Gönderen Konu: Covid 19 Önlemleriniz!, Tespitleriniz  (Okunma sayısı 24003 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Covid 19 Önlemleriniz!, Tespitleriniz
« Yanıtla #120 : Eylül 16, 2020, 20:26:21 »
Ufuk bey çok geçmiş olsun,
Malesef virüs ileri düzeyde ilginç sorunlara yol açmaktadır bu sorunlar bünyeden bünyeye değişiklik göstermektedir, sizinde dünkü msj'da bahsettiğiniz gibi vitamin takviyesi ve beslenme çok büyük önem arz etmektedir size tavsiyem organik olarak gıda takviyesi yapmanız ve ciğer temizliğine yardımcı olacak besinler almanızı tavsiye ederim.
Bulaş öncesi sigara kullanımı varsa ve sonrasında bıraktıysanız sigaradan vücuda geçen zehirlerin alınmamasıda değişik hisler oluşturur özellikle kan basıncı yükselir helede yemeklerden sonra nikotin ihtiyacının artması kan basıncının daha yüksek olmasına ve oksijen azlığına göğüs te baskı hissetmeye neden olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Eylül 16, 2020, 20:26:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Eylül 16, 2020, 23:56:32 »
Alıntı
Sağlık Bakanı: (Sokağa çıkma yasağı)
Sokağa çıkma gibi bir yasak söz konusu değil. Bilim Kurulu’nun şu an öyle bir önerisi bulunmuyor.

Alıntı
Sağlık Bakanı: Pozitif olan vakanın araçla eve bırakılmasını öneriyoruz. Buna yüzde yüz uyan illerimiz de var, istediğimiz düzeyde yapamayan illerimiz de var
Alıntı
Sağlık Bakanı: Bilimsel gelişmeler bu salgının da sonunun yakın olduğuna işaret etmektedir.

Alıntı
Sağlık Bakanı: Bilim dünyası yılın sonuna kadar sonuç alınacağı konusunda hemfikirdir diyebiliriz

Alıntı
Sağlık Bakanı: Verdiğimiz tabloda asla bir yanlışlık söz konusu değil, biz günlük hasta sayımızı her gün veriyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Eylül 17, 2020, 09:09:47 »
Yolun sonu yakın falan değil , en az 1 yıl daha sıkılaştırılmış hayat sürecek , insanları rehavete sürüklemek yanlış. Aşı için de en az 6 ay , belki 1 yıl beklemek gerekecek ve etkisi de muhtemelen grip aşısı gibi 1 yıl ile sınırlı olacak , rakamlar inandırıcı değil evet , hatta literatüre "Fahrettin sabiti" diye bir şey girdi bile. Keşke ilk günlerdeki ciddiyet sürdürülebilseydi. Durumu halka açık açık anlatıp "Paramız bu kadarına yetiyor , biraz da siz kendinize dikkat edin" denseydi inanın bu halk onu da anlayışla karşılardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Eylül 17, 2020, 13:58:31 »
Akciğer tomografileri, abdominal tomografi ve dopler görüntüleri normal, kalp tomografisi normal, efor ve ekg normal, yaklaşık 1 ay önce Almanya Sağlık Örgütü virüsün kalp kaslarında yarattığı bir travmayı görüntüleme yöntemi tespit ettiklerini ancak henüz ne şekilde tedavi edilebileceğini öngöremediklerini belirtmişti, açıkçası bu travmanın tespiti ve tetkini bekliyorum, aksi takdirde ülkemizdeki tıp beni sorun olmadığına ikna etmeye çalışıyor :)

