Gönderen Konu: 2019-2020 Yeni Kasa Corolla Akü Sorunu ve Akü Değişimi  (Okunma sayısı 57197 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 22222
  • Model Yılı: '19
  • 20 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019-2020 Yeni Kasa Corolla Akü Sorunu ve Akü Değişimi
« Yanıtla #100 : Nisan 29, 2022, 16:25:43 »
Arkadaşkar yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Varta52 aldın 733liraya eski iadeli ücretsiz kargo ile. Bağlantı için kaç numara takımlar lazım olucak yardımcı olursanız sevinirim

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Nisan 29, 2022, 16:25:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Nisan 29, 2022, 18:43:01 »
Arkadaşkar yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Varta52 aldın 733liraya eski iadeli ücretsiz kargo ile. Bağlantı için kaç numara takımlar lazım olucak yardımcı olursanız sevinirim
10/11 ve 12 /13 anahtar kutup başını sökmek için  işinizi görecektir,akü sabitleme vidası da eskilerde 10/11 di ama şimdede çok değişmemiştir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Nisan 30, 2022, 10:16:50 »
10 numara ile kutup başları sökülür, akünün montaj vidası da eskiden 10 du ama galiba artık 13
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Eylül 08, 2022, 16:50:48 »
Merhaba 2019 corolla araçta bulunan fabrikasyon akü mağdurlarının biriyim
O akü 45 likti 2-3 gün arac yatsa çalıştırmiyordu neyse 100 lira farka 50 lik mutlu akü takip sorunu çözmustuk aradan 1.5 yıl geçti sürekli kısa mesafe market Pazar yapmanın da verdiği etkiyle bugün bu akü de calistirmadi takviye yaptık artık buna da güvenim kalmadı söyle varta akü taksak eni boyu uyarsa diyelim 60 lik varta akü buldum uyar mı fazla amper göz çıkarır mı yada şöyle sorayım kısa mesafelere dayanıklı bizim araçlara uygun akü tavsiyeniz var mı ?
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Eylül 08, 2022, 17:45:08 »
O akü 45 likti 2-3 gün arac yatsa çalıştırmiyordu neyse 100 lira farka 50 lik mutlu akü takip sorunu çözmustuk aradan 1.5 yıl geçti sürekli kısa mesafe market Pazar yapmanın da verdiği etkiyle bugün bu akü de calistirmadi takviye yaptık artık buna da güvenim kalmadı söyle varta akü taksak eni boyu uyarsa diyelim 60 lik varta akü buldum uyar mı fazla amper göz çıkarır mı yada şöyle sorayım kısa mesafelere dayanıklı bizim araçlara uygun akü tavsiyeniz var mı ?

Bu konu cok tartisildi. 40 lik yerine 60 lik takilir mi diye.( Sarj dinamosu acisindan).. Valla ben yarise 40 lik yerine 60 lik taktim. 4 senedir kullaniyorum..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #105 : Eylül 08, 2022, 19:15:30 »
Yerine uyarsa sıkıntı çıkartmaz ama 50 amperlik akü ile sorun çıkaran 60 amper ilede sorun çıkarır,araçta ekstra (araç kamerası gibi) donanım varsa durduğu yerde aküyü boşaltıyor olabilir kısa mesafe çalışıyor diye 1.5 yılda akü bitmez ki Toyota'lar çok az akımla bile çalışır,8 volt ile çalışan Toyota gördüm.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #106 : Eylül 08, 2022, 19:30:57 »
Yanıtlar için teşekkürler
Evet araçta yol kamerası takılı sokecegim 60 lik akuler malesef sığmıyor 55 bile zor bulabilirsem 52lij varta takacağım nette 800 lira bakalım satıcılar ne fiyat çekecek eski akuyu ne kadara alırlar bu akşam bakacağım artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #107 : Eylül 08, 2022, 20:17:42 »
Yanıtlar için teşekkürler
Evet araçta yol kamerası takılı sokecegim 60 lik akuler malesef sığmıyor 55 bile zor bulabilirsem 52lij varta takacağım nette 800 lira bakalım satıcılar ne fiyat çekecek eski akuyu ne kadara alırlar bu akşam bakacağım artık
Araç kamerasının şarj koruma özelliği yoksa aküyü o bitiriyordur,boşuna akü değiştirmeyin kamerayı sökün biraz gezin araçla akü toplar,en kötü ihtimalle şarja bağların düzelir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Eylül 08, 2022, 21:17:35 »
Araç kamerasının şarj koruma özelliği yoksa aküyü o bitiriyordur,boşuna akü değiştirmeyin kamerayı sökün biraz gezin araçla akü toplar,en kötü ihtimalle şarja bağların düzelir.
