Anket

toyota motorsiklet üretmeli mi?

Evet
Hayır

Gönderen Konu: Motosiklet tavsiye  (Okunma sayısı 23293 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: Motosiklet tavsiye
« Yanıtla #60 : Aralık 18, 2014, 17:33:48 »
 Bugün A2 ehliyete yazıldım ama fiyatlar hiçte dışarıdan duydugum gibi değil. 315 harc ve 200 lira kursa olmak üzere toplam da 515 liraya tekabül etmekte. Dışarı da duyduklarım ise en fazla 250-300 arası tuttuğu yönünde.

Acaba tabir-i caizse ben kazık mı yedim yoksa yönergelik falan mı değişti ? Son zamanlar da A2 ehliyet alan arkadaş varsa bilgilerine ihtiyacım var.
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Aralık 18, 2014, 17:33:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Aralık 18, 2014, 17:37:47 »
 Normal. Ben 600Tl civarı diye tahmin ediyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Aralık 18, 2014, 17:39:38 »
Bugün A2 ehliyete yazıldım ama fiyatlar hiçte dışarıdan duydugum gibi değil. 315 harc ve 200 lira kursa olmak üzere toplam da 515 liraya tekabül etmekte. Dışarı da duyduklarım ise en fazla 250-300 arası tuttuğu yönünde.

Acaba tabir-i caizse ben kazık mı yedim yoksa yönergelik falan mı değişti ? Son zamanlar da A2 ehliyet alan arkadaş varsa bilgilerine ihtiyacım var.
Ülkemizde neye rağbet olsa fiyatı artıyor iş makinesi ehliyeti harcı e d ehliyet harcıyla aynı motorsiklet bilmiyorum  :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Aralık 18, 2014, 17:47:25 »
Normal. Ben 600Tl civarı diye tahmin ediyordum.

Zaten 650 lira fiyat çıkardı ama tanıdık olduğum için bu fiyatı verdi ama yine de şüphelendim. Gerçi devlet 315 lira harc parası alıyorsa kursunda benden 200 lira alması normaldir herhalde...

Ülkemizde neye rağbet olsa fiyatı artıyor iş makinesi ehliyeti harcı e d ehliyet harcıyla aynı motorsiklet bilmiyorum  :huh:

Aynen öyle ben de D ehliyetini 1,500 liraya alabilmiştim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Aralık 18, 2014, 19:03:55 »
Valla bende dusunuyodum fakat burdaki her yer 500 600 dan bahsediyor motor icin pahali bir fiyat bence
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Aralık 18, 2014, 20:06:20 »
Valla bende dusunuyodum fakat burdaki her yer 500 600 dan bahsediyor motor icin pahali bir fiyat bence
Daha geçen sene koca pankart asmışlardı memlekette 200 lira diye. Ben de anlamadığımdan hiç ilgilenmedim keşke alsaydım şimdi katı katını ödicem. Bu arada motor konusunda hala bilgi bekliyorum sizden. :)

Söylediğim motorlardan maalesef alamicam gibi çünkü en yakını bana 700 km uzaklıkta. (sahibinden.com) Şimdilik 2 ve 2,50 bin lira arası ufak scooter alayım diyorum honda beat tarzı en büyük mazaretim ise motoru koyacak yerim yok kararsızım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Aralık 18, 2014, 20:30:10 »
motosiklet bir tutkudur. şu an 125 lik honda kullanıyorum . ilk motorum 36 yaşında başladım. burada kışın motosiklete binemiyoruz. motosikleti arabaya göre 2 kat fazla dikkatli kullanmanızı öneririm.
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Aralık 18, 2014, 21:12:11 »
motosiklet bir tutkudur. şu an 125 lik honda kullanıyorum . ilk motorum 36 yaşında başladım. burada kışın motosiklete binemiyoruz. motosikleti arabaya göre 2 kat fazla dikkatli kullanmanızı öneririm.
Bende kendime göre en düşük 150 lik motorları uygun görüyorum ama bu gidişle 125 lik alacam gibi. Bizim buralarda yaz kış motora binilir çünkü kışın bile en soğuk hali 16-17 derecedir şu an 19... Bende de artık bir tutku haline gelir mi bilmem ama sizin de dediğiniz gibi elimden geldiğince dikkatli ve yavaş kullanacam çünkü motorlardan korkarım. En büyük fobim ise park etmiş araçların yanından yakın geçmek Allah korusun kapıyı falan açsalar çok kötü olur :)

