0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güncelleme.Arkadaşlar aracımda bu sabah kompresyon testinde birinci gözde değerler düşük çıktı. Performans kaybı tekleme yoktu . Yılanın başını küçükten ezelim dedik. Subaplar salı günü değiştirilecek . Supsan subap takımı 6500 tl , Toyota orjinal conta takımı 11.900 civarı diğer vs vs hepsi işçilik ile birlikte toplam 42 bin tl tutuyor. Süreç içinde yine bilgilendirme yapacağım.
Hala motor arıza ve kaymaz işareti ile geziyorum.Bu arada LPG filtresinin zamanı geldi ve değiştirdim.(prins 2 bin tl).Her şey yine aynı.Araçta sabahları geç çalışma ve tekleme gibi şeyler yok.Yani arıza kodunu belirten emareler yok.--------------------Konu dışı bir şey belirteyim.Aralık sonu aracı toyota servisinde periyodik bakıma soktum.Silecek lastiklerine 2.200 TL dediler.Yuh yani yuh....
Orjinal parçalarını nereden temin ettiniz.
Arkadaşlar motor üst kapak söküldü. Taşlama verildi malesefki korkulanda oldu. Üst kapak taşlama ile kurtulması mümkün değildi. Subap yuvaları fena aşınmış. Servisten üst kapak da sipariş verildi. 75 bin tl ücreti sipariş geçtik artık.Çıkma temiz kapak bulmak da çok zor.Tokay hocamın da dediği gibi lpg ile tasarruf edelim derken insanın başına birçok masraf açtığı da kesinleşmiş oldu. Kapakçı - Tornacı abimiz kötü yakıt lpg ayarından kaynaklandığını söyledi.
Aracın üzerinde eski marka Gasitaly F5 LPG beyni var sizdeki sorunlar bende de var beyni değiştirsem ustanın bana dediği katalizörü değiştirsem sorunum çözülür mü şimdilik benzin de kullanıyorum LPG de kullanmıyorum
Hocam arıza ışığı yandıktan sonra max. 1500 km yapmıştım bunun 1000 km si benzinde ama maalesef ki lpg ayarı , kalitesiz yakıt çok etken oldu.
1500 km kullanmakla bişey olmaz daha önce hiç arıza ışığımı yakmadımı? fakir karışım vss nedeniyle?