0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cam işi zor iş hocam. o kadar yapmayı düşünmüyorum. Fırsat bulursam çamurluk içlerine yapıp işi bitireceğim.
Burak bey emeğinize sağlık çok güzel paylaşım.Siz bagaja ve alt tabana tek kat CTK Sandwich mi uyguladiniz.Yoksa once butil uzerine Sandwich mi yaptiniz? Ayni şekilde kapilarada tek jat Sandwich mi yaptınız.
Davlumbazlarin uzerine mi yapistirdiniz acaba?
Hocam elinize sağlık çok güzel olmuş. Ses durumundaki değişim tecrübenizi de aktarır mısınız? Şimdiden teşekkürler.
Corolla'da arkalarda davlumbaz malesef yok. Toyota en full araca bile koymamış. Davlumbaz olsaydı, davlumbazı söküp içeri yapıştıracaktık. Önlerde yarım davlumbaz var. onları söküp altına yapıştıracağım. Mesaj Birleştirildi: Aralık 22, 2020, 03:25:17Teşekkürler hocam. Çamurlukları yapmadan önce, yaz sonu bir arkadaşın 2018 veya 2019 model bir sonraki kasa Corolla'sı ile kıyasladık. Biliyorsunuz, onlarda benim bu kasaya göre bir tık daha fazla yalıtım var. Araç tabanında mesela halının altında ekstradan bir katman daha keçe var. Benim araçta sadece halı var. Kapıların kapanmasındaki tokluktan, müzik sesine kadar gerçekten hissedilir şekilde çok fark var. 50-70-90-110 km hızlarda telefon ile ölçümler yaptık. Benim araçta değerler, her hızda ortalama 4 decibel civarında daha aşağıda çıktı. Bu ölçümleri bozuk pütürlü asfalt yolda yaptık, arkadaşın corollasında arkadan kulak tırmalayan bir uğultu/gürültü gelirken, arkada oturan kişinin konuşmasını anlamıyor, tekrar soruyordum. Bende öyle bir uğultu gelmiyor, arkadaki arkadaş ile gayet güzel konuştuk. Yol pütürlü olduğu için, yol sesi yine alıyor ama kulak tırmalamıyor, arkadaki kişi ile konuşmanızı engellemiyor. O yol sesini kesmek için, şuan çamurluklara yalıtım yapıyorum zaten. Akşam üzeri 5-6 km'lik kısa bir sürüş yaptım. Arkadan gelen teker/yol sesi kaybolmuş. Sadece önden ses geliyor. Önlere de yapınca yine hissettiklerimi aktarırım.
Bu degerler sadece davlumbazi cikarip camurlugun icine yaptiginiz calisma ile mi oldu?
bende yalıtımı yaptıktan sonra arka kısımdan seslerin kesildiğini net şekilde anladım. arkadaşım ile aynı arabayı aldık. ikiside dream . birisi hybrid biri normal. testlerime göre yalıtımın ön taraftaki sese hemen hiç bir faydası yok. 4 db fark varsa ne mutlu ama varsa bile hissedilir bir fark yok. davlumbazla falan da çözülecek bir şey bence değil. ama çalışmalarım benim de sürecek gibi..
Önden gelen ses nedir Anıl bey? Yol sesi mi motor sesi mi?
Öndeki ses yol sesi. motor ve şanzıman sesi de fazlaca alıyorum. yol sesini kestiğimi şöyle anlıyorum , araba hızlandıkça yol sesi azalıyor. hatta rüzgar sesi net şekilde duyuluyor. ama düşük hızlarda giderken mekanik sesler yalıtım yaparak giderilemiyor. Başka önlemler almak gerekecektir.
Elinize sağlık Burak bey,Kopçaları sökerken kemik denen Trim sökmeye yarayan aleti kullanırsanız sağlam çıkar ilk önce ortadaki kopça çivisini çıkartmanız lazım,birdaha lazım olursa internet veya servis ile uğraşmanıza gerek yok en yakın oto sanayinde her parçacıda veya oto aksesuar yerlerinde kolaylıkla her boyunu bulabilirsiniz ve fiyat aynı.