0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Karabük'ten selamlar herkese. Safranbolu Hıdırlık manzarası bırakayım şuraya.Yerden yüksek araç olmasının güzelliğini yaşadım bugün, milletin çıkmaya yeltenemediği apartman otoparkından çıkabildim. Fakat döndüğümde girerken 2 defa kaldım. 4x4 olmasını çok aradım.
mutlu bey hayırlısı olsun.. ben de yarisi almadan önce sandero niyetlenmiştim ama 0.9 motor olunca tereddütte kalmıştım..
Sağolun Ümit bey ama kar bereket. Gittikçe kuraklaşan ülkemiz için büyük faydalı. Asıl sıkıntı belediyelerde. Karabük belediyesinden daha çok tofaşçılar yolları kürüyor diye sosyal medyada yazılar paylaşıldı. Kar küreme 3 gündür ilk kez bu sabah geçti o kadar, o da yetmedi zaten. Antep'in durumu daha da kötü. Oradaki durumlar ülkemizin en büyük ilinde olsaydı, belediyeye neler söylenirdi ama medyada çıt çıkmıyor malum.
Ben başlığı okuyunca hep acaba eski Mazda dan kalan konu diye aklımda kalmış ,konuya girince baktım Corolla gitmiş ,yeni gördüm.Yeni aracın hayırlı olsun ,kazasız belasız kullan,gayet güzel,altı yüksek en azından ufak tefek arazilerde gezip bizden daha iyi konum yaratıcak bir model almışsın.tekrar hayırlı olsun
Hayırlı olsun. 3000 devri geçmezsin artık
Herkese teşekkürler. Kesinlikle. Turbo olduğu için pek gerek de kalmıyor çok şükür Tansu. 3500 üstü benzin desteği açtım zaten.
Benzine 9 ay dayanabildim. Buna da lpg taktırdım. Benzinle devam ederim diye düşünürken 90 ile sabit giderken bile 1.3tl lere çıkması yürütme maliyetinin, beni zorlamaya başladı. Fabrikasyon lpgli olarak da satılmasına güvenerekten Quattro Garage'da Atiker Grand OBD taktırdım. Atiker'in OBD düzeltme özelliğini seviyorum zaten. Montajı da güvendiğim yere yaptırdım. Ardından @Ediz Delihasanlar (43588) sağolsun, onunla 2 saat süren hassas bir ayar yaptık ve düzeltmeyi açtık. Sıkıntısız biniyorum. 3000 km yaptım bu süreçte ve 90 ile benzinde 5.5 lt, lpgde 7lt; 110 km hız ile benzinde 7 lt, lpgde 9.3 lt yakıyor. En az %40 kâr var arada. Bozuk yollarda altı sürtecek derdinin olmaması ve rahat rahat bozuk yollara girebilmek çok güzel bir hismiş. Corolla sonrası Sandero stepway ile çeşitli doğal güzellikleri rahatlıkla keşfeder oldum.
Turbo nası bişe anlatsana biraz
Çok güzel birşey Tansu. Devir çevirmek zorunda kalmıyorsun. Dünya kadar atmosferik yerine fındık kadar turbo diyorum. 2500 devirde 100-110 gibi hızlarda %8-10 luk eğimleri rahatlıkla çıkabilmesi güzel bir duygu.Sağolasın Selman abi. Suzuki Vitara, Duster, ya da yeni yaris cross a geçebilirsin abi.
Turbo elbette güzel. Keşke ucuz olsa İnsanlar mtv’ye vereceğini deli gibi hesaplıyor ama sanayide bu motorların tamirleri için ödenen paralar hep gözardı ediliyor. İnşallah sende problem olmaz veya geç olur da rahat rahat keyfini çıkarırsın. Sanayide turbo tamircisi her gün artıyor. Gözle görülen bir durum bu
Sıfır turbosu 3-5bin tl. çok birşey değil. O performans sonrası göz ardı edilebilir bence. Ölene kadar kullanmayacağız ya, sonraki sahipleri düşünsün.