Aslında arac kamerası usb girisiyle multimadyaya bağlı multimedyada akuye bağlı kontağı açınca multimedyaya elektrik gidiyor otomatik açılıyor kontağı kapatınca multimedya ekran ve kamera elektriği kesilmiş oluyor
Aracı ilk çalıştırmadan farlar yanıyor multimedya ve kamera açılıyor onlar zorlar diye düşündüm de aslında ya yeni tip akuler zayıf dayanıklı değiller ya bizim arac kısa mesafe hep kısa kullanılıyor yada 45-50 amper yetmiyor ne yapacağımı şaşırdım
Arac 3 yaşını doldurdu 45 lik sorunluydu  55-60 sığmıyor diye 50 lik mutlu taktik şimdi bu da bitti Cumartesi değiştirdiğim yere götüreceğim belki garantiden yardımcı olurlar 3 yillik araçta 3. Aku beni yordu en son aku zeminini kestirip 60lik sığacaksa öyle bir yola gireceğim galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #109 : Eylül 08, 2022, 23:40:26 »
Aslında arac kamerası usb girisiyle multimadyaya bağlı multimedyada akuye bağlı kontağı açınca multimedyaya elektrik gidiyor otomatik açılıyor kontağı kapatınca multimedya ekran ve kamera elektriği kesilmiş oluyor
Aracı ilk çalıştırmadan farlar yanıyor multimedya ve kamera açılıyor onlar zorlar diye düşündüm de aslında ya yeni tip akuler zayıf dayanıklı değiller ya bizim arac kısa mesafe hep kısa kullanılıyor yada 45-50 amper yetmiyor ne yapacağımı şaşırdım
Arac 3 yaşını doldurdu 45 lik sorunluydu  55-60 sığmıyor diye 50 lik mutlu taktik şimdi bu da bitti Cumartesi değiştirdiğim yere götüreceğim belki garantiden yardımcı olurlar 3 yillik araçta 3. Aku beni yordu en son aku zeminini kestirip 60lik sığacaksa öyle bir yola gireceğim galiba
Bizim 2020 flame x pack araçtada 45 lik akü var hatta geçen kış kar yağdı 1 hafta araç yattı ve sorunsuz çalıştı bizimkide devamlı kısa mesafe çalışıyor Max 3 km gidiş 3 te dönüş 6 km okul ev arası çalışıyor,şuana kadar hiçbir sıkıntı yaşatmadı sizin kamera sıkıntı çıkarıyordum.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Eylül 09, 2022, 10:26:54 »
Şans işi bu akü mevzu. Mutlu aküden yana da artık çekincelerim var. Vartadan devam edin.

LPG yoksa uğraşırım derseniz kalın kablolarla arkaya kadar çektirip aküyü köpük olan yere sabitletebilirsiniz. Ya da akü yuvasının bir tarafı kırılarak daha büyük akü takılabilir.

Akü büyütmek alternatörü zorlamaz. Zorladığı nerede görülmüş? Tr 45ah, abd 60ah kullanıyor. Alternatör ise aynı valeo 100a. 100ah akü de taksanız alternatör bozulmaz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Eylül 09, 2022, 11:25:45 »
Ben aracin birinde varta birinde povver kullaniyorum. Varta bazen 1 ay kullanilmiyor. 50 km yapip gene yatiyor. 5. Senesinde..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Eylül 09, 2022, 15:56:39 »
Şans işi bu akü mevzu. Mutlu aküden yana da artık çekincelerim var. Vartadan devam edin.

LPG yoksa uğraşırım derseniz kalın kablolarla arkaya kadar çektirip aküyü köpük olan yere sabitletebilirsiniz. Ya da akü yuvasının bir tarafı kırılarak daha büyük akü takılabilir.

Akü büyütmek alternatörü zorlamaz. Zorladığı nerede görülmüş? Tr 45ah, abd 60ah kullanıyor. Alternatör ise aynı valeo 100a. 100ah akü de taksanız alternatör bozulmaz.
