Anket

Özel aracınız ile son aylarda yaptığınız kilometre ne yönde değişti.

Daha çok kilometre yapıyorum
Daha az kilometre yapıyorum
Değişmedi
Aracı artık çoğunlukla kullanmıyorum

Gönderen Konu: Ekonomi, Yatırım, Sanayi, Strateji  (Okunma sayısı 20220 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
Ynt: Ekonomi, Yatırım, Sanayi, Strateji
« Yanıtla #120 : Aralık 07, 2021, 23:28:59 »
Konu belki yeri değil ama yine de canım sıkıldı bir yere yazayım dedim bu gün antalya da özel yurtta kalan mühendislik 1. Sınıf öğrencisi yurdun aşçısı tarafından kafası kesilerek katledilmiş.
Yayın yasağı gelmiş hemen habere.
Eğitim derken vicdan ve ahlak kısmını tamamlamak lazım ekonomi sanayiden önce bence yada böyle kişileri toplumdan ayıklayacak mekanizmalar gerek li bilemiyorum .... :(
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Aralık 07, 2021, 23:28:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Aralık 08, 2021, 09:00:01 »
Ayrıntıları bilmiyorum ama olayın tarikat bağlantısı olması büyük ihtimal. O ortamlar bu tip kişilerin beslendiği ortamlardır genelde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #122 : Aralık 08, 2021, 09:53:34 »
Antalya Valiliği:

Yapılan araştırmalar sonucunda şüpheli İ.G. isimli şahsın 21 yıldır aşçı olarak çalıştığı, olay tarihinden 3 ay kadar önce olay yeri adresinde aşçı olarak işe başladığı, ayrıca 17.03.2020 tarihinde düzenlenen doktor raporunda tanı olarak Bipolar Duygulanım Bozukluğu, 27.11.2020 tarihinde düzenlenen doktor raporunda Bipolar Duygulanim Bozukluğu ve Unipolar, Depresyon, Depresif Nöbet tanısı konduğu, 02.03.2020 tarihinde hastanede 15 gün yatış yaptığı ve Sizoafetik bozukluk ve bipolar duygulanım bozukluğu ile psikotik belirtisiz manik teşhisi konduğu, bu tarz hastalıklarda her ay rutin kontrollere gitmesi gerekirken 29.07.2021 tarihinden sonra bir daha kontrole gitmediği tespit edilmiştir. Tahkikat çok yönlü devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Aralık 08, 2021, 11:28:51 »
Bu tip insanların toplum içine salınmasında sorunlar olduğu ortada,izlenmesi ve kontrole gelmiyorsa kontrol altına alınması gerekir,strateji böyle olmalı,terör örgütleri böyle kişileri seçiyor kullanıyor,yurt dışı bağlantılı bile olabilir,tahkikat sonucu ortaya çıkar ancak bu eylem ile yıllarca emek verip mühendislik kazanan bir öğrenciye ve onun yine yıllarca emek verip maddi sıkıntılara katlanan ve çocuğunu okutan ailesi efradına çok yazık oldu,geçenlerde yine bir mimar hanımın bu tip hasta tarafından katledilmesiyle de gördük ;okumuş insan kaybının büyüklüğü tartışılmaz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #124 : Aralık 08, 2021, 14:21:11 »
Bu insanlar işe girişten önce Doktor raporu getirmek zorunda, işveren de ona göre tedbir alması gerekir. Tarikat yurtları devletten daha güçlü olduğu için hiç bir denetime tabii olmuyorlar, oradaki çocuklar tamamen şans eseri hayatta kalıyorlar. Aileleri de anlamıyorum ben, bizim büyüklerimiz bizi oralara yollamamak için ne sıkıntılar çektiler ! Ama demek ki çok fakirlik olunca çaresiz bunlara teslim oluyorsun. Gene iş dönüyor dolaşıyor ekonomiye geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Aralık 08, 2021, 15:54:18 »
Konu belki yeri değil ama yine de canım sıkıldı bir yere yazayım dedim bu gün antalya da özel yurtta kalan mühendislik 1. Sınıf öğrencisi yurdun aşçısı tarafından kafası kesilerek katledilmiş.
Yayın yasağı gelmiş hemen habere.
Eğitim derken vicdan ve ahlak kısmını tamamlamak lazım ekonomi sanayiden önce bence yada böyle kişileri toplumdan ayıklayacak mekanizmalar gerek li bilemiyorum .... :(

Dün tam mesaiden çıkmak üzereyken haberlere göz atayım dedim ve bu haberle birlikte günüm berbat oldu. Allah ailesine sabırlar versin, çok zor bir durum kelimeler yetersiz kalır... :(

Bu tip diye adlandırdığımız psikopatolojik yönden sıkıntılı olan insanlar; aslında çevremizde, yanımızda, yöremizde, iş arkadaşlarımız arasında varlıklarını sürdürüyorlar. Tedavi takibi yapıldığı müddetçe sorun sıkıntı oluşturmayan bu kişiler, tedaviyi redettiğinde yada ötelediğinde, elinde olmayan sebeplerle(gaipten sesler duyma, halüsinasyon görme) ne yazık ki böyle hüsran sonuçlar doğuruyor ve doğurmayada devam edecektir.

