Anket

Özel aracınız ile son aylarda yaptığınız kilometre ne yönde değişti.

Daha çok kilometre yapıyorum
Daha az kilometre yapıyorum
Değişmedi
Aracı artık çoğunlukla kullanmıyorum

Gönderen Konu: Ekonomi, Yatırım, Sanayi, Strateji  (Okunma sayısı 20199 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Ekonomi, Yatırım, Sanayi, Strateji
« Yanıtla #80 : Aralık 01, 2021, 15:53:24 »
Ufuk Bey teşekkürler. Mesela neler almamız lazım zaruri? Liste olursa daha kolay olur

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Aralık 01, 2021, 15:53:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Aralık 01, 2021, 15:58:47 »
Ufuk Bey teşekkürler. Mesela neler almamız lazım zaruri? Liste olursa daha kolay olur
ben 100000 bakımına kadar gerekli olan tüm filtreleri (yağ hava polen) ve fren balatalarını aldım uzun zaman önce, bu devirde alan kazanır onu bilir onu söylerim, enflasyondan başka bir korunma yolu yok,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #82 : Aralık 01, 2021, 16:03:02 »
Garanti işi korkutuyor işte beni:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Aralık 01, 2021, 16:12:52 »
Garanti işi korkutuyor işte beni:(
aracı aldığımdan beridir (3 yıl oldu) filtre takımını ve yağımı alıp hep sanayide kendi ustama bakıma gittim  hiçbir sorun yaşamadım çok şükür garantiyide hiçbir zaman sorun etmedim ihtiyaçta duymadım açıkçası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #84 : Aralık 01, 2021, 16:35:16 »
Şimdi bende bir de LPG var. Korkuyorum sorun çıkaracaklar diye:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Aralık 01, 2021, 16:45:06 »
LPG varsa zaten motor garantisi bitiyor hocam niye dert ediyorsun ki hala garantiyi? Toyota genel merkezle görüştüğümde aynen bu yanıtı almıştım (lpg montajı yapıldığı anda motor garantisi biter), motor garantisi olmayan aracı bakım için neden servise götüreceksiniz ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Aralık 01, 2021, 16:47:51 »
İlk aklıma gelen araba lastiği oldu. Alıp depoya atmayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Aralık 01, 2021, 16:53:56 »

Valla yakıt diyeceğim de yapılamayacak (bina jeneratörü varsa o ayrı ;) ) bir şey, Fatih bey'in söylediği gibi lastik, petrol ürünleri (yağlar, sıvılar vs.), bakım ürünleri (filtre, buji, balata, debriyaj seti vs.) gibi aklınıza gelebilecek tüm ürünler için geçerli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Aralık 01, 2021, 18:33:13 »
servisle papaz olmaktan çekiniyorum açıkçası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Aralık 02, 2021, 10:13:37 »

Hocam Hüsnü beyinde dediği gibi zaten motor garantiniz Toyota garantisi dışına çıkmış, artık taktırdığınız LPG kitinin garantisi altında. Böyle bir durumda da yetkili servise gitmenizin hiç bir anlamı yok. Yok yere 1500 lira bakım ücreti vermeye değmez, yazık günah.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Aralık 02, 2021, 13:34:31 »
İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim, motor garantisi halen devam ediyor. Bu konu günlerce ve sayfalarca tartışıldı zaten forumda. Bir göz gezdirmenizde fayda var. Motorda LPG kaynaklı hasar oluşması halinde zarardan LPG firması sorumlu, LPG kaynaklı hasar oluşmaması halinde ise Toyota garantisi devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Aralık 02, 2021, 16:00:20 »
İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim, motor garantisi halen devam ediyor. Bu konu günlerce ve sayfalarca tartışıldı zaten forumda. Bir göz gezdirmenizde fayda var. Motorda LPG kaynaklı hasar oluşması halinde zarardan LPG firması sorumlu, LPG kaynaklı hasar oluşmaması halinde ise Toyota garantisi devam ediyor.
genel merkezi arayıp sorun bakalım ne cevap alacaksınız? aynen dediğiniz gibiyse sorun yok, eğer benim dediğim gibi (2018 de aldığım cevap)  ise motor garantisi bitmiş demektir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Aralık 02, 2021, 16:25:29 »

