0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam yaklaşık 5 yıllık civic birlikteliğim sonrası model yükseltmek istiyorum,aracım 2012 model biraz yaşlandı. Biraz da ben sıkıldım. Fb7 kasa civicten yakıt tüketimi haricinde de memnun kaldım.aracta lpg yoktu.Öncelikle civic 2018-2019 fk7 kasa sport plusla ,1.5 turbo motoru düşündüm. ama bu araçlarla ilgili ne yazık ki pek çok kronik sıkıntı mevcut.Klima kompresöru, yakıt pompası kronik sıkıntılar, ayrıca turbo motorlarda yakıtın motor yağına karışması sıkıntısı var.Zaten boya ,yalitim vasat . Koltuk döşemeleri çabuk yipraniyor.Yetkili servis maliyeti yüksek. Balatalar çabuk bitiyor yaklaşık 20 bin km de.ayrica şerit takip ve çarpışma engelleme sistemi yok.Kısaca kronik sıkıntıları , yuksek maliyetleri yüzünden rotayı corolla flame x paketlere doğru çevirdim.Ben açıkçası plastik kalitesi, boya kalitesi vs.. vs.. lerle çok ilgilenemiyorum, önceliğim motor ,sanziman ,elektrik ,mekanik altyapı. Corolla yi da benzinli kullanacağım acaba 1.5 motor mu önerirsiniz ? 1.6 motor mu ?Senede 2 defa uzun yol yapıyorum aracı yüzde 80 şehir içi kullanacağım.1.5 motor da kronik bir sıkıntı var mıdır? 1.6 kendini ispatlamış bir motor herhangi bir sıkıntı yok bildiğim. Ayrıca bu nesilde herhangi bit kronik sıkıntı var mıdır?Teşekkürler.
2014 fb7 civic satıp 2020 1.6 corolla aldim. Civic i 3 yıl kullandım. Öncesinde fd6 kasa civic vardi. Motor performans olarak hepsi birbirine çok yakın. Sürüş zevki olarak tabiki civic. Corolladaki cvt sanzuman gercekten ruhsuz. Fb7 nij konvertorlu sanzumani cok daha zevkliydi. Malzeme kalitesi olarak fb7 hem corolladan hem de fc5 kasa civicten daha iyi. Arkadaşın da deidigi gibi konsol tasarım olarak fb7 cok başka bir araç. Civic in en sorunsuz kasası. Corollanin suan tek artısı teni olması. Eski kasalara göre 2020 corolla cok daha güzel ama yollarda fb7 görünce içim cız etmiyor değil. Hala sitelerden fb7 kasa civic bakıyorum. Corollayi 10 bin km dır kullanıyorum. Evet fb7 gibi sıkıntısız guzel bir araç. Gorev arabası. Mustafa sandalın dediği gibi ruhu yok. Ruh heyecan tasarım istiyorsanız civic daha güzeldi. Corolladan memnunum fakat bir gün yine yeni ya da eski farketmez civic e döneceğim. Corolla için 1.6 motor yıllardır kendini ispatlamış, euro 6 standartlarına uyum sağlamış, lpg uyumu muthis . 1.5 ler henüz bilinmez, lpg çiler pek önermiyor. Lpg montaj maliyeti 1.6 ya göre iki katı. Uzun yol performansinda da 1.6 motor daha verimli olacaktır. Huyu suyu bilinen motor. Sizin için hayırlı olan olsun. Civic corolla abi kardeş gibi benziyorlar. Civic ailenin haylaz hareketli çocuğu, corolla ise ailenin efendi sakin çocuğu gibi.
En basiti 2007 kasa yarisin sürüşü,e12 kasa corolladan daha iyi gibi geliyor.( Daha yuksek ve daha genis görüş açısı vardi)( belki bana öyle geliyordu)
1.6 larda kullanılan akü 1.5 ile aynı mı ?
