Gönderen Konu: Corolla 2021 1.5 MDS Landirenzo LPG izlenimlerim  (Okunma sayısı 42125 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2021 1.5 MDS Landirenzo LPG izlenimlerim
« Yanıtla #20 : Eylül 04, 2021, 21:29:37 »
Arkadaslar merhaba . Ben lpg ile kiyaslama yapabilmeniz icin kendi deneyimimi aktarayim araci 1 ay evvel aldim 2021 dream multis , aracin benzinin full yaoarak gece yola ciktim ortala hizim 110 km civari devri mumkun mertebe 2500 uzerine cikarmadim hiz sabitleme oldugu icin bu daha kolay oluyo , ankaradan fethiye oludenize gidis yaptim 632 km yol kat ettim, olu deniz shellden tekrar yakati fulledim 22 lt benzin ile depo doldu yaklasik 230 tl di galiba km ortala 34 krs yakti bu performans ile lpg taktirmayi acikcasi ben dusunmuyorum.herkese iyi aksamlar

O hesapta bir yanlışlık var sanırsam. 22 litreye 230 lira vermeniz mümkün değil. Benzinin Litresi 10.4 lira civarına geliyor. Para doğru olma olasılığı yüksek ama litre de kesinlikle bir hata var. Bir de 22 litreyle 630 km civarı da yakması imkansız. Yüz km de 3.5 litre ortalama yakıt tüketimi olur. Dizel ataç ve hibritler bile bu değeri zor görür.
O

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 04, 2021, 21:29:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 04, 2021, 21:36:12 »
Diyarbakirdan fethiyeye yaklasik 1300km yol yapiyorum , 70 lt civari yakit aliyor , 42-45 krs arasina denk geliyor 120 km den asagi dusmuyorum lpg ye gerek yok
corolla 2017 advance 1.6 manuel 25K
corolla 2019 vision mds 1.6 10k...
Corolla 2021 dream mds 10k..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Primum non nocere
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 27000
  • Model Yılı: '20
  • 20 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 04, 2021, 21:56:32 »
O hesapta bir yanlışlık var sanırsam. 22 litreye 230 lira vermeniz mümkün değil. Benzinin Litresi 10.4 lira civarına geliyor. Para doğru olma olasılığı yüksek ama litre de kesinlikle bir hata var. Bir de 22 litreyle 630 km civarı da yakması imkansız. Yüz km de 3.5 litre ortalama yakıt tüketimi olur. Dizel ataç ve hibritler bile bu değeri zor görür.

830 km yolu  otobandan  6.9 ortalam ile gitmistim ama biraz agresif kullandıgım alanlarda oldu  yavas gıttıgım yerler de  3.5 ortalama gerçekse  benim düldüle 2 çift lafım olacak yarın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 04, 2021, 22:23:53 »
Evet ibre düşüyor ama sıkıntı değil km düğmesine basıp kontak aç kapat düzeliyor

Mesaj Birleştirildi: Eylül 04, 2021, 22:26:39
Sakarya sandıkçıdan aldım

Yakıt konusunda şehir dışı kullanımda lpg ye gerek yok doğru ama şehir içinde bu araç 7-8 litre benzin yakar arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #24 : Eylül 04, 2021, 22:30:38 »
Arkadaslar , lt bi yanlislik olabilir ancak kart hesap  hareketlerine baktim sizlere yanlis bilgi vermemek icin, 630 km yol icin 230 tl lik benzin yakmis arac , burdan hesaplama yapabilirsiniz.tekrar iyi aksamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 04, 2021, 23:02:38 »
Ankara'dan Fethiye'ye giderken hiç rampa görmüyorlar,tamamen düz yol ve Denizli'den sonra epey rampa iniyor,bir tek Muğla'dan sonra kısa sayılacak bir rampa çıkıyor ula ilçe sınırına kadar daha sonra yine iniş istikametinde ilerliyorlar,fazla yakmaz ama pompada bir aksilik olmuştur bazen basınçtan pompa erken atabiliyor attığı zaman doldu tamam deniliyor,o yüzden biraz eksik gelmiştir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 05, 2021, 11:33:48 »
Arkadaşlar 2021 model 1.5 motor Corolla sahibi olup da aracında LPG bulunanlar; hangi marka kit kullandıklarını, yakıt değerlerini vs paylaşabilirlerse herkes için faydalı olur.