Motorda LPG yoksa ne gibi hasarlar oluşabilir, LPG varsa ne gibi hasarlar oluşabilir. Bu konuda bilginiz mevcutsa paylaşır mısınız?
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Aralık 02, 2021, 16:35:55 »
Motorda LPG yoksa ne gibi hasarlar oluşabilir, LPG varsa ne gibi hasarlar oluşabilir. Bu konuda bilginiz mevcutsa paylaşır mısınız?
açık konuşayımoluşan hasarı lpg'ye bağlamak istedikten sonra şanjıman sistemi hariç herşeyi bağlayabilirler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Aralık 02, 2021, 19:39:37 »

:) Ben bilince garanti geçerli ya da geçersiz mi olacak? Neden sordunuz bunu anlayamadım gerçekten

Mesaj Birleştirildi: [time]Aralık 02, 2021, 19:40:19[/time]
açık konuşayımoluşan hasarı lpg'ye bağlamak istedikten sonra şanjıman sistemi hariç herşeyi bağlayabilirler

Doğrudur, LPG firması da bunu seve seve kabul edecek değil mi?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 02, 2021, 19:43:39
genel merkezi arayıp sorun bakalım ne cevap alacaksınız? aynen dediğiniz gibiyse sorun yok, eğer benim dediğim gibi (2018 de aldığım cevap)  ise motor garantisi bitmiş demektir

daha önce arayıp sorduğumu burada da paylaştım. denilen şu biz araçlara lpg sistemi montajı önermiyoruz, bayilerin bu konuda tercihleri olabilir.
yani resmen kabul edemiyoruz ama göz yummaya hazırız diyorlar. yuvarlak cevap vermelerinin sebebi bu.

evet lpg takabilirsiniz cevabını bekliyorsanız siz galipsiniz tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Aralık 02, 2021, 20:25:53 »
:) Ben bilince garanti geçerli ya da geçersiz mi olacak? Neden sordunuz bunu anlayamadım gerçekten

Mesaj Birleştirildi: [time]Aralık 02, 2021, 19:40:19[/time]
Doğrudur, LPG firması da bunu seve seve kabul edecek değil mi?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 02, 2021, 19:43:39
daha önce arayıp sorduğumu burada da paylaştım. denilen şu biz araçlara lpg sistemi montajı önermiyoruz, bayilerin bu konuda tercihleri olabilir.
yani resmen kabul edemiyoruz ama göz yummaya hazırız diyorlar. yuvarlak cevap vermelerinin sebebi bu.

evet lpg takabilirsiniz cevabını bekliyorsanız siz galipsiniz tabi
  "Doğrudur, LPG firması da bunu seve seve kabul edecek değil mi?" Diye ifade kullanmışsıniz o zaman şu soruyu sorayım, bir sorun yaşandı diyelimki, Toyota genel merkez diyorki bu LPG kaynaklı bir sorun biz bunu ucretsiz yapamayız, LPG firmasına gittiniz ve baktılar kem kum gak guk dedilerki bu sorun LPG kaynaklı değil, bu durumda derdinizi kime nasıl anlatacaksınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Aralık 02, 2021, 21:49:43 »
Hemen tespit davası açıp, bilirkişi listesine kayıtlı bir makine mühendisi bir de motor ustası bilirkişi tarafından aynı gün sorunun neden kaynaklandığını gösterir tespit hükmü alır taraflara bunu ihtarname ile gönderip makul süre veririm. Bu süreçte aracı yatırır ve fatura kesilmek şartıyla araç kiralarım. İhtarda verdiğim süre içerisinde hasar giderilmezse aracımı kendim serviste onartıp faturalarla birlikte sorumlu kimse ona dava açarım.

Ekşi sözlük, onedio, donanımhaber, tct, yerel Facebook gruplarında da ifşa etmek cabası.

Avukata para verme korkusuyla insanlar haklarını unutmuşlar. Daha da kötüsü o kadar ibretlik olay görmüş ve duymuşlar ki haklarını aramaktan çekinir hale gelmişler. En kötüsü ise aslında haklarının hiç farkında değiller.

Diyelim ki LPG firması sorumlu çıktı tespit hükmüyle. Aracın bakımları servisinde, LPG bakımları da LPG servisinde yapıldıysa hiç bir savunma argümanları ve kurtuluş beyinneleri kalmıyor. Davayı kaybedecekler.