Kendim tercih ederken 1.5 motoru seçtim, söz konusu marka Toyota olunca motorun yeni olup olmaması çok bir şey değiştirmiyor. Marka kendisine bir güven oluşturmuş, tevekkeli değil. Siz lpg kullanmayacağım benzinli kullanacağım diyorsunuz, öyleyse kesinlikle 1.5 zaten.. 1.6'ya göre benzer hız ve kullanım şekillerinde 1.5-2 litre az yakıyor. 1.6 motora göre biraz daha hantal ama zaten iki araç da atmosferik olduğu için pek bir şey farketmiyor, heyecandan ziyade düz bir araba. Kronik olarak da her iki aracın motoruna dair bir sorun yok şimdilik, geri kalan aksamlarda basit birkaç kronik mevcut. Bunlar:-Ön camlar aralıkken gelen tıkırtı sesi (servis çözümleyebiliyor)-Balata sesi (servis çözümleyebiliyor)-Ön göğüs çizilmesi (çözümlenemiyor, temizlerken dikkat etmek gerekiyor)-Düşük amper gücü sebebiyle erken biten akü (servis çözümleyebiliyor, garantiden değişim yapılıyor)aklıma gelen ciddi başka kronik yok.. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Evet 45 amper akü var,2 lt mi nerede öyle bir araba,2 Side aynı yakıyor sadece kağıt üzerinde 1.5 0,5 lt az yakıyor gözüküyor,
Öyle şey olur mu ? 1.5 lt motor kesinlikle daha az yakıyor. Ortalama hızım 30 ve yakıt tüketimi 5.5-6 lt arasında. Şimdi 1.6 motor bu şekilde mi yakacak ? Toyota firmasıda 1.6 ya göre yüzde 17 daha az yakıyor diyor. Bu motorun 1.6'ya göre en büyük avantajı sakin kullanım da daha az yakmasıdır.
Ben 1.6 2020 Toyota ile ful şehir içi ağırlıklı,arada bir uzun yolda yol limitlerinin üzerinde rampalı bir yerde (Adana Osmaniye Gaziantep otoyolu) 7.7 tüketiyorum katolog değerleri hiçbir araçta (özellikle benzin atmosferik motorda) tutmaz,araç herzaman dolu oluyor ve klima hep açık şehir içinde 1.5 bir tık az yakıyor ama bahsettiğiniz gibi 2 lt değil eğer öyle olsa çığır açan bir motor olurdu,30 km hız ortalaması ile her araç bahsettiğiniz tüketim değerlerine ulaşır,biraz agresif kullanın bakalım ne kadar yaktığını görürsünüz küçük motorlu araçlar herzaman daha fazla yakıt tüketir bende daha önce 93 model 2.0 Toyota Corona vardı şimdi ise sıfır 1.4 egea var ama 2.0 Corona daha az tüketiyordu çünkü motor kasayı daha rahat götürüyor tüketim dediğimiz olay gaza basmanız ile alakalı işliyor yani gaz kelebeği açısı ne kadar çoğalırsa o kadar yakıt artar corona'da gaza bir birim basıp aracı hareket etitirebilirken aynı hızı yakalamak için egea'da iki birim basmak zorunda kalıyorum,mesela 3.0 camry de Corona ile aynı yakıyor onun motoru daha güçlü daha rahat hareket ediyor,hal böyle olunca tüketim daha farklı boyutlara taşınıyor.
Ümit bey, polemik oluşturmak için yazmanıza lüzum yok. Corona'ymış Camry'miş Egea'ymış, ne alakası var bizim araçlarımızla? Ben katalog verisi ile yazmıyorum, net bir şekilde bizzat çok yakınlarımda bulunan Toyota Corolla'lar ile mukayese ederek söylüyorum bunları. Dilerseniz size benzer güzergahta yaptığımız tüketim farklarını bir gün fotoğraflayabilirim de.. Ayrıca o ki bu kadar çok katalog değeri diyorsunuz, size şunu belirtmemde de fayda var:1.5 motorun tüketim verisi WLTP standardına göre hesaplanmıştır, 1.6 motorun tüketim verisi ise NEDC standardında hesaplanmıştır. Sırf kataloğa bakarak yorumladığınız için bocalamanız doğal.
yaklaşık 20 yıldır araç kullanıyorum, mevcut kullandığım corolla 1.6 5. yılına girdi. ilk defa bu kadar uzun süre bir araca bindim ki sanırım bu 12. aracım. kendi çapımda otomobillerle fazlasıyla ilgiliyimdir, bir nevi hobi diyebiliriz. Vergi dezavantajı olmasa 2000 motordan aşağı araca binmezdim. Sadece corolla için değil genel olarak tüm araçlarda güçlü motor seçeneği daha sorunsuzdur. Kanada da yaşayan bir arkadaşım benzinli tiguan alınca sorunlu onların motoru niye aldın demiştim de abi burada 1.4 tiguan yok 2.0 bendeki demişti. 1.5 ile 1.6 özelinde konuşacak olursak, kısa süre önce başka bir konuda da söylediğim üzere aynı donanım özelliklerinde yakın model yıllarında ise tercihim 1.6 olur. Ben aracı biraz sert kullanıyorum ama sakin kullansam 1.5 ile çok yakın değerler göreceğime eminim. Bu konuda iddialıyımdır da peugeot 407 1.6 HDI ile ankara samsun arası ortalama 3.7 tutturmuşluğum var (fabrika verisi 4.6)