0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben sırf şu yüzden motor kullanmaya çekiniyorum Böceksel yani
Arkadaşlar konuyu izninizle hortlatıyorum. Sık sık çarşıda ki işlerim ve park sorunundan dolayı motor alma sevdasına kapıldım lakin kafam bir gidip bir geliyor. Şu an acele olmasa da kafamın estiği her an bir motosiklet alabilirim. Fakat ne almam gerek bu konuda sizlerinde fikrine ihtiyacım var. Şunu da belirtmek isterim ki eğer motor alacak olursam bunu sadece ihtiyaç için değil aynı zamanda da zevk haline dönüştürmeyi düşünüyorum. Şimdi öncelikle fiziki halimden bahsedeyim ona göre motor tercihi yapalım ama tabi ki motor konusunda önceliklerim var. 1,84 boy ve 125 kg'ya sahibim. Öncelikle bundan yola çıkalım. Motoru genelde şehir içi kullanacam fakat bazı zamanlar da yaylaya gidecem denize gidecem ve hatta memleketim Ceyhan'a da gidecem (85 km.) Tabi bu yolculuklar da nadirde olsa eşimde olacak. Bu seçeneklere göre en uygun motoru seçmem gerekiyor. Motora ayıracağım en limit bütçe 5 bin lira. 2. el tercihimdir. Motor seçeneğine gelirsek vitesli motor düşünmüyorum. Kendime yakıştırdığım motorlar MAxi Scooter olarak tabir edilen ortalama 200 ve 300 cc. aralığında olan motorlar. Marka olarak Honda,Suzuki ve Yamaha'lara baktım ama maalesef modeli düşük olanlarına yetiyor bütçe. Ama ben bunları araştırırken birden SYM marka bir motor gördüm ve GTS250 Evo serisi bir modeline takıldım hem fiyat güzel hem de en yakışıklıları. Forum sitelerinden araştırmalarıma göre de çok sorunsuz uzun ömürlü bir motormuş. Uzun oldu ama aydanlatıcı bir şekilde yazmak istedim... Şimdi sizlerin yorumunu bekliyorum büyük olur küçük olur vitesli hariç tüm motorları tavsiye edebilirsiniz değerlendirecem...
Motosiklet kullanımında uzun vadede en dikkat edilecek şey romatizmadır, özellikle bacaklar ve ellerde!. Normalde serinliğini hissetmeyeceğin bir havada motor üstünde çok farklı şeyler hissedebilirsin, mont çok işe yarar. Yağışlı havada özellikle dikkatli olmak lazım lastik türüne de göre. Piaggio'ları da araştır bence, muhtemelen daha uygundurlar ama ikinci elde iyi kontrol etmek lazım, yatma çoğunda vardır ama ön çatal önemlidir bence. Diğer yandan kayış vs. değişim periyotlarını da araştır beğendiğin, uygun gördüğün motor hakkında.
SYM iş yerinde bir arkadaşımda var, beraber gezilere de çıkıyoruz, uzun yolda yeterli güce sahip. Şehir içinde de pratik bir motor ancak bütçenize uyar mı bakmak lazım. Sıfırı 11buçuk civarı, kore malı, suzuki motorlu makine.Bu arada motosiklet ekipmanları çok önemli, şehir içi düşük hız diye bişey yok. Minimal ekipman kask, eldiven ve monttur. Tam koruma her zaman tavsiye edilir, pantolon (diz korumalı ya da üzerine dizlik takılabilir) ve bot. Kaskların fiyatına takılmayacağım ama gidip de Çin malı dandik almayın, minimal LS2 olsun.
Viraja girerken scooterla gaz verip girerseniz arkadan itis bmw hesabi olursunuz arkasini sallar tabi kendinizide yerde bulursunuz
Bende 2014 model bws 125 var çok memnunum 4v yakıt enjeksiyonlu tavsiye ederim.Yamahanın sitesinde bi incele derim.
İki mont ve iki kask(kaliteleri kabul edilebilir) düşündüğün motor fiyatına gelir Oğuz. Ama gerçekten çok önemli donanımlar(giysi değil) bunlar.
