça yerine yan sanayi kullanan arkadaş var mı? Varsa durum nedir? Yani tercih edilebilir mi? Lafı uzattım, derdimi anlatamadım. Kısacası yedek parça maliyeti nasıl?
GENÇLİĞİN KIYMETİNİ İHTİYARLAR,
HUZURUN KIYMETİNİ HUZURSUZLAR,
SIHHATİN KIYMETİNİ HASTALAR,
HAYATIN KIYMETİNİ ÖLÜLER BİLİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Mayıs 05, 2009, 18:00:20 »
savaş bey , 2100 devirde 5. viteste nasıl 90 km hıla gidiyor araç anlamadım... 2700-2800 olmasın o değer ?

alper bey, bakın siz haksızlık yapıyorsunuz diyorsunuz, ama yorum yaptğınız aracı kullanmıyorsunuz bile.. bırakın da kullananlar daha iyi bilsin... neden haksızlık yapayım ki kullandığım araca... ne kastım olabilir... ben memnun değilim 120 ile giderkenki konforundan, arkadaşa da dedim, eğer 90 ı geçmeyeceksen, en sağ şeritten gideceksen , al düşünme, güzel araç dedim... ama dizel bir araba alıp, otobandan 120 ile , daha rahat ve ekonomik olarak uzun uzun yolculuk yapmak varken, ben benzinlisini almazdım... bunları söylüyorum.. yoksa, asla corolla almayın , gidin başka marka alın demedim... keşke ben alırken, birileri bunu bana söyleseydi... bana söylenmediği için, ben arkadaşa söyleyeyim dedim...

selamlar...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #35 : Mayıs 05, 2009, 18:04:41 »
utku bey, şimdi gördüm, yılda tahminim 5-6 bin km yaparız... ama bu 1-2 sene için geçerli(şuan ikinci arabamız, bir de lpg li brodway var , onu kullanıyoruz şehir içi)... daha sonra arabayı kişisel olarak kullanmaya başladığımda, yılda 15 bine çıkar bu rakam; tabi atanacağım memlekete bağlı... o zaman dizel bir araba almayı düşünüyorum, önümüzdeki bir kaç sene , uzun yolda benzinli corolla bizi idare eder...5-6 bin için dizel almaya gerek yok sanırım...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 05, 2009, 18:16:27 »
mustafa bey kendi aracım corolla değil ama iş icabı 2005 corollayı oldukça fazla kullanma fırsatı buldum. arkadaşında dediği gibi burası marka milliyetçiliği yapılmayan toyotada, başka bir markada olsa özgürce herkesin fikrini söylediği bir yer olduğu için bu kadar ilgi topluyor ve her marka aracı kullanan arkadaş var aramızda. ancak yeni bir araç alma arifesinde olan bir arkadaşa yalnızca olumsuz yönlerini aktarmakta bence corollaya biraz haksızlık.
Haklısınız dizel bir araca binmesi güzel ama ondada yukarıda saydığım korkular oluyor. Gönül ister ki sıfır bir dizele güç yetsin ama arkadaşta 2003-2006 arasını sorduğuna göre öyle dizele çıkmayı gözü kesmiyor henüz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 05, 2009, 18:21:03 »
Bir de parça fiyatları ile ilgili bir sorum var. Fiyatlar kendi sınıfındaki araçlara göre nasıl? Orjinal parça yerine yan sanayi kullanan arkadaş var mı? Varsa durum nedir? Yani tercih edilebilir mi? Lafı uzattım, derdimi anlatamadım. Kısacası yedek parça maliyeti nasıl?

Bu konuyla ilgili ayrı bir konu açılmış durumdaydı yanılmıyorsam. Bulabilirsem buraya linkini koyarım. Yan sanayi kullanmak yerine genel görüş parçanın orijinal olarak alınarak servis dışında taktırılması yönünde. Servislerin işçilik ücreti dışarıya göre 3 kat olarak değerlendiriliyor. Aldığınız aracın bakımları zamanında yapılmış olduktan sonra öyle çok fazla parça ihtiyacı olan bir araç değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #38 : Mayıs 05, 2009, 18:31:18 »
o korkular biraz yersiz sanırım, neden derseniz ; kuzenimde pejo 307 var, 2004 model 1.4 hdi... 65 bin km de aldı arabayı, 2007 yılında... 2 yıldır kullanıyor, araba şuan 120 bin km... bahsettiğin korkuların hiçbirini yaşamadı, arabası neredeyse benim toyotam kadar atik, çok çok az yakıyor, 120 ile giderken sanırım devri 3000 de, 100 ile giderken 2500 devirde...o yüzden daha sesiz yol alıyor, yalıtımı da iyi... o kadar keyif alıyorum ki araba kullanmaktan, memur maaşıma da hiç zararı olmuyor yakıtın diyor...