Bu arada PCR pozitif çıktığında çekildiğim akciğer tomografisi de normaldi, pozitif haldeyken öksürük, nefes darlığı, ateş vs. hiç birini yaşamadım, negatif aldıktan 10 gün sonra başladı bütün olay.
Geçmiş olsun. Allah şifa versin. Nasıl bir virüsse, hastalandırdığı bir tarafa iyileşince de yakamızı bırakmayacak anlaşılan. Bir tarafımızı bozup gidecek. Bu virüs bugün olmasa yarın hepimize bulaşacak, İnşallah çoğumuz hastane görmeden ayakta atlatırız bu illeti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #124 : Eylül 27, 2020, 18:57:28 »
Maalesef ki, insanların cahil ve sorumsuzca hareketlerinden dolayı Covid-19 virüsü beni de buldu çalıştığım yer şantiye ve büyük bir kısım işçi virüsü gırgır ve şamataya vurduğu için hiç bir şekilde kurallara önem göstermiyorlar. " biz deki bu iman gücü " varken bize hiç bir şey olmaz diye lafları da işittim.
iş yerimde yaklaşık 1500 işçi bulunmakta ve her gün ücretsiz bir şekilde medikal maske dağıtımı oluyor ücretsiz olarak buna rağmen " maskeyi sadece kurallar için takan " çok fazla kişi var. Bende ilk olarak boğaz ağrısı ile başladı. Eklem ağrıları, ateş, öksürük , halsizlik ve baş ağrısı. Herkeste belirtileri farklı bir şekilde misal çoğu kişi tat ve koku almayı kaybettiğini söylerken bende o sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Eylül 27, 2020, 19:06:40 »
Geçmiş olsun, umarım evinizde ilaç tedavisi ile atlatırsınız
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #126 : Eylül 27, 2020, 21:22:48 »
Maalesef ki, insanların cahil ve sorumsuzca hareketlerinden dolayı Covid-19 virüsü beni de buldu çalıştığım yer şantiye ve büyük bir kısım işçi virüsü gırgır ve şamataya vurduğu için hiç bir şekilde kurallara önem göstermiyorlar. " biz deki bu iman gücü " varken bize hiç bir şey olmaz diye lafları da işittim.
iş yerimde yaklaşık 1500 işçi bulunmakta ve her gün ücretsiz bir şekilde medikal maske dağıtımı oluyor ücretsiz olarak buna rağmen " maskeyi sadece kurallar için takan " çok fazla kişi var. Bende ilk olarak boğaz ağrısı ile başladı. Eklem ağrıları, ateş, öksürük , halsizlik ve baş ağrısı. Herkeste belirtileri farklı bir şekilde misal çoğu kişi tat ve koku almayı kaybettiğini söylerken bende o sorun yok.
Anıl geçmiş olsun,
Tıbbi ilaçlara ek olarak hemen takviye edici gıdalar C ve D vitaminleri al kardeşim aynı zamanda bol bol istirahat et ALLAH cc acil şifalar versin İNŞAALLAH.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Eylül 28, 2020, 00:34:17 »
Geçmiş olsun. Allah şifa versin inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Eylül 29, 2020, 11:13:22 »
Geçmiş olsun,sizin şantiyedeki gibi ister mavi yakalı ister beyaz yakalı olsun sorumsuz insanlar yüzünden daha çok canlar yanacak,umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz,ben de dün lokal bir ameliyat için pandemi hastanesindeydim,çift maske ile gittim,kimse ateşimizi ölçmedi,operasyon öncesi ve sonrası  sedye gibi ameliyathanede kullanılan tekerlekli yatakta 8-9 hasta yan yana 2 saat geçirdik,herkes kendi maskesi ile gelmişti,korunmak rastlantı artık,çıkışta kalabalık asansörle servise geldik,refakatçi,ziyaretçi , hastalar,personel.Eskiye göre aşırı yoğun hastanede biraz olsun sınırlama haricinde fazla değişiklik yok.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #129 : Eylül 29, 2020, 12:42:38 »
Hastahaneler içerisinde covid 19 önlemi herhalde sadece diş hastanesine uğramış,tedavi yok (kanal tedavisi, dolgu vs) ama impilant yapıyorlar o iş paralı ya covid 19 olmuyor o zaman :)
Sadece diş çekimi yapıyorlar, pandemi hastanesinde yine klabalık koridorlar dolu, poliklinik önleri insan kaynıyor keza dışarıda da durum farklı değil insanlar hâlâ işin farkında değiller yada inadına yapıyorlar gezmelere ev oturmalarına gidişler tam gaz devam ediyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Eylül 29, 2020, 15:22:14 »
Geçmiş olsun,sizin şantiyedeki gibi ister mavi yakalı ister beyaz yakalı olsun sorumsuz insanlar yüzünden daha çok canlar yanacak,umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz,ben de dün lokal bir ameliyat için pandemi hastanesindeydim,çift maske ile gittim,kimse ateşimizi ölçmedi,operasyon öncesi ve sonrası  sedye gibi ameliyathanede kullanılan tekerlekli yatakta 8-9 hasta yan yana 2 saat geçirdik,herkes kendi maskesi ile gelmişti,korunmak rastlantı artık,çıkışta kalabalık asansörle servise geldik,refakatçi,ziyaretçi , hastalar,personel.Eskiye göre aşırı yoğun hastanede biraz olsun sınırlama haricinde fazla değişiklik yok.
Teşekkürler abi, haziran ayında ben ilk test yaptırdığımda bana bir erkek personel benim pozitif çıkmasına rağmen hastanede çalıştırmaya devam ettirdiler demişti şok olmuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Eylül 30, 2020, 16:01:00 »
Teşekkürler abi, haziran ayında ben ilk test yaptırdığımda bana bir erkek personel benim pozitif çıkmasına rağmen hastanede çalıştırmaya devam ettirdiler demişti şok olmuştum.