Ben başlayayım. Bayiden Landirenzo markalı olarak teslim aldım. 35 litre depo ile en az 407 km, en fazla 535 km menzile ulaştım. Benzin verisi yok elimde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 05, 2021, 13:27:34 »
230TL/7.7=29.87lt yakıt alınmış oluyor. Biz 30lt diyelim. 30lt/630km=0.0476lt ediyor. Yani 100km'de yaklaşık 4.8lt eder ki. Bu bile benzinli araç için çok iyi değerler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 05, 2021, 13:58:19 »
Türkiye gibi yakıt fiyatlarının sürekli değiştiği ülkelerde sadece litre/km şeklinde hesap yapılmalı. Yukarıdaki hesabınız litre fiyatının farklı olduğu şehirler için bile yol gösterici değil. Bırakın 1 kaç ay sonra bu konuya denk gelip okuyanlar için anlamlı olsun. Gerçi en sonda gerekli veriyi paylaşmışsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 40 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 05, 2021, 15:52:57 »
2021 1.5 dream mds daha 1000 km olmadım. Servisde landirenzo takıldı. Şu ana kadar hiç problem görünmüyor. 3 depo lpg bitirdiğimde lpg ve benzin değerlerimi patlaşacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 40 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 18, 2021, 21:27:39 »
413km 32,5 litre lpg benzin ? 200 şehir dışı
457 km 33,8 litre lpg benzin ? 300 şehir dışı
414,6 km 30,3 litre lpg 200 km şehir dışı

Toplam 1284 km de 13,12 litre benzin

Yol bilgisayarı 7,2

Aldığım fiyatlarla ortalama yakıt benzin lpg dahil 44 kuruş

Günde 2 km ilk çalıştırma benzin kullanıyor 20 günde 40 km yapar. En çok yakan zamanları motor soğuk şehir içi 10 litreden hesaplasak bu benzinin 4 litresi burada harcanmıştır.
Geriye 9,12 litre benzin karmada kullanılmıştır.

100 km de 0,7 civarında benzin tüketiyor araç

Araç lpg yi amorti edene kadar 70 bin km geçmesi gerekiyor. Bu hesaba göre lpg takılmasada olur gibi.
Ancak lpg benzine göre çok pahalı durumda ne yazık ki. Benzinin 8 lira olmadığı şu anda, lpg nin 4 lira olması gerekirdi. Oysa ki 4,8 civarlarında.

Benzin lpg fiyatları eski oranlarında olsaydı yüzde 35 tasarrufla  araç 50 bin km de amorti ederdi. Şu andaki tasarruf oranı yüzde 22 civarlarında

Bir daha da yakıt ölçümü yapmam. Gayet güzel değerler gerçekten.
İyi ki bu aracı almışım, iyi ki lpg takılmış herkese tavsiye ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 40 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 18, 2021, 21:32:54 »
413km 32,5 litre lpg benzin ? 200 şehir dışı
457 km 33,8 litre lpg benzin ? 300 şehir dışı
414,6 km 30,3 litre lpg 200 km şehir dışı

Toplam 1284 km de 13,12 litre benzin

Yol bilgisayarı 7,2

Aldığım fiyatlarla ortalama yakıt benzin lpg dahil 44 kuruş

Günde 2 km ilk çalıştırma benzin kullanıyor 20 günde 40 km yapar. En çok yakan zamanları motor soğuk şehir içi 10 litreden hesaplasak bu benzinin 4 litresi burada harcanmıştır.
Geriye 9,12 litre benzin karmada kullanılmıştır.

