0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese selamlar.2013 model 1.4 D-4D Advance otomatik Toyota Corolla almayı düşünüyorum. Yaşım 26 ilk arabam olacak. Araçta sol arka kapının sacı değişmiş sol ön çamurluk boyalı. Kilometresi 98.000'de. Araç sahibi bakım zamanının geldiğini ve bunun da servis tarafından verilen fiyata göre 800 lira olduğunu söyledi. Muayenesi 7 ay önce yapılmış. Bu arabanın piyasasını merak ediyorum ve her konuda sizlerin tecrübelerine kulak vermek istiyorum. Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler.
Arabayı daha çok eşim kullanacağı için otomatik tercih etmek durumundayım. 160 mı dediğiniz şeyi anlamadım. Araca 75 Bin TL istiyorlar. Ayrıca sağ arka çamurluk ile kapının birleştiği noktada çan şeklinde yüzeysel boya da var. Experde çıkmıyor aldığımda araç sahibi söyledi diye biliyorum ben de dedi.
Boyalı olsun ama sacı değişmiş olmasın tecrübeme dayalı.
Ne sorun yaşadın Anıl merak ettim ben de
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=118.msg1080577#msg1080577
Ümit değişim konusunda kısmen katılsam da iyi işçilik yapılır ve aynı kalitede boya işlemi yapılırsa pek sorun olmayacağı görüşündeyim. Daha önce halk dili ile yeniden toplattığımız 2 aracımızdan son derece memnunuz.Ki biri 1974 model VW bug (bildiğiniz tosbağa). Ancak şase de işlem gören araçlar için elbette % 100 seninle aynı fikirdeyim ve mümkünse uzak durmak lazım. Bir arkadaşım pertten çıkma araç aldı ve sebebini sorduğumda cevabı şu oldu: Bu aracı dedem kasabada kullanacak, ne hıza ihtiyacı var ne de çok fazla teknolojiye (Araç 1988 bmw 5)
Plan aslında başta oydu ama bütçemize göre ev bulamadık malesef. Hala evler uçuk kaçık. Düşün Allahın Tuzlasında 1 milyona apartman dairesi satıyorlar. 300.000TL civarında da olan evler 10 yıllık krediye girmeme değecek evler değil. En azından benim Auris’i biraz yenileyelim diyoruz şu an Bahsettiğim araç yetkili servis bakımlı. Biraz sakar bir doktor kullanıyor. İlk sahibi aracın. Her hasarını serviste yaptırmış. 23.000TL parça parça hasar kaydı var. Fiyat 62.000TL ama 60.000TLye bırakıyor. Bir çamurluk kapı saçları falan değişmiş. Ağır hasar falan yok, şase ve direklerde sorun yok. Hava yastıkları da orjinal. Sadece beni düşündüren 108.000KM de bir dizel olması... Aslında KM de çok yüksek değil ama dizel olunca herkes bir adım mesafeli yaklaşıyor...
Mehmet Ali bey bende çamurluk veya kapı yüzü değişmiş ona takılmıyorum ama daha öncede yazdığım gibi şahse işlem almışsa olay bitmiştir hiçbir kaynak onu sağlam yapamaz çünkü ısıl işlem gördüğü zaman çeliğin kimyası değişiyor mukavemeti zayıflar yoksa şuanda benim kullandığım aracımda sağ çamurluk ve sağ kapı değişti ama şaside işlem olmadı ve komple boyattım tertemiz oldu.
Kapı sacı / kapı yüzü değişmiş hiç bir araç almayın aldırtmayın.Bendeki işlem yetkili serviste yapılmasına rağmen sonuç hüsran.
Paslanma mı oldu sizde de :/
Değişsin kapi komple ama saç değişmesin Hatta ben ilerleyen zamanlarda kapıyı komple değiştirmeyi düşünüyorum
Zaten yetkili serviste yapıldığı için hüsran çünkü servis ustalarının bir çoğu fazla tecrübeli değildirler sadece teknik konuda eğitilirler,kaporta bölümünden fazla birşey beklememek lazım çünkü bir çoğu genç elemanlardan oluşur öyle çok kaporta Tamir tecrübesi bulunmaz eli kaynak şalaması tutuyorsa sıkıntı yok kalifiye eleman olarak görünür önemli olan o kaynağı çekerken oksijen düzeyini hatta karpit kazanının açılıp kapanmasını dahi iyi ayarlamak lazım keza kaynak telini bile kaliteli kullanmak lazım artı olarak tecrübeli ustalık gerekli yani o tecrübeli ustalarda serviste kuru maaş'a talim etmiyor sanayide kendi dükkanını açıyor,eğer işlem doğru olarak hakkıyla yapılırsa sıkıntı çıkmaz tamamlayıcı ustalıkta boyacıda bitiyor.