Gönderen Konu: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu  (Okunma sayısı 108211 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu
« Yanıtla #700 : Nisan 07, 2019, 16:46:55 »
Japon araçlarının tam otomatik şanzımanlarında bu güne kadar sıkıntı duyulmamıştır,bakımı düzenli yapıldıktan sonra uzun yıllar hizmet eden şanzımanlar üretmekteler.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #700 : Nisan 07, 2019, 16:46:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #701 : Nisan 07, 2019, 18:15:22 »
peki abi bakımlarının zamanında yapıldığını nasıl teyit edeceğiz ? Yani satan kişi vaktinde yaptırdım diyor fakat benim bunu kontrol ettirme imkanım mevcut mudur ? İlk arabam olacak o yüzden biraz cahilim bu konularda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #702 : Nisan 07, 2019, 18:49:45 »
peki abi bakımlarının zamanında yapıldığını nasıl teyit edeceğiz ? Yani satan kişi vaktinde yaptırdım diyor fakat benim bunu kontrol ettirme imkanım mevcut mudur ? İlk arabam olacak o yüzden biraz cahilim bu konularda
Mehmet bey bakımlar eğer yetkili serviste yapılmışsa kayıtlardan çıkar veya dışarda yapılmışsa ve faturalandırılmışsa ve araç sahibi titiz birisiyse dosya halinde tutmuşsa ancak öyle anlaşılabilir,en önemlisi zaten şanzıman yağ değişimi (4 veya 5 yıl veya 80 bin km hangisi erken dolarsa) normalde bulduğunuz araç km olarak doldurmamış ama yıl olarak doldurmuş yani değişmiş olması gerekmekte eğer dediğim gibi ya yetkilide yapılmış olacak yada yapılanlar araç sahibi tarafından dosyalanmış olacak başka türlü biraz zor ama bu araçta alırsan ilk yapman gereken ibraz edilen bir rapor yoksa şanzıman yağını değiştirmen elzemdir.
Araç sahibine sor bakımlar nerede yapılmış servis cevabı verirse oradan kayıt baktırabilirsin.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '16
  • 265 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #703 : Nisan 07, 2019, 22:10:12 »
Selamın aleyküm cümleten arkadaşlar. 2012 model, 1.6 benzinli otomatik, üzerinde brc marka tüp takılı, 70 binde bir adet auris buldum ve almayı planlıyorum Allah nasip ederse. Bu arabanın otomatik şanzımanıyla ilgili şikayetler veya olumsuzluklar var mıdır ? Yarı otomatik şanzımanlardaki sorunları duyup okuduğum için dizel otomatikten malesef vazgeçtim. Bu araba hakkında fikirlerinizi alıp ona göre de arabayı almak istiyorum. Şimdiden cevap yazan herkesden Allah razı olsun.

Satıcı ya size belgeleriyle bakımları ispatlar, yada sözüne güvenmekten başka çare kalmaz açıkcası.
Bakımları kayıtlıysa Tüvtürk kayıtlarındaki km bilgisiyle bakıma girdiği dönemdeki km bilgilerini kıyaslamak da faydalı olacaktır.
Yine sms ile hasar kaydı kontrolü(plakasından değil şase numarasından yapın)ve son olarak iyi bir expertiz elinizi güçlendirecektir.

Bu arada ben de 2010 otomatik auris aracımı satışa koyduğum için ve konu başlığı altında satış mevzusu konuşarak konu başlığını meşgul etmemek adına size özelden de mesaj attım.Benim aracımla ilgili veya merak ettiklerinizi mesajda verdiğim cep numarasından bana ulaşarak görüşebiliriz.
Toyota Auris 2010 1.6 A/T Comfort Extra (2014-2019)
Toyota Auris 2016 1.6 MDS Active (2019-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • fatih_buyuk23@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 30
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #704 : Nisan 29, 2019, 18:00:16 »
merhaba;
arkadaşlar nasip olrsa ilanda ki aracı almayı düşünüyorum sizin önerilerileriniz nelerdir şimdiden teşekkür ederim fiyatı sizce nasıl??
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2016-model-makyajli-2017-kasa-boyasiz-lpg-li-toyota-corolla-685149362/detay/

sahibinden.com ilan no:685149362

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 25000
  • 265 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #705 : Nisan 29, 2019, 19:15:11 »
karar elbette sizin ama şahsi fikrim 1.3 motoru bence tercih etmeyin. (1.6 auris  kullanıcısıyım.)
Toyota Auris 2010 1.6 A/T Comfort Extra (2014-2019)
Toyota Auris 2016 1.6 MDS Active (2019-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • fatih_buyuk23@hotmail.com
  • Kilometre: 30
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #706 : Nisan 30, 2019, 16:31:28 »
merhaba
değerli forum sakinleri kısmet olursa aracımı bu hafta satıp 1.33 2016-2017 corolla alıp aranıza katılmayı düşünüyorum bu konudaki düşünceleriniz nelerdir aracı tavsiye edermisiniz şimdiden çok teşekkür ederim sağolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #707 : Nisan 30, 2019, 18:12:24 »
merhaba
değerli forum sakinleri kısmet olursa aracımı bu hafta satıp 1.33 2016-2017 corolla alıp aranıza katılmayı düşünüyorum bu konudaki düşünceleriniz nelerdir aracı tavsiye edermisiniz şimdiden çok teşekkür ederim sağolun

performans beklentiniz yoksa ve yokuşlarda bayılmak sizi rahatsız etmeyecekse alabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #708 : Nisan 30, 2019, 20:26:55 »
Sakin ve aile ile kullanım için uygun .
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #709 : Mayıs 07, 2019, 14:26:30 »
Youtube da inceleme videolarına baktım bazı kişiler hiç tutulmayan motor demiş 1.6 konusunda satarken sıkıntı yaşar mıyız acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #710 : Mayıs 07, 2019, 16:12:00 »
Youtube da inceleme videolarına baktım bazı kişiler hiç tutulmayan motor demiş 1.6 konusunda satarken sıkıntı yaşar mıyız acaba ?

Herkes eline kamerayı alıp kendini arabacı zannedince böyle saçma saçma yorumlar yapabiliyorlar.
Ondan sonra " Passat abi ya "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #711 : Mayıs 07, 2019, 16:20:20 »
1.6 motor corolla daki motorla aynıdır.Avensis'in kasası corollaya göre daha ağır olduğu için 1.8 veya 2.0 olsa daha rahat kalkış ve atak hareket edebilir.Avensis corollaya göre satışı ağır olan bir araçtır,alanlar uzun süre kullanır,lpg takılmazsa evladiyeliktir.Piyasa buna göre işine geldiği gibi şekillenir,1.8 veya 2.0 olsa vergi yüksek diyeceklerdir.Kültür düzeyi yeterli olmayan gider filo aracı passat alır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #712 : Mayıs 07, 2019, 16:51:28 »
1.6 motor corolla daki motorla aynıdır.Avensis'in kasası corollaya göre daha ağır olduğu için 1.8 veya 2.0 olsa daha rahat kalkış ve atak hareket edebilir.Avensis corollaya göre satışı ağır olan bir araçtır,alanlar uzun süre kullanır,lpg takılmazsa evladiyeliktir.Piyasa buna göre işine geldiği gibi şekillenir,1.8 veya 2.0 olsa vergi yüksek diyeceklerdir.Kültür düzeyi yeterli olmayan gider filo aracı passat alır.
Avensis 1.6 ile Corolla 1.6 arasında 85 kg var abi pek fark yaratacağını sanmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #713 : Mayıs 07, 2019, 18:49:04 »

tokay abi, onları geçtim. geçen camry ile ilgili yorumları okurken gerçekten milletimizin araba cahili olduğunu bir kez daha anladım adam, passat dururken camry alınmaz diye yorum yazmış. camry deyince ne anlıyorlar merak ediyorum.  hatta biraz daha abartayım neredeyse lexus mu passat mı desen passat diyecek sonradan görmeler var maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #714 : Mayıs 07, 2019, 18:49:33 »
Avensis 1.6 ile Corolla 1.6 arasında 85 kg var abi pek fark yaratacağını sanmıyorum
Anıl sadece kilo olarak düşünme kasa farkı büyüklüğüde rüzgar tutunmayı falan etkiler
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #715 : Mayıs 08, 2019, 11:37:18 »
evet çok zor oldu ama 5 yıldır kullandığım aracımı 3 gün önce satım 2011 model 1.6 elegant extra hani sattığıma pişman bile oldum diyebilirim

forumda ki tecrübeli abilerime / kardeşlerime danışmak istediğim 1-2 husus var

çevrem ısrarla dizel araç al diyor hoş benim gönlüm makyajlı kasadan yana :) ama araç tavsiyelerinizi almak istiyorum bütçemin yeteceği araçlar

ford focus

woswogen jetta

skoda octavia

honda civic LPG ( çok tercih etmiyorum ama bütçem yetiyor )

sizlerinde marka / model önerilerinize açığım

ford focus f/p ürünü olduğunu düşünüyorum

jetta babam özellikle jetta istiyor ama 90-95 bin tl edecek araç olmadığını ısrarla söylememe rağmen diretiyor

diğerleri hakkında pek bir fikir sahibi değilim açıkçası
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #716 : Mayıs 08, 2019, 11:42:37 »
evet çok zor oldu ama 5 yıldır kullandığım aracımı 3 gün önce satım 2011 model 1.6 elegant extra hani sattığıma pişman bile oldum diyebilirim

çevrem ısrarla dizel araç al diyor hoş benim gönlüm makyajlı kasadan yana :) ama araç tavsiyelerinizi almak istiyorum bütçemin yeteceği araçlar

ford focus

woswogen jetta

skoda octavia

jetta babam özellikle jetta istiyor ama 90-95 bin tl edecek araç olmadığını ısrarla söylememe rağmen diretiyor

hocam otomatik alacaksanız vw grubunun dsg'sinden kesinlikle uzak durun. sonra yandım Allah dersiniz.  dizelin sonu belli ben olsam dizel almazdım. bence turboya da hiç bulaşmayın. elinizde patlamaya hazır bir bomba. geriye en mantıklı seçenek fabrika çıkışlı lpg'li  honda civic,  benzinli veya hibrit toyota corolla veya ch-r hibrit kalıyor. yine de son karar sizin. hakkınızda hayırlısı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #717 : Mayıs 08, 2019, 11:53:48 »
Jetta artık Türkiyeye gelmiyor,dizelden herkes uzaklaşıyor,focusun iç kısmı dar,bagaj yetersiz,galiba 2.el düşünüyorsunuz,ciddi ekspertiz yaptırın umulmadık hatalar çıkıyor,birinde 2-3 boya var diyorlar,ikincisi şasede işlem var diyor,bunları dikkate alarak araç alındıktan sonra ne olur olmaz diyerek kenarda yedek bütçe olmalı,dizel içinse rakam daha büyük olmalı,90-95.000 tl bütçe ile daha üst model avensis veya honda,corolla ve ch-r seçeneğini değerlendirebilirsiniz,japon dışında otomatik araçlardan uzak durun derim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #718 : Mayıs 08, 2019, 13:21:56 »
Bütçe aralığı nedir ?  Buna göre daha iyi öneride bulunabiliriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #719 : Mayıs 08, 2019, 13:22:49 »

ford focus

woswogen jetta

skoda octavia

Ramazan bey bence babanızı nazik bir dille ikna edin wv den uzak durun çünkü Alman grubu araçlar en fazla 5 yaşına kadar temiz sorunsuz çalışıyor ve servisleri yedek parçaları çok pahalı hiçbir zaman avensis'ten  aldığınız hazzı duymazsınız bence tekrardan bir japon alın derim.
TOYOTA CORONA 3S FE