Gönderen Konu: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu  (Okunma sayısı 108240 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '15
  • 67 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu
« Yanıtla #660 : Şubat 24, 2019, 22:14:47 »
Zaten şu an beklemedeyim.aracimdan,yakıtından,donanımından herhangibir şikayetim yok.ama şeytan yanıltıyor.Ancak ilave edilecek para ve elde edilecek fayda gözönüne alındığında yok yahu bu ekonomik kriz esnasinda yazık diyorum
Aynı durumdayız sizinle. Ben ki kaç senelik araca biniyorum, yine de araçtan memnun olunca elim değiştirmeye varımyor. Üstüne koyacağım para ek ne getirecek sorusu tatmin etmeyince sürekli beklemede kalıp, erteliyorum.
2015 Avensis 1.6 D4-D Advance - 2007 Hyundai Accent Era (2001 Avensis D4, 1993 Corolla 1.6 XL AE101)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #660 : Şubat 24, 2019, 22:14:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #661 : Şubat 24, 2019, 22:25:15 »
Aynı durumdayız sizinle. Ben ki kaç senelik araca biniyorum, yine de araçtan memnun olunca elim değiştirmeye varımyor. Üstüne koyacağım para ek ne getirecek sorusu tatmin etmeyince sürekli beklemede kalıp, erteliyorum.
Bora bey aslında siz ile ben aynı katagoriye girebilirim,gerçi sizin araç benimkinden daha yeni ve daha iyi ama malesef ki yeni üretimlerde bizim emektarların konforu ve malzeme kalitesi yok bende bekliyorum bakalım nereye kadar gidecek.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #662 : Şubat 24, 2019, 22:42:14 »
Valla Ümit Bey ne kadar iyi yapılmış olursa olsun sonuçta araçlarımız eski. Bu nedenle güvenlik zafiyeti oluşacaktır diye düşünüyorum. Benim araçta ön perde hava yastıkları da var ama acaba bu kadar seneden sonra çalışır mı,  bunu soruyorum kendime. Gerçi çalışmayan bir aksam olmaması biraz içimi rahatlatıyor. Bir de yeni araçların bazılarında oluşan sorunları da görünce bu iş biraz da şans işi diyorum ve Avensis ile devam ediyorum. :)
2015 Avensis 1.6 D4-D Advance - 2007 Hyundai Accent Era (2001 Avensis D4, 1993 Corolla 1.6 XL AE101)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #663 : Şubat 24, 2019, 23:06:38 »
önce eldeki aracın değerinde satılması koşulu var,bu günkü ortamda  mümkün görünmüyor,eldeki nakit parayı uygun göreceğiniz bir yatırım ile öncelikle değerlendirmeyi düşünmelisiniz,küresel olarak bir durgunluğa gidildiğini görüyoruz,herkes bu işten nasibini alacak,ab yavaşlıyor,bizim ihracaatımızın % 66 sı ab ülkelerine olunca bizde etkileneceğiz.eğer sizin aracınızı piyasa değerinin üzerinde nakit satın alan olursa amenna..onun dışında nakitte kalmanızı öneriyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #664 : Şubat 24, 2019, 23:58:31 »
Evet Tokay Bey. Kesinlikle haklısınız. Oluşan piyasa durumu kriz göstergeleriyle dolu. Bu nedenle piyasayı okuyan kişiler acil harcamalar dışında beklemede.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #665 : Şubat 26, 2019, 08:21:34 »
Valla Ümit Bey ne kadar iyi yapılmış olursa olsun sonuçta araçlarımız eski. Bu nedenle güvenlik zafiyeti oluşacaktır diye düşünüyorum. Benim araçta ön perde hava yastıkları da var ama acaba bu kadar seneden sonra çalışır mı,  bunu soruyorum kendime. Gerçi çalışmayan bir aksam olmaması biraz içimi rahatlatıyor. Bir de yeni araçların bazılarında oluşan sorunları da görünce bu iş biraz da şans işi diyorum ve Avensis ile devam ediyorum. :)
Bora bey hiç kuşkukanmayın bizimkiler yenilerden çok daha sağlam acı bir tecrübe oldu ama test ettim sağlam çok şükür kimseye birşey olmadan çıktık araçtan eğer yeniler olsaydı motoru kucağımıza alırdık. :rofl:
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #666 : Şubat 26, 2019, 09:15:27 »
Bora bey hiç kuşkukanmayın bizimkiler yenilerden çok daha sağlam acı bir tecrübe oldu ama test ettim sağlam çok şükür kimseye birşey olmadan çıktık araçtan eğer yeniler olsaydı motoru kucağımıza alırdık. :rofl:
Doğru sizin acı tecrubenizi unutmuştum. Allah korudu sizi. Sadece eski araçlar değil eski pekçok cihaz yeni yapılanlardan daha sağlam, bu bağlamda dediğinize katılıyorum. Rekabet eden firmalar ucuza üretebilmek için kaliteyi her geçen gün biraz daha düşürüyor. Ama gelişen teknolojiyle araçlara eklenen yeni güvenlik sistemlerini bizler istesek bile araçlarımıza ekletemeyiz. Bu da ayrı bir nokta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #667 : Şubat 28, 2019, 01:50:23 »
Merhaba arkadaşlar. 2010 model 1.4 d-4d comfort extra yarı otomatik araç almayı düşünüyorum. ama daha önce corolla da otomatik ve yarı otomatik kullanmadım. Beni şüpheye düşürüyor. Sizlerin yorumunu merak ettim. Daha önce kullanan arkadaşlar var mı? yardımcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #668 : Şubat 28, 2019, 06:13:23 »
Sinan bey şu konudan devam etmeniz ve konuyu okumanız veya site içi arama yapmanız size bazı fikirler sunacaktır iyi forumlar.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=85714.msg1094303#msg1094303
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #669 : Mart 03, 2019, 19:21:10 »
Öncelikle merhabalar. Herkese iyi günler dilerim

