Gönderen Konu: Corolla Tüplü Motor arıza ışığı sorunu  (Okunma sayısı 5315 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
Corolla Tüplü Motor arıza ışığı sorunu
« : Mart 18, 2023, 09:04:04 »
Aracımda Prince LPG kiti mevcut,7 yıldır kullanıyorum ve bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım.Taki aracımda yeni motor arıza ışığı çıkıncaya kadar.

Sürecim uzun oldu ve devam ediyor ama ben kısa anlatacağım.
İlk önce sorunun LPG'denmi yoksa motordanmı olduğunu anlamak için LPG'yi kapattım ve bir ay benzinle gezdim.Arıza ışığı çıkmadı.Sonra 15 gün LPG ile gezdim ve arıza ışığı çıktı.Sorunun LPG'den kaynaklandığını anladık.
LPG'ciye gittim.Bujiden olabilir dedi.Bujileri değiştirdim sorun devam etti.Silindir kapağı olabilir dedi.Silindir kapağını Toyota serviste kontrol ettirdim,sorun yok dediler.LPG'ci bilgisayardan kontrol ettiğinde silindir kapağı arızası yazıyor.Ama ben buna serviste baktırdım ve sorun olmadığını söylediler.En son LPG servisi kendi beynini taktı ve ağbi birde bunla 15 gün gez dediler.Yine devam ederse sonra bobin vb.diğer seçenekleride deneyerek bakarız dediler.
Şu anda kendi taktıkları beyinle geziyorum bakalım sonuç ne olacak.

Bu konuda tavsiye verecek arkadaşlar varsa sizlerinde fikirlerini almak isterim.

Toyota Club Türkiye

Corolla Tüplü Motor arıza ışığı sorunu
« : Mart 18, 2023, 09:04:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Tüplü Motor arıza ışığı sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2023, 13:54:34 »
Merhaba
Arac kac model ?
Lpg takilali kac bin km oldu ?
Hic afr ayari yaptirdiniz mi ?
Hic buji degisimi oldu mu ?
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 20, 2023, 21:49:33 »
Arıza kodu ne düşüyor. Kayda bakan olmadı mı? Zengin veya fakir yakıt karşımında arıza ışığı yanar. Bununla birlikte lpg enjektörlende sorun varsa buda arıza ışığı yaktıracaktır. İyi bir lpg ustasına gidip yakıt haritasını kontrol ettirin ve yolda afr ayarı yaptırın mıhtemelen sorununuz çözülecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 26, 2023, 12:09:36 »
Arıza kodu ne düşüyor. Kayda bakan olmadı mı? Zengin veya fakir yakıt karşımında arıza ışığı yanar. Bununla birlikte lpg enjektörlende sorun varsa buda arıza ışığı yaktıracaktır. İyi bir lpg ustasına gidip yakıt haritasını kontrol ettirin ve yolda afr ayarı yaptırın mıhtemelen sorununuz çözülecektir.

2015 model.89.000 km de .Bujiyi yeni değiştirdim.Konuda yazıyor zaten.

Mesaj Birleştirildi: [time]Mart 26, 2023, 12:16:35[/time]
Arıza olarak Silindir kapağı yazıyor.Silindir kapağını toyota servisinde kontrol etirdim.Değerler değiştirmeyi gerektirmiyor cevabı verildi bana.
LPG'ci enjeksiyondan değil dedi ama neye dayanarak  söyledi hatırlamıyorum.Bu arada yetkili Prince servisine baktırıyorum.
------------
En son beyin testini denedik.Bu gün motor arıza ışığı yine yandı.Yarın yine gideceğim bakalım.Sizin dediğiniz yakıt haritası ile AFR ayarını söyleyeceğim bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 640000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2023, 12:28:17 »
Merhabalar 2015 model ilk aldığımızdan beri takside kullandığımız aracımızda da aynı durumu yaşıyoruz. 8 sene içerisinde buji, bobin hatta LPG sisteminin değişmesi, AFR ayarı yapılması ikaz lambasının sönmesinde bir etki yaratmadı. Bizim aracımızda hata kodu katalitik konvertör olarak gösteriyor. Parçayı açtırdığımızda dolma, tıkanma gibi anormal bir durumla karşılaşmadık. Biz bu lambayla yaşamaya alıştık yanmadığı zaman eksikliğini çekiyoruz :D Kendi deneyimlediğim kadarıyla LPG sisteminden kaynaklı yandığı için sönme durumunun olmayacağı fikrindeyim. İyi Forumlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 07, 2023, 22:08:09 »
Kodu öğrenin daha net birşey söyleyebiliriz. Benzinde kullanımda arıza ışığı yakmayıp lpg de yakması, ayar bozukluğu olduğunu gösteriyor. Yol ayarı yaptırınız.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2023, 21:57:06 »
Mutlu Bey,
Arızada kod yazmıyor.Silindir kapağı  yazıyor.
---------------
Beyinlede bir süre gezdikten sonra tekrar arıza ışığı yandı ve tekrar LPG servisine gittim.Bu sefer enjektörlerinin bir ve ikinin yerini değiştirdi.
Birde bobinlerini yerini değiştirdi.Şimdi birde böyle deneyelim dedi.Bir haftadadır bir şey yok.Böyle devam ediyorum şimdilik.Bakalım ne olacak.
Sanırım benim durumumda Fatih Üstün bey gibi olacak.

