Gönderen Konu: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu  (Okunma sayısı 108323 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu
« Yanıtla #640 : Şubat 12, 2019, 12:44:22 »
2003 Corolla 1.6 sol aracım var.Nasip olursa değiştirmeyi düşünüyorum.2004-2009 model arası düşük km li avensis 1.6 elegant 46-55 bin arası bulunuyor,fakat düşününce 55 ona vereceğime 60-62 bin gibi 2010-2011 yeni kasa 1.6 elegant alternatif görülüyor.sonra 60-62 bin onu alacağıma 65-67-70 bin gibi elegant extralar bulunuyor.Yani 5 daha ver bunu al diye diye 70 bine varıyoruz.Yada 2012 model corolla 1.6 elegant bakayım diyorum.Siz değerli dostların tavsiyelerini bekliyorum.T25 kasa düşük km li elegant avensise 55 bin verilirmi.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #640 : Şubat 12, 2019, 12:44:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #641 : Şubat 12, 2019, 18:11:45 »
kesin olarak ayırabileceğiniz bütçe nedir?eğer kredi almayı düşünüyorsanız,almayın,borca girmeyin.bu devirde borç ödemek kolay değil,ancak para birikmiş hazır ise,alacağınız 2. el aracın en az 2-3 bin tl beklenmedik masraf çıkarabileceğini de hesaba katarak öneride bulunabiliriz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #642 : Şubat 13, 2019, 09:01:38 »
2003 Corolla 1.6 sol aracım var.Nasip olursa değiştirmeyi düşünüyorum.2004-2009 model arası düşük km li avensis 1.6 elegant 46-55 bin arası bulunuyor,fakat düşününce 55 ona vereceğime 60-62 bin gibi 2010-2011 yeni kasa 1.6 elegant alternatif görülüyor.sonra 60-62 bin onu alacağıma 65-67-70 bin gibi elegant extralar bulunuyor.Yani 5 daha ver bunu al diye diye 70 bine varıyoruz.Yada 2012 model corolla 1.6 elegant bakayım diyorum.Siz değerli dostların tavsiyelerini bekliyorum.T25 kasa düşük km li elegant avensise 55 bin verilirmi.

Tokay abininde dediği gibi öncelik asıl limitiniz nedir? Onun dışında avensis corolla kadar prim yapan elden çabuk çıkarılabilen bir araç değil. Ama şundan eminim ki 2005 model temiz bir avensis değil 2012 corolla 2015 corolladan bile daha konforludur. D segmentin tadını aldığınız zaman vazgeçemiyorsunuz verdiği güven ve prestij fiyatından çok daha üstün. Dediğim gibi eğer sık sık araç değiştiriyorsanız marka ne olursa olsun D segment araca yanaşmayın.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #643 : Şubat 13, 2019, 16:44:23 »
kesin olarak ayırabileceğiniz bütçe nedir?eğer kredi almayı düşünüyorsanız,almayın,borca girmeyin.bu devirde borç ödemek kolay değil,ancak para birikmiş hazır ise,alacağınız 2. el aracın en az 2-3 bin tl beklenmedik masraf çıkarabileceğini de hesaba katarak öneride bulunabiliriz.
Bütçe maximum 65 bin.Kredi çekmeyeceğim.Kendi arabam zaten 40-45 civarı satılır tahminim.Üzerine bi 20 bin ekleyebiliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #644 : Şubat 13, 2019, 17:47:29 »
selman yalçın beyin dediklerini ve araç değişim süreçlerinizi dikkate alarak ve 2-3 bin tl arada pay bırakarak araba araştırmaya başlayın,artık hangisi her yönden denk gelirse onu alırsınız.bizde hem avensis hem corolla var,motorları aynı,ancak gerçekten aralarında fark var.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #645 : Şubat 18, 2019, 23:02:37 »
Arkadaşlar hafta sonu yeni corollayı almaya gittim ve bayıldım :) adana da passion versiyonu elmas gümüş gri renge 156 ya anlaştık gibi şuandaki aracımı da satma aşamasındayım. Koltuk kısmını deri koltuk kafamı karıştırdı ben adana da yaşıyorum eskiden gelen bir düşünce vardır ya deri koltuk terletir diye hala o düşünce geçerli oluyor mu şimdi herşey değişti bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var :)
2019 Toyota Corolla Passion

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 799 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #646 : Şubat 18, 2019, 23:07:44 »
Tamamen deri koltuk değil yarı deri yarı kumaş sadece kenar kısımları fakat D segment ve yeni lüks markalara yazın bindiğinde öyle sorun yaşamadım. Eskiden kalma düşünce bence :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #647 : Şubat 18, 2019, 23:14:46 »
Tamamen deri koltuk değil yarı deri yarı kumaş sadece kenar kısımları fakat D segment ve yeni lüks markalara yazın bindiğinde öyle sorun yaşamadım. Eskiden kalma düşünce bence :)
Evet öyle de yine de sorun yaşar mıyım diye kafama takıldı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9800
  • Model Yılı: '18
  • 3 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #648 : Şubat 18, 2019, 23:37:20 »
Evet öyle de yine de sorun yaşar mıyım diye kafama takıldı :)

Hafif bi his yaşatıyor ama klima aktif olup sıcaklığı egale edecek şekilde olursa sıkıntı olmaz ama Adana tabiki aşırı sıcak oradaki bmv ci arkadaşlara bi sorsan daha mantıklı olur, bmv koltukları sırf deri kaplama genel itibariyle bildiğim kadarıyla.... Benim Corolla ya da sonradan kılıf olarak tercih ettim ve sıkıntı yaşamıyorum ancak Eskişehir hava durumu ile Adana arasında bariz bir fark olduğunu biliyorum... Kazasız Belasız sürüşler
”İnanan kimseler iseniz yalnız Allah’a güvenip dayanın.”
 Maide suresi, 23

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #649 : Şubat 19, 2019, 09:35:31 »
öncelikle hayırlısı olsun. zaten aldığınız aracın sadece alt oturma kısmı tam deri geri kalan sırt kumaş bide kulunçlar deri. benim aracım şuanda tam deri koltuk. hiç öyle pişirme falan yapmıyor. bundan sonrada artık kumal koltuk gitmez zaten. araç iyice d segmentine yaklaşmış. avensis'te kalktı ortadan daha önünü tutamazlar toyota'nın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #650 : Şubat 19, 2019, 11:54:52 »
Bir önceki kasada premium kullanıp deri kullananlar yardımcı olabilir mi soyulma dökülme olayları oluyor mu ?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 19, 2019, 14:46:39
Hafif bi his yaşatıyor ama klima aktif olup sıcaklığı egale edecek şekilde olursa sıkıntı olmaz ama Adana tabiki aşırı sıcak oradaki bmv ci arkadaşlara bi sorsan daha mantıklı olur, bmv koltukları sırf deri kaplama genel itibariyle bildiğim kadarıyla.... Benim Corolla ya da sonradan kılıf olarak tercih ettim ve sıkıntı yaşamıyorum ancak Eskişehir hava durumu ile Adana arasında bariz bir fark olduğunu biliyorum... Kazasız Belasız sürüşler
Oğuz Kaan bey sizinki deri koltuk sanırım herhangi bör soyulma,dökülme,çatlama gibi durumlarla karşılaştınız mı ? bana bunun özel bakımları var dediler siz yapıyor musunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #651 : Şubat 19, 2019, 18:30:49 »
Deri mi, vinil mi, ondan net emin olmak gerekir.
Geçmişte insan anatomisi ne ise, bugün de aynı.
Deri arası ürün farklılıkları da mevcuttur. Dana, kuzu ya da ceylan arası yaşanan his farkı bile çok belirgindir. Maliyetler de çok farklı değerlerde olabilir.
Genel olarak araç güneşte kaldığında, koltuk kaplaması direk cilde temas ettiğinde yakabilir. Bunun için cam Uv geçirgenliği de önemli. Kişinin yapısı da deri koltuğa karşı vereceği vücut tepkisini nispeten değiştirir. Tam deri koltuk için bence en mantıklısı soğutmalı ve ısıtmalı koltuklardır.
Derinin de bakımı önemlidir. Eğer doğru ürünler ile yapılırsa uzun ömürlü olabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9800
  • 3 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #652 : Şubat 20, 2019, 22:38:01 »
Bir önceki kasada premium kullanıp deri kullananlar yardımcı olabilir mi soyulma dökülme olayları oluyor mu ?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 19, 2019, 14:46:39
Oğuz Kaan bey sizinki deri koltuk sanırım herhangi bör soyulma,dökülme,çatlama gibi durumlarla karşılaştınız mı ? bana bunun özel bakımları var dediler siz yapıyor musunuz ?

