0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gidişi veya izalasyonu belki corolladan iyi olabilir ama sağlamlık ve ikinci el hiçbir zaman Corolla gibi olamaz diğer yandan corollanın üst paketlerinde izalasyon gerçekten fark ediyor E160 2018 advence aldık gerçekten farklı,yol sesi orjinal kastikleri olmasına rağmen fazla duyulmuyor.
Sağlamlıktan kastınız nedir?
Arızaya,kazaya ve lpg'ye karşı bir Hyundai Toyota kadar sağlam olamaz ondan bahsettim.
Merhaba arkadaşlar, 2007 yılından bu tarafa 1998 model 1,3 Corolla SW kullanıcısıyım. İlk ve tek aracım. Aracımı 73000 km de ilk sahibinden aldım, lpg sini kendim taktırdım, şu anda 161000 km de. Bu 12 yıllık süreçte beni hiç üzmedi ve halen severek biniyorum. Ailemizin ortak kararı ile yaklaşık 1 yıl gibi uzun bir vadede aracımızı değiştirmeyi planlıyoruz. Her ne kadar ben klasik Türk erkeği gibi, heybetli, geniş, konforlu ve D segmentli (2009-2010 civarları Passat, Avensis gibi) araçları almak istiyor isem de (özellikle 12 yıl 1,3 cc lik araç kullanmış birisi olarak hakkım gerçi ama) ailem tamamen farklı düşünüyor Kıstaslar; Renk bordo olacak,Hatchback kasa araç olacak,En az C segment olacak,Performansı mevcut aracımın üzerinde olacak,Parasal Limitim 70.000 gibi düşünüyorum.Ben aklımdaki ilk aracı yazayım, Hyundai İ30.
Egea hb
B segment çok dar gelir abi. B ile C arasındaki konfor ve hacim arasında dağlar kadar fark var.Mazda 3'ün her kasasının hb i var. i30 u listeye aldıysan ceed de ekleyebilirsin.Örneğin:https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2011-model-56bin-km-otomatik-mazda-3-imp-90-yil-seri-693556740/detayManuel de olur dersen, dizelini tavsiye ederim, gidişi çok iyi. Otomatiğin konforu da farklı ama. Dizelinde sadece manuel şanzıman var, otomatik şanzıman sadece benzinli motor ile geldi.
Bu aralar bende sizinle aynı düşünceleri paylaşıyorum. Benim gönlüm Avensis veya C5 istiyor hanım küçük araba olsun diyor. Hafta içi araba hep onda olduğu için onun isteği doğrultusunda C segment HB araç arayışına döndüm.Benimde aklımda Auris, Kia Ceed ve Citröen C4 var. Hepsi otomatik vites. Ve sizin belirttiğiniz limitlere yakın.Hyundai i30 Kia Ceedin kardeşi zaten, malzeme ve işçilik aynı kalitede, motor ise birebir aynısı. Dizelleri sorunsuz sağlamdır, eğer otomatik vites düşünüyorsanız yakıt tüketimi diğer araçlara nazaran biraz fazladır ama keyifli ve C segment Hb araçlar içersinde oldukça geniş iç hacme sahip.
2018 mayıs trafiğe çıkışlı 2017 model Hyundai i30 1.6 dizel dct elite plus alındıTavsiye konumuz 2 sayfa öncesindeydiSeçenekler arasında i30 öne çıktı2.0 avensisten sonra konforlu bir araçSüspansiyon yumuşakUzun yolda ve trafikte rahat ettikYakıt tüketimi dolu bagaj ve yolcularla birlikte şehir dışı 5.7-5.8 civarıŞehir içi çok yoğun trafikte 8 litreyi geçmedi
Nedense Fiat gurubuna bir türlü içim ısınmadı Osman bey. Evet mesajdan sonra baktım bende. Oldukça hoş arabaları var Mazdanın. Aslında bir sonraki kaslarında çok güzel bordo renkler var ama, oldukça pahalılar. Valla araç almak gerçekten zor Selman bey, Allah kolaylık versin. Eşim Allahtan araç kullanmıyor, birde kullansaydı hangi detayları isterdi bilmiyorum:) Kiaya gelince, hep bir suv olarak yer etmiş kafamda. Mesela bazen aklım Sportagenin 2011-13 model 1.6 olanlarına da kaymıyor değil. Ama renk olarak turuncusu var Hatuna hem bordo hem hatchback olunca seçenek azalıyor dedim, hachbacktan vazgeçerim bordo renkten vazgeçmem diyor
Merhaba arkadaşlar, değerli yorumlarınız için yazıyorum. Nasip olursa tatil dönüşü 2015 otomatik coralla benzinli aracımı satıp otomatik dizel araç almak istiyorum. Malum LPG işi beni çok yordu. Birazda dizel binip, lpg montajı, ayarı, filtresi gibi işlerle ve iş bilmez ustalarla uğraşmak istemiyorum. Bilmiyorum doğru mu yapacağım ama denemek istiyorum. Bundan önce hiç dizel aracım olmadı. İşin açıkçası dizellerle ilgili bilgi sahibi değilim. 115 bin tl civarında bir para ile alınabilecek ve beni uğraştırmadan binebilecegim bir araç olsun istiyorum. Jetta, Astra, Megane diyenler var. Sizler ne dersiniz, değerli yorumlarınızı bekliyorum. İyi akşamlar.
Ümit ve Anıl beyler öncelikle teşekkür ederim. Anıl bey corallanın 1.4 motorunun yetersiz olduğundan ve mmt şanzımanından şikayetlerin çok olması biraz uzaklaştırıyor. Jetta dediğiniz gibi üretimi durmuş. Astranın vites geçişleri iyi değilmiş diye duydum. Megane biraz daha yakın gibi ama bilmiyorum başka markalarda olabilir tabi. Ford gibi. Benim tek derdim var beni uğraştırmayacak, uzun yıllar binebilecegim bir araç. Mesaj Birleştirildi: Temmuz 28, 2019, 23:47:29Tabi bir de sedan olması. Aileyle her yıl uzun yolculuk yaptığımız için.