Geçmiş olsun Anıl, Allah şifalar versin tüm hastalara.

Eşimin çalıştığı hastanede karı koca çalışan eşlerden biri pozitif çıkıyor ona izin veriyorlar ama eşine temaslı da olsa izin yok. Gerçi pozitif çıkan personelede 4-5 gün izin veriliyor kendini iyi hissettiğinde direk gel başla diyorlar. Bu dediğim olayın üstünden 2-3 hafta geçti, şuan durum nedir bilmiyorum. Ama sağlık bakanlığında çalışan personele verilen değer TVlerde gördüğümüz gibi değil maalesef.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Eylül 30, 2020, 18:58:42 »
Etil alkol, yaşadığımız bu süreçte, sağlık ve hijyen ürünlerinde yüksek miktarlarda kullanılmakta olduğundan bulunması zorlaşmıştır.

Ciğerlerimize inmeden önce boğazımıza takılan grip virüsünü çözen bu üründen nasıl faydalanabiliriz?

Likör

Hoşlandığınız meyva ile üretilmiş olan likörden, ağzınıza çok az miktarda alıp, başınızı yukarı kaldırıp gargara yaparak ve bu güzel ürünün heba olmaması için yutarak boğazınızı temizleyebilirsiniz.

Bugünlerde likörler çok zor bulunduğundan dolayı, bulursanız sadece boğazınızı hijyen için ilaç niyetine kullanınız.

Gece uykuya geçmeden, sırt ve boynun arka kısmına viks krem sürerek nefes alma rahatlatılarak balgam atılmasına yardımcı olunur.

Kuru öksürük yanında, 37.C veya üzeri ateş, kusma, ishal gibi durumlar varsa doktora gidiniz, domuz gribi de olmuş olabilirsiniz, ilacı mevcut.

