0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sanki ekim ayında Hatay civarına gelmişti.
Evet gelmiş. En yakın yeni yılda gelecek. Anlamadığım şu, Landirenzo diyor ki hazır config var manuel ayarlama mümkün değil. Bu adam nasıl manuel config atıyor?
//www.youtube.com/watch?v=_IVwS1WV_CwBRC Maestro kitte de manuel afr ayarı yapılamıyormuş
afr ayarı yaptırdık diyelim ömürlük mü oluyor? ayar zamanla bozuluyor mu?
bu dediğiniz özellik landirenzoda var mı acaba?
merhaba herkese iyi forumlarCorolla 1.5 dream ms 2022 model aracıma 2 bin km de iken brc marka kit kendim taktırdım.BRC aracıma yıllık olarak belirli bir ödeme karşılığında motor garantisi vereceğini söyledi. Ben motor garantisi yaptırmadım. Servis garantisi de bitmiş oldu lpg taktığım için.Neden brc1. neden eski honda civic aracımda fabrikasyon brc kit vardı. Brc bir şekilde hondanın fabrikasına girmiş mühendislerle buluşmuş. Oranın havasını solumuş ortak bir iş yapmış ve kendisini bu süreçte illa ki geliştirmiş diye düşündüm2. neden brc 1.5 corollaya özel kit geliştirmiş öyle ki ayar bile yapmıyorsunuz. Ustaların bu kitte ayarlayabildiği tek şey hangi sıcaklıkta lpg kullanmaya başlasın. Kısacası kit tamamen oem olarak geliyor. Takılacak yerler aparatlar soketler hepsi ayarlı. Kesme biçme olmuyor.3. neden bu kadar övdün daha iyisi yok mu diyeceksiniz. Prins in daha iyi olduğu benzin tüketiminin de brc den az olduğu söyleniyor. Prins daha pahalı bir kit tabi ki...Gelelim kendi izlenimlerimeSizin tecrübe ettiğiniz gibi silkeleme tekleme falan olmadı. 197 km hıza kadar çıktım banamısın demedi. Limitör devreye girdi. araba lpg deydi.Yaklaşık 3 bin km dir lpg de kullanıyorum.Sorun sıkıntı yok. Depoyu 55 litre taktırdım daha uzun yol yapsın diye. Sığıyor bagaja kabarıklık falan yapmıyor. şu an gidip geldiğim yol yarı şehir içi yarı şehir dışı diyeiblirim. 6.8 yol bilgiyarı gösteriyor. LPG de ise 8,8 litre yakıyor. Uzun yolda ise çok dikkat ederseniz 100 km yi geçmezseniz ki böyle yol bitmiyor yakıt tüketimi 4.6 lara kadar düşüyor benzinde. LPG de ise 6 litre diyebilirim. Öte yandan benzin tüketimi çok az. Bin km de maksimum 3 litre diyebilirim.Subap yakıyor meselesine gelinceBen LPG li bir aracın subap yakacağına inanmıyorum. Eğer motor arıza ışığınız yanmıyorsa araba fakirde zenginde çalışmıyorsa kesinlikle subap yakacağını düşünmüyorum.LPG taktırmadan önce sarı siteye girdim. En yüksek km de benzin lpg li corolla 1.5 i arattım. Araç 240 bin km de bir ticari çıkmasıydı. sahibine lpg taktırmayı düşündüğümü bir sorun olup olmadığını sordum hiçbir sorun yok dediLPG ye olan ön yargıların nedenini de ben şöyle açıklıyorum.Eskiden lpg li araçların motor arıza ışığı yanardı usta bakardı. LPG den yanıyor fakir yakıt diye der yollardı. Biz o arıza ışığı yana yana o arabaya binerdik. Fakir yakıt olduğu içinde motor soğuyamaz yanardı.Şu an lpg teknolojileri epey gelişti. Ben lpg yi zararlı bir unsur olarak görmüyorum.Hatta size şöyle bir örnek veriyim lpg li olup yanan araçların yanma nedenini araştırdım. Altından benzin çıktı