0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kazasız belasız kullanın parça fiyatları daccia nın baya uygunmuş.
Nede? 2700 düşük bir devir. Tasarruf azalıyor
Yukarılarda bir yerlerde bahsetmiştim. Ltft ve stft aşırı yüksek. Her ne kadar düzgün ayar yapsak da aynı kutucukta bir tutsa bir tutmuyor ya aşırı fakir ya aşırı zengin kalıyor. o nedenle benzin takviyesi açınca motorun çalışması da daha pürüzsüzleşti gibi geldi. Deneye yanıla çözeceğim bakalım. Normalde 1000 devir üstü yapacaktım da, hadi bari motorun zorlanmaya başladığı kısım dedim. Ama şimdi aklıma geldi aslında tüm devirlerde haritanın alt yarısında açmam daha doğru olacak gibi gözüküyor. bir de şu yakıt ayırma olayını çözebilsem tam olacak.
Mesela ne kadar aşırı ? Lpg de zaten stft negatif olması gerekmez mi ?
Lpg 10 tlBenzin 19 tlLpg 12 tl desek, 7/19 = zaten tasarruf %36. Buna bir de ilk çalıştırmada benzin çalışması eklesek totalde %30 tasarruf olur şehir içindeBu tasarrufu daha da indirmek bence mantıklı değil. Benzine geçsen daha iyi sanki
%30 %30 dur, hiç yoktan taktırma masrafını çıkarsın çıkarabildiği kadar. Yine zam geliyor zaten. Bu arada psikolojik olarak da deponun 1200-1500 e dolmasıyla 500-600 e dolması arasında da fark oluyor.
İlk çalıştırma da %6 benzin tüketimi olmaz güncel araçlar çok çabuk ısınıyor ideal çalışma ısısına 1 km geçmeden ulaşıyor,benim egea daha evden çıkıp ana yola ulaşmadan (500 mt) bir bakıyorum 90 C⁰ ye geliyor,LPG için çok güzel motor ama kıyamıyorum sağını solunu delmeye,belki montajı kendim yaparsam özene bezene olur ama arkadaşın dükkan müsait olmuyor bide Afr ayarı yapan yok arabada bir 10 bin yapsın diyorum daha geçen hafta zorla arkadaşın dükkanda yağını değiştirdim adamlar 1000 km'de yağmı değişir diyorlar,tabi benzinde araba sürmenin zevki bir başka.
Olur olur. Marşa basıp 300km gitmiyor herkes. Çoğumuz 3-5km sürüyoruz stop ediyoruz. Bunun kışı da var. Daha geç geçiyor gaza. İnternet ortamında herkes uzun yol yapıyor. Kimse şehir içinde sürmüyor arabasını. Bana garip geliyor. Herkes uzun yol tüketimini söylüyor mesela. İnsanımızı tanıdığım için çok da şey yapmıyorum
İnternet ortamında herkes uzun yol yapıyor. Kimse şehir içinde sürmüyor arabasını. Bana garip geliyor. Herkes uzun yol tüketimini söylüyor mesela. İnsanımızı tanıdığım için çok da şey yapmıyorum
Bizim araçlar uzun yolda daha çok yaktığı için ben hep şehir içi tüketimi söylüyorum
Neyse bunu röpteşambırımızla ayran içerken bizim başlıkta konuşalım Fehmi bey. Fehmi ismi de tam fabrikatör ismi hocam