Sonuç olarak korkulacak birşey yok.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Kasım 15, 2020, 19:08:25 »
Gerçekler!, gülmek bir yana maalesef burada da bahsettiğimiz gerçekler;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #134 : Kasım 25, 2020, 19:22:28 »
Aşı çalışmalarında önemli ilerlemeler olduğu ortada. Diğer yandan tedavide önemli gelişmeler gerekli sanırım.
Diğer yandan influenza (grip) aşısı her ene değişmekte özellik olarak virusun doğası gereği. Peki şu anda henüz aşı geliştirme çalışmasını tamamlamamış olanlar, mevcuttaki virus (Latinceden gelme ve TDK'ya göre) için bu çalışmayı yapıyorsa, bir süre sonra bu çalışmaların yetersiz kalması olası. Bu durumda virusdaki mutasyon şekli ön plana çıkıyor sanırım (konu hakkında uzmanlığı olan daha net bilgilendirecektir, medyada henüz bir bilgi göremedim bu konuda). Umarım mutasyon iyi insanların lehine olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Kasım 25, 2020, 19:35:26 »
Aşı çalışmalarında önemli ilerlemeler olduğu ortada. Diğer yandan tedavide önemli gelişmeler gerekli sanırım.
Diğer yandan influenza (grip) aşısı her ene değişmekte özellik olarak virusun doğası gereği. Peki şu anda henüz aşı geliştirme çalışmasını tamamlamamış olanlar, mevcuttaki virus (Latinceden gelme ve TDK'ya göre) için bu çalışmayı yapıyorsa, bir süre sonra bu çalışmaların yetersiz kalması olası. Bu durumda virusdaki mutasyon şekli ön plana çıkıyor sanırım (konu hakkında uzmanlığı olan daha net bilgilendirecektir, medyada henüz bir bilgi göremedim bu konuda). Umarım mutasyon iyi insanların lehine olur.

Aşı düşünüldüğü gibi kısa vadede çözüm değil ve henüz belirsizliği çok yüksek, tedavi bulunmadan "kesin kurtuluş" naraları atılmamalı, rehavete düşülmemeli, mesela ben 5 ay sonunda halen antikor sahibiyim ancak süper taşıyıcı olabilme ihtimalini de barındırıyorum, aşı olanlarda da aynı durum meydana gelebilir.

Okuduklarıma göre G614 mutasyonu kritik öneme sahip, ileride savaşacağımız şey şu an savaştığımız şey olmayacak, orası kesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #136 : Kasım 25, 2020, 20:01:37 »
Aşı düşünüldüğü gibi kısa vadede çözüm değil ve henüz belirsizliği çok yüksek, tedavi bulunmadan "kesin kurtuluş" naraları atılmamalı, rehavete düşülmemeli, mesela ben 5 ay sonunda halen antikor sahibiyim ancak süper taşıyıcı olabilme ihtimalini de barındırıyorum, aşı olanlarda da aynı durum meydana gelebilir.

Okuduklarıma göre G614 mutasyonu kritik öneme sahip, ileride savaşacağımız şey şu an savaştığımız şey olmayacak, orası kesin.
Sadece kanda mı görünüyor, yoksa mukozada da devam ediyor mu bakıldı mı Ufuk?
Bu konuda daha derin uzmanlaşmaya ihtiyacı olduğu kesin dünyanın.
Bu arada Türkan Saylan Hanım'ı da saygı ve rahmet ile anmak doğru olur. Kendisi de özel hastalar ile ilgilenen nadir insanlardan dı.

Düzeltme: Aslında orijinali Virus ve bizde de bu şekilde olması makul olurken, Virüs olarak dilimize girmiş bir terim. Yani Tdk'ya göre yazılışı Virüs, Latince'deki hali Virus.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Kasım 25, 2020, 20:49:10 »
Sadece kanda mı görünüyor, yoksa mukozada da devam ediyor mu bakıldı mı Ufuk?
Bu konuda daha derin uzmanlaşmaya ihtiyacı olduğu kesin dünyanın.
Bu arada Türkan Saylan Hanım'ı da saygı ve rahmet ile anmak doğru olur. Kendisi de özel hastalar ile ilgilenen nadir insanlardan dı.

Düzeltme: Aslında orijinali Virus ve bizde de bu şekilde olması makul olurken, Virüs olarak dilimize girmiş bir terim. Yani Tdk'ya göre yazılışı Virüs, Latince'deki hali Virus.