Lpg var led farlar var
Valla 3 yılda 3. Aku işi beni yordu yarın mutlu akuye gideceğim garantiye girmezse varta düşünüyorum ama 52 lik varta sığıyor alan dar en iyisi kırdirip 60lik varta takmak sanırım teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Eylül 09, 2022, 21:46:39 »
2020 vision aracımda geçtiğimiz Şubat ayında ilk defa akü sorunu yaşadım. Servise çekiciyle götürmedim takviye attım. Servis; keşke takviye atmadan getirseydiniz ölçüm yapardık dedi. Bir kaç gün sonra yine bitti. Bu sefer çekiciyle götürdüm. Ölçüm yaptılar cihaz değişim uyarısı vermedi. Şarj edip geri verdiler. Bir ay sonra yine bitti yine değişim uyarısı olmadı . Ondan iki ay sonra yine akü bitti yine şarj edip geri verdiler. Sonra bir daha bitti bu sefer Toyota Türkiye’yi aradım. Akülü araba mi bu diye :). Bu sefer akü değişim uyarısı vermiş değiştirdiler. Neyse aradan üç ay geçti, yol kenarına park ettim arabayı. Yaklaşık 20-25 dk dörtlüler yanık kaldı. Sonra kontağı çevirdim bir de ne göreyim araç çalışmıyor. İşim acele olduğu için takviye attım devam ettim. Arayıp sorduğumda dörtlülerin o kadar uzun açık kalması aküyü bitirebilir dediler. Neyse bir kaç gün sonra sabah kontağı çevirdim yine araba çalışmadı. Yine çekiciye yükledim götürdüm. Bu sefer akünün içerden kısa devre yaptığını söylediler. Akü siparişi verip 52 lik akü takıp bana geri verdiler. Şimdilik sıkıntı yok (3 ay oldu yaklaşık ) Ama çok severek kullandığım aracımı satıp değiştirecek olursam bu akü yüzünden olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Eylül 10, 2022, 13:08:41 »
Bugün bir aku maceram daha bitti
2019 Ekim ayında sıfır aldigim benzinli otomatik corolla aracın üzerinde bulunan 45 lik mutlu akü 2021 ocak ayında bitmiş sarj tutmamaya başlamıştı bende mutlu aku bayisine gidip 100 lira fark vererek 50 amperlik mutlu taktirmistim üstünü vererek başka bir aku takılınca 2 yıl garanti başlamıştı garanti belgesini kaseleyip veriyor usta neyse bu aku de 20 ay dayanabilmis 2 gün önce bitmiş ve takviye yaptıktan sonra stop etmeden 30-40 dakika çalışsa bile sarj olmuyor stop edince arac çalışmiyordu
Bugün yine aynı bayiye gittim ölçüm yaptı bitmiş dedi aynı 50 amperlik mutlu akuyu taksa para almayacak ama garanti 4 ay sonra 2023 ocakta bitecekti ben ısrarla farkını verip 55 amper takalım dedim usta da 50 amperlik efb yeni nesil start stop özellikli araçların kullandığı akuyu gösterdi bu akü 55 amperlik mutlu akuyle aynı marş gücüne sahip uzerlerinde yazan değerler öyle kabul ettim eski aku 850 lira bu 1200 aradaki farki 350 lirayı verdim 2 yıl garanti de yeniden başladı
Bakalım 24 ay dolmadan bozulacak mi yoksa 3-4 sene gidecek mi merak ediyorum aslında aku biteceğini belli ediyordu sonradan takılan multimedya saati sifirlaniyorsa multimedya baştan başlıyorsa akünün zayıfladığı belli oluyor bilginize
Akuler niye dayanmıyor deyince usta artık ürünlerin eskisi gibi dayanıklı olmadığını planlı eskitme stratejisinden bahsetti tahmin ettiğiniz gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #115 : Eylül 10, 2022, 14:27:14 »
Bugün bir aku maceram daha bitti
2019 Ekim ayında sıfır aldigim benzinli otomatik corolla aracın üzerinde bulunan 45 lik mutlu akü 2021 ocak ayında bitmiş sarj tutmamaya başlamıştı bende mutlu aku bayisine gidip 100 lira fark vererek 50 amperlik mutlu taktirmistim üstünü vererek başka bir aku takılınca 2 yıl garanti başlamıştı garanti belgesini kaseleyip veriyor usta neyse bu aku de 20 ay dayanabilmis 2 gün önce bitmiş ve takviye yaptıktan sonra stop etmeden 30-40 dakika çalışsa bile sarj olmuyor stop edince arac çalışmiyordu
Bugün yine aynı bayiye gittim ölçüm yaptı bitmiş dedi aynı 50 amperlik mutlu akuyu taksa para almayacak ama garanti 4 ay sonra 2023 ocakta bitecekti ben ısrarla farkını verip 55 amper takalım dedim usta da 50 amperlik efb yeni nesil start stop özellikli araçların kullandığı akuyu gösterdi bu akü 55 amperlik mutlu akuyle aynı marş gücüne sahip uzerlerinde yazan değerler öyle kabul ettim eski aku 850 lira bu 1200 aradaki farki 350 lirayı verdim 2 yıl garanti de yeniden başladı
Bakalım 24 ay dolmadan bozulacak mi yoksa 3-4 sene gidecek mi merak ediyorum aslında aku biteceğini belli ediyordu sonradan takılan multimedya saati sifirlaniyorsa multimedya baştan başlıyorsa akünün zayıfladığı belli oluyor bilginize
Akuler niye dayanmıyor deyince usta artık ürünlerin eskisi gibi dayanıklı olmadığını planlı eskitme stratejisinden bahsetti tahmin ettiğiniz gibi...