Mesaj Birleştirildi: [time]Nisan 13, 2023, 22:00:25[/time]
Merhabalar 2015 model ilk aldığımızdan beri takside kullandığımız aracımızda da aynı durumu yaşıyoruz. 8 sene içerisinde buji, bobin hatta LPG sisteminin değişmesi, AFR ayarı yapılması ikaz lambasının sönmesinde bir etki yaratmadı. Bizim aracımızda hata kodu katalitik konvertör olarak gösteriyor. Parçayı açtırdığımızda dolma, tıkanma gibi anormal bir durumla karşılaşmadık. Biz bu lambayla yaşamaya alıştık yanmadığı zaman eksikliğini çekiyoruz :D Kendi deneyimlediğim kadarıyla LPG sisteminden kaynaklı yandığı için sönme durumunun olmayacağı fikrindeyim. İyi Forumlar.

Fatih Bey,
Ne kadar zamandır bu arıza ışığıyla geziyorsunuz.Bu süre içerisinde olumsuz bir durum yaşadınızmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2023, 18:47:39 »
Enjektörlerden 1 ve 2 yi yer değiştireli 1 ay oldu.Daha arıza ışığı çıkmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '23
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 19, 2023, 03:19:15 »
Bende de 2014 corolla var. Emanet olarak 1 haftalığına arkadaşıma bıraktıktan sonra aldığımda motor arıza lambası yandığını gördüm. Soluğu sanayide aldım. Uzun uğraşlar sonucu sorunun lpg filtresinde olduğu ortaya çıktı. Filtre değiştirdikten sonra bir daha yanmadı. Konu ile alakalı olmayabilir ama aklınızda bulunsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 19, 2023, 09:27:53 »
Özden bey baştan sona okudum konuyu  enjektör ve bobinlerin yerlerini değiştirip denesinler diyecektim ki zaten yapmışlar . Ayrıca LPG filtresi ni de değiştirmenizi bende tavsiye ederim daha önce başıma geldi filtre kaynaklı araç çekmiyor gitmiyor kendi kendine benzine atıyor gibi sorunları yaşadım .Filtre değişimi sonrası hepsinden kurtulmuştum .

Şunu söyleyim kafanızı iyi  yer etsin aracınız benzinde hiçbir sorun sıkıntı vermiyor .Herşey stabil çalışıyor arıza kodu vermiyor ise .Aracınızın kendisi ile alakalı bir sorunu yoktur net. Lpg sisteminde sorun var yüksek ihtimal bağlantılarında bir oksitlenme bile olsa aracı hataya düşürür. Bence farklı bir lpg ustasına aracı göstermenizi tavsiye ederim  . Zira yetkilide olsa götürdüğünüz yer ya uğraşmak istemiyor yada işten tam anlamı ile anlamıyor .Deneme yanılma yöntemi ile iş yapıyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 05, 2023, 07:55:04 »
LPG işini hallettik.Şimdide motor arıza ışığı ve kayma işareti birlikte çıkıyor. (Benzinle çalışırken).
Servise gideceğim,bakalım ne olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 22, 2023, 09:13:00 »
LPG sistemini söktürüp benzinle deneyeceğiz.Son olarak bu noktaya geidim.Çarşamba günü LPG yi devre dışı bırakıp benzinle deneyeceğim.Toyota servisi bunu önerdi.Motordan ise iyice emin olalım dediler.Büyük masraflar beni bekliyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 22, 2023, 10:11:27 »
Boşuna masraf edip LPG sistemini söktürmeyin akünün yanında sigortası olur çektiğiniz zaman devre dışı kalır,sorunun kaynağı afr ayarı olmadan 7 yıl boyunca aracı kullanmanız olmuş,arıza olarak sadece silindir kapağı yazmaz onun bir kodu vardır onu öğrenir yazarsanız daha iyi olur çünkü bazı arızalar başka yerlerden tetiklenir ama onun kodu düşmez,sizin sorun inşallah tahmin ettiğim yerden çıkmaz (valfmatik yada siboblar) son olarak birşey sormak istiyorum araç bakımı hangi vizkozite yağ ile yapılmakta?
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 30, 2023, 12:07:24 »
araç bakımı hangi vizkozite yağ ile yapılmakta? diye sormuşsunuz.Ben tüm periyodik bakımları Totota servisinde yaptırıyorum.Sanayi ye gitmem.
LPG sistemini komle sökmedi.Devre dışı bıraktı.Benzinle gezerken 106 km de tekrar motor arıza ışığı ve kaymaz işareti çıktı.Toyota'ya sordum.LPG'ciden Manifold deliğini kapatıp öyle benzinle gez dediler.O zaman sorunun kaynağı motorsa daha garanti olur dediler.LPG'cide deliği kapatmak zor iş,böylede sonuç verir dedi.İki arada bir derede kaldım.