Deri koltuk değil de deri kılıf. Ancak nitelik olarak aynı. Özel bakım sütleri var ancak torpido bakım sütü ile aynı vasıfları taşıyor ürünler. Kılıf yeni o nedenle zaman kısa olduğundandır muhtemelen herhangi bir çatlama dökülme vs olumsuz bir durum yok ancak düzenli olarak temizlediğim için mi bakım sütü kullandığım için mi ve araçta yeme içme yasağındanmıdır bilemiyorum . Kazasız Belasız Sürüşler.
”İnanan kimseler iseniz yalnız Allah’a güvenip dayanın.”
 Maide suresi, 23

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #653 : Şubat 23, 2019, 19:22:06 »
selamun aleyküm, 40-50 bin arası yüksek model, sorunsuz 2. el araç düşünenler için  oğuzhan gardaşım o güzel sıcak yorumuyla çok güzel seçenekler sunmuş. 2. elleri biraz ağır olsa da bence alıp yıllarca sorunsuz binilecek araçlar. bence listede honda city'de olmalıydı. keyifli seyirler. buyurun, keyifle izleyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #654 : Şubat 24, 2019, 18:44:46 »
Değerli forum üyeleri,biraz sesli düşüneyim istedim.Kendime ait halen kullandığım aracım 2016 makyajsız kasa benzin/lpg manuel Corolla advance.25.000 km.de Yeni Corollanın hybrid versiyonunu test edip beğendim. Sonrasında acaba aracımı değişsem mi? diye kafamdan deli sorular belirdi.
Eski kasa ile yeni kasa arasında (muhtemelen flame mds versiyonunu tercih ederim) yaklaşık 45-50.000 tl aracımın üzerine para ilave etmem gerekiyor.
Öncelikle her iki araç arasında mds haricinde belirgin bir fark yok.motor aynı,donanım aynı,makyajlanmış ve bir tık yol tutuşu ve malzeme kalitesi iyileştirilmiş araç için bu paralar verilmez kanaatindeyim.Ancak genede kararsız kaldım.Eksiğim veya yanlışım varsa değerli görüşlerinizi istirham ediyorum.
Saygılarımla,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '15
  • 67 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #655 : Şubat 24, 2019, 18:58:55 »
Merhaba Muhittin Bey, yeni corolla pekçok kişinin aklını çeldi. Ben de bu kişilerden biriyim. Genel olarak şu sıralar ikinci elde araçlar pek değerini bulamıyor, ki bence bu piyasaların durumu ile alakalı. Elinizdeki aracı ederine satabilecekseniz bence güzel bir değişim olacaktır. Yeni corolla'nın parasını hakedeceğini düşünüyorum.
2015 Avensis 1.6 D4-D Advance - 2007 Hyundai Accent Era (2001 Avensis D4, 1993 Corolla 1.6 XL AE101)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #656 : Şubat 24, 2019, 20:10:06 »
Muhittin bey, manuelden otomatiğe geçme gibi bir niyetiniz varsa olabilir. Cvt bence mükemmel konforlu bir şanzıman, ama uzun yıllar manuel kullanmış devir yükseltip vites değiştirmeye alışmış birini pek tatmin  etmeyebilir. Eğer ille de otomatik olsun gibi bir niyetiniz yoksa bence gereksiz bir masraf olur, mevcut aracınızın modeli yüksek kilometresi düşük, vereceğiniz fark da az değil.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #657 : Şubat 24, 2019, 20:10:59 »
Muhittin bey ben biraz daha 1veya 2 sene daha beklemenizi tavsiye ederim,çünkü henüz çok yeni bir araç ve kesinlikle makyaj geçirecek ufak detaylar için beklemeye deymez diyenler olabilir ama bazen o ufak dokunuşlarla beraber bazı özellikler,ve motor versiyonu da değişebilmekte,ve şuan bora Bey'in dediği gibi ikinci el piyasası berbat durumda eğer üstüne koyacağınız para nakitse altın veya dövizde değerlendirip en az 2 sene daha beklemeniz daha mantıklı olur gibi yıl sonu kampanyaları gibi durumlarıda takip etmiş olursunuz paranız da değerlenmiş olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #658 : Şubat 24, 2019, 20:19:33 »
Zaten şu an beklemedeyim.aracimdan,yakıtından,donanımından herhangibir şikayetim yok.ama şeytan yanıltıyor.Ancak ilave edilecek para ve elde edilecek fayda gözönüne alındığında yok yahu bu ekonomik kriz esnasinda yazık diyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 12000
  • 66 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #659 : Şubat 24, 2019, 21:28:05 »
Muhittin bey şahsi fikrim.. paranızı şuan aracınıza baglamayin.cunku var  olan araç sıfır ayarında ve sorunsuz.. tekrardan belirtiyorum şahsi fikrim ben en az 3 sene daha değiştirmezdim
Çıkarım seninle her yola 🚕🚗