0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sağlık Bakanı: (Sokağa çıkma yasağı)Sokağa çıkma gibi bir yasak söz konusu değil. Bilim Kurulu’nun şu an öyle bir önerisi bulunmuyor.
Sağlık Bakanı: Pozitif olan vakanın araçla eve bırakılmasını öneriyoruz. Buna yüzde yüz uyan illerimiz de var, istediğimiz düzeyde yapamayan illerimiz de var
Sağlık Bakanı: Bilimsel gelişmeler bu salgının da sonunun yakın olduğuna işaret etmektedir.
Sağlık Bakanı: Bilim dünyası yılın sonuna kadar sonuç alınacağı konusunda hemfikirdir diyebiliriz
Sağlık Bakanı: Verdiğimiz tabloda asla bir yanlışlık söz konusu değil, biz günlük hasta sayımızı her gün veriyoruz
Akciğer tomografileri, abdominal tomografi ve dopler görüntüleri normal, kalp tomografisi normal, efor ve ekg normal, yaklaşık 1 ay önce Almanya Sağlık Örgütü virüsün kalp kaslarında yarattığı bir travmayı görüntüleme yöntemi tespit ettiklerini ancak henüz ne şekilde tedavi edilebileceğini öngöremediklerini belirtmişti, açıkçası bu travmanın tespiti ve tetkini bekliyorum, aksi takdirde ülkemizdeki tıp beni sorun olmadığına ikna etmeye çalışıyor Bu arada PCR pozitif çıktığında çekildiğim akciğer tomografisi de normaldi, pozitif haldeyken öksürük, nefes darlığı, ateş vs. hiç birini yaşamadım, negatif aldıktan 10 gün sonra başladı bütün olay.
Maalesef ki, insanların cahil ve sorumsuzca hareketlerinden dolayı Covid-19 virüsü beni de buldu çalıştığım yer şantiye ve büyük bir kısım işçi virüsü gırgır ve şamataya vurduğu için hiç bir şekilde kurallara önem göstermiyorlar. " biz deki bu iman gücü " varken bize hiç bir şey olmaz diye lafları da işittim.iş yerimde yaklaşık 1500 işçi bulunmakta ve her gün ücretsiz bir şekilde medikal maske dağıtımı oluyor ücretsiz olarak buna rağmen " maskeyi sadece kurallar için takan " çok fazla kişi var. Bende ilk olarak boğaz ağrısı ile başladı. Eklem ağrıları, ateş, öksürük , halsizlik ve baş ağrısı. Herkeste belirtileri farklı bir şekilde misal çoğu kişi tat ve koku almayı kaybettiğini söylerken bende o sorun yok.
Geçmiş olsun,sizin şantiyedeki gibi ister mavi yakalı ister beyaz yakalı olsun sorumsuz insanlar yüzünden daha çok canlar yanacak,umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz,ben de dün lokal bir ameliyat için pandemi hastanesindeydim,çift maske ile gittim,kimse ateşimizi ölçmedi,operasyon öncesi ve sonrası sedye gibi ameliyathanede kullanılan tekerlekli yatakta 8-9 hasta yan yana 2 saat geçirdik,herkes kendi maskesi ile gelmişti,korunmak rastlantı artık,çıkışta kalabalık asansörle servise geldik,refakatçi,ziyaretçi , hastalar,personel.Eskiye göre aşırı yoğun hastanede biraz olsun sınırlama haricinde fazla değişiklik yok.
Teşekkürler abi, haziran ayında ben ilk test yaptırdığımda bana bir erkek personel benim pozitif çıkmasına rağmen hastanede çalıştırmaya devam ettirdiler demişti şok olmuştum.
Aşı çalışmalarında önemli ilerlemeler olduğu ortada. Diğer yandan tedavide önemli gelişmeler gerekli sanırım.Diğer yandan influenza (grip) aşısı her ene değişmekte özellik olarak virusun doğası gereği. Peki şu anda henüz aşı geliştirme çalışmasını tamamlamamış olanlar, mevcuttaki virus (Latinceden gelme ve TDK'ya göre) için bu çalışmayı yapıyorsa, bir süre sonra bu çalışmaların yetersiz kalması olası. Bu durumda virusdaki mutasyon şekli ön plana çıkıyor sanırım (konu hakkında uzmanlığı olan daha net bilgilendirecektir, medyada henüz bir bilgi göremedim bu konuda). Umarım mutasyon iyi insanların lehine olur.
Aşı düşünüldüğü gibi kısa vadede çözüm değil ve henüz belirsizliği çok yüksek, tedavi bulunmadan "kesin kurtuluş" naraları atılmamalı, rehavete düşülmemeli, mesela ben 5 ay sonunda halen antikor sahibiyim ancak süper taşıyıcı olabilme ihtimalini de barındırıyorum, aşı olanlarda da aynı durum meydana gelebilir.Okuduklarıma göre G614 mutasyonu kritik öneme sahip, ileride savaşacağımız şey şu an savaştığımız şey olmayacak, orası kesin.
Sadece kanda mı görünüyor, yoksa mukozada da devam ediyor mu bakıldı mı Ufuk?Bu konuda daha derin uzmanlaşmaya ihtiyacı olduğu kesin dünyanın.Bu arada Türkan Saylan Hanım'ı da saygı ve rahmet ile anmak doğru olur. Kendisi de özel hastalar ile ilgilenen nadir insanlardan dı.Düzeltme: Aslında orijinali Virus ve bizde de bu şekilde olması makul olurken, Virüs olarak dilimize girmiş bir terim. Yani Tdk'ya göre yazılışı Virüs, Latince'deki hali Virus.