0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
düğün nişan cenaze vs nedenlerden ötürü
Bu konuyu sağlık personeli bile yeterince anlamamış görünüyor , tüm uyarılarımıza rağmen düğün yapmakta direnen sağlıkçılar görüyoruz , vatandaş ne yapsın ?
Genel olarak 'boş ver abi bize bir şey olmaz' kafanı yorma ' gibi söylemlerle bu noktalara geldik,adam maske takın ,mesafeli durun diyor sonra gidip kalabalık düğünler yapıyor,herkes kalan sağlar bizimdir gibi soruna yaklaşıyor,aşı olmaz olsa da bağışıklığı çok az olur,kime nasıl kaça yapılacak diyorduk,işte övülen ilk aşı denemesinde beklenmedik yan etki görüldü ve üretim durduruldu,tam açıklama olmadı ama sinir sisteminde ağır bir tablo ortaya çıktı,yıllardır üretimi bir önceki yılın virüslerine göre hazırlanan grip aşısına bile ulaşamadık,ne zaman ne miktar geleceği belli değil,fransızların insafına kaldık,aşı üretimi yapılan refik saydam enstitüsünü kapatırsak olacağı budur.Başa dönersek en ucuz ve kolay çözüm proflaktik tedbirlerdir,maske,fiziksel aralık ve hijyen gibi..bunu hala anlatamadığımıza göre duyarsızlık,umursamazlık üst noktadadır.Acaba diyorum daha corona virüsünün nelere sebep olduğu bilgisi yeterli değilken,biraz magazin gibi olacak ama iktidarsızlık ve kısırlık gibi etkileri de var desek bir şeyler olumlu yönde değişir mi?
Sorun Akciğer tutulumundan kaynaklı ise Akciğer fonksiyonlarınızı geri kazanmak için fizyoterapi görmelisiniz. Kalp kaynaklı ise beklemek lazım.
Ufuk çok çok geçmiş olsun.. Büyük kısmı atlatmışsın gerçi ama en kısa sürede eski sağlığına kavuşmanı temenni ederim..
Büyük geçmiş olsun,umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz,yaşınız genç ona dua edelim.Bakın virüs nasıl saldırgan,bu kadar dikkate rağmen arabayı emanet verseniz bile nasıl yerleşip,nerelerden mekanik olarak bulaşıyor.Eliza testi ile igg-igm bakıldı mı?
Teşekkür ederim Fehmi abi, o kadar koruduk kolladık kendimizi, bir arkadaşımın babasını hastaneye kaldırdılar acilen aracımı kullandı, arkadaş aynı günün akşamı ateşlenince hemen karantinaya aldım kendimi, çok şükür erken önlem almanın faydası olarak kendim dışında kimseye bulaştırmadım
Bu arada tam 3 ay önce Covid 19 Negatif almama, her ay düzenli pcr yaptırmama ve negatif olmama, üstüne üstlük halen pozitif antikor sahibi olmama rağmen bir takım sorunlar devam ediyor, göüste sıkışma, kalp hızına bağlı olarak nefes darlığı (bu tam olarak nefes darlığından ziyade alınan oksijenin yetmemesi gibi, muhtemelen artan kan basıncının yeterli oksijen taşıyamamasından kaynaklı) gibi sorunlar yaşıyorum, ancak etrafımda çok daha sorunlu şekilde geçirenler olduğundan bağışıklık sistemimin bir şekilde üstesinden geleceğini düşünüyorum.
....klorokin kullanmıştın değil mi Ufuk?