Hayırlı olsun yeni akü,Usta'nın sön sözü sallama olmuş biraz,aksine şuandaki aküler eskilerden daha dayanıklı yalnız araçlarda kullanılan extra eklentiler orjinal yada onun kadar kalteli olmayınca aküyü somuruyor devamlı deşarj olan akünün de iç plakaları dayanmıyor,her ürünün belli bir kullanım ömrü vardır ama siz ürünü kapatisenin üzerinde zorlarsanız tabiki ömür aynı oranda azalacaktır,şuanda arkadaşım da E140 kasa var akü ömrünü tamamlamış durumda ama hâlâ zorda olsa ilk marşı çeviriyor,ölçümde 8 volt çıkıyor,aracınızda kullandığınız extralsrı kontağa bağlatın sıkıntı olmaz ama kontak kapanınca herşey kapanır yada kameranın şarj koruma özelliği olanını kaliteli bir ürün kullanın
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Eylül 10, 2022, 17:38:19 »
Hayırlı olsun yeni akü,Usta'nın sön sözü sallama olmuş biraz,aksine şuandaki aküler eskilerden daha dayanıklı yalnız araçlarda kullanılan extra eklentiler orjinal yada onun kadar kalteli olmayınca aküyü somuruyor devamlı deşarj olan akünün de iç plakaları dayanmıyor,her ürünün belli bir kullanım ömrü vardır ama siz ürünü kapatisenin üzerinde zorlarsanız tabiki ömür aynı oranda azalacaktır,şuanda arkadaşım da E140 kasa var akü ömrünü tamamlamış durumda ama hâlâ zorda olsa ilk marşı çeviriyor,ölçümde 8 volt çıkıyor,aracınızda kullandığınız extralsrı kontağa bağlatın sıkıntı olmaz ama kontak kapanınca herşey kapanır yada kameranın şarj koruma özelliği olanını kaliteli bir ürün kullanın
Sagolun hocam kameraya takilmissiniz ama kamera sıradan bir kamera arac çalışınca kayda başlıyor muktimedyaya sadece usb ile bağlantısı var multimedyada direk kontağı bağlı yani öyle arac kapalıyken darbe alınca kayda geçen kameralardan değil ekranla birlikte Ücretsiz verilen ucuz bir kamera
Usta sadece ölçüyor ve direk aku bitmiş diyor malını iyi biliyor belki de 24 ay dolunca bitecekti şansıma 20 ayda garanti kapsamına girdi
Artık gerçekten ürünler dayanmıyor eskiden 7-8 yıl aynı aku giderdi tamam şimdiki gibi oyuncaklar yoktu ama planlı eskitme hayatimizin her alanında bunu geçenlerde Apple bile itiraf etti gittiğim üsta da açık sözlüydu
3 yılda 3. Akuyu taktik bakalım özellikleri iyi görünüyor start stoplu araçlar için olduğundan marş gücü dayanıklılığı falan kağıt üzerinde baya iyi duruyor hayırlısı bakalim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Eylül 10, 2022, 18:45:14 »
Kamera kontağı kapatınca kapanıyorsa araçta başka bir kaçak olabilir yada şarj dinamosu yeterli şarj etmiyordur detaylı kontrol ettirin 2 yılda bir akü bitmez en kötü akü bile 2 yıldan fazla gider,öyle olsa bütün millet şikayetçi olurdu.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Eylül 10, 2022, 21:22:57 »
Benim arabam 2020 haziran çıkışlı, bugüne kadar toplam 12.500 km. kullanabildim. Genelde 10-15 gün kullanmadığım çok olmuştur, üstelik Kayseri gibi oldukça soğuk kışı olan bir yerde iki kış sezonu geçirdi, buna rağmen akü ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '19
  • 21 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Eylül 10, 2022, 22:34:58 »
Sanıyorum akü biraz şans işi. 2020 Ocak çıkışlı, 7bin km'den beri lpg var, araç şuan 50bin km'ye yaklaştı. Bizde de henüz bir problem olmadı çok şükür ama yine de bir kontrol ettirmekte fayda var.