e şimdi, efsanelere mi inanayım, gözümle gördüğüm pejo 307 keyfine mi... üstelik çok da ucuz bir araba, toyotaya göre, buralarda...

yani, diyeceğim, dizel hakkındaki efsaneler , biraz abartılı, taksici akrabalarım var, hepsi dizel kullanıyorlar, hatta toyota gibi kaliteli sorunsuz markaları da değil... hepsi allah a şükür çok iyi para kazanıyor, ekmek teknelerinden, yılda sorunsuz biçimde 30-40 bin km yapıyorlar...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 05, 2009, 18:47:24 »
3 kasa Corolla kullandim.
1993 model 1.6 XL
1995 model 1.3 XE
2000 model 1.6 vvti terra
2004 model 1.6 vvti terra kombi

Corolla'da dikkat edilecek sey lastiktir. Üstünde gelen lastikler (yeni kasa haric) gayet kötü lastiklerdir.
Cok dayaniklidir ama ses, yan rüzgarlardan etkilenme vs konularda da oldukca megatif etkisi vardir.

Mekanik:
Motor ve mekanik oldukca dayanikli, Alman arabalari gibi fazla albenisi ve oyuncagi olmayan araclardir.
Normal bir kullanimla eskitmek zordur. Motoru ekonomik ve güclüdür. Sinifinda genelde performans acisindan ilk 3'e girer.

Yürüyen aksam:
Corolla'larin yürüyen aksami dayaniklidir ve lastikleri amortisörleri düsünerek cok da yol tutusu öne cikarmaz. Düzgün lastik ve uygun camber/caster ayarlari ile araba ciddi sekilde degisiyor. Virajda birden gazdan kesmek veya frenlemek biraz dengesini bozuyor.

Frenler:
Son 2 kasada frenler oldukca iyidir. Ama efsane kasa E10 ve sonraki E11 kasalarda, frenler iyi degildir. Özellikle lastik ve yumusak süspansiyondan kaynakli bir problem. Frenajda fazla öne yatar. Balatalari ve lastikleri daha spor bir tiple degistirerek biraz daha iyi bir frenaj elde edebilirsiniz.

Yakit:
Özellikle E11 makyajli modeli oldukca az yakar. Daha sonra vites oranlari kisaltildi ve aracin agirligi artti. O da tüketime yaklasik 1 litre /100 bir artisa tekabül eder.

Ic mekan:
Cok oyuncak beklemeyin ve son 2 kasa da tikirtilar oldukca bol. Kadife teyp ile bayagi azaltan arkadaslar vardir.
Iceri gürültü alir ama Ziebart vs yapilan ses izolasyonu cok ise yaramaz. Kaput alti izolasyon varsa, yapilacak sey, Dynamat malzemesinden alip kapilarin icinden saca yapistirmak olabilir.

Rakipler:
Ford: Bu marka tamamen bir piyango. Iyi de cikabilir, aglatabilir de. Yol tutusu ve konforu daha iyi ama performansi daha düsüktür benzinlilerde. Dizel 1.6 araclarin arasinda en mantiklilardan biri ama cok sirket araci.
Opel: Bence hos arabalar ama bunlarinda 5 yil icinde ic mekani parcalaniyor. Astra clasic denilen modelin 2000 yili versiyonlarinin cogunda direksiyon korna dügmelerinin ordan delinmistir.
Japonlar: Toyota ile cogu yönü benzerdir.
Pejo/Citroen: zevk meselesi. Eski 306/406 larda büyük problemler yasadilar. Cogunun sebebi elektrik sistemi idi. Sanirim 2004 veya 2005de elektrik sistemini yenilediler. Bosch'dan almaya basladilar. Sonrasinda problemler azaldi.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante