0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 60000 TL ye 2016 micra otm.mi yoksa 2016 makyajsız 1.2lt i 10 otomatik mi tercih etmeliyim? İkisi de üst donanım. 25000 km. Civarı kazasız, boyasız araçlar. Dayanıklılık ve piyasa da tutulma gibi açılardan değerlendirebilir misiniz?
508 ya da C5 nasıl. 1,6 dizel otomatik
Sizde ve eşinizde japon marka kullanma alışkanlığı olduğundan yine otomatik olan japon arabaları tercih etmeniz uygun olacaktır,bahsettiğiniz rakamların gerçekleşme durumuna göre mazda(ankarada servisi var),yeni corolla ve honda hem şık hem gençlere hitap eden yönleri çok,auris(park sıkıntısı daha az) suv olarakta farklı seçenekler olabilir,Kayseri de olmayan servis sonuçta Ankara da vardır,standart bakımları da bir vesile ile yaptırdıktan sonra zaten sorun çıkmayacaktır.Önerileri aldıktan sonra düşünceleriniz hangi yönde gelişecek olursa ona göre daha ayrıntılı yorumlarımız olabilir.
Konforu, yakıt tüketimi güzeldir. 2015 sonrası EAT6 tam otomatik tork konvertörlü şanzımana geçtiler sanırım. Öncesinde 6 ileri yarı otomatik tek kavrama şanzıman kullanıyor.308 2014 sonrası 1.6 bluehdi eat6 bakın derim o zaman.
2019 corolla hibrit veya benzinli, 2018 diamond premium paket ch-r hibrit veya 1.2 turbo ch-r benzinli, fabrikasyon 2018 lpg'li exucutive paket civic öneririm.
Yusuf Bey çok kilometre yapmayacaksınız anladığım kadarıyla. Çok başım ağrımasın kafam rahat olsun derseniz ilk akla gelen seçenekler, sıfır km. olarak yeni kasa 2019 corolla 1.6 mds veya Honda Civic cvt olabilir. 2013 sonrası Rav4 2.0 mds (awd olması avantaj) , 2016 ve üstü Hyundai Tucson (dct şanzıman dezavantaj) olabilir. 2013 ve üstü 2.0 benzinli Subaru Forester bulunabilir (Kayseri'de servisi var bildiğim kadarıyla) 2012 civarı Mercedes C serisi olabilir, bir kaç model düşük E serisi olabilir belki. Son kasa Ford Mondeo olabilir belki C'den daha konforludur sanırım ama yarı otomatik bildiğim kadarıyla. Maceraya açığım derseniz vw grubu c, d, suv segmentlerinden seçenek artıyor.
Mazdanın servisi olmaması sizi korkutmasın. Normal bakım dışında zaten servise ihtiyaç olmuyor, yetkili servisler de zaten aşırı pahalıyken yetkili servis takıntısı yersiz. Benim 2010 model 160bin km. De şu ana kadar 2 ağır bakıma girdi. İlkinde motor takozu vs birkaç parça değişti. 2 gidişimde de tüm bilyeleri ve subapları değişti.Karabükten kalktım istanbula Adem ustaya götürdüm. Mazdanın Türkiye'deki en iyi ustası. Bunun dışında tork konvertörlü otomatik araçları düşünebilirsiniz. Mazda 3 2014 sonrası kasa güzeldi. Power sense donanımında adaptif hız sabitleyici, otomatik kısa uzun far asistanı var. Dolu bir arabadır. Dizel isterseniz opel astra k 1.6 cdti düşünebilirsiniz. Dizeli gayet sağlamdır.Dizel bu kısa mesafede dpf yi doldurabilir bu arada. Eşiniz de kullanacağı için c segment hb en mantıklısı gözüküyor. Bu 2 seçenek harici auris geliyor aklıma. Bu kadar kısa mesafede golf 1.2 tsi da giderdi ama otomatiği malum. Gerçi yetkili servisi var düşünebilirsiniz belki.
Arkadaşar herkese merhabalar.Şu anda elimizde bir tane ailenin ortak kullandığı 1.6 XEİ SW manuel aracımız var.Evlilik sebebi ile kendime bi araba bakmaya başladım. 1.6 vvti terra 2000 model ile 1.6 GLI 1996 model ikisi de otomatik araçlar arasında kaldım KM olarak 220 binde ikisideSizce hangisini seçmeliyim bana bu konuda yardımcı olur musunuz?Sorularım:1. Otomatik şanzımanda sıkıntı yaşar mıyım?2. 1.6 vvti terra için yağ eksiltme sorunu var diyorlar doğru mudur?3. Başka bir araç mı bakmalıyım efsane kasaları biliyorum ama terralar için bilgi sahibi değilim.
merhabalar yunus bey bahsettiğiniz araç için en güncel tecrübe form üyemiz @Sefa Emrehan Kahraman (45638) beyden öğrenebilirsiniz kendiside konuyu görürse detaylı açıklama yapacaktır diye umuyorum.