100 km de 0,7 civarında benzin tüketiyor araç

Araç lpg yi amorti edene kadar 70 bin km geçmesi gerekiyor. Bu hesaba göre lpg takılmasada olur gibi.
Ancak lpg benzine göre çok pahalı durumda ne yazık ki. Benzinin 8 lira olmadığı şu anda, lpg nin 4 lira olması gerekirdi. Oysa ki 4,8 civarlarında.

Benzin lpg fiyatları eski oranlarında olsaydı yüzde 35 tasarrufla  araç 50 bin km de amorti ederdi. Şu andaki tasarruf oranı yüzde 22 civarlarında

Bir daha da yakıt ölçümü yapmam. Gayet güzel değerler gerçekten.
İyi ki bu aracı almışım, iyi ki lpg takılmış herkese tavsiye ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 18, 2021, 21:53:29 »
Fatih Bey, bu 1.5 araçlar LPG ile giderken arada benzin mi tüketiyor? 9.12 litre benzin karma tüketimde kastınız bu mu acaba?
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 18, 2021, 22:00:43 »
İki konu da aynı mantık aynı gidişat bu yüzden birleştirilmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 40 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Eylül 18, 2021, 22:14:30 »
Fatih Bey, bu 1.5 araçlar LPG ile giderken arada benzin mi tüketiyor? 9.12 litre benzin karma tüketimde kastınız bu mu acaba?

Evet

Mesaj Birleştirildi: Eylül 18, 2021, 22:15:58
Merak ettiğim birşey var, lpg de ki benzin kullanımı neye göre oluyor. Devre göre mi hıza göre mi yoksa standart bi benzin ekleme mi var acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Eylül 18, 2021, 22:45:18 »
Evet

