0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşkar yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Varta52 aldın 733liraya eski iadeli ücretsiz kargo ile. Bağlantı için kaç numara takımlar lazım olucak yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba 2019 corolla araçta bulunan fabrikasyon akü mağdurlarının biriyim O akü 45 likti 2-3 gün arac yatsa çalıştırmiyordu neyse 100 lira farka 50 lik mutlu akü takip sorunu çözmustuk aradan 1.5 yıl geçti sürekli kısa mesafe market Pazar yapmanın da verdiği etkiyle bugün bu akü de calistirmadi takviye yaptık artık buna da güvenim kalmadı söyle varta akü taksak eni boyu uyarsa diyelim 60 lik varta akü buldum uyar mı fazla amper göz çıkarır mı yada şöyle sorayım kısa mesafelere dayanıklı bizim araçlara uygun akü tavsiyeniz var mı ?
Yanıtlar için teşekkürler Evet araçta yol kamerası takılı sokecegim 60 lik akuler malesef sığmıyor 55 bile zor bulabilirsem 52lij varta takacağım nette 800 lira bakalım satıcılar ne fiyat çekecek eski akuyu ne kadara alırlar bu akşam bakacağım artık
Araç kamerasının şarj koruma özelliği yoksa aküyü o bitiriyordur,boşuna akü değiştirmeyin kamerayı sökün biraz gezin araçla akü toplar,en kötü ihtimalle şarja bağların düzelir.
Aslında arac kamerası usb girisiyle multimadyaya bağlı multimedyada akuye bağlı kontağı açınca multimedyaya elektrik gidiyor otomatik açılıyor kontağı kapatınca multimedya ekran ve kamera elektriği kesilmiş oluyor Aracı ilk çalıştırmadan farlar yanıyor multimedya ve kamera açılıyor onlar zorlar diye düşündüm de aslında ya yeni tip akuler zayıf dayanıklı değiller ya bizim arac kısa mesafe hep kısa kullanılıyor yada 45-50 amper yetmiyor ne yapacağımı şaşırdım Arac 3 yaşını doldurdu 45 lik sorunluydu 55-60 sığmıyor diye 50 lik mutlu taktik şimdi bu da bitti Cumartesi değiştirdiğim yere götüreceğim belki garantiden yardımcı olurlar 3 yillik araçta 3. Aku beni yordu en son aku zeminini kestirip 60lik sığacaksa öyle bir yola gireceğim galiba
Şans işi bu akü mevzu. Mutlu aküden yana da artık çekincelerim var. Vartadan devam edin.LPG yoksa uğraşırım derseniz kalın kablolarla arkaya kadar çektirip aküyü köpük olan yere sabitletebilirsiniz. Ya da akü yuvasının bir tarafı kırılarak daha büyük akü takılabilir. Akü büyütmek alternatörü zorlamaz. Zorladığı nerede görülmüş? Tr 45ah, abd 60ah kullanıyor. Alternatör ise aynı valeo 100a. 100ah akü de taksanız alternatör bozulmaz.
Bugün bir aku maceram daha bitti 2019 Ekim ayında sıfır aldigim benzinli otomatik corolla aracın üzerinde bulunan 45 lik mutlu akü 2021 ocak ayında bitmiş sarj tutmamaya başlamıştı bende mutlu aku bayisine gidip 100 lira fark vererek 50 amperlik mutlu taktirmistim üstünü vererek başka bir aku takılınca 2 yıl garanti başlamıştı garanti belgesini kaseleyip veriyor usta neyse bu aku de 20 ay dayanabilmis 2 gün önce bitmiş ve takviye yaptıktan sonra stop etmeden 30-40 dakika çalışsa bile sarj olmuyor stop edince arac çalışmiyordu Bugün yine aynı bayiye gittim ölçüm yaptı bitmiş dedi aynı 50 amperlik mutlu akuyu taksa para almayacak ama garanti 4 ay sonra 2023 ocakta bitecekti ben ısrarla farkını verip 55 amper takalım dedim usta da 50 amperlik efb yeni nesil start stop özellikli araçların kullandığı akuyu gösterdi bu akü 55 amperlik mutlu akuyle aynı marş gücüne sahip uzerlerinde yazan değerler öyle kabul ettim eski aku 850 lira bu 1200 aradaki farki 350 lirayı verdim 2 yıl garanti de yeniden başladı Bakalım 24 ay dolmadan bozulacak mi yoksa 3-4 sene gidecek mi merak ediyorum aslında aku biteceğini belli ediyordu sonradan takılan multimedya saati sifirlaniyorsa multimedya baştan başlıyorsa akünün zayıfladığı belli oluyor bilginize Akuler niye dayanmıyor deyince usta artık ürünlerin eskisi gibi dayanıklı olmadığını planlı eskitme stratejisinden bahsetti tahmin ettiğiniz gibi...
Hayırlı olsun yeni akü,Usta'nın sön sözü sallama olmuş biraz,aksine şuandaki aküler eskilerden daha dayanıklı yalnız araçlarda kullanılan extra eklentiler orjinal yada onun kadar kalteli olmayınca aküyü somuruyor devamlı deşarj olan akünün de iç plakaları dayanmıyor,her ürünün belli bir kullanım ömrü vardır ama siz ürünü kapatisenin üzerinde zorlarsanız tabiki ömür aynı oranda azalacaktır,şuanda arkadaşım da E140 kasa var akü ömrünü tamamlamış durumda ama hâlâ zorda olsa ilk marşı çeviriyor,ölçümde 8 volt çıkıyor,aracınızda kullandığınız extralsrı kontağa bağlatın sıkıntı olmaz ama kontak kapanınca herşey kapanır yada kameranın şarj koruma özelliği olanını kaliteli bir ürün kullanın