Bu arada çekiş nasıl sizin motorun dağ bayır çıkar mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Aralık 18, 2014, 21:31:14 »
 doğru sizin oralarda devamlı biniliyor. baharın gelmesini bekliyoruz. motorum honda cb 125 çok ekonomik dağ bayır erciyes dağında çok kullandım günü birlik komşu illere gittim yalnız motor bana küçük gelmeye başladı.
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Aralık 18, 2014, 21:33:22 »
doğru sizin oralarda devamlı biniliyor. baharın gelmesini bekliyoruz. motorum honda cb 125 çok ekonomik dağ bayır erciyes dağında çok kullandım günü birlik komşu illere gittim yalnız motor bana küçük gelmeye başladı.

Hımm anlıyorum ben de bakıyorum ama çok seçici oldum. Tipi hoşuma gidenin motorunu beğenmiyorum motorunu beğendiğimin ise tipini. Artık biraz daha araştıracaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Aralık 18, 2014, 21:51:17 »
Yokuşta 125 patates olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Aralık 18, 2014, 21:54:31 »
125 lik motora 2kisi binince ikimizde 50 kiloyuz hafiftan patates oluyor sizin kilodan dolayi  cb 125 3 lira  civariydi sifir fiyati honda cok iyidir masrafsizdir  ama cb vitesli honda fizzy bakin bir isterseniz  koyacak yer onemli kucuk bir cati bile olsa yagmurda kalmasindan iyidir ve alcaginiz motor karburotorlu olcagindan dolayi  kisin sogukta calismayabilir benim basima geliyor bu aralar ayak marsi vuruyorum  kapali garajda sikintisiz calisiyo yaktigi seye gelince 20 liraya 180 km geziyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Aralık 18, 2014, 23:17:22 »
 Saatlerdir bakıyorum araştırıyorum ama hiç içime sinmiyor 125 lik. %80 şehir içi binecem. Yazları bol bol yaylalara çıkacam ve haftasonları 200 km yol yapacam planım bu yani. 250 cc'den aşağısına hiç gönlüm razı değil ama bütçe beni sıkıntıya sokar. Bu arada burda kış diye bir mevsim yok o yüzden sıkıntı olmaz burda yaz ve bahar var :)

Birde araştırma yaparken eskiden beri hayran olduğum ve şimdi görünce tekrar anılarımın depreştiği motoru gördüm KYMCO :)

Mesela şu modeli güzel ve çok uygun gibi geldi...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kymco-cok-acil-kelepir-192128966/detay

öyle ahım şahım bir motor değil sadece uygun geldi diye paylaşıyorum ama kalite on numara...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Aralık 18, 2014, 23:23:16 »
 yayla falan cikacaksan butcen uysa  scooter degil su dag tipi olanlara bak derim  bu arada kask cok onemli diger ekipmanlarada butce ayirmayi unutma  kaskim yokken gerek yok falan diyodum kask aldim dedim ben eziyet cekiyomusum gozlerim kipkirmizi oluyodu bisey kaciyordu kenarda durup gozlerimi karistiriyodum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Aralık 18, 2014, 23:41:11 »
Honda Pcx. Küçük olur diyorsanız Yamaha XMaX.
Başlangıç için Honda PCX iyidir.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 18, 2014, 23:42:00
Pardon fiyat skalasını şimdi gördüm.  Yazmamış kabul edin.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Aralık 18, 2014, 23:47:32 »
yayla falan cikacaksan butcen uysa  scooter degil su dag tipi olanlara bak derim  bu arada kask cok onemli diger ekipmanlarada butce ayirmayi unutma  kaskim yokken gerek yok falan diyodum kask aldim dedim ben eziyet cekiyomusum gozlerim kipkirmizi oluyodu bisey kaciyordu kenarda durup gozlerimi karistiriyodum
Yok canım yayla çıkacam dediysem kayalıklardan değil otoban gibi yol ama hep yokuş ondan dolayı ben maxi scooter'dan başka motora binmem en son ihtimal normal scooter :) Kask konusunda haklısın ki burada zaten kasksız bakkala bile gidemezsin o kadar disiplinli kask konusunda buralar her köşe başında polis var. Eniğinden cücüğüne burada kask takmadan motora binen bir Allah'ın kulu göremezsin :) Kask olsun eldiven olsun mont olsun bunlar hakkında da bilgi alabilirim hiç bi bilgim ne fiyatından ne kalitesinden hele de montun ne işe yaradığından hiç hiç haberim yok. Şehir içinde de mont kullanılmalı mı mesela ?

