0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1.5 ünite şuanda yeni olduğu için pek sorun çıkartmıyor ve kroniği vs pek bilinmiyor,termal verimliliğe sahip olduğu iddia edilen ve 1.6 dan daha çevreci olduğu savunulan bir motor,zamnında 1.33 lerde çok övülmüştü yakıt cimrisi diye lanse edilmişti ama hiçte öyle çıkmadı zaman herşeyi göstrecek,başından beri söylüyorum LPG'de 1.6 kadar dayanıklı olmayacak 2 yıla kadar bir çoğu sibob yakmış olur,sanayide tek tek sökmeye başlarlar,diğer kronik sorunu büyük ihtimalle motor kulakları olacaktır,3 silindirli motorların genel sorunu çok titreşimli çalışmalarıdır o yüzden motor kulakları çabuk bozulur.
Ümit Bey'e sonuna kadar katılıyorum. Toyota Corolla; 3 silindirli, 1.5 motora yakıt tasarrufu için değil emisyon kriterleri zorunluluğu nedeniyle geçmek zorunda kaldı. Yoksa yıllardır sorunsuz, sağlam, sıkıntısız, müşteri memnuniyeti zirve olan bir motorun değerlerini neden düşürüp 3 silindire geçsin ki? Kaldı ki 3 silindirli motorlar hem lpg'ye uyumsuz hem de Ümit Bey'in dediği gibi ileride sıkıntı çıkarabilir. Esasen Toyota Corolla yeni kasada da büyük hata yaptı. E180, 50. yıl makyajlı kasayı ufak dokunuş ve makyajla yeniden piyasaya sürse satış rekoru kırardı. E 180'nin genişliği, ferahlığı ve karizmasından sonra Honda City gibi bir araç çıkarmak hiç olmadı. ( Polemiğe girmek istemem ama şahsi fikrimdir, tersini savunana da yeni her zaman yenidir diyene de saygı duyarım. Herkes aracının hayrını görsün, Cenab-ı Allah herkese kazasız, belasız araçlarını kullanmayı nasip etsin.)
Kutay bey emisyonu azaltmak demek yakıt tüketimini azaltmak demektir. Emisyon azaltmak için ya yakıtın verimli yanması yani zararlı atıkların azalması yada az yakıt yanması ile mümkündür. Toyota bu motorla performanstan feraget ediyor ama yüzde 40 termal verimlilik, 14 gibi sıkıştırma oranı(benzinli bir araç yüksek bir değer) ve yüzde 17 daha az yakıt tüketimi(1.6 ya göre). Şimdi en yeni teknolojilerle üretilen bu motor ortadayken halen 1.6 motor daha verimliydi demek biraz fanatiklik geliyor. Toyota 1.5 deki motor prensibiyle 2.0 motoruda var 2.5 motoruda var. Ülkemizde vergiden kaynaklı 1.5 motor geliyor. Bu motorlardan farkı sadece silindir sayısının eksilmesi. Kısacası performans isteyen 1.6 alsın yakıt tüketimi isteyen 1.5 alsın.
Soner beye katılıyorum. Önyargıları yıkmak lazım. Şimdiki aracım 0.9 motor 3 silindir. Titreşim de öyle 1.6 corolla sonra aman aman rahatsız edici değil. 4 silindirden 3 silindire geçilmesinin sebebi sürtünmenin azalması, azalan yüzey bunu sağlıyor. Ayrıca daha büyük tek silindir hacmi yanma verimini iyileştiriyor. Mazda'nın skyactiv-g motorunun teknolojilerinden ortaklık sonrasında faydalanmışlar ve daha da geliştirmişler.Tek eleştirim 0-100 değeri, inşallah gelecekte eklenecek turbo için bir ön hazırlık motordur diye umuyorum.