ahaha kardeşim konuyu ben açmışım gibi bir durum olmuş vallahi..Boy kilo bire bir aynı hatta şuan 125 Ehliyet sınavına 15gün önce girdim geçtim almaya hak kazandım çok şükür. Kurs işlerini forumdan Şükrü Doğru kardeşim halletti Allah razı olsun fiyatlar gayet normal geçen sene gördüğün 200de sadece kurs ücretidir geçen yılda vergiler 250civarıydı zaten o konuda kendiniz üzme kaçırdım diye Motor mevzuuna gelince kesinlikle katılıyorum bizi en az maxi scooter paklar xmax 250 kullandım baya mesafe en güzeli bu canavarlar aslında diğerleri altımızda kaybolmuş gibi duruyor.Bu arada ybr 125 ile Düzcenin çogu yaylasını gezdim rampadan abartıldıgı kadar bir durum yok yani patatestir kokoreçtir... Ama ben vitesli taraftarı değilim zaten çoğunlukla şehir içinde kullanıcakmıssın... Sym markasını kesinlikle öneririm Şükrü hocam Wolf kullandı hatta o da joymax düşünmüştür malesef fiyatları yüksek maxi scooterların... Bence orta ayar bir scooter bak...Scooter alacaksan pcx 125 vitesli alacaksanda;Ya da başka bi abimizde benim aklımda olan almayı düşündüğüm kuba süperlight var kendisi istanbulda yaşıyor tüm gezilere diğer motorların peşinde katılıyor artçı ile birlikte daha bir sorun çıkarmadı bakımlarını aksatmazsan kuba süperlight ı kesinlikle tavsiye ederim fiyatıda seni üzmez çokta yakışıklı motor
Çin işine bulaşmada ne alirsan al kisacasi 125 lik patates oluyor derken yine tirmaniyor yokuşu fakat hisediyosunuz güç kaybini ben zayif biriyim 2 kişi olunca bu şekilde olduk 2mizin kilosuda en fazla 100 kilo olur hondanin piyasasida var benim tavsiyem honda al ama honda kucuk kaliyor altimda ve butcem yetmez dersen baska modellerede bakilabilir
R125de bence çok çok iyi makine ama fiyatı fazla dediğin kapıya çıkıyor o kadar para verdikten sonra diye başlayan cümlenin ardı arkası kesilmiyor ... Honda cbr güzel evet ama renklerini begenmiyorum repsol alsan ufak cc ile tam çakma oluyor bence Bu arada benim neden A2 aldıgım belli tüm yakın dostlarımda motosiklet var artık ehliyet gerek Bunuda 3 ay önce aldık arkadaşa 2000km olmadı malum mevsim... Görsel olarak gerçekten çok yakışıklı gören herkes en az 600 cc sanıyor Ama alan arkadaş çok düşündü kendi zaten sakin sakin binmek için istediği için bunu almaya karar verdi...
Ouuv o zaman senin alternatif kalmamış ki... Mecbur BWS alacaksın sen PCX öyle sürekli sokakta bırakılacak motor değil daha narin... Hondanın o aralıkta bence scooterı yok. Diğer kötü markalarıda almayacağına göre ikinci el bi BWS tam senin işini görür başka bir macera arama bence
Benimde kapali garajim yok sitede oturuyorum arkada otoparkimiz var ama açik yazin veya hava güzel olunca oraya koyuyorum atv vardi onceden bisiklet kilidiyle bizim arabanin ceki demirine kitliyodum veya arabayla sikistiriyodum cikaramasinlar diye kiş geldi arkadaşimin oturdugu sitede kapalib otopark var oraya cektim anahtarida verdim yazin binmeye baslarim tekrar arada gidip calistiriyorum sadece benim hayalimdeki motor yamaha yzfr125 veya honda cbr250 yeni kasa tabi yamaha 10 kagit cbr 15 kagit 15 kagit verdikten sonra babama 6 7 sen koy bir araba alalim derim e12 hb veya 206cc cabrio alirim
Hı hı tamam BWs ye binim de tüm memleket gülsün bana Ceyhan'da ki evde de var açık kapalı otopark orası da site ama benim burda ki ev fena bildiğin ortada duvarı muvarı olmayan herkese açık bir apartman Motora senin yakışıklılığın vurmuş kardeş. Motor bahane... Bu arada yeni dikkatimi çekti o motoru çıkardığın yer süpermiş ya on numara kapalı garaj Bende ufak bir konteyner mı alsam acaba motor için
Aynen öyle fiyati 10 lira olmasa çok güzel hakki 8 bence bu yeni kasa herhalde gostergeler falan degisti r125 tek kotu yani fiyati ve 125 cc olmasi cogu kisi ybr125 ile ayni motor var sadece granji farkli diyor sesi çok kotuymus egzoz taksan bile guzel bir ses cikmiyor galiba tek silindir motordan fazla bisey beklememek lazim aslinda , cbr lar bana hep cirkin gelmistir bu gune kadar ama yeni kasa cbr 250 gercekten guzel olmuş cift far plaka sigorta haric 14.750 fiyat cektiler bayide elinde yok bide motor gelir diyor o fiyata ciktiktan sonra araba alinir ama motorun keyfi başak 25 liralik arabanin cekemiycegi (benim icin görüntü önemli bu arada) dikkati 10 liralik motor cekiyor
Yok be kardeşim sonucta aynı boy kiloda adamlarız BWS çok kötü durmuyor tamam daha iyi olabilir ama gerçekten aşırı kötü degil biraz kalıplı motor oldugundan... Aynen motorun garajı çok iyi denk geldi o kadarcık yere otomatik kapı yaptıralım dedik 3000 fiyat cektiler vurduk kepenki gectik bizde on numara oldu şimdi sıvadık duvarları yaza dogru bir boya mis gibi garaj sana şu konterynerı alalım Aynen kadran filan güzel olmuş ayrıca yakıtı muazzam daha ilk 1000kmde bile 2,5 lt ortalama ile gezdik hep, mesela xmax 250nin ortlama 4,5un altına düşüren çok nadirdir O paraya araba alınır muhabbetine girmenin hiçbir mantığı yok o tamamen eşşek amaçlı kullanıcakların lafı Mesele benim tanıdıgım arabası olmayan ama GS e binen abiler var evli barklı adamlar yani hee ama cbr 250ye 15 gerçekten çok çok fazla...