İlk (negatif sonrası 2 ay sonra) testimde kan'da antikor tespit edildi, yaklaşık 2 hafta önce de mukoza testinde antikor tespit edildi, ortalık sakinleştiğinde yıl başı sonrası (negatif sonrası 6. Ay sonu) yeniden kan ve mukoza testi yaptıracağım, genelde uzmanlar antikor'un 6. aydan itibaren azaldığını belirtiyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Kasım 25, 2020, 22:03:55 »
Dünya bu virüsle (doğrudur orijinali virus) daha yeni tanışıyor,bilim insanlarını şaşırtan yönleri var,marazi maddenin yani sürüntüyü alırken virüsün olduğu bölgeden değil de olmadığı kısımlardan alınması halinde negatif çıktığını söyleyen bir profesörü tv de izledim.G 614 ün D614 ün mutasyona uğramış hali olduğu,G 614 ün çok daha bulaşıcı ancak patojenitesinin daha düşük olduğunu gösteren araştırmaları yayımlayan bilimsel dergiler var.Aşılara gelince 1 yıl boyunca tek bir dozla tam bağışıklık sağlanamayacağı ortada,yapılan çalışmalar % 70-95 arasında bağışıklık oranları veriyor ancak 1-2 yıl dan önce tam bir fikir sahibi olamayacağımızı düşünüyorum,aşı istenilen şekilde çalışmaz ise bahsedildiği gibi taşıyıcı da olunabilir,almanya'da yapılan bir çalışmada hastalığı atlattıktan  83 gün sonra bile bulaştırma riski olduğu söylendi, diğer taraftan aşının ilk dozundan sonra örneğin 3 hafta sonra ikinci bir dozun yapılarak çok daha uzun süre bağışıklığın sağlanması gerekebilir,aynı aşı ile..bunun getireceği şöyle sıkıntılar olabilir o tarihte aşı elde olmayabilir,çünkü nüfusumuz belli gelecek aşı dozu belli,böyle bir durumda yeterli bağışıklık nasıl elde edilecek?Burada kişisel bağışıklıktan çok sürü bağışıklığı elde etmemiz ve toplumun % 60-70 inin aşılanması,görece yeterli antikorların elde edilmesi hesaplanıyor ancak bu kadar olumlu sonuç elde edebileceğiz;örneğin tavuk sürülerinde (50.000-100.000 adet) infeksiyöz bronşit hastalığının etkeni de coronaviridae sülalesinden bir virüstür ,damızlık olan anne babaları hem canlı hem inaktif aşılarla aşılanmalarına rağmen ve civcivler kümese geldiklerinde kanlarında anne babalarından gelen antikor olmasına ve bir program dahilinde aşılanmalarına rağmen yerleşik bölgelerinde bulunan yüzlerce kümes ve milyonlarca tavuktan hiç biri tamamen hastalıktan ari olamıyor,veri düşüklüğü ve elbette kayıplar oluyor,sıfırlamak gibi bir başarı yok,sonuçta bizler epeyce bir süre bu illetle uğraşmak durumundayız bu nedenle yasak,karantina ne varsa uymalıyız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #139 : Kasım 25, 2020, 23:23:58 »
Tek çözümü ÇİN DEVLETİNİN VİRUS İLE MÜCADELE YÖNTEMİ pozitif çıkanın kapısına kaynak vurup öyle karantinaya almak lazım ve çinlilerde aynısını yaptı,dışarı çıkmayacak ilacını verecen evde kalsın yoksa bu iş aşıyla vs bitmez,bizim milletimiz anlamayan cinsten adamın komşusu pozitif çıkmış diye tüh tüh tüh diyerek geçmiş olsuna gidiyor bu virus nasıl bitsin,
Aşıya bel bağlamak yanlış tutup tutmayacağı kesin değil hâlâ vatandaş aşı gelince bitecek normale döneceğiz sanıyor,aynı masada 3 m² alanda oturup yemek yeniyor çaylar içiliyor dikkatsizlik hat safhada,
Süreci sıkıntısız atlatmanın en önemli yolu MMT (şanzıman geliyor aklıma) :rofl: maske, mesafe, Temizlik kurallarına uyarak sağlıklı vücut direncini yüksek tutacak gıdalar tüketmek başkada bir çaresi yok şuan için.
TOYOTA CORONA 3S FE