Bir kişinin sahibi olduğu araca çöp muamelesi yapıp sonra da “benim fikrime saygı göstermek zorundasınız” demek olmuyor. Tekrar söylüyorum, kendi sahip olduğunuz araca muhteşem diyip bir sonraki kasaya Honda City’e benziyor diyorsunuz. Bunu satış rakamları ortadayken söylüyorsunuz. Buna cevap veren biri olunca da kötü oluyor işte.Size teknik detaylardan ve subjektif olmayan rakamlardan bahsediliyor, söylediklerinize katılmasam da saygı duyarım diyorsunuz. Size verilen teknik verilere katılmıyorsanız neyine katılmadığınızı da yazın lütfen.Hep hurafeler üstünden konuşuyorsunuz (titreşim yaparmış da motor kulakları bozulurmuş), birileri size cevap verince konuşmamayı seçiyorsunuz. Üretilen motorların arkasındaki mühendisliği yok sayıyorsunuz. Sanayideki usta yapmıyor bu motorları. Birçok marka kullanıyor 3 silindirli DI motorları. Bende de 2.5 direkt enjeksiyon 4 silindir Mazda SkyActiv-G motoru var.Sonra kimse ayranım eksi demez diyince tepki gösteriyorsunuz. Gösterin, hakkınız da var. Fakat ben 1.6 motora bir şey demedim, eski kasa Corolla’ya da bir şey demedim. Ama siz insanlar yalnızca yeni olduğu için 1.5 yeni kasa Corolla alıyor sanıyorsunuz. Bu fikirlerinizi de herhangi bir dayanağı olmadan savunuyorsunuz. Yine cevap verilince kızıyorsunuz. Direkt enjeksiyonlu motorlarda yeterince Ar-Ge yapılmadan kullanıma sunulmuş sıvı LPG kitlerinin oluşturduğu sorunları yine 1.5 motora laf atmak için kullanıyorsunuz. Farkında değilsiniz ki artık bu kitler değil, neredeyse araca özel üretilmiş karma kitler kullanılıyor ve bu kitler 1000 kilometrede 1.5L kadar benzin yakıyor. Kitler pahalı ona katılıyorum. “2*2=5. 4 diyenlerin fikrine saygi duysam da katılmıyorum.” Oldu mu bu şimdi? Neyse, söylemek istediğim asıl şey: 2000 kilometre uzun yol yaptik Corolla ile. 5.1L/100km benzin yani 6.2L/100km LPG yakıyor, araçta 3 kişi var ve hız limitlerinde kullanıldı (110-130km)
@Kutay Asilbey (43052) Yaptığınız karşılaştırmaya kendi Corollanizi da eklerseniz metodolojinizin yanlış olduğunu fark edeceksiniz. Bu arada aracinizdaki dik konsol ferahlık hissinin asıl sebebi.Benim gözümde eski kasa ile yeni kasa arasında inanılmaz bir tasarım ve kalite farkı var (kapı trimlerinin yalnızca en üst modelde yumuşak olması çok büyük bir hata yalnız). Normalde Corolla almayacak birçok kişi yeni kasayı çok beğendiği için aldı. Bunu söylemeyecektim çünkü konumuz bu değildi. Asil konu 1.5 1.6 motor farkı. Konuyu buraya siz getirdiniz.Fiat gibi çok satan bir araç hedeflemiş demişsiniz, Corolla zaten dünyanın her yerinde satış rekorları kıran bir araç. Hala yazdığım mesajı okumadan cevap veriyorsunuz. Bir önceki mesajımda söylediklerim son attığınız mesaj için de geçerli.
Yeni corolla da D segment seviyesinde Kutay hocam. Audi A4, Mercedes C serisinden daha geniş arkası yine. Ne açıdan baktığımıza göre değişir. Skoda Superb ile kıyaslarsak B olur tabi.183 cm boyla ben arkada dizim değmeden rahat oturuyorsam daha nolsun?1.6 cvt 2019'da yazılımı güncellendi çok daha hızlı oldu, düşük devir torku daha çok arttı, tepkisi arttı, 0-100 hızlanması çok daha iyileşti. Arka süspansiyonlar bağımsız oldu, yol tutuş arttı. Berlin duvarı gibi göğüs konsolu sonunda yerini daha modern bir tasarıma bıraktı. Bunlar tek başına benim yeni kasa almam için etkili olmuştu, tam tersi eskisini aklımdan bile geçirmemiştim.
Eski bir vw kullanıcısı olarak corollayı aklıma sokan şey e 210 kasanın önceki kasalardan daha güzel olan iç ve dış dizaynı oldu. Flame x veya passion donanım bir e210dan daha güzel bir corolla bilmiyorum.