Mesaj Birleştirildi: Eylül 18, 2021, 22:15:58
Merak ettiğim birşey var, lpg de ki benzin kullanımı neye göre oluyor. Devre göre mi hıza göre mi yoksa standart bi benzin ekleme mi var acaba
1.5 motorlarda benzin enjektörleri yanma odasına direk açıldığı için yüksek ısılara maruz kalıyor,LPG'de benzin sarfiyatı olmadığından ötürü enjektör soğuyamıyor yanmasın diye arada benzin geçişi sağlanarak soğuması sağlanıyor,LPG kitinin yazılımına göre püskürtme yapılıyor,artık ne kadarlık bir süre belirlenmişse devir aralıkları ayarlanmış.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 40 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Eylül 18, 2021, 23:02:48 »
Ne kadar yüksek devir o kadar fazla benzin diyebilir miyiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Eylül 19, 2021, 00:17:07 »
Ne kadar yüksek devir o kadar fazla benzin diyebilir miyiz
Olabilir,karma kirlerin bazıları belirli devirden sonra sadece benzinde bile gidiyor,kit yazılımında özellik olarak mevcut oluyor açılması halinde (3000 devir üstü benzin kullan gibi rakam temsilidir) karma kitlerde benzin kullanımı ayriyeten avantaj ve dezavantaj olarak karşımıza çıkar,
Direk enjeksiyonlu sistemler yapısı itibariyle fazla kurum biriktirir ve yüksek ısı çıkarırlar o yüzden egzoz gazını soğutmak için extra soğutma sistemi eklenir (teknik detayı uzun) Toyota'nın yeni motorunda termal verimlilik üzerine inşaa edilmiş,egzoz gazı nekadar soğuk çıkarsa emisyon o kadar düşük oluyor,bir bakıma bu motorda LPG kullanmak kurum birikmemesi (LPG'de kurum olayı yok denecek kadar az) açısından avantaj gibi görünse de bu seferde lpg'nin yanma zamanı benzinden uzun olduğu için ısı farkı oluşuyor o yüzden motorun ısıyla temas eden yüzeyleri fazla etkileniyor,karma yakıt kullanması zorunluluk olduğu için ufakta olsa benzin püskürtülmesi egzoz subablarında sırlama yapabiliyor ama o sır LPG yanma zamanında tekrardan kayboluyor yani iş başlanan noktaya tekrar dönüyor,
Malesef bu motor uzun vadede LPG kullanımından ötürü manifolddan beslemeli motorlara göre daha fazla arızalara gebe gibi görünüyor,şuanda araçlar çok yeni olduğu için sorun çıkartmayabilir ama garanti süreleri bitiminde neler olacağını kimse tam olarak kestiremez,yaşayıp göreceğiz ama benzinde kullanımda sorunların çok çok az olacağı bir gerçektir,
Manifolddan beslemeli motorlardada subab yanması sorunları oluşuyor ama iyi bir LPG kiti ve ayar ile bu sorunlar 100 bin km'lerden sonra görülüyor LPG'den edilen kâr'ın az bir kısmı ile subablar yeniden revize edilip kullanılabiliyor ama yeni motorda ne olacağı belli değil.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 40 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Eylül 19, 2021, 00:46:17 »
Açıklamanız için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda güzel bi afr ayarı ile işi sağlama almak lazım
Olabilir,karma kirlerin bazıları belirli devirden sonra sadece benzinde bile gidiyor,kit yazılımında özellik olarak mevcut oluyor açılması halinde (3000 devir üstü benzin kullan gibi rakam temsilidir) karma kitlerde benzin kullanımı ayriyeten avantaj ve dezavantaj olarak karşımıza çıkar,
Direk enjeksiyonlu sistemler yapısı itibariyle fazla kurum biriktirir ve yüksek ısı çıkarırlar o yüzden egzoz gazını soğutmak için extra soğutma sistemi eklenir (teknik detayı uzun) Toyota'nın yeni motorunda termal verimlilik üzerine inşaa edilmiş,egzoz gazı nekadar soğuk çıkarsa emisyon o kadar düşük oluyor,bir bakıma bu motorda LPG kullanmak kurum birikmemesi (LPG'de kurum olayı yok denecek kadar az) açısından avantaj gibi görünse de bu seferde lpg'nin yanma zamanı benzinden uzun olduğu için ısı farkı oluşuyor o yüzden motorun ısıyla temas eden yüzeyleri fazla etkileniyor,karma yakıt kullanması zorunluluk olduğu için ufakta olsa benzin püskürtülmesi egzoz subablarında sırlama yapabiliyor ama o sır LPG yanma zamanında tekrardan kayboluyor yani iş başlanan noktaya tekrar dönüyor,
Malesef bu motor uzun vadede LPG kullanımından ötürü manifolddan beslemeli motorlara göre daha fazla arızalara gebe gibi görünüyor,şuanda araçlar çok yeni olduğu için sorun çıkartmayabilir ama garanti süreleri bitiminde neler olacağını kimse tam olarak kestiremez,yaşayıp göreceğiz ama benzinde kullanımda sorunların çok çok az olacağı bir gerçektir,
Manifolddan beslemeli motorlardada subab yanması sorunları oluşuyor ama iyi bir LPG kiti ve ayar ile bu sorunlar 100 bin km'lerden sonra görülüyor LPG'den edilen kâr'ın az bir kısmı ile subablar yeniden revize edilip kullanılabiliyor ama yeni motorda ne olacağı belli değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 40 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ekim 17, 2021, 13:14:41 »
Malum zamlardan sonra lpg yi kapattım benzini fulleyerek ölçüm yaptım

350 km nin 200 ü şehir içi yol bilgisayarı 7,0 olarak gerçekleştirdim.

Benzini yüzde 5 indirimli alıyorum yaklaşık 54 kuruş yakmış.
Geçmiş istatistiklere göre lpg ile gitseydim bu yolu herşey dahil 49 kuruş filan yakardı.

Ne yazık ki bı benzin fiyatı artacak tekrar lpg ye geçeceğiz.

İster benzin ister lpg olsun arabanın performansa göre yakıt gerçekten güzel