50.000 civarı bütçem var 2. el makyajlı kasa 2010-2012 model arası 100.000 km üstü 1.33 comfort auris almayı düşünüyorum fakat kafamda bir çok soru var. Araç hakkında bilgisi ve tecrübesi olan kişilerden tavsiye almak için foruma üye oldum. Sorularıma cevap verebilirseniz çok minnettar olurum.

Sorulardan önce ne amaçla araba alacağımı da belirteyim. 21 yaşında üniversite öğrencisiyim ilk aracım olacak daha önce de araba kullanmayı öğrenmek ve pratik yapmak dışında fazla bir araç tecrübem olmadı. Aracı İstanbulda ailemle birlikte (4-5 kişi) kullanmayı düşünüyorum. Çok iyi bir performans istemiyorum zaten agresif bir kullanıcı da değilim. Genellikle şehir içi kullanırım fakat yılda 2-3 kez samsuna gidip gelme ihtimalim de var. Trafik sevmediğim için çok aktif kullanmayı düşünmüyorum. Bu araçtan beklentim makul bir yakıt tüketimi, sorun çıkarmaması ve duruma göre satışta fazla değer kaybetmemesi.

Kafamdaki sorular:
1- 1.33 99 beygir benzinli motor yeterli mi?
2- Yakıt tüketimi nasıl?
3- Malzeme kalitesi nasıl? Burası da dahil bazı forumlarda ön konsoldan ses geldiğini duydum bu yaştaki bir arabada bu daha fazla hissedilir mi?
4- Lpg taktırmam gerekir mi? Yahut taktırmam daha avantajlı olur mu?
5- Bir kaç yıl içinde ciddi değer kaybeder mi?

Araba konusunda biraz titizim 2. el de olsa keyifle kullanabileceğim ihtiyaçlarımı karşılayacak f/p aracı arıyorum. Başta söylediğim 50000 tl boyasız değişensiz hasar kayıtsız bir aracın fiyatı. Kendimi zorlayarak 55 binlere çıktığımda kmsi biraz daha yüksek dizel araçlar var fakat dizel her ne kadar avantajlı da olsa hem işletim maliyeti hem de motorun benzinli atmosferiğe göre sorun çıkarma ihtimali açısından beni tedirgin ediyor.

Sizce bu fiyatlara alabileceğim en makul araçlardan biri bu mu yoksa bir kaç parça boyaya bakmadan dizelini mi alayım ya da aynı fiyatlarda aynı durumda önerebileceğiniz başka araçlar da var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 799 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #670 : Mart 03, 2019, 19:37:14 »
Merhabalar artan akaryakıt fiyatları ile benim aracim şehir ici sakin kullanımda 50 kuruş yakmakta buda tabi epey zorluyor beni. 1.33 ise karadeniz iklimlerinde sizi biraz zorlayacağını düşünüyorum. Çünkü atmosferik motor oldugundan dolayı karadeniz bölgelerinde biraz performans düşüklüğü hissettiriyor. Benim nacizane tavsiyem aslında 1.4 D4D Yaris bakabilirsiniz.
2012 modele kadar istediğiniz fiyat aralığında ve düşük kilometreli mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #671 : Mart 03, 2019, 19:58:14 »
Cevabınız ve öneriniz için teşekkür ederim. Yukarıda yazmayı unutmuşum şimdi düzelttim arabamı istanbulda kullanacağım. Yaris biraz küçük olduğu için çok sıcak bakmasam da yine de inceleyeceğim teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #672 : Mart 03, 2019, 20:04:38 »

50.000 civarı bütçem var 2. el makyajlı kasa 2010-2012 model arası 100.000 km üstü 1.33 comfort auris almayı düşünüyorum fakat kafamda bir çok soru var. Araç hakkında bilgisi ve tecrübesi olan kişilerden tavsiye almak için foruma üye oldum. Sorularıma cevap verebilirseniz çok minnettar olurum.