Subabları söküp kontrol etmek için 10.000 TL istiyorlar.İşte conta vs bakıp değiştiriyorlarmış.Değiştirmek ise 20 binin üzerinde dedi.
Onada garanti vermiyorlar.(İşaretin tekrar yanıp yanmamasını).Bende şimdilik monifolt deliklerini kapatıp öyle benzinle gezeyim diyorum.Bakalım ne olacak.
LPG devreden çıkarılsa bile manifoldtaki delikler hava yapıp işaret yanabilirmiş.Toyota serbisi böyle söyledi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 30, 2023, 13:40:01 »
Sübaplar sökülmeden kompresyon testi yaptırırsanız sübaplarda kaçak var mı anlaşılır.

Uzun dönem ayarsız lpg ile gezmek sübap uzamasına veya yanmasına neden oluyor. Bu durumda ister lpg isterse benzin olsun kaçak olan silindirde düzenli ateşleme ve sıkıştırma olmadığından arıza ışığı yakacaktır.

Tabi biz tamamen hayali konuşuyoruz. Bobin, buji, kablo bağlantıları, oksijen sensörü, katalitik, sübap gibi birçok etkeni gözden geçirmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 30, 2023, 15:10:11 »

Şimdi sanayiden geldim.Tanıdık bir motor ustasına gittim.Yukarıda görüldüğü gibi P0302 arıza kodu (silindir 2 de tekleme) çıktı.Haftaya salıya randevu aldım.Sizin dediğiniz gibi oda kompresyon testi yapalım.Sonuçlara göre neler yapılmasını belşrleyelim dedi.Önümüzdeki Perşembe de Totota servisinden ramdevu aldım.Onlarda bir baksınlar,ne diyecekler.Ona göre bir yol çizeceğim.

Sitede bir arkadaş benim gibi bir sorun yaşamış.Bir çok denemeden sonra emme manifoldundan tüp reglatörüne giden vakum hortumunu çıkarıp verilerin incelediğinde sorunun LPG vakum kaçağı olduğu anlaşılmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 30, 2023, 18:07:57 »
en sonunda manifold contasında kaçak bulabilirsiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 31, 2023, 00:50:07 »
en sonunda manifold contasında kaçak bulabilirsiniz :)
manifold contasından çıkarsa yine iyi,
Valfmatik,ayarsız LPG ve yetkili servisin 5w30 yağı muhteşem 3 lü bir arada,ya siboblar yada valfmatik gitmiş ama her ihtimale karşı manifold contası ve LPG enjektör oringleri kontrol edilmeli bazen yıpranmış küçücük bir oring yada conta değişik arızalara sebeb olabiliyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 02, 2023, 14:01:29 »
Bu sabah Toyota servisine gittim.Kompresyon testi yaptırdım.Neye baktıysa artık değerler normal dedi.Gaz kelebeğini ve bir kaç bir şey daha temizlemiş.İşareti sıfırlamış.Bir daha yaparsa gel.Mekanik bakıma geçelim dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 16, 2023, 19:57:14 »
Sorunu hiç bir yerde çözemedim.Arıza işaretiyle geziyorum artık.Silindir kapaklarını hem sanayide hemde Toyota servisinde kontrol ettirdim.Olumsuz bir şey çıkmadı.Ustalar, araç ne zaman tekleme yapar o zaman gel dediler.Sonuç böyle.