Honda Pcx. Küçük olur diyorsanız Yamaha XMaX.
Başlangıç için Honda PCX iyidir.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 18, 2014, 23:42:00
Pardon fiyat skalasını şimdi gördüm.  Yazmamış kabul edin.
Ya aslında PCX gözümde küçük değil ama ben bindiğim zaman hem bana küçük geliyor hemde beni izleyen arkadaşlarım sana daha büyük bir motor lazım diyorlar. Süper bir motor ama yalan olmasın ben pek sığamadım daha genişine ihtiyaç duydum :)

Aynen öyle ki bütçe durumum var yoksa güzel olurdu xmax olsun burgman olsun ama biraz aşıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Aralık 19, 2014, 00:09:12 »
Mont fileli mont ve deri mont olarak 2 ye ayriliyor fileliler sicak tutuyo montun arkasinda sirtlik var buda ters dusunce o koruyor deri mont sizin yere dusmeniz aninda  surtunmeden cikacak zedenlenmelere karsi cok dah dayaniklidir  10 km hizla dizliksiz motordan dustum ve 1 hafta  dizlerim agridi  2 gün evde yattim tuvalete bile giderken izdirap cekiyodum 90 yasindaki dedeler gibiydim  kaski ben 35 liraya aldim sanirim kalitesi  sorgulanir tabi cenesiz olanlar var ceneli olanlar var degisir ls2 iyidir kaskta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Aralık 19, 2014, 00:29:59 »
Mont fileli mont ve deri mont olarak 2 ye ayriliyor fileliler sicak tutuyo montun arkasinda sirtlik var buda ters dusunce o koruyor deri mont sizin yere dusmeniz aninda  surtunmeden cikacak zedenlenmelere karsi cok dah dayaniklidir  10 km hizla dizliksiz motordan dustum ve 1 hafta  dizlerim agridi  2 gün evde yattim tuvalete bile giderken izdirap cekiyodum 90 yasindaki dedeler gibiydim  kaski ben 35 liraya aldim sanirim kalitesi  sorgulanir tabi cenesiz olanlar var ceneli olanlar var degisir ls2 iyidir kaskta

Hımm anladım ama montlar çok pahalı :) Ben kaska 150 lira kadar verebilirim ama çok mu olur genelde şehiriçi düşük hız. Bu arada geçmiş ama yine de sana geçmiş olsun dikkatli ol :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Aralık 19, 2014, 00:40:02 »
Hımm anladım ama montlar çok pahalı :) Ben kaska 150 lira kadar verebilirim ama çok mu olur genelde şehiriçi düşük hız. Bu arada geçmiş ama yine de sana geçmiş olsun dikkatli ol :)
Ufak tefek seyler oluyor  sagolun :)  montada kaskada okadar para vermene gerek yok 75 liraya en baba kaski alirsin ls2 montda normal montunu kullan veya deri varsa oda olur  pek sikinti olmaz kalin giyin yoksa carpinti oluyor ruzgardan dolayi  , kadin suruculerden uzak durmakta fayda var arkadan vurup dusurup arabadan inip biseyin var mi diye sorma lutfunda bulunmuyorlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Aralık 19, 2014, 00:57:05 »
Ufak tefek seyler oluyor  sagolun :)  montada kaskada okadar para vermene gerek yok 75 liraya en baba kaski alirsin ls2 montda normal montunu kullan veya deri varsa oda olur  pek sikinti olmaz kalin giyin yoksa carpinti oluyor ruzgardan dolayi  , kadin suruculerden uzak durmakta fayda var arkadan vurup dusurup arabadan inip biseyin var mi diye sorma lutfunda bulunmuyorlar :)

:) :) :) :) Allah'ın izniyle şu ehliyet elimize geçsin bide motorumuzu alalım ondan sonra da kask ve gerekli malzemelere geliyor sıra :)