Eğer Toyota sorumlu ise, LPG montaj işlemini onaylamadıkları yönünde savunma yapacaklardır. Ancak montajı bizzat bayileri yaptığından, garantinin delindiğini iddia edecekleri halde ekstra garanti sattıklarından, kusur LPG montajından kaynaklanmadığından dolayı hem kötüniyet hem de esastan davayı kaybedecekler.

Dava kaybedilince tamir ve araç kira masrafı, yasal faizleri, yargılama giderleri ve vekalet ücretlerini ödemek durumunda kalacaklar. Üstüne üstlük manevi tazminat isteme hakkım da mahfuz.

Okumaya üşenenler için tek kelimeyle özetleyeyim: Sökerler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Aralık 02, 2021, 22:44:21 »
Hemen tespit davası açıp, bilirkişi listesine kayıtlı bir makine mühendisi bir de motor ustası bilirkişi tarafından aynı gün sorunun neden kaynaklandığını gösterir tespit hükmü alır taraflara bunu ihtarname ile gönderip makul süre veririm. Bu süreçte aracı yatırır ve fatura kesilmek şartıyla araç kiralarım. İhtarda verdiğim süre içerisinde hasar giderilmezse aracımı kendim serviste onartıp faturalarla birlikte sorumlu kimse ona dava açarım.

Ekşi sözlük, onedio, donanımhaber, tct, yerel Facebook gruplarında da ifşa etmek cabası.

Avukata para verme korkusuyla insanlar haklarını unutmuşlar. Daha da kötüsü o kadar ibretlik olay görmüş ve duymuşlar ki haklarını aramaktan çekinir hale gelmişler. En kötüsü ise aslında haklarının hiç farkında değiller.

Diyelim ki LPG firması sorumlu çıktı tespit hükmüyle. Aracın bakımları servisinde, LPG bakımları da LPG servisinde yapıldıysa hiç bir savunma argümanları ve kurtuluş beyinneleri kalmıyor. Davayı kaybedecekler.

Eğer Toyota sorumlu ise, LPG montaj işlemini onaylamadıkları yönünde savunma yapacaklardır. Ancak montajı bizzat bayileri yaptığından, garantinin delindiğini iddia edecekleri halde ekstra garanti sattıklarından, kusur LPG montajından kaynaklanmadığından dolayı hem kötüniyet hem de esastan davayı kaybedecekler.

Dava kaybedilince tamir ve araç kira masrafı, yasal faizleri, yargılama giderleri ve vekalet ücretlerini ödemek durumunda kalacaklar. Üstüne üstlük manevi tazminat isteme hakkım da mahfuz.

Okumaya üşenenler için tek kelimeyle özetleyeyim: Sökerler
Araç konusunda değil ama başıma benzer birşey geldiği için rahatlıkla yazabiliyorum. Başıma bu olay geldiğimde sizim bu yazdığınız yolu söylemek için yüzlerce lira,yapmak için binlerce lira istiyor avukatlar..masraflar hariç.. doğal olarak insanlar da avukat gitmekten imtina ediyor.
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Aralık 02, 2021, 22:58:27 »
haklısınız ama yaygın bilinenin aksine aukatlar taş yemiyorlar:D para kazanmaları lazım. üzerilerinde de ciddi bir vergi yükü var.  hasta olduğumzuda nasıl para harcamaktan çekinmiyorsak, hakkımız ihlal edildiğinde de para harcamaya çekinmemeliyiz bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Aralık 03, 2021, 04:57:03 »
Bu konu ile ne kadar alakalıdır bilemiyorum ancak sektörün içerisinden biri olarak forum sakinlerine naçizane tavsiyemdir, aracınızı uzun vadeli kullanacaksanız ve durumunuz müsait ise periyodik kullanılabilecek ürünleri alın ve stoklayın, önümüzdeki süreçte "cebinizde paranız olsa dahi" temin edemeyeceğimiz ve/veya istenilen kalitede ürün temin edemeyeceğimiz, şu an aynı ürünün önümüzdeki süreçte fiyat farkını cebinizdeki hiç bir para biriminin, emtianın artışının karşılayamayacağı bir süreç bizi bekliyor olacak gibi görünüyor.

Ülkede neyin fiyatı artmıyor ki ufuk abi ? Evlilik teklifi için yüzük baktım 3 ay önce 5.050 ₺ iken şuan 8.200 ₺ olmuş keşke önceden alsaydım diyorum. Ama herşeyi stokla stokla nereye kadar çözüm bir an önce bu krizin sonu bulmalı.