Sorulardan önce ne amaçla araba alacağımı da belirteyim. 21 yaşında üniversite öğrencisiyim ilk aracım olacak daha önce de araba kullanmayı öğrenmek ve pratik yapmak dışında fazla bir araç tecrübem olmadı. Aracı İstanbulda ailemle birlikte (4-5 kişi) kullanmayı düşünüyorum. Çok iyi bir performans istemiyorum zaten agresif bir kullanıcı da değilim. Genellikle şehir içi kullanırım fakat yılda 2-3 kez samsuna gidip gelme ihtimalim de var. Trafik sevmediğim için çok aktif kullanmayı düşünmüyorum. Bu araçtan beklentim makul bir yakıt tüketimi, sorun çıkarmaması ve duruma göre satışta fazla değer kaybetmemesi.

Kafamdaki sorular:
2- Yakıt tüketimi nasıl?
3- Malzeme kalitesi nasıl? Burası da dahil bazı forumlarda ön konsoldan ses geldiğini duydum bu yaştaki bir arabada bu daha fazla hissedilir mi?

Araba konusunda biraz titizim 2. el de olsa keyifle kullanabileceğim ihtiyaçlarımı karşılayacak f/p aracı arıyorum. Başta söylediğim 50000 tl boyasız değişensiz hasar kayıtsız bir aracın fiyatı. Kendimi zorlayarak 55 binlere çıktığımda kmsi biraz daha yüksek dizel araçlar var fakat dizel her ne kadar avantajlı da olsa hem işletim maliyeti hem de motorun benzinli atmosferiğe göre sorun çıkarma ihtimali açısından beni tedirgin ediyor.

Sizce bu fiyatlara alabileceğim en makul araçlardan biri bu mu yoksa bir kaç parça boyaya bakmadan dizelini mi alayım ya da aynı fiyatlarda aynı durumda önerebileceğiniz başka araçlar da var mı?

1.33 alasıya kadar 1.6 mazda 3 bak derim. BL 2009 sonrası kasa.

Başta yeter gibi gözükse de, ilerleyen zamanlarda yetmemeye başlıyor.
Lpg her türlü daha kârlı.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #673 : Mart 03, 2019, 21:48:16 »

Kafamdaki sorular:
2- Yakıt tüketimi nasıl?

merhabalar yunus bey bahsettiğiniz araç için en güncel tecrübe form üyemiz @Sefa Emrehan Kahraman (45638) beyden öğrenebilirsiniz kendiside konuyu görürse detaylı açıklama yapacaktır diye umuyorum.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #674 : Mart 05, 2019, 12:01:43 »
@Yunus Emre Bolat (46526) burada @Mutlu Tekir (30216) in alternatifini kesinlikle değerlendirmeni tavsiye ederim. Ufak bir uyarı yapmadan da geçemeyeceğim.

Boyasız değişensiz diye bir araba bakma hevesini anlıyorum ancak, İstanbulda kullanacaksın bu arabayı. İnşallah en ufak bir sorun dahi yaşamazsın ama konu trafik olunca heran her şey olabilir. Boyasız diye araca 2-3 binlira fazla vereceksin, talihsiz bir olay yaşadığında o fazla verdiğin para çöp olup gidecek bu dediğimi hafife alma derim.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Her düşüş bir öğreniştir.
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '02
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #675 : Mart 09, 2019, 17:42:40 »
merhaba 2014 ile 2018 arasında temiz corolla sedan arıyorum  arkadaşlarımın tavsiyelerini bekliyorum.
İçinizdeki trafik canavarını durdurun.
Frene güvenme durmayabilir;Kornaya güvenme çalmayabilir.
Bir damla alkol, bin damla kan akıtır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • 763 kere teşekkür etti
  • 799 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #676 : Mart 09, 2019, 18:19:28 »
merhaba 2014 ile 2018 arasında temiz corolla sedan arıyorum  arkadaşlarımın tavsiyelerini bekliyorum.
Fiyat aralığınız nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Corolla comfort extra, AT, CC, AJ
  • 59 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #677 : Mart 15, 2019, 11:56:16 »
Arkadaşlar 60000 TL ye 2016 micra otm.mi yoksa 2016 makyajsız 1.2lt i 10 otomatik mi tercih etmeliyim? İkisi de üst donanım. 25000 km. Civarı kazasız, boyasız araçlar. Dayanıklılık ve piyasa da tutulma gibi açılardan değerlendirebilir misiniz?
ytahtaci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #678 : Mart 15, 2019, 14:14:19 »
İki araçta tutulur,i 10 un beygir gücü 87,micranın 80,hyundainin yedek parçasının daha uygun olduğunu düşünüyorum,servisi de fazlasıyla mevcut.micranın kasası daha dirençli duruyor.bunlara göre karar verebilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Corolla comfort extra, AT, CC, AJ
  • 59 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #679 : Mart 15, 2019, 16:09:42 »
İki araçta tutulur,i 10 un beygir gücü 87,micranın 80,hyundainin yedek parçasının daha uygun olduğunu düşünüyorum,servisi de fazlasıyla mevcut.micranın kasası daha dirençli duruyor.bunlara göre karar verebilirsiniz.
Teşekkürler cvt sorun çıkarır mı?
ytahtaci