Bu tarz kişilerin kendine ve bir başkasına zarar vermemesi için devlet kontrolü vs. tabi ki çok önemli ama asıl takibin aile tarafından yapılması gerekiyor. Eşimde bu kurumlardan birinde psikolog olarak görev yapıyor, hastanede tanısı koyulmuş hastaların ev ziyaretlerini, ilaç takiplerini, vaka değerlendirmelerini yapıyorlar, ama bu tek başına yeterli olan bir uygulama değil ne yazık ki. Bu konuda aslında hepimizin hassas davranması gerekiyor, en büyük görev ise ailelere düşüyor. Ama bizde de ne yazık ki aileler böyle vakaların önemini anlamadıklarından dolayı ilgisiz davrandığı için kötü sonuçlar kaçınılmaz oluyor.

Bu insanlar işe girişten önce Doktor raporu getirmek zorunda, işveren de ona göre tedbir alması gerekir. Tarikat yurtları devletten daha güçlü olduğu için hiç bir denetime tabii olmuyorlar, oradaki çocuklar tamamen şans eseri hayatta kalıyorlar. Aileleri de anlamıyorum ben, bizim büyüklerimiz bizi oralara yollamamak için ne sıkıntılar çektiler ! Ama demek ki çok fakirlik olunca çaresiz bunlara teslim oluyorsun. Gene iş dönüyor dolaşıyor ekonomiye geliyor.

Doktor raporuyla işe alımı konusunda haklısınız, ancak yukarıda da dediğim gibi bu insanlar arasında tedavisini takip edip ev geçindirenlerde mevcut. Tarikat yurtları devletten daha güçlü olduğu için hiç bir denetime tabii olmuyorlar, oradaki çocuklar tamamen şans eseri hayatta kalıyorlar. bu kanıya hangi istatik verilerle vardığınızı söylerseniz bizde aydınlanmış oluruz. Bu tarz olaylar her an her yerde olabilir, ki daha üzerinden çok zaman geçmeyen Tokay abininde hatırlattığı mimar olayını unutmamak gerek. 
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Aralık 08, 2021, 18:41:32 »
50 yıldan fazla zaman önce, Alemania'da dünyaya gelmesine bir kaç hafta kalan kuzenim için kapıya polis gelir ve "doğum yaklaştı, hastane çantanızı hazırlayın" der.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Aralık 09, 2021, 09:10:59 »

Mtv'ye Yüzde Yirmi Beş Zam Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Cumhurbaşkanlığı kararı ile düşüş var!

Birkaç hafta önce Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı yeniden değerlendirme oranları, Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) yüzde 36.2 zam geleceğini ön görüyordu. Dün gece Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MTV'deki yeniden değerlendirme oranını düşürme yetkisini kullanarak zammı yüzde 25'e düşürdü. Cumhurbaşkanının bu zamda yüzde 50 indirim yapma yetkisi bulunuyordu.

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre düşürülen yeniden değerlendirme oranı sadece MTV'de geçerli olacak. Yani diğer vergi, harç ve trafik cezalarında yeniden değerlendirme oranı yüzde 36.2 olarak uygulanmaya devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yetkisini 2019 ve 2020 yıllarında da kullanmıştı.

Kaynak: https://tr.motor1.com/news/553304/mtv-2022-zam-tablosu/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Aralık 09, 2021, 09:29:29 »
Toyota araçlara zam gelmiş. Temmuzda ekstrasız 229000e aldığım Vision MDS sedan 365000 olmuş. Muhtemelen ilk ve son sıfır aracımı almış oldum tam vaktinde  Bu fiyatlar kimseyi çıldırtmıyor mu? Forumda bu konunun hiç konuşulmuyor oluşu garip geliyor bana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Aralık 09, 2021, 09:46:27 »
Toyota araçlara zam gelmiş. Temmuzda ekstrasız 229000e aldığım Vision MDS sedan 365000 olmuş. Muhtemelen ilk ve son sıfır aracımı almış oldum tam vaktinde  Bu fiyatlar kimseyi çıldırtmıyor mu? Forumda bu konunun hiç konuşulmuyor oluşu garip geliyor bana

Şu an ağırlıklı gündem geçinebilmek..O yüzden insanlar araç fiyatları ile çok ilgilenmiyor olabilir. Çok acı ancak orta gelir grubu için otomobil artık insani ihtiyaç olmaktan çıkıp, lüks tüketim malı oldu..

Foruma belki yansımamış olabilir ancak herkesin gündeminin bu olduğuna eminim..İthalata ve tüketime dayalı bir ekonomomimiz olduğundan sadece otomobilin fiyatı değil herşeyin fiyatı anormal biçimde artıyor.. Özellikle sabit gelirli bordrolu çalışanlar fiyat enflasyonu altında ciddi eziliyor. Her ne kadar bazı şirketler kısmi maaş iyileştirmesi yapmış olsalar da, artışlar enflasyon baz alınarak yapıldığı için (%19,58) piyasadaki fiyat artışının çok altında kalıyor..Açıklanan enflasyon piyasadaki artışlar ile uyumlu olsa bir nebze nefes alınabilirdi..

Yazıyoruz çiziyoruz ancak derdimize derman olmuyor ne yazık ki..  Öyle bir dönemden geçiyoruz ki hiç birşeyin fiyatı kimseyi şaşırtmıyor..

2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Aralık 09, 2021, 10:29:52 »
Şu ekonomik ortam da her ailenin binlerce ihtiyacı varken 0 km araç almayı düşünmek,girişimde bulunmak çok akıl karı değil,isterse otomobil fiyatları nereye çıkarsa çıksın,zam yapanlar düşünsün,alımlar beklemeye alınacak ve ödemeler aksayacağı için almayı deneyenler de ödeme güçlüğü yaşayacağı için araçlara veya diğer alımlara el konulacaktır,bayilikler kapanmaya başladı çip krizi ile birlikte düşen üretim fabrikalar açısından belki kısmi bahane olur ama işten çıkarmalar bile olabilecektir.Ailelerin artık ilk düşündükleri artan tuvalet kağıdı zammı,doğalgaz,gıda,okul giderleri ile kirayı gününde ödemeyi sağlamak,herkes elindeki araba ile idare edecek,bu fiyatlarla alabilen,ödeyebilen bu fiyatlarla alsın,ödesin.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #131 : Aralık 09, 2021, 10:49:51 »
3 ay önce yılbaşında emekli olmaya karar verdim. O zamanki hesapla emekli ikramiyem ile sıfır bir yerli araba alabiliyordum. Şimdi üstüne 50-60 eklemem gerekecek. Yılbaşına ne olur göreceğiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Aralık 09, 2021, 11:11:20 »
Yorumlar için teşekkürler. Haklısınız insanların temel derdi geçinebilmek. Yanlış anlaşıldığını düşünüyorum, tek sorun tabi ki 0 araç fiyatları, akaryakıt zamları değil. Ancak burası otomobil forumu diye böyle bir beklenti içerisindeyim. Bu konular otomobil forumlarında tartışılmazsa nerelerde tartışılacak? Mesajım buna ilişkindi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #133 : Aralık 09, 2021, 13:07:59 »
Şuan ki durumumuz...
Söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Aralık 09, 2021, 13:38:38 »
3 ay önce yılbaşında emekli olmaya karar verdim. O zamanki hesapla emekli ikramiyem ile sıfır bir yerli araba alabiliyordum. Şimdi üstüne 50-60 eklemem gerekecek. Yılbaşına ne olur göreceğiz.

Eskiden emekli olununca üzerine biraz koyup ev alınıyordu.. Şimdi araba.. Biz emekli olunca üzerine biraz koyup cep telefonu alıcaz sanırım :)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Aralık 09, 2021, 13:46:04 »
Eskiden emekli olununca üzerine biraz koyup ev alınıyordu.. Şimdi araba.. Biz emekli olunca üzerine biraz koyup cep telefonu alıcaz sanırım :)

Somut ürün biraz zor abi, belki sağlık tamamlama poliçesi falan... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Aralık 09, 2021, 14:02:25 »

Ben emekli olabileceğimizi zannetmiyorum, emekli olunca ikramiyeleri de iptal etmezlerse iyidir :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #137 : Aralık 09, 2021, 14:04:53 »
Şu an asgari ücretle çalışan arkadaşlar emekli olurlarsa ayda 1.500 tl maaş alacaklar. Farkındalar mı bilmiyorum? Ülkenin şu anki durumu kötü, geleceği çok daha kötü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #138 : Aralık 09, 2021, 15:02:23 »
Geçen hafta dünya stratejisini aktaran bir öğretim üyesi son söz olarak gelecek 10 yılın çok zor,sonraki 10 yılın zor geçeceğini söyledi,hem dünyada hem bizde;bu durumda iyimser senaryolar yerine daha gerçekçi olarak durumu değerlendirip tavır almamız gerekecek,hiper enflasyon gibi günlük fiyat değişimleri can yakıcı,kendimizi korumaya almak için sağlık,eğitim  giderleri harici tüm harcamaların kısılması,lüks kabul edilen harcama ve isteklerden epeyce bir süre vazgeçeceğiz.Bakabileceğimiz ve eğitebileceğimiz kadar çocuk sahibi olacağız,nereye yetiyorsa orada başımızı sokacak kadar bir ev sahibi olacağız,başka beklentiler içinde olmayacağız.Gelecekte ne gibi gelişmeler olacak? bakacağız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Aralık 09, 2021, 21:00:53 »
Şu an olanlar hiç normal değil, insanların kendine çekidüzen vermesi şart, bu sayede toplum